Şimdi Ara

Bir aylık Chery Deneyimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
235
Cevap
0
Favori
23.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar çok laf edenizi olacaktır, ancak ben yine de 1 ayı aşan bir süredir kullandığım araç hakkında genel ve ilgilenenler için özel bilgi vermeye çalışacağım. Objektif olamaya çalışıp iyi ve kötü aldığım tepkileride sizler le paylaşacağım.

Şimdi gelelim yorumlara

Aracın fiyatı (benim aldıım fiyat ÖTV artmadan Önce) 18400

Öncelikle İlk etapta cevap yorumlara cevap vermek yerine karşılaştıklarımı yazmak istiyorum. Olumlu olsumzu yorumlarınızı ona göre değerlendireceğim

Aracın Artıları ve bazı kıyaslamalar

Aracın iç hacmi benim gibi boyu 190ı bulan bir insan için bile gayet başarılı. Ön koltuk tam arkadayken bile arkada rahar rahat oturabiliyorum

1.3 motor gayet başarılı. Çıkış gücü 83Hp. Aynı kılasmanda arkadaşımda olan Ford KA(yeni) 1.3 ve 65 HP.

Yakıt tüketimi şimdiye kadar gayet başarılı. 43 Lt.lik yakıt deposuyla şehir içi 530 Km yaptım.

ABS ve stabilizasyonu başarılı. 120 ile giderken önüme çıkan ineğe çarpmadım. :) ve sağa sola savrulmadan düz bir hatta 4 tekerlek üzerine yığılarak durdu.

Ses sistemi çok başarılı. Dahili USB girişi büyük avantaj.

Ön konsol saklma gözü ve konsol içindnen çıkan bardak tutacakları fonksiyonel.

Ses yalıtımı gerçekten iyi. Çok bozuk yollarda seyretmeme rağmen neredeyse yol sesini hiç almıyor.

İçeride kullanılan mikaların %80'i sert mika olmasına rağmen idda ediyorum yeni symbolünkünden kaliteli. İş arkadaşım yeni full versiyonunu aldı. Kendi itirafı

Ergonomi konusunda başarılı bir araç herşey olması gerektiği yerde. En azından arka cam açma kumandaları aracın mutelif yerlerine dağıtılmamış. (ör symbol)

Sürüşü zevkli ve yol tutuşu gayet iyi.

Klima performansından memnunum.

Düşük rolanti ve düşük vites değiştirme devirleri var. Ör. rölanti 550 devir. genelde 2250 ve 2500 devirde vites değiştiriliyor. Seyir sürati 5nci vites 3000 devirde 120 Km.

Bunun dışında döşemeler kadife esaslı ve iki enkli döşeme güzel duruyor.

Boya ve kaportada 10 yıl garanti var. Tak kapsam dışı olan asit yağmuru.

Türkiye'nin her yerine 24 saatte yedek parça sağlama garantisi var

3 yıl veya 100000 km garanti ve ücretsiz yol yardımı

Düşük parça maliyetleri. Ör. ön ızgara 60 farlar mekanizmasıyla birlikte 123 Tl. 10000 bakımı sadece 89 Tl

Akü 60 amper. Hala bazı araçlarda maalesef bbundan bile tasarruf etmeye çalışıyorlar

Ve ilk kes gördüm. Bujiler 3 tırnaklı. Hoşuma gitti
    24/06 anca aklıma geldi:)

Gelelim bana göre Eksilerine

YAzmayı unuttuğum bir eksi :(
    2009 model bir arabaya yakışmayan şekilde motor rodaj gerektiriyor...

İlk 1000 Km de kontrol bakımı var ve kitabına göre motorun alıştırılması bölümünde üstü kapalı bir şekilde rodaja atıfta bulunuyor. Keşke fabrika çıkışlı rodj yapılmış olsa bu şekilde birşey yazılmamış olsaydı
    .

Öncelikle maalesef herkesin ön yargısı

Bagajı küçük ama be benim seçeneğimdi. Orjinalden port bagaj tutacaklarının olması avantaj oldu. 350 TL ye bir tane edindim.

İlk zamanlar vites fazla kemikliydi. Giderek azalıyor, umarım daha sonra daha da düzelir.

Park sensörü ters ayarlanmıştı. Fark edince serviste hemen düzelttiler. (aslında sadece bir tuşa bastılar.

Motorun görüntüsü hoş değil keşke süslü bir hava filtresi kapağıyla süsleselerdi.

Direksiyon fazla hassastı. En azından benim için öğle.Sanırım Uno'dan inmiş olmamda buna etki olabilir.

Ve elbetteki özellikle 1 sene geçinçe aracın genel durumu ne olacak bunuda görmek lazım

Sonuç olarak donanım fiyat karşılaştırması yapınca bana makul gldi. Şimdi tüm mesajları birleştireceğim. Acemiliğim için kusura bakmayın

Bu arada donanımı

Sürücü Hava Yastığı
    Yolcu Hava Yastığı
    Yolcu Hava Yastığını Devredışı Bırakma
    ABS + EBD
    Klima
    CD Çalar / MP3 Soket
    4 Hoparlörlü Ses Sistemi
    Darbe Emici, Yükseklik Ayarlı, Katlanabilir, Hidrolik Direksiyon
    Park Sensörleri
    İmmobilizer
    Alarm
    Uzaktan Kumadalı Merkezi Kilit
    Çocuk Kilidi
    Ön Sis Farları
    Alüminyum Alaşımlı Jantlar
    Darbe Emici Gövde Rengi Tamponlar
    3 Nokta Bağlantılı, Aktif Gergili, Yükseklik Ayarlı Ön Emniyet Kemerleri
    3 Nokta Bağlantılı Arka Emniyet Kemerleri
    Işıklı Emniyet Kemeri Uyarısı
    3. Stop Lambası
    Elektrikli Ön Camlar
    Elektrikli Arka Camlar
    Gövde Rengi Isıtmalı, Elektrikli Yan Aynalar
    Elektronik Far Yükseklik Ayarı
    Gönde Rengi Dış Kapı Kolları
    İçeriden Açılabilen Yakıt Deposu Kapağı
    İçeriden Açılabilen Bagaj Kapağı
    Bagaj İçi Aydınlatma
    Arka Cam Sileceği
    Arka Cam Rezistansı
    Bardak Tutacağı
    Gecikmeli Sönen Harita Okuma Lambası
    4 Yöne Ayarlanabilen Sürücü Koltuğu
    4 Yöne Ayarlanabilen Yolcu Koltuğu
    60/40 Katlanabilen Koltuklar
    Ön Koltuk Arkası Cepler
    Port Bagaj Tutacakları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGSET -- 24 Haziran 2009; 0:04:19 >

• Merakla bekliyorum, teşekkürler
  • aynen
  • önceden haber vermek niye anlamadım ama neyse bekliyoruz bakalım.
    quote:

Orjinalden alıntı: LGSET

Arkadaşlar çok laf edenizi olacaktır, ancak ben yine de 1 ayı aşan bir süredir kullandığım araç hakkında genel ve ilgilenenler için özel bilgi vermeye çalışacağım. Objektif olamaya çalışıp iyi ve kötü aldığım tepkileride sizler le paylaşacağım.

Bir kaç saat içinde ayrıntılı resimlerle birlikte yorumlarda eklenecektir.

• quote:

Orjinalden alıntı: ErEtE

önceden haber vermek niye anlamadım ama neyse bekliyoruz bakalım.
    quote:

Arkadaşlar çok laf edenizi olacaktır, ancak ben yine de 1 ayı aşan bir süredir kullandığım araç hakkında genel ve ilgilenenler için özel bilgi vermeye çalışacağım. Objektif olamaya çalışıp iyi ve kötü aldığım tepkileride sizler le paylaşacağım.

Şoka girmeyelim diye haber vermiş

• quote:

Orjinalden alıntı: space_jam

quote:

Orjinalden alıntı: ErEtE

önceden haber vermek niye anlamadım ama neyse bekliyoruz bakalım.
    quote:

Şoka girmeyelim diye haber vermiş

Direksiyon elinde bir resim!!! (çıkıyormuş karşımıza )

Aman Allahım...

• Bence arkadaş "Aracımın Eksi Yönleri:" yazdıktan sonra saat 16:30'dan beri hala o listeyi yazıyor

Ya da, görüşlerini tazelemek için bir tur atayım diyerek çıktı ve aracı çektirme, servis ve kasko işleriyle uğraşıyor

Kızmayın. Latife tabi.

Objektif görüşlerinizi bekliyoruz. Bakalım yıllardır kılımızı kıpırdatmayıp koyun gibi oturduğumuz için markamız olmayan bizlere, burun kıvırıp beğenmediğimiz çinlilerin arabaları hakkında kullanıcısı ne gibi yorumlar yazacak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Objektif görüşlerinizi bekliyoruz. Bakalım yıllardır kılımızı kıpırdatmayıp koyun gibi oturduğumuz için markamız olmayan bizlere, burun kıvırıp beğenmediğimiz çinlilerin arabaları hakkında kullanıcısı ne gibi yorumlar yazacak

işte buna içilir dostum.....
  • Öncelikle aracım Chery Kimo

Bunlarda resimleri. Beklettiğim için kusura bakmayın iş yerimdeki bilgisayradafirewall sorunu vardı.

• bu arabanın kırmızısını görmüştün arabanın resmen boyası solmuştu
  • Yorum eklemeyi unutmuşsunuz!
  • Bunlarda diğer resimleri

• Gerisini de bekliyoruz
  • hocam resimleri ve yorumunuzu ilk mesaja ekleyin bnce..

ayrica fiyat belirtirseniz daha saglikli olur
  • Parça parça neden aktarıyorsunuzki

Ama aracın önden duruşu hoşuma gittide arkası
  • lütfen ön yargılı olmayın forumda
    kendi adıma öncelikle hayırlı olsun diyorum
    güle güle kullanın
    herkes kendi imkanlarına göre hareket etmelidir ve
    hepimiz buna saygı duyarız
    ayrıca paylaşımlarınız herkes için kıymetli olacaktır
    bu konuda şüpheniz olmasın
    selamlar

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: meta80

lütfen ön yargılı olmayın forumda
    kendi adıma öncelikle hayırlı olsun diyorum
    güle güle kullanın
    herkes kendi imkanlarına göre hareket etmelidir ve
    hepimiz buna saygı duyarız
    ayrıca paylaşımlarınız herkes için kıymetli olacaktır
    bu konuda şüpheniz olmasın
    selamlar

quote:

• Şimdi gelelim yorumlara

Aracın fiyatı (benim aldıım fiyat ÖTV artmadan Önce) 18400

Öncelikle İlk etapta cevap yorumlara cevap vermek yerine karşılaştıklarımı yazmak istiyorum. Olumlu olsumzu yorumlarınızı ona göre değerlendireceğim

Aracın Artıları ve bazı kıyaslamalar

• Aracın iç hacmi benim gibi boyu 190ı bulan bir insan için bile gayet başarılı. Ön koltuk tam arkadayken bile arkada rahar rahat oturabiliyorum
    • 1.3 motor gayet başarılı. Çıkış gücü 83Hp. Aynı kılasmanda arkadaşımda olan Ford KA(yeni) 1.3 ve 65 HP.
    • Yakıt tüketimi şimdiye kadar gayet başarılı. 43 Lt.lik yakıt deposuyla şehir içi 530 Km yaptım.
    • ABS ve stabilizasyonu başarılı. 120 ile giderken önüme çıkan ineğe çarpmadım. :) ve sağa sola savrulmadan düz bir hatta 4 tekerlek üzerine yığılarak durdu.
    • Ses sistemi çok başarılı. Dahili USB girişi büyük avantaj.
    • Ön konsol saklma gözü ve konsol içindnen çıkan bardak tutacakları fonksiyonel.
    • Ses yalıtımı gerçekten iyi. Çok bozuk yollarda seyretmeme rağmen neredeyse yol sesini hiç almıyor.
    • İçeride kullanılan mikaların %80'i sert mika olmasına rağmen idda ediyorum yeni symbolünkünden kaliteli. İş arkadaşım yeni full versiyonunu aldı. Kendi itirafı
    • Ergonomi konusunda başarılı bir araç herşey olması gerektiği yerde. En azından arka cam açma kumandaları aracın mutelif yerlerine dağıtılmamış. (ör symbol)
    • Sürüşü zevkli ve yol tutuşu gayet iyi.
    • Klima performansından memnunum.
    • Düşük rolanti ve düşük vites değiştirme devirleri var. Ör. rölanti 550 devir. genelde 2250 ve 2500 devirde vites değiştiriliyor. Seyir sürati 5nci vites 3000 devirde 120 Km.
    • Bunun dışında döşemeler kadife esaslı ve iki enkli döşeme güzel duruyor.
    • Boya ve kaportada 10 yıl garanti var. Tak kapsam dışı olan asit yağmuru.
    • Türkiye'nin her yerine 24 saatte yedek parça sağlama garantisi var
    • 3 yıl veya 100000 km garanti ve ücretsiz yol yardımı
    • Düşük parça maliyetleri. Ör. ön ızgara 60 farlar mekanizmasıyla birlikte 123 Tl. 10000 bakımı sadece 89 Tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGSET -- 22 Haziran 2009; 18:11:59 >

• Hayırlı olsun güle güle kullanın.
    İnsanların alınteri ile zar zor aldıkları mallarını arabalarını kötülemek dalga geçmek, olsa olsa para kazanmanın zorluklarını çekmemiş kişiler yapabilir.
  • Gelelim bana göre Eksilerine

• Öncelikle maalesef herkesin ön yargısı
    • Bagajı küçük ama be benim seçeneğimdi. Orjinalden port bagaj tutacaklarının olması avantaj oldu. 350 TL ye bir tane edindim.
    • İlk zamanlar vites fazla kemikliydi. Giderek azalıyor, umarım daha sonra daha da düzelir.
    • Park sensörü ters ayarlanmıştı. Fark edince serviste hemen düzelttiler. (aslında sadece bir tuşa bastılar.
    • Motorun görüntüsü hoş değil keşke süslü bir hava filtresi kapağıyla süsleselerdi.
    • Direksiyon fazla hassastı. En azından benim için öğle.Sanırım Uno'dan inmiş olmamda buna etki olabilir.
    • Ve elbetteki özellikle 1 sene geçinçe aracın genel durumu ne olacak bunuda görmek lazım

Sonuç olarak donanım fiyat karşılaştırması yapınca bana makul gldi. Şimdi tüm mesajları birleştireceğim. Acemiliğim için kusura bakmayın

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.