Şimdi Ara

Bios&Hdd Şifresini Kaldırdım Ama Hala Şifre İstiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba foruma yeni kayıt oldum.

Belki daha önce birinizin başına gelmiştir. Dell İnspiron 1564 laptop kulanıyorum. Bilgisayarı kurcalamasınlar diye bios&hdd şifresi koymuştum. Şimdi şifreyi kaldırmak için biosa girdim, Şifre değiştir bölümünden eski şifremi yazdım ve yeni şifre bölümünü enterla boş geçtim.

Daha önce bu yöntemle bios şifresini kaldırmıştım ve sorun çıkmamıştı ancak bu defer denediğimde Açılışta hala şifre soruyor boş bırakıp enterlıyorum olmuyor, Eski şifremi yazıyorum yine olmuyor ne yapmalıyım lütfen yardım edin.

Power-on ve Setup ayarları etkin yani ne windowsa ne biosa erişebiliyorum. CD den boot etme şansım da yok. Lütfen yardım edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: WebMstr

Arkadaşlar öncelikle merhaba foruma yeni kayıt oldum.

Belki daha önce birinizin başına gelmiştir. Dell İnspiron 1564 laptop kulanıyorum. Bilgisayarı kurcalamasınlar diye bios&hdd şifresi koymuştum. Şimdi şifreyi kaldırmak için biosa girdim, Şifre değiştir bölümünden eski şifremi yazdım ve yeni şifre bölümünü enterla boş geçtim.

Daha önce bu yöntemle bios şifresini kaldırmıştım ve sorun çıkmamıştı ancak bu defer denediğimde Açılışta hala şifre soruyor boş bırakıp enterlıyorum olmuyor, Eski şifremi yazıyorum yine olmuyor ne yapmalıyım lütfen yardım edin.

Power-on ve Setup ayarları etkin yani ne windowsa ne biosa erişebiliyorum. CD den boot etme şansım da yok. Lütfen yardım edin.

şimdi bildiğim kadarıyla biosun şifresini kaldırılmıyor diye biliyorum bir de boş bırakmışın galiba aslında oda bir şifredir ve böyle boş bırakmalar hata dır ve bios kabul etmez şifreyi sen de olduğu gibi bios pilini çıkartıp geri takman gerecek yoksa oluru yok gibi

• şifreyi boşken enter yapmak şifreyi iptal etmekle aynıdır.

şifre kısmına geldiğinde ilk olarak aktif şifreni yazarsın.
    sonra yeni şifre sorar, boş olarak enterla, "confirm" yani onay isteyecek, ona da boşken enter yap.
    şifre artık silindi, ancak biosu kaydedip çıkman lazım.
    eğer biosu kaydetmeden çıkarsan silinen şifre tekrar geri gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öner

şifreyi boşken enter yapmak şifreyi iptal etmekle aynıdır.

şifre kısmına geldiğinde ilk olarak aktif şifreni yazarsın.
    sonra yeni şifre sorar, boş olarak enterla, "confirm" yani onay isteyecek, ona da boşken enter yap.
    şifre artık silindi, ancak biosu kaydedip çıkman lazım.
    eğer biosu kaydetmeden çıkarsan silinen şifre tekrar geri gelir.

Eski şifresi de çalışmıyor!
  • o halde biosu sıfırlaman gerekecek.
  • Notebook larda iosu nasıl sıfırlıyoruz. zAten bios şifresini kaldırsamda hdd şifresi kalkmayacak değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: WebMstr

Arkadaşlar öncelikle merhaba foruma yeni kayıt oldum.

iy

Bende senin yaptığın şekilde yapıyorum bi sorun olmadı şuana kadar diğer bi arkadaş da artık bios şifreleri kaldırılmıyor falan ama yok öyle birşey.Bios update yapmayı biliyosan dene derim.Ama bilmiyosan hiç uğraşma sakıncalı işler ve pc ye sonsuza kadar veda edebilirsin :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.