Şimdi Ara

Bios Has Been Reset Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Bilgisarayımı onboard ekran kartıyla kullanmaya başladığımdan beri bu hatayı alıyorum. Anakartın ekran kartını kullanmamın sebebi PSU'nun arızalı olması. Ekran kartını kullanırken oyuna girdiğimde bilgisayarım reset atıyor. En azından FM'yi onboard ekran kartıyla oynayabiliyorum. Bilgisayarı elektrikten çekiğ yeniden açtığımda bu hatayı alıyorum. Windows saati sıfırlanmış oluyor.
    Anakartın markası: Gigabyte Z97-UD3H. Bios sürümüyse en son çıkan beta versiyonu.
    Çıkan görüntü şu şekilde
    Bios Has Been Reset Hatası
    Bu ekran anakartın bozuk olduğunu mu gösterir? İnternette araştırdım fakat elle tutulur bir çözüm bulamadım.. Yardım ederseniz sevinirim. Herkese sağlıklı günler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kharmantides -- 24 Nisan 2020; 12:3:45 >

• Elektrikten kapattiginizda yada sistem kapanmaya calistiginda bir sorun ile kapandigini gösterir. elektrikten çekmeyin toprak vs yokkende bir problem olabilir. tabi psu da arızalı olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Din Djarin

Elektrikten kapattiginizda yada sistem kapanmaya calistiginda bir sorun ile kapandigini gösterir. elektrikten çekmeyin toprak vs yokkende bir problem olabilir. tabi psu da arızalı olabilir
    Merhabalar hocam. Cevabınız için teşekkür ederim. Evet büyük ihtimal PSU arızalı. Ekran kartıyla oyuna girdikten ya hemen sonra ya da 5 dk. sonra reset atıyor. OOCT'de ise stres testine başlattığım anda reset atıyor. Anakart sorunu daha sonradan ortaya çıktı. Normalde PSU alacaktım ancak bu sorun da ortaya çıkınca anakart bozulduysa hem anakart hem PSU almak yerine laptop alırım diye düşündüm. PSU arızası bu hataya sebep olur mu?
  • anakartın bios pili bitmiş olabilir hocam.

2032 kodlu 1 adet para pil alıp bios pilini değiştir.
    soketteki uçların pile temas ettğinden emin ol
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

anakartın bios pili bitmiş olabilir hocam.

2032 kodlu 1 adet para pil alıp bios pilini değiştir.
    soketteki uçların pile temas ettğinden emin ol
    Denedim hocam evde buldum aynı pilden. Maalesef sonuç aynı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kharmantides

Denedim hocam evde buldum aynı pilden. Maalesef sonuç aynı..

Alıntıları Göster
    pil soketindeki oçlar pile tam temas ediyormu?
  • Biosun ayarlari resetlenmiş saat vs resetlenmemiş. Stabilite sorunu yaşanıyor sistemde ayarlarınızı biraz kısarak deneyin ne bileyim ramleri 3000 mhz de degilde 2666 da deneyin vb. gibi gibi gibi.
  • Maalesef hala düzelmedi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

pil soketindeki oçlar pile tam temas ediyormu?

Alıntıları Göster
    Tam oturmuş gibi olmuyor bastırınca içe doğru yaylanıyor gibi sanki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.