Şimdi Ara

BİOS ve açılış ekranında sarı mavi çizgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung r520 dizüstü bilgisayarım var. birkaç gündür bu sorunla karşı karşıyayım. önce sorunsuz çalışan sistemime biraz yavaşladığını düşünerek format attım ve aynı sistemi kurdum (win7 ultimate - 32bit) 2 gün hiç bir sorun olmadan çalıştı, akşam kapattım sabah açıldığında bu sorun belirdi. açılış ekranını (en başta samsung yazan ekranı) geçtikten sonra hoşgeldiniz ekranında donuyor ve mavi ekran hatası veriyor. format attım tekrar. 2 gün sonra yine aynı hata. güvenli modda açınca bir sorun olmuyor hatta bunu da güvenli modda yazıyorum

sistemim şu şekilde
    Intel® Core™ 2 Duo İşlemci T6400 (2,00 GHz, 800 MHz, 2 MB)
    250 GB (5 400 rpm S-ATA)
    4 GB (DDR2 / 2 GB x 2),
    ATI Mobility Radeon™ HD4650 (Harici Grafik) - 1 GB gDDR3 (Harici Grafik)
    bios türü: phoenix bios

• Monitör, ekran kartı ikilmesinde gibi sorun. Değiştirme imkanın varsa değiştirip dene bu parçaları. Ekran kartın harici ise ve dahili (onboard) ekran kartı da varsa hariciyi çıkartıp bide öyle açmayı dene.
  • Birsürü seçenek var ama hangisinin sorun olduğunu bilemeyiz.
    Kabloda sıkıntı olabilir.Ekran kartında bir sorun olabilir.Ekranin veya ekran kartının VGA artık ne kullanıyorsan o girişlerindede sorun olabilir.
    Bu saydıklarımı kontrol edersen(Kablo ve girişleri) sorunu çözebilirsin eğer Ekran kartından kaynaklanan bir sorun ise bunu servisin çözmesi gerekiyor.
  • hocam teşekkürler yardımlarınız için ama başta belirtmiştim dizüstü bilgisayar diye monitörüm veya vga girişi yok. benim aklıma bios update geliyor ama onun da zararı olur mu, başka sıkıntılar çıkarır mı bilemediğim için pek denemek istemiyorum. ekran kartı güncellemesi vardır belki yeni kurduğum sistemde ve bu eski bios ile çakışıyor olabilir mi acaba ? siz ne dersiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cezoline

hocam teşekkürler yardımlarınız için ama başta belirtmiştim dizüstü bilgisayar diye monitörüm veya vga girişi yok. benim aklıma bios update geliyor ama onun da zararı olur mu, başka sıkıntılar çıkarır mı bilemediğim için pek denemek istemiyorum. ekran kartı güncellemesi vardır belki yeni kurduğum sistemde ve bu eski bios ile çakışıyor olabilir mi acaba ? siz ne dersiniz ?

Arda ML virüs girmiş format at panpa..

Merhaba Sistem çökmüş olabilir yada driver sorunun nedeniyle mavi ekran verebilir ben varken çözümü kolaydır. Mavi ekran kadunu belirtmeniz gerekiyor. Mavi ekran hatasını üzerinde örnek veriyorum Stop : 0x000007C (....) gibi şeyler yazar..

• quote:

hocam teşekkürler yardımlarınız için ama başta belirtmiştim dizüstü bilgisayar diye monitörüm veya vga girişi yok. benim aklıma bios update geliyor ama onun da zararı olur mu, başka sıkıntılar çıkarır mı bilemediğim için pek denemek istemiyorum. ekran kartı güncellemesi vardır belki yeni kurduğum sistemde ve bu eski bios ile çakışıyor olabilir mi acaba ? siz ne dersiniz ?

chkdsk/C D hangisiyse onu yazın çalıştıra enter yapın güvenli moddaylen bakalım düzelcekmi
  •  BİOS ve açılış ekranında sarı mavi çizgiler

mavi ekran hatası 0x00000116

şu ekrandan sonra mavi ekran geliyor..chkdsk /C yaptım ama o da işe yaramadı sanırım hala devam ediyor problem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mavi ekran hatası
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

mavi ekran hatası 0x00000116

şu ekrandan sonra mavi ekran geliyor..chkdsk /C yaptım ama o da işe yaramadı sanırım hala devam ediyor problem

sorun hdd kaynaklı falan değil demekki ekran kartınızın sürücüsünü siliphttp://www2.ati.com/drivers/legacy/12-6/12-6-legacy_vista_win7_32_dd_ccc_whql.exe bunu kurun

• STOP:0X00000116

Sorun ekran kartı driverinden kaynaklanıyor. Sistemi güvenli modda açarak Ekran kartına ait driver kaldırın ve C:\Program Files dizini içerisindeki klasörünü silin.

Sistemi normal şekilde başlattığınızda kapanmayacaktır. Önceki kullanım olduğunuz ekran kartı driverini tekrar kurun. 2. SS neden öyle ?
  • yine olmadı ekran kartı driverlarını sildim güvenli moddayken, eski kullandığım driver yükledim olmadı, en son tarihli olanı yükledim yine olmadı. bios update yaptım tekrar denedim iki driver'ı da yine olmadı. ne yapıcam bilmioyrum. şöyle birşey var; sadece microsoft'un yaptığı "standart vga grafik bağdaştırıcısı" yüklü olunca açılıyor. ati tarafından yapılan driverlar sorun veriyor.
  • quote:

yine olmadı ekran kartı driverlarını sildim güvenli moddayken, eski kullandığım driver yükledim olmadı, en son tarihli olanı yükledim yine olmadı. bios update yaptım tekrar denedim iki driver'ı da yine olmadı. ne yapıcam bilmioyrum. şöyle birşey var; sadece microsoft'un yaptığı "standart vga grafik bağdaştırıcısı" yüklü olunca açılıyor. ati tarafından yapılan driverlar sorun veriyor.

Anladım..

BlueScreenView sonuçlarını SS olarak atın bakalım..

• sizin ekran kartın chipiniz sıkıntılı gibi duruyor buradan anlayabildiğimiz kadarıyla
  • quote:

Orijinalden alıntı: bganotebook

sizin ekran kartın chipiniz sıkıntılı gibi duruyor buradan anlayabildiğimiz kadarıyla

Yazılımsal olarak inceledikten sonra şu parçada sorun var diyelim.. İlk olarak bende öyle düşündüm ama windowsu tekrar kurmadan dememek gerek diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF

quote:

sizin ekran kartın chipiniz sıkıntılı gibi duruyor buradan anlayabildiğimiz kadarıyla

Yazılımsal olarak inceledikten sonra şu parçada sorun var diyelim.. İlk olarak bende öyle düşündüm ama windowsu tekrar kurmadan dememek gerek diye düşünüyorum.

2 sefer format attım zaten. sorun donanımsal gibi geliyor bana da. yani anakartım ekran kartımın driverlarını kabul etmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF

quote:

deneyin denemekte sıkıntı ama dediğim gibi donanımsal bi sıkıntısı var büyük ihtimalle
  • Laptop olduğu için bir şey diyemeyeceğim servise gönderin.
  • bu eski driver kurulduğunda verdiği mavi ekranın BlueScreenView görüntüsü

bu da temmuz 2012 tarihli olan driver yüklediğimdeki.

• Hocam driver hatası olarak gözüküyor ama bios ekranından da olduğu için sorun donanımsaldır. Diyecek bir şeyim kalmıyor.
    Hata mesajlarına gelirsek 1 tanesi Ati 1 tanesi biosla alakalıdır..
  • Peki çok teşekkürler yardımlarınız için, servis yolları göründü bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.