Selam beyler başlıktaki anakartımın biosunu güncellemek istiyorum MSI Live Update güncel biosu bulamıyor manuel olarak yapmak istiyorum ama daha önce hiç yapmadığım bir mevzu, bana bu noktada tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilirmi? ayrıcı bilgiyi verirkende ameleye anlatır cinsten veririlerse memnun olurum
belki sisteminde sorun yoksa elleşme diyenler olabilir güncelleme nedenim 1. biosun versiyonu çok eski V1.19 2. CPU sıcaklıklarını yanlış ölçüyor vs bilginize.
Son olarak birde sorum olacak işlemcim OC li tecrüben yeterli olmadığından videolara vs bakarak yapmıştım updateden sonra tamamen sıfırlanırmı? yada yedek almak mümkünmü? ilginiz için şimdiden teşekkürler
benden sana akıl hiç bulaşma bi tanıdığına yada mahalle bilgisayarcısı dediğimiz aadamlara yaptır 5-10 tlden fazla verme
quote:
Orijinalden alıntı: madeinuzakdogu
benden sana akıl hiç bulaşma bi tanıdığına yada mahalle bilgisayarcısı dediğimiz aadamlara yaptır 5-10 tlden fazla verme
hocam okadarda tecrübesiz değiliz sadece basit bir anlatım olsa hallederim, MSI bios update tecrübesi olan biri anlatsa rahat hallederim aslında sitede ingilizce bir yardımcı döküman var ama ingilizce rezalet olduğundan çok net anlayamadım. Burdan çözemezsem riske girebilirim sonuçta denemeden öğrenilmiyor
quote:
Orijinalden alıntı: Silent Disaster
quote:
hocam okadarda tecrübesiz değiliz sadece basit bir anlatım olsa hallederim, MSI bios update tecrübesi olan biri anlatsa rahat hallederim aslında sitede ingilizce bir yardımcı döküman var ama ingilizce rezalet olduğundan çok net anlayamadım. Burdan çözemezsem riske girebilirim sonuçta denemeden öğrenilmiyor
ilk formatımı aklıma getirdiniz bu arada model neydi
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Silent Disaster
quote:
ilk formatımı aklıma getirdiniz bu arada model neydi
MSI P67-A GD65 B3
MSI tecrübeli olanlar bir el atın :) şu garipte öğrensin bios update etmeyi
Selam MSI Live Update güncel @Bios'u bulamıyorsa, demek ki update yapmaya gerek yok kardeş..
Güncel @Bios sürümü nedir sizde bilmiyorum ama sitesine v4.2 sürümü yüklenmiş en son.. Update yapmak hem kolay, hem de bir o kadar risklidir!!! USB Flash belleğe indirdiğiniz dosyayı yazdıracaksınız ve @Bios'a girip oradan update seçeneğinden Flash belleği göstererek update yapacaksınız..
İngilizce'de zorlanıyorsanız, @Bios'unuzun Türkçe dil desteği mevcut kardeş.. Kolay gelsin..
quote:
Orijinalden alıntı: Bay_KG
Selam MSI Live Update güncel @Bios'u bulamıyorsa, demek ki update yapmaya gerek yok kardeş..
Güncel @Bios sürümü nedir sizde bilmiyorum ama sitesine v4.2 sürümü yüklenmiş en son.. Update yapmak hem kolay, hem de bir o kadar risklidir!!! USB Flash belleğe indirdiğiniz dosyayı yazdıracaksınız ve @Bios'a girip oradan update seçeneğinden Flash belleği göstererek update yapacaksınız..
İngilizce'de zorlanıyorsanız, @Bios'unuzun Türkçe dil desteği mevcut kardeş.. Kolay gelsin..
Bios versiyonu V1.19 MSI sitesinden bios kısmından 4.2 versiyonu indirdim 5.58 mb boyutyunda bir exe dosyası bunu flaşa atıp biostan dediğiniz yöntemle boot etsem yeterli olurmu?
quote:
Orijinalden alıntı: Silent Disaster Bios versiyonu V1.19 MSI sitesinden bios kısmından 4.2 versiyonu indirdim 5.58 mb boyutyunda bir exe dosyası bunu flaşa atıp biostan dediğiniz yöntemle boot etsem yeterli olurmu?
Selam O exe'ye tıklayacak ve boş bir flash belleğe yazdıracaksınız. Ama önce ME sürücüsünü kurmanız lâzım..
Anakartınızın sayfasında yazıyor zaten.
**Please reinstall driver after updating BIOS with ME8. OS: Windows 7 OS: Windows XP
Hangi sistemi kullanıyorsanız onu indirip kurduktan sonra @Bios update yapabilirsiniz.