Şimdi Ara

bıos güncelleme yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende asus p5gc-mx board var board intel e2180 2.0 işlemci var board işlemciyi desteklemiyor ve bıos güncellemesi istiyor güncelleme için gerekenleri bulmama yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

• bord un işlemciyi desteklemiyorsa bios güncellemesi yapıncada desteklemez bios güncellemesi çok farklı amaçlar için kullanılır ve bios güncellemesi çok riskli bir iştir anakartın tamamen uçabilir eğer çok uzman değilsen girme bu yola
  • Anakartınızın cdsini takın..İçeriğinde Asus update programı olmalı..Onu kurun..O program sayesinde windows üzerinden kolayca bios update yapabilirsiniz..
  • --- ASUS EZ FLASH UPDATE ---

Boş disc'ete netten indirdiğiniz bios dosyasını anakart adıyla yazıyoruz; misal

P5GC2-MX.rom

Makina açılışta ALT + F2 ye basıp EZ FLASH komutunu otomatik olarak çalıştırıyor oda
    bize DOS ortamında pencere açıyor ve otomatik olarak flopy disc'et
    içindeki firmware okuyup yazmaya başlıyor ve sonrasında otomatik restart yapıyor. OK...

checking for floppy............
    floppy found
    reading file P5LD2.rom . completed
    start eraising.......................\
    start programing..................\
    flashed successfully. rebooting

Restart
  • hepinize teşekkür ederim ama bunun riskli, bir ş oldugunu bende biliyorum bana nasihat değil icraat lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: yelkenci26

hepinize teşekkür ederim ama bunun riskli, bir ş oldugunu bende biliyorum bana nasihat değil icraat lazım

Riskli de olsa sorun olmaz arkadaşım sen yap bişey olmaz. Yeterki doğru firmware dosyası olsun ve elektrikler felan gitmesin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yelkenci26

hepinize teşekkür ederim ama bunun riskli, bir ş oldugunu bende biliyorum bana nasihat değil icraat lazım

Dos üzerinden flashlayarak değil de win üzerinden bahsettiğim Asus Update programı ile yaparsanız sorun olmaz..Sonuçta program uygun/güncel olan biosu sizin için bulup flashlıyor..Yeterki 30 saniye boyunca elektrik gitmesin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bios güncelleme
    15 yıl önce açıldı
    Bios güncelleme
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.