Şimdi Ara

Biosta yaptığım aptallık, usb portları çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

All in One türündeki bilgisayarımda Windows çökmüş. Boot ekranında USB'yi görmediği için legacy modu etkinleştirdim.
    USB ayarları ile oynarken USB Security portlarını devre dışı bıraktım aptal gibi ve kaydedip çıktım.

Sonuç olarak BIOS'ta klavye çalışmıyor Boot edemiyorum ve BIOS ayarlarına giremiyorum.
    PS/2 klavye tak çözülür diye tavsiyede bulunmuşlar fakat PS/2 girişi yok. USB'yi PS/2'e çeviren aparat ve PS/2 klavye alsam çalışır mı?

BIOS pilini çıkarmam şu an için çok zor başka çözüm önerileriniz varsa lütfen paylaşın
    İyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freebootlarder -- 13 Kasım 2019; 19:35:9 >

• Ps2 klavye ve çevirici muhtemelen çalışmayacaktır, çözüm maalesef bios pilini çıkarmanız veya anakart üzerindeki jumper ile biosu resetlemeniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba;

USB to PS/2 çevirici işini görmez (USB zaten çalışmıyor)

Ürünün marka ve modelini yazarsan daha kesin ve doğru cevaplar verebiliriz.

Kolay gelsin.
  • USB portuna telefonun kablosunu taktığımda şarj ediyor, PS/2 çevirici oradan aklıma geldi
    Malesef dediğiniz gibi tek çözüm bios pili ya da jumper gözüküyor. Bilgisayarı açmam gerekecek

Bilgisayarın modeli HP All in One 22-b304nt

Cevaplar için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freebootlarder -- 14 Kasım 2019; 18:31:56 >
  • Arkadaşlar bios pilini çıkardım biraz bekleyip tekrar taktım.

Bilgisayar açıldığında cmos reset 502 hatası alıyorum

Please check your BIOS Setup options to see if they changed.
    CMOS Reset (502)
    ENTER - Reboot the system

Bir süre sonra pc yeniden başlıyor fakat klavye yine çalışmıyor yine biosa giremiyorum.
    Tekrar yeniden başlatırken yine keyboard error ile karşılaşıyorum

Ne yapabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba;

Sonunda açtınız demek.

Sadece pilini çıkarmak çözüm olmayabilir aşağıdaki linkteki yönergeleri takip ediniz. (Jumper ı 1-2 alıp power tuşuna basınız sonra eski haline getirmelisiniz)
    support.hp.com
    HP Desktop PCs - Motherboard Specifications, (Hawaii-KU) | HP® Customer Support
    https://support.hp.com/au-en/document/c05344210

I/O Ports and clear CMOS and clear password

Kolay gelsin

Biosta yaptığım aptallık, usb portları çalışmıyor

• Dediğiniz gibi jumper resetleyince sorun çözüldü ilginiz için teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.