Şimdi Ara

Bios ekranı gelmeden sürekli reset sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 yıl önce toplamış olduğum bilgisayar sıkıntı çıkarttı şöyle ki bilgisayarı baslattigimda bios ekranı gelmeden sürekli reset atıyor farkli ram farklı psu farklı harddisk denedim bios pilini çıkarıp taktim olmadı en son şöyle bişey fark ettim işlemcinin power kablosunu çıkartınca bilgisayar açılıyor normal olarak görüntü gelmiyor fakat tekrar taktigimda yine aynı reset sorunu başlıyor . Sanırım geriye 2 seçenek kalıyor ya işlemci bozuk yada anakartin CPU güç giriş yeri bozuk ben anakartin güç giriş yerinin bozuk olduğunu düşünüyorum başka fikriniz varsa buyrun :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Farklı RAM ve PSU denemişsin. O zaman:

- CPU'nun fişini takmadan, sistemi çalıştırma.
    - HDD, ekran kartı vs. çıkarılabilen bütün parçaların bağlantılarını geçici olarak kes.
    - Tek RAM'le, farklı yuvalarda çalıştırmayı dene. Önce CPU'ya en uzak soketi dene.

Olmazsa:
    - CPU soketinde yamulmalar olabilir. CPU'da kararma olabilir.
    - Garanti kapsamındaysa, anakartın servisi baksın.
    - Garanti kapsamında değilse, CPU'nun soğutucusunu sök, CPU'yu çıkar. Soket pinlerine bak, yamulma varsa, soket değişmeli.
    - CPU'nun altına bak. Kararma var mı? Varsa, CPU değişecek.
  • Yok hocam kararma falan o dediğiniz ram olayını denedimistim zaten sonuç aynı herhalde anakarttan teşekkürler yardım ettiğiniz için

• Aynı sorunu ben yaşıyorum anakartta çatlak buldum yeniden monte ettim anakartı ve şuan bilgisayar hiçbir şekilde çalışmıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.