Şimdi Ara

Bios Güncellemsi Yardımınıza İhtiyacim var!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mrb. Arkadalar Sisteme Windows Yüklüyorum xp sp2 Rahatca Bütün yazılımları Yüklüyorum.Sistemi 2gün açmadım sonra açtığımda Disk Okunamıyor diye hata alıyorum.Bide bilgisayra kapat dediğim zaman sadece harddiski kapatıyor kasanın yeşil ışığı yanıyor fanlar çalışıyor ama haddisk çalışmıyor bilgisayarı kapatmak için power tuşuna uzun basıyorum. ilk başlarda hdd de sorun olduğundan şüpelndim sonra başka bi hdd taktım yine aynı sorunlar devam ediyor ram bozuk desem bilgisyarı hiç açamam geriye bios kalıyo güncellme yapmak istiyorum ama daha önce hiç yapmadım yardımcı olurmusunuz Anakartın Modeli azza intel celeron(tm) 1,2 yardımınız bekliyorum Şimdiden Teşekürler...

• hdd'de sorun olmadığından emin isen, bir de hdd kablolarını değiştirip denemeni öneririm. farklı kablo ve farklı ide/sata portlarını dene.
    bios güncelleme işi riskli bir iştir. o esnada elektrik gider ya da voltaj dalgalanması olursa anakartına veda bile edebilirsin. elinde yeni bios var mı? kimileri disketten yapılıyor, kimileri windows'tan yapılabiliyor. zor bir işlem değil, ancak riski her zaman var. onun yerine önce dediklerimi deneyip, bios'tan kaynaklandığını düşünüyorsan da bi bios reset yapabilirsin (ayarları deafult'a getirmek, o da olmazsa bios pilini 5 dk.lığına çıkarıp tekrar takmak). tabii bios reset yaptığında bütün ayarların gider bios'taki. bunu da göz önüne al.
  • ram'den ve işlemcidende sorun olduğunu düşündüm ama sorun olca format atmaz. hdd desem başka hdd takıyorum sorun yine devam ediyo kabloloruda değiştim yine aynı bios pilinide çıkardım ama bios resetlenmedi yaklaşık yarımm saat kadar pilini takmadım takdığımda restlenmedi biostan şüpeleniyorum sizce sorunu nasıl kaldırabilirm önerdiğiniz başka seçenkler varmı
  • cmos jumper dan biosu resetlemeyi dene
  • quote:

Orjinalden alıntı: rifatsenturk

Mrb. Arkadalar Sisteme Windows Yüklüyorum xp sp2 Rahatca Bütün yazılımları Yüklüyorum.Sistemi 2gün açmadım sonra açtığımda Disk Okunamıyor diye hata alıyorum.Bide bilgisayra kapat dediğim zaman sadece harddiski kapatıyor kasanın yeşil ışığı yanıyor fanlar çalışıyor ama haddisk çalışmıyor bilgisayarı kapatmak için power tuşuna uzun basıyorum. ilk başlarda hdd de sorun olduğundan şüpelndim sonra başka bi hdd taktım yine aynı sorunlar devam ediyor ram bozuk desem bilgisyarı hiç açamam geriye bios kalıyo güncellme yapmak istiyorum ama daha önce hiç yapmadım yardımcı olurmusunuz Anakartın Modeli azza intel celeron(tm) 1,2 yardımınız bekliyorum Şimdiden Teşekürler...

dostum aynı sorun benimde başıma geldi. ilk önce f5 basarak güvenli kip de açmayı dene, olmassa bios'a gir oradan bios'u normal ayarlarına çevir, mühtemelen hard diskini biosdan kaldırdın uli- raid diye birşey var onu yüklemen lazım. Şimdi evde değilim okul için istanbuldayım onun için sana çok yardımcı olamam ama bayramda bakarız belkiide çözdün bilmiyorum. çözdüsen nasıl yaptığını anlat bizede

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.