Arkadaşlar merhaba, en sağlamından depreme dayanıklı şöyle 6-7 katlı 24-28 daireden oluşan daireleri ortalama brüt 120 metrekare bir inşaat ne kadar bütçe istiyor? 2-3 milyon dolar ile işçi(sağlık sigortası, iş güvencesi filan her şeyi eksiksiz olacak) ücretleri vs. dahil altından kalkılabiliyor mu? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bir bina inşaatı müteahhite ne kadara mâl oluyor?
-
-
10 kata kadar apartmanlar ortalama 10bin ile 15bin arasında değişiyormuş. Geçen birini dinlemiştim. Fiyatlar çok oynak. Daire sayısı, arsanın yeri,belediye harçları,daire sayısı,malzeme kalitesi falan çok karışık.
Edit: m² fiyatı bunlar. 120 m² x 10bin = 1.2m tl ortalama. Lamine yerine laminant parke bile secersen 60bin tl fark atiyor sadece parkeden 🥲
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezar6128 -- 23 Ağustos 2024; 22:48:13 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Acaba bu sadece hammadde fiyatı mı?
İşçi ücretleri vs. dahil mi buna?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arsa bedeli ödenmeyecekse, ve en sağlamından dediğiniz kalitede betona ve demire sahip lüks bir bina istiyorsanız;
3 M. dolar kabaca 100 M. TL. dersek, daire başına ortalama 3 - 3.5 M. TL. maliyet olur ve bu rakam günümüz şartları için böyle bir bina yapımına yeterli olur diye düşünüyorum. (Normal 100 M2 bir daire için maliyet 1.600 - 1.800 TL civarı olması lazım.)
Yine de bir mühendislik firmasına hesaplatın garanti olsun.
-
youtube.
arsa payı para tutuyor.
Bunlara işçi maliyeti filan da dahil mi?
2+1 daire 800.000 Tl civarı maliyet arsa hariç
-
Aklımda hep aynı soru:
İşçi maliyeti ve sigorta filan dahil mi?
Ayriyeten 800k diğer insanların söylediğinin yanında çok az geldi bir an.
İşçiyi de sen mi tutacaksın neden ücretini, sigortasını merak ediyorsun anlamadım. Kendi başına hangi işçiyi ne zaman getireceğini, nereden bulacağını sen bilemezsin ki ?
Böyle bir bina yapmak için müteahhitle anlaşmayacak mısın anlamadım , size ne işçinin maaşından sigortasından...
Siz istediğiniz şartlara göre binayı şu kadar sürede şu maliyetle anahtar teslimi yaparım diyen bir müteahhitle anlaşacaksınız, gerisini müteahhit halledecek..
-
İnşaat mühendisliği kazandım hocam bu sene.
Ailem okulu bitirdikten sonra inşaat yapmam için bütçe ayarlıyor da onu düşünüyorum.
Yatırımlardan bir kısmını filan satmayı düşünüyor ailem babamla ortak inşaat yapmak için. O yüzden şimdiden kendimizi ayarlayalım filan diye yatırımları elden çıkartmaya bakıyorlar.
metre kare fiyatı şu anda 14.000-20.000 tl olarak hesaplanıyor. buna dairenin net değil brüt m2 ekleyin
2 katlı bi apartman düşünün her katta 2 daire var 120 brüt 100 net %50 ile anlaşıldı
120m2 x 15.000 = 1.800.000 tl x 2 birtanede toprak sahibine veriyorsunuz 3.600.000 tl maliyetiniz.
ama bu en iyi şartlarda 15.000 e çıkarsanız ki şu anda imkansız.
-
İnşaat sektörüyle ilgim olmadığı için bir şey diyemem ve genelleme de yapmak istemiyorum ama rastladığım inşaat işçileri hep sigortasızdı. Müteahhit ile bir şekilde anlaşıyorlar. En son binamızı kentsel dönüşüme verdiğimizde inşaat işçilerinin Suriyeli olduğunu duymuştum. Yani sigorta filan hak getire. Bu sigortasız çalışma olayı sadece Suriyeliler için geçerli değil tabii.
Arsa kendisinin olursa, 3,5 milyona mal ettiği yeri 7'ye satsa x2. Yani 100 milyon koyduysa 200 milyon oluyor güzel iş.
Burada kıstas, arsanın değeri. 1 dönüm kimi yerde 5 milyondur kimi yerde 20 milyondur. Tabi dairenin parası da ona göre artar. Arsa değeri gözünüzü korkutsa da fiyat olarak, daire fiyatı da ona göre yükselir.
Dolayısı ile müteahhitler elit semtlerde 2 katlı eski evleri 3 kat çıkarıp üst daireleri alır. 4+1 veya 5+1 şeklinde yapıp satar. Ya da 3 katlı yerleri alır 4 kat yapar. Binada oturanlar hiç masraf vermeden evlerini yeniletmiş olur. Tabiki bu dediğim olay elit semtler için geçerli. Elit olmayan yani daire parası ucuz olan semtlerde ise para karşılığı yenileme yapar.
-
120 m2, 28 daire 33,875,000 maliyeti var. Arsa maliyeti hariç.
-
Düsündügün kadar yüksek değil.. Hatta arsan varsa mütevazi bir müstakil betonarme dubleks falan yapacak olsan bedavan biraz pahalı..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Ağustos 2024; 11:23:3 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X