Şimdi Ara

Bios Güncellemeye Çalışıyodum Bilgisayar artık açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşyerine Onarım için bir bilgisayar geldi kasayı açarken checksum error bios fln öyle bi hata aldım neyse bilgisayarı bi şekilde açtım ve biosu güncellemek istedim anakartımın markası P4XP-X son bios sürümünü indirdim asusun Asus Update programı ile bios i dosyadan seçerek .awd uzantılı dosyayı seçerek güncellemeye başladım Flash kısmını bitirdi son kısım olan Verify kısmında verify yapılamdı gibi bi yazı çıktı bende cancel deyip çıktım ardından bilgisayarı kapattım ve bi daha açılmadı..

Üstüne Soğuk su içmekten Başka yapabileceğim bi Öneriniz olursa Çok Teşekkür ederimm

• Çok zor, eskisi gibi söküp takmalı bioslar da yok artık. Anca servis yaparsa yapar ama oda %10 falan yani. Yeni nesil bioslar korumalı gerçi. İki chip kullanıyorlar birine bozuk bişey olursa 2. den orjinali geri yüklüyor. Ama o kadar yeni değil sanırım sendeki de.

Bios pilini söküp 1-2 dakka bekle, hiç bir şekilde fişe takılı olmasın cihaz. Sonra takıp pili dene bakalım. Belki yer.
  • teşekür ediyorum bi deniyim bakalım
  • Asusun sitesinden Biosu bir diskete kopyala... Anakart açılırken disketten bios flashlamak için hangi tuşa basıldığını model numarasından araştır...Sonra disketi A sürücüsüne yerleştirip bilgisayarı açarken o tuşa bas... Flash işlemi bitene kadar dokunma... Bu şekilde kurtarabilirsin....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.