Şimdi Ara

Bios'da HDD görünmesine rağmen açılırken fealure hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şimdi garip bi meselem var. Zamanında çeşitli sebeplerle bozulan kasalarımı çalışma odamın bi köşesinde bir gün tamir eder veya her birinin çalışan parçalarını birleştirip toplarım diye bekliyodu. Sonunda bu gece çalışan parçalar ile bi kasa çıkarttım. Denemelerini ise zaten kullandığım bilgisayarımın Samsung 500 GB SSD'si ile yaptım. Ağar çalışsada ssd ile gayet güzel görünüyodu sonrasında ise daha hızlı olsun diye yine aktif kullandığım bilgisayarım ile kenarda bekleyen Seagate 2000GB HDD'ye format atarak Windows 7 kurulumu yapıp topladığım makineye güzelce bağladım. Güç tuşuna basarken ki sevincim "DISK BOOT FAILURE,INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER" yazısını görene kadar sürebildi.

Bağlantıları tekrar tekrar sabah güneşin ilk ışıklarına kadar kontrol ettim. BIOS ayarlarını tekrar tekrar yapılandırdım. BIOS sıfırlama işlemini ise 4 kere sabırla tekrarladım.

Topladığım bilgisayara tekrar Samsung 500GB SSD takıldığında sorunsuz açılıyor. Yeni formatladığım Seagate 2000GB HDD aktif kullandığım bilgisayarda sorunsuz açılıyor fakat Yeni topladığım makinede Yeni formatladığım Seagate 2000GB HDD "DISK BOOT FAILURE,INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER" hatası veriyor. Ne yaptıysam bu duruma çözüm bulamadım.Elimde bulunan başka bir Seagate 320GB HDD'ye de tekrar aynı işlemi yapıp çalışan cihazımda Windows7 kurulumu yaptım ve topladığım cihaza bağladım fakat aynı hatayı almaya devam ettim. Bu sefer yeni topladığım cihazda Seagate 2000GB HDD'ye format atmayı denedim ama bu sefer de aşırı donduğundan mı, yavaş olduğundan mı bilmiyorum sürekli hata ile karşılaşıyor ve bitiremiyor yüklemeyi. İnternette bir çok bu sorunu yaşayan var fakat onlarda bir adet disc ve bilgisayar olduğundan sorun aynı mı bilemiyorum ayrıca tam bir çözüm de bulunmuyor.

Sonuç olarak;

* Yeni topladığım makine Samsung 500GB SSD (Windows 10) sorunsuz çalışıyor.
    * Yeni formatladığım Seagate 2000GB HDD (Windows7) aktif kullandığım cihazda sorunsuz çalışıyor.
    * Yeni topladığım makine BIOS'da Seagate 2000GB HDD görüyor.
    * Yeni topladığım makineye yeni formatladığım Seagate 2000GB HDD (Windows7) "DISK BOOT FAILURE,INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER" hatası veriyor

Aktif Kullandığım Cihazın Özellikleri ;

İşlemci: Intel(R) Core(TM) i7-6700 CPU @ 3.40GHz
    Ram: Corsair CMU16GX4M2C3200C16 8GB * 2
    Anakart: Gigabyte GA-Z170-HD3
    Ekran Kartı: GeForce GTX 1050 Ti
    Disk Sürücüler: Samsung SSD 750 EVO 500GB
    Seagate HDD Baracuda 2000GB
    Western Digital 320GB

Çalışan Parçalarla Yeni Topladığım Cihazın Özellikleri
    İşlemci: Intel(R)
    Ram: Kingston 1GB
    Anakart: Foxcon
    Ekran Kartı: Palit (İlk defa gördüm)

Format atmaya çalıştığımda gelen görüntüde bu. Yorumu size bırakıyorum. Yardım rica ediyorum. Herkese şimdiden teşekkürler...

• Secure boota girip other OS seç eğer other OS seciliyse windows uefi kodunu seç

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.