Şimdi Ara

Bios Ekrandan sonrası yok sorun ne olabilir <?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler öncelikle yardım edecek herkese teşekkür ediyorum

Bilgisayarımı açıyorum klasık ekranda rami bilgisayar özelliklerini yazan siyah ekranı bölüm geliyor fakat windows diye devam eden bölüm gelmiyor ve ekran o şekilde kalıyor ve açma tuşuna dokundugum anda hemen kapanıyor beklemeden bir anda sorun nerede olabilir yardımcı olabilirmisiniz ?

sistemin özelliklerini ekledim
     Bios Ekrandan sonrası yok sorun ne olabilir <?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MichelleRodriguez -- 12 Ağustos 2010; 13:34:44 >

• Çıkan ''klasık ekranda rami bilgisayar özelliklerini yazan siyah ekranı bölüm geliyor'' gözünüze çarpan bir error kelimesi varmı yada bir ss koyma şansınız varmı?
  • yokmu bilen anlayan benmi anlatamadım acaba
  • uppppp
  • Biosa girebiliyorsan girip resetle ve ayarları yeniden yap,giremiyorsan anakart ta jumper vasıtasıyla veya bios pilini çıkararak resetleyebilirsin.
    Sorun çözülmezse sistem özellikleriyle birlikte yazarsan daha iyi olur.
  • arkadaşlar yani format atmak için del e bastıgımız bölüm geliyor göze çarpan birşey göremedim ondan sonrası siyah ekran format atmayı düşünüyorum fakat format cd.m yok internetten arıyorum şu an
  • del ile basarak girdiğin ekrandan reset factory settings diye bir ayar olması lazım. onu yapıp BIOS u resetle, kaydedip çık bi de öyle dene bakalım.
  • http://img830.imageshack.us/img830/15/sl373068.jpg bu sistemin özellikleri arkadaşlar factory settings diye bişi bulamadım :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MichelleRodriguez -- 12 Ağustos 2010; 13:35:42 >
  • anakart pilini cıkartarak bios resetlemeyi denedim oldumu bilmiyorum reset işlemi fakat sorun düzelmedi aynı
  • sorun güncel
  • Diskin guc kablosunu cikar .Bilgisayarini baslat. İşletim sistemi bulunamadi (not found OS gibi bir hata) hatasi almaya calis.
  • windows sistem dosyaları hasar görmüş olabilir...
    sistem geri yükleme de kapalı ise alternatif açılış seçeneği kalmaz...
    ERD COMMANDER isimli bir kurtarma cd si var, bunu edinin...
    windows kurar gibi bunu takıp bilgisayarı başlatın...
    cd den çalışan bir windows açılacak,3-4 dakika falan sürer, bekleyin...
    açıldıktan sonra...
    START----SYSTEM TOOLS----SYSTEM FILE REPAIR yolunu izleyerek...
    hasar gören sistem dosyalarının onarımını başlatın...
    operasyon bittiğinde cd yi çıkarınca windows'unuz normal çalışabilir...
  • Kusura bakmayın ama verilen cevaplar beni çok şaşırttı yahu emin değilseniz sorundan cevap yazmayın

1- Karşılaştığın sorun donanımsal bir sorundur, donanımsal bir sorun varsa o ekranda takılır ilerlemez (format felan filan bunlar sonraki işlemler)
    2- Bunlar neler olabilir?

örnek: Biosta tanıtılmış ama olmayan disket sürücü

Ne yapman gerekiyor peki

İlk önce hdd, cdrom, disket sürücün varsa bunların data kablolarını çıkar ekstradan bir donanım eklemişsen bunlarıda çıkar ve setupu load default bios... ile default değerlere
    döndür eğer boardında veya cpu veya raminde bir sorun yoksa donmayacaktır veya biraz daha ilerleyip hdd hatası verecektir..
    Varsayıyıorum ki
    ilerledi ilerlediyse tek tek donanımlarını tak
    her seferinde dene sorunlu donanıma gelince yine aynı şekilde orda donacaktır.
    cdrom ve hdd aynı anda hata veriyorsa bil ki jumper ayarı yapman gerekiyor...
    Ayrıca Setupta Disket sürücü yoktur büyük ihtimalle onu görüyorsa iptal et..

Dedklerimi ypa sonucu buraya yaz

• Merhaba
    İşletim sistemi (Windows XP, 7) kurulumunda veya işletim sisteminin HDD'nin ön belleğine attığı açılış dosyalarında problem var.
    Senin seviyende bir kullanıcı için bence engüzel çözüm

1-Bilgilerin yedekliyse xp cd sinden yeniden xp kurmak veya
    2- Değilse eski windowsun üstüne yeniden windows kurmak.
  • Tabi Ram'lerin dahil tüm donanımlarının doğru takıldığındı, sıkı takıldığını, kablolarının çıkmamış olduğunu varsayıyorum.
  • saağolun arkadşlar format yoluna giderek hallettim hepinize yardımcı olmaya calıştıgınız için teşekkür ederim
  • verilmiş sadakan varmış...
    iyi yırttın...

donanıma kafayı takmışlar...
    tüm parçaları söktüreceklerdi sana...

ERD COMMANDER cd sini bulsaydın...
    format atmana da gerek kalmazdı...
  • Sen çıkarda siyah ekrandan ileri gitmiyor dersen,resim olarakta sadece biosun resmini koyarsan milletten ne bekliyorsun. Önce derdini düzgün anlat ki onagöre cevap yazılsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.