Şimdi Ara

BIOS güncelleme...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • jetway 865 serisi anakartım var ve bios unu güncellemek istiyorum...ama sitesinden bişey anlamadım ve güncelleme yapamıyorum...
    birisi linkteki siteye bakıp bana tam olarak ne yapmam gerektiğini anlatabilirmi?
    yardımlarınız için teşekkür ederim...

http://www.jetway.com.tw/oldweb/evisn/download/update.htm

• 1. Eğer temel giriş-çıkış sisteminiz daha erken olursa o ağustos/1998. Siz, temel giriş-çıkış sistemiyi yalnızca güncelleyebilirsiniz: Anne tahtası, hemi kullanmalı" Winbond" Veya" SST" EPROM( Ödül etiketinininin altında. Çarpışma EPROM yongadan için kaçının , siz siz temel giriş-çıkış sistemiyi güncellemeden önce, onu kontrol etmelisiniz)
    2. Önce bilgisayarınızı açmak iken, temel giriş-çıkış sisteminiz , [ thrid ] çizgide bilgiden aşağı [ wirteyi ] lütfen güncelleyin( O, V'e benzemeli. NNNNN VV. Mm/DD/YY , , VV, NNNNN anakart örneğini işaret edincenin, yayınlanan temel giriş-çıkış sistemi tarihini işaret eder.)
    3. Bir çizme disketini yapın( EMM386'i içerme. Çalıştırılabilir dosya veya benzer) , siz, Awdflash'ı indirebilirsiniz. Çalıştırılabilir dosya ve temel giriş-çıkış sistemi( *. Kutu)
    Web sitesi 4 'ten diskete dosya. Disketten , koşuş Awdflash tekmeleyin. Çalıştırılabilir dosya dosyası, anne tahta temel giriş-çıkış sistemi cihaz = Awdflashınız'ı günceller[ Sürücü:][ Yol][ Dosya adı( *. Kutu)] /SN /PY /CC /R örnek: Awdflash bir: \ tx98-a22. Kutu /SN /PY /CC /R PS: /SN( Hiçbir kaydetme) , /PY( Temel giriş-çıkış sistemiyi programlayın) , /CC( CMOS'i aydınladın) , /R( Restart) , /F( Her zaman yanıp sönün)
    5. Otomobil program temel giriş-çıkış sistemisini bitirin , gidiyor" Temel giriş-çıkış sistemi düzeni" , seçme" Düzen yerine getirmelerini yükleyin"
    , ve çıkış düzeni 6'i kaydedin. PS1:
    Dosyayı lütfen kontrol eder veya eğer herhangi bir hata mesajı görünürse dosya tipi adı, hak 7dir. Hazırdır PS2: Siz, Awdflash /ı kullanabilirsiniz?

Temel giriş-çıkış sistemiyi nasıl kaydedileceği nasıl komudulacağını bilin:

1. Awdflash koşun. Çalıştırılabilir dosya dosyası, size temel giriş-çıkış sistemi cihazı = Awdflash'a tahta döşeyen anneni kaydeder( Awdflash'ı yazın)
    2. Ne zaman" Programlamak için dosya ad" Tipe görünün" Girin"
    Anahtar 3. Sorma, ne zaman" Siz, temel giriş-çıkış sistemiyi kaydetmek ister misiniz( Y/N)" Seçmeye görünün" Evet"
    4. Ne zaman" Kaydetmek için dosya ad" Ad örneğini kaydedeni isteyen sizi yazana görünür: Kaydetmek için dosya ad: Bir: \ tx98-a22. Kutu( Eğer siz isterseniz, bir diske kaydedin)( *. Kutu dosyası)

( 6) Basın, çıkmak için durdurur

sözlükle çevirdim böyle birşey çıktı. ancak şunu söylemeliyim ki burdan seni kendi bilgimle yönlendirmeye çalışsam bile gerçekten çok sakıncalı. doğru yapıldığında sorun yok ama ufak bir hatanda tüm bios u kaybedebilir ve pc yi birdaha açamaya bilirsin. yeni bios yükletmek için teknik servislere gitmen gerekir ve mali açıdan kayıp yaşarsın. bence çok gerekli değilse bios güncellemesi yapmana gerek yok. risk e değmez diyorum.

• Ben de arkadaşın dediklerine katılıyorum.
    Ama çeviri programı çok saçma bir çeviri yapmış.
    Herşeye rağmen ona göre güncelleme yapmak istersen eğer diye,
    Bildiğim kadarı ile tercüme etmeye çalıştım,sanıyorum daha anlaşılır oldu.

Ama bence buna göre de güncelleme yapma.Hatalar olabilir.

(Güncelleme yapmadan önce BIOS un bir yedeğinin alınmasında fayda var.En altta anlatılmış)

1. Eğer Ağustos 1998 den önceki bir BIOS ise güncellemek için mutlaka şunlar olmalı:
    Anakart "winbond" yada "SST" Eprom kullanıyor olmalıdır.
    (Award etiketli. EPROM chipin bozulmaması için mutlaka bunu kontrol etmeniz gerekir)

2. BIOS güncellemeden önce ,
    Bilgisayar açılışında ekranda üçüncü satırda yazan bilgi
    (V.NNNNN VV. MM/DD/YY formatında yazılmış olup, buradaki NNNNN yerindekiler anakart modelini ifade eder.
    VV. ise BIOS sürümü tarihini gösterir MM/DD/YY yani (ay/gün/yıl))
    Buradan bios tarihini öğrenin.

3. sonra bir adet boot disketi oluşturun.(Ama dikkat ! : EMM386.exe veya benzeri dosyalar içermemeli )

Bunun için disket sürücüye boş bir disket yerleştir.
    Sonra masaüstünden "Bilgisayarım" simgesine çift tıkla ve aç.
    Oradan Disket sürücü (A:) simgesine sağ tıkla.
    Açılan menüden "Biçimlendir..."(format) e tıkla.
    orada en altta "MS-DOS başlangıç disketi oluştur" kutusunu işaretle ve başlata tıkla.
    Format işlemi başlayacak ve Başlangıç disketi oluşturulacak.

Web sitesinden download ettiğin ,"Awdflash.exe" dosyasını ve *.BIN uzantılı BIOS dosyasını
    hazırlamış olduğun bu boot disketine kaydet.

4. sonra ,BIOS ayarlarından bilgisayarı Disketten açılacak şekilde ayarla.
    ("First Boot Device" olarak "Floppy Drive" yap ve kaydet.)
    Sonra bilgisayarı yeniden başlat.
    (Boot dikseti takılı olsun.)

Awdflash.exe programını çalıştır.
    Awdflash a:\tx98-a22.bin (burada sizin indirdiğiniz bıos dosyasının ismi olacak) /SN /PY /CC /R PS : /SN (No Save) , /PY (Program BIOS) , /CC (Clear CMOS) , /R (Restart) ,/F (Always Flash)
    örnek olarak:

Awdflash a:\tx98-a22.bin /SN /PY /CC /R PS : /SN , /PY , /CC , /R ,/F

(Buradaki parametrelerin tamamını kullanmak gerekir mi bilmiyorum.)

bu komutu çalıştırdıktan sonra update işlemi otomatik olarak başlayacak.

5. Güncelleme işlemi bittiğinde, BIOS ayarlarına girip "LOAD SETUP DEFAULTS" seç ve enter yap.
    Sonra da (kaydet ve biostan çık)"SAVE AND EXIT SETUP" yapıp onayla ve biostan çık.

6. Eğer herhangi bir hata mesajı ile karşılaşırsanız , bios dosyasının mevcut olup olmadığını ve
    isminin doğru olup olmadığını kontrol edin.

7. komutların kullanımı hakkında yardım almak için komut satırına Awdflash /? yazın.

-----------------------------------------------------------
    BIOS Diske nasıl kaydedilir.(yedeklemek için mesela)
    (güncellemeden önce mevcut BIOSu diskete kaydedip yedek alınmasında fayda var.)

1. Awdflash.exe programını çalştırın.( Awdflash yazın ve entere basın program çalışacaktır.)
    2. " File Name to Program " yazısı göründüğünde "Enter" tuşuna basın.
    3. " Do you want to Save Bios (Y/N) " sorusu göründüğünde "YES" seçin.
    4. " File Name to Save " yazısı göründüğünde tam yolu ile birlikte istediğiniz dosya ismini yazın.
    a:\ (Diskete yamak için) ve ardından ( *.bin ) uzantısı ile birlikte dosya ismi.
    örnek :
    File Name to Save : a:\tx98-a22.bin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tigertiger -- 27 Kasım 2007; 22:39:07 >

• arkadaşlar öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim...
    yukarıda söylenenleri aynen uyguladım ve işlemin sonunda şöyle bir yazı çıktı :

"Flash ROM is write protected."
    "Please make sure whether lockout jumpers is set to correct or not."

doğal olarak ne dediğini anlamadım. biosum sağlam ve hala çalışıyor zaten bunun sebebide sanırım flash rom un önbelleğinin korumalı olmasından kaynaklanıyor.
    biosum hala eski sürümde yani güncelleme işlemi olmadı sanırım.
    ilginiz için tekrar teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ESESerdar -- 28 Kasım 2007; 11:25:18 >
  • Flash Rom'un yazmaya karşı korumalı olduğunu belirtiyor.
    Korumayı kaldırmak için anakart üzerindeki ilgili jumper ayarını uygun konuma getirmen gerekiyor.

Bunun hangi jumper olduğunu anakart kullanım klavuzundan öğrenebilirsin.
    Eğer yoksa internette bulabilirsin büyük ihtimal.
  • Arkadaşlar benim bir sorum olacak.Biostar p4tdu sdram anakartım vardı.Ona p4tdp ddram in biosunu yükledim.Ddram voltaj kayboldu ama genede bilgisayar güzel güzel çalışıyordu.Sonra hızımı alamadım birde p4tpe nin biosunu yükledim bu sefer bilgisayar bios ekranında kitlendi.Bende boşverdim onu azza sdram anakart aldım.Bu anakart bozulan P4TDU anakartım ile aynı.İntel çipset ıch2 sdram. Şimdi ben buna p4tdu nun biosunu yüklesem anakart kendini biostar p4tdu sanarmı.Çünkü bu anakartın biosunda voltaj yeri yok overclock olmuyor ondan dedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios Güncellemesi
    8 yıl önce açıldı
    BIOS Güncellemesi Geri Alma
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.