Şimdi Ara

BIOS pili sürekli bitiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iki senedir Gigabyte H55 USB3 anakart modelini kullanıyorum, son 7 8 aydır bios pili ayda bir iki ayda bir sürekli bitiyor ve power düğmesine basınca pc açılmıyor. Gidiyorum yeni pil alıp takıyorum hemen çalışıyor. Daha önce yaptığım araştırmalarda anakartın kısa devre olabileceği ile ilgili yazılar okudum. Anakartı söktüm vidaların temas noktalarına ince lastiksi bir malzeme koydum ama hala aynı sorun devam ediyor. Bunun sebepleri neler olabilir. Artık sıkıldım bu durumdan kasayımı değiştirsem diyorum anakartımı bilemedim. Tam işin olucağı zaman pcnin açılmaması sinir bozucu bir durum. Bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whiteleo -- 23 Mart 2013; 12:17:00 >

• Gidip kaliteli bir pil almak lazım bulabilirsen Fujitsu'nun pilleri var epey sağlam
  • Bios pili yakınında kondasatör vardır onu kontrol etmek lazım. Şişme var mı? Akma var mı? Kondansatör kısa devre olursa kısa sürede pili bitirir.
    Tüm kondansatörlere de bakın.

Sistemin açılmaması PSU arızasından olur. Bios pilinin bittiğinden emin misiniz?
    PSU içindeki kondansatörleri de kontrol edin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.