Şimdi Ara

Bios ayarları kaydetmiyor kafayı yedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün jumpere metal değdirip iki kere cmosu resetledim.Ne olduysa ikinci resetten sonra oldu.
    Bilgisayar boot ekranı geçtikten sonra efi shell ekranına atıyor orda ise ;

"map: Unknown flag -f" yazıyor

Bios da ne değişiklik yaparsam yapayım ayarlar kaydolmuyor, kaydedip ciktigimda.

Bios sağ üstte sistem bilgilerini hatalı gösteriyor, işlemci frekansı, sistemde bulunan rami 0 gb gösteriyor, gibi.

Bütün harddiskleri söküp biosu sıfırladım gene olmadı.

Msi sitesinden bios dosyasını flasha atıp güncelleme yapayım dedim oda olmadı. Flashtaki bios dosyasını seçtiğim an pc donuyor, pc resetleyip güncellemeyi başlatması gerekirken.

Biosu Flashtaki dosyayla boot edeyim dedim bu seferde, System data map, seçtiğin bios dosyasının data mapiyle farklı gibisinden ingilizce hata veriyor

Bios pilini çıkarıp jumperle resetliyorum oda fayda etmiyor. Aklimada başka bişey gelmedi anakartim Msi H81m-p33 garantisi de yok. ne yapabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güncel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BIOS yazılımınız arızalanmış anladığım kadarıyla, garantisi varsa servise gönderim yeniden BIOS yazılmasını isteyebilirsiniz.
  • Biosu söküp dışarıda yeniden yazdırmayı deneyebilirsiniz. Elektronikçilerde bu entegreleri yazacak cihaz oluyor diye biliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir tane elektronikçiye bıraktımda 5 tane bios atmış benim anakarta uymamış. uygun biosu nasıl bulabilirim ki ben bulayımda adama vereyim atsın madem

MSI H81m-p33 anakartım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeverGonnaLeave -- 28 Nisan 2019; 21:9:26 >
  • Anakartın PCB rev. numarası da önemli. Anakartın sol alt köşesinde yazar genelde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uygun bios'u anakartın resmi sitesinden indiriyorsunuz. Bazen son sürümlerde sorun olabiliyor, resmi olarak çıkmış ilk sürümü manuel olarak yazdırıp makine açıldıktan sonra son sürüme siz update edin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.