Şimdi Ara

Bir Beyazyakalının Gözünden Almanya’ya Gelmek ve Yaşamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
6
Favori
1.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coppermine -- 24 Aralık 2020; 12:56:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 10 yillik is tecrubeniz olmasa gidebilir miydiniz ve trde oldugunuzdan daha alt bir pozisyonda mi calisiyorsunuz?
  • LinkedIn profiliniz?

• Üşenmeyip yazmışsınız, klavyenize sağlık.

Linkedin olayına ben de katılıyorum. O site sayesinde 8 yıldır yurt dışında yaşıyor/çalışıyorum. Tüm yurtdışı arayışında olan arkadaşlarıma LinkedIn i öneririm.
  • Ben at yakaliyim gidebilir miyim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hynx kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coppermine -- 24 Aralık 2020; 12:56:29 >
  • Hocam bende almanyaya gelmek istiyorum ama kendime uygun bir pozisyon bulamadim
    Sizce hangi pozisyona gecmeliyim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • coppermine kullanıcısına yanıt
    Soğukkanlı şekilde yazılmış oldukça doğru bir yazı. Fakat IT'cide olsa yeni mezun birini AB dışından kabul etmeleri çok yaşanan bir olay değil. Özellikle Almanya tabanlı şirketlerin. Berlin deki uluslararası firmalarda yeni mezun IT'cilerin şansları biraz daha yüksek.

Ülkenin iyi olduğu alan ile o alanda ihtiyaç duyduğu iş gücü arasındaki ters orantıyı çoğu kişi kuramıyor. Makine mühendisliğine doymuş, IT ye aç bir ülke dediğiniz gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull

Hocam bende almanyaya gelmek istiyorum ama kendime uygun bir pozisyon bulamadim
    Sizce hangi pozisyona gecmeliyim?
    çöpçü
  • Tekrar selamlar arkadaşlar, son gelişmelerle ilgili bir bilgi vereyim istedim. Almanya’nın ciddi miktarda kalifiye elemana ihtiyacı var. Bunu geçtiğimiz hafta Merkel açık açık dile getirdi. Avrupa birliği içerisinden kalifiye personel geliyor, buna minnettarız ancak bu yeterli değil o sebeple 2020 içerisinde avrupa birliği dışından yetişmiş iş gücünün Almanya’ya gelme süreçlerini iyileştireceğiz dedi, yoksa firmalar Almanya’yı terkedip başka ülkelere gider diye ekledi. Burada bence isim vermese de asıl muhattap aldığı ülke Türkiye. Türkiye’de potansiyel bir yetişmiş iş gücü olduğunu ve mevcut ekonomik yada siyasi yönetimden memnun olmadığını biliyorlar. Ancak Almanya’daki her şirket Avrupa Birliği dışından eleman getirtebilecek kadar güçlü ve büyük değil. O sebeple devlet olarak göçmenlik süreçlerini 2020 içerisinde düzeltmiş olacaklar. Eğer Almanya’yı düşünüyorsanız bence vakit kaybetmeden Almanca kursuna başlayın. B1 yada B2 seviyesine ne kadar çabuk gelirseniz büyük avantaj yaratmış olacaksınız. Tavsiyem şu videolara bir bakın, her iki arkadaş da takip ettiğim ve beğendiğim içerik üreticiler. Bence önceki videolarına da bakmanız faydalı olabilir.

Şafak Saldayoutube
    Almanya kapılarını Türkiye'nin eğitimli nüfusuna sonuna kadar açıyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=K2ha_OTBxds&feature=youtu.be

Serkan Beyde Videolarıyoutube
    Almanya Kalifiye İşçi Alımına Başlıyor! Başvuru Şartları ve Aranan Meslekler
    https://www.youtube.com/watch?v=QNbztaQ9LIA&feature=youtu.be

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.