Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımda 256GB ssd, 512GB m2 ssd ve 1TB 3,5"'lik sata HDD var 3,5" HDD biosta görünüyor ancak bilgisayar başlatıldıktan sonra ne aygıt yöneticisinde ne cmd de ne de bilgisayarda görünmüyor, sata yerini değiştirdim ancak herhangi bir sonuç yok yardımcı olabilir misniz? Teşekkürler.
bu şekilde görünüyor aygıt yöneticisinde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaNeR509 -- 20 Nisan 2020; 20:15:41 >
Sata denetleyicisi driver'inde problem olduğunu düşünüyorum. Kullandığınız sistemi yazarsaniz daha iyi konuya. Ona göre driver onerelim
Want to
kullanıcısına yanıt
Win 10 64bit kullanıyorum, Windowsta sorun olabilir diye yeniden kuruyorum ancak şöyle birşey daha farkettim sistemi kurulacak disk seçeneklerinde de yoktu o disk
CaNeR509
kullanıcısına yanıt
İlk fotoda soldaki menüde aygıt yöneticisinin 2 altında disk yönetimi diye bir seçenek var. Orayı seçtiğinizde açılan sayfada bu disk görünüyorsa oradan biçimlendirip yeni birim oluşturmayı dener misiniz?
quote:
Orijinalden alıntı: CaNeR509
bu şekilde görünüyor aygıt yöneticisinde
disk yonetiminden diske harf(A, B, D vs.) atayin sonrasinda göreceksiniz
turuncu55
kullanıcısına yanıt
disk yönetimini tıkladığımda zaten direk 1. resim ordan da mbr de seçsem gpt de seçsem 2. resim
deep14100
kullanıcısına yanıt
O aşama malesef hiç olmadı o ilk aklıma gelendi zaten
HD Tune yazılımının error scan bölümünden uzun tarama yaptırın (quick scan seçili olmayacak), tarama yapabilir ve bozuk sektörler gösterirse sorun ondan kaynaklanıyor olabilir.
poko001P
kullanıcısına yanıt
Bu program değil ama 4-5 farklı programla diske ulaşmaya çalıştım, ubuntu ile baktım, diskin Current Pending Sectorde 12 tane hasar tespit etti, sanırım disk gitti, recovery programlarıyla biraz aile arşivini kurtardım ama birçok verim gitti gibi :(
Kullandığın ürün Seagate Barracuda 3.5" Hdd. Bu disk genel olarak bazı sistemlerde sıkıntı yaratıyor hatta bu ürünü değişim kapsamına sokabiliyorsan bu yolu izlemen olacak. Bir çok kullanıcı bu diskin sorunlarıyla karşılaştığını biliyorum. Google de araştırabilirsin. Bazı seri üretimlerinde disk üzerinde çip sorunları olduğunu okumuştum. Okuma yazmayı engelleyen bir durum. Genelde takılma ve ara sıra bağlantı kopuklukları meydana gelmektedir. Aslında anakart uyuşmazlığı bile olabilir.
Anakart modelini öğrenebilirsem güzel olacak. Ayrıca bu disk çok yüksek ses çıkarttığı söylemleri var böyle bir durum yaşıyormusun ? Eğer iade koşulların yok ise disk için farklı bir kablolama sistemleri önereceğim aktarmalı kablo sistemi engel olabilir.
CaNeR509
kullanıcısına yanıt
Eğer denemediyseniz veri kurtarmak ve/veya bozuk sektör tamiri için HDD Regenerator denenebilir. İşlem çok uzun sürebilir, risklidir fakat bu konularda piyasadaki en etkili yazılımlardan biridir.
prevenarP
kullanıcısına yanıt
Evet seagate barracuda ürün, yeni olsa garantiye sokardım ancak 2015'te garantisi bitti, 4 farklı sata kablosu denedim, linux da okuma/yazma ya hiç erişemedim bile,anakartım MSİ Z270 Tomahawk sistemim 2018'de yenilenmiş o zamandan beridir aynı sistemi kullanıyorum (HDD hariç tabi o önceki sistemden kalma
poko001P
kullanıcısına yanıt
teşekkür ederim, 4-5 program kullandım bazıları diski bile görmedi, bir tanesi ile aile fotoğraflarından bazılarını kurtarabildim, aslında minitool ile tam dosya arşivi gibi kurtarabiliyordum ancak program kırık çıktı başkasını da bulamadım kaldı öyle
CaNeR509
kullanıcısına yanıt
Tahminimce hdd bozulmuş.
uefi durumundan da olabilir. HDD biçimlendirilirken farklı formata geçirilebiliyor uefi desteklemeyen formata özellikle. Bu da format atılırken dahi seçilememesine neden oluyor. Bu yüzden olmuş olabilir diye tahmin ediyorum. Geçmiş olsun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme