Arkadaşlar öncelikle iyi forumlar. Elimde bi arkadaşın bilgisayarı var. BIOS da bi şifre var ama şifreyi bilmiyoruz Makine ilk kullanıcının yani ikinci el değil.şifreyi bi şekilde unuttuk Şifreye ihtiyacımız var fakat ulaşamıyoruz bir şekilde makine formatlancak fakat elden bişey gelmiyor. Bi yardıma ihtiyacımız var. İlginiz için teşekkürler
anakartın üzerinde bios pilinin yakınında... bir jumper vardır... clear bios gibi bir şey yazar altında... bu jumperin söketinin 3 ucu vardır... normal konum 1-2 uçlara takılıdır... buradaki jumperi söküp 2-3 uçlarına bağlayın... kasayı açın ceryan gelince bios sıfırlanır... ama kasa açılmaz... jumperi eski konumuna getirip... kasayı açınca... fabrika çıkış biosu devreye girmiş olur...
öncelikle makinanız masaüstümü laptopmu onu bilmek gerekir.İkincisi clear cmos jumperi sadece masaüstü pcler için geçerlidir.Ayrıca her anakarttada bulunmayabilir.Eğer makinanız yeni nesil bir laptop ise sisteminizde uefi bios toshiba ve lenova ise securty bios vardır bios sıfırlamanız işe yaramayacaktır.diğer serilerde bios pilini çıkartıp artı ve eksisini kısa devre yaptırarak sıfırlayabilirsiniz.Sisteminiz apple macbook ise aynı şekilde uefi bios söz konusudur eğer sisteminiz apple masaüstü ise önce ramlerin hepsini çıkartarak sistemi çalıştırın daha sonra tek bir ram takarak tekrar çalıştırın biosunuz sıfırlkanmıştır.Kolay gelsin
vtnsvr
kullanıcısına yanıt
Hocam ilgi için teşekkürler ben belirtmem gereken bişeyi unutmuşum Makine Laptop ayrıca içini açamıyorum bios a ulaşamıyorum dediğinizi bende deniyorum şu an ama :) başka bi alternatif gerek
LastStormL
kullanıcısına yanıt
Makine Laptop Yeni değil eski 2008 veya 2009 çıkışlı Samsung RV511 Clear Cmos olayı Laptop için niye geçerli değil ? Batarya ve ana güç çıkınca elektrik kalmıyor ilgi için teşekkürler
işte pilde tamda bu durumda devreye giriyor sen batarya ve şarj aletini söktüğünde biosun yazılı olduğu eeprom daki bilgileri tutmasını sağlıyor. Bu bahsettiğimiz bilgiler tamamen donanımsal bios sıfırlama metotlarıdır ki anladığım kadarıylada boot yapıp makinayı açamadığınız için size böyle bir yöntem lazım. aksi takdirde boot yapabilirseniz hirens benzeri linux işletim sistemleri ile sıfırlama yapabilirsiniz bu işletim sistemleri cd'den başlar.
LastStormL
kullanıcısına yanıt
Hocam makine Otomatik onarmaya geçiyor fakat orada da hiçbişe olmuyor Format atmaya çalışıyorum hiçbir şekilde yine işe yaramıyor Bu durumda düşünceniz nedir ne yapabilirim ?