Şimdi Ara

Bir devrin sonu: Windows 10 için son tarih paylaşıldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
1
Favori
3.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2-3 yılda bir yenilesin demiyorum ki. Ama 5 yılda bir kesinlikle yenilenmesi gerektiğini düşünüyorum. W11 çıktığında piyasadaki en güncel işlemci onikinci nesildi. Onikinci nesili dahil ederek geriye beş nesil saydığımızda sekizinci nesil sınır teşkil ediyor. Bir zahmet W11'de sekizinci nesilden aşağısını kullanmayın yani.   Yedinci nesil ya da daha eski bir işlemciyse W10. O da olmazsa Linux kur geç. Zaten Windows kullanmak zorunda bırakan ve Linux alternatifi olmayan bir uygulama kullanılmadığı sürece Windows kullanmanın hiçbir mantıklı tarafı yok. Oyun deseniz zaten Steam desteklendiği için tüm oyunlar rahatlıkla oynanıyor.

• KoşanBalık kullanıcısına yanıt
    2027e kadar destekler fişini çekeler

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt

Dediğimizden bahsedilmiş zaten haberde.

"Diğer seçenek ise Microsoft'un Genişletilmiş Yazılım Güncelleştirmeleri'ne (ESU) kaydolmak. Ancak bu hizmetin fiyatı yıllık 61 dolar ve şimdilik yalnızca işletmeler için sunulduğunu belirtmekte fayda var."

• Abi önce win 11 i optimize etsin daha herşey gereksiz ağır arama yeri gibi basit şeyler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hani bir daha başka Windows çıkmayacaktı. Microsoft böyle bir açıklama yapmıştı. Artık güncelleme çıkacak Windows çıkmayacak, yeni bir Windows üretmeyeceğiz demişti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • W12 çıkıp adam akıllı stabil şekilde sorunsuzca çalışana kadar W10'dan başka bir şey kullanmam, asla.. W11'in salak saçma sorun yumağı kullanımına sabredecek sabır bende kalmadı artık.. W12 çıksın keyfim de isterse o zaman bakar geçerim W12'e.. Yok şu güne kadar destek varmış yok şu bir şeyde bitiyormuş falan geç o işi.. Benim için Stabil yağ gibi akan sorunsuz işletim sistemidir W10..

• Windows XP için beteri yaşandı....Donanımsal şartları filan ilk o zamanlar insanlara gözüne batmaya başladı. Tu kaka denildi ... Sonra XP efsane klasik en üstünde oldu .... Taki Windows 7 ye kadar ... Arada Windows Vista rezaleti de yaşandı ...

Windows XP de de Windows ME ( milenyum sürümü ) rezaleti ile çıktı NT tabanlı Windows 2000 sağlam ilerliyordu ama kurumsallara hitap ediyordu ... Microsoft XP ile NT tabanlıya biz son kullanıcılara getirdi ... İyi yaptı ... Artık NT tabanlı yola devam ediyoruz ...

• Problem Microsoft un desteğini çekmesi değil. Ana sorun bununla birlikte kurulan özellikle web tarayıcıyılarin destek kesmesi. Peşine de diğer uygulamalar. Yoksa windows xp bile iş görüyor. Kapitalist (yahudi) sistem illa satacak . Hem kendi hemde kardeşindekini.

• Virtual Reality kullanıcısına yanıt
    Yeni donanım çıkmazsa dediğin olurdu. Ama zorunlu tutuyor desteğini bitirmek ile. Diyor ki 10 yıl destek var. Sonrası yeni al.

• Donanım cihazlarım çalıştığı sürece yada yeni donanıma geçmediğim sürece win 10 a devam.

• Daha önce benzer bir konuda da yazmıştım, Microsoft'un pazarlama stratejisi bir ana ve bir ara işletim sistemi çıkartmak. 98 ana, millenium araydı, xp ana, vista araydı, 7 ana, 8 ve 8.1 araydı, 10 ana, 11 ara işletim sistemi. 12 çıkana kadar 10 dan vazgeçmem. ara işletim sistemleri ile hem kullanıcıları, hem sistemleri, hem yenilikleri deniyorlar, asıl daha oturuşmuş sistem ana sistemle birlikte geliyor.

• paco_ct kullanıcısına yanıt
    Deneme yanılma yapacak zamanım kalmadı artık. Eskiden dener bakardım. Şimdi ne zaman ne sabir kaldı. Ubuntu seviyorum ama w10 rahat çalışan laptop Ubuntu da fan susmuyor, ram çok yiyor. Bu sorunları olmasa w10 açmam bile. Oyun falan çok işim yok. Tarayıcı benim işim tamamen. Yakın zamanda xubuntu denedim. İyi güzel ama mesela Chrome da YouTube, YouTube müzik bunları uygulama gibi açıyor w10. Ama xubuntu da yok. Olmuyor. Garip garip şeyler. Alışkanlıkları değişmek zor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rtx 4090 lı sistemimde windows 11 yüklü değil 😀

• Windows xp gibisi bir daha gelmez

• Önce bi windows 11 i düzgün yapsınlar hala bir sürü optimizasyon sıkıntıları var ve bana göre tasarımı da kötü bilgisayar kullandığını hissetmiyorsun, muhtemelen bundan sonra da Windows 10 kadar kullanılan güzel bir işletim sistemi yapamazlar.

• Sedat. kullanıcısına yanıt

W11'de ne gibi sorunlar yaşadığını anlatır mısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiesTorN -- 15 Ekim 2024; 22:16:32 >
  • Laboratuvarda bi dünya cihaz var. Kafamıza göre Windows yükseltemiyoruz. Bazı programların aktivasyonu problemli olduğu için format bile atamıyoruz. Windows 8.1 olan sistemde ne Onedrive, ne Google Drive çalışıyor. Microsoft itlik yapıyor diye binlerce dolar verip yeni lisans mı alalım şimdi?
    Onedrive Microsoft kontrolünde olduğu için buna zorlamasını anlarım da Google Drive niye desteğini kesiyor onu anlamıyorum.

• Nedense win11’i severek kullanıyorum. Pek bir sorun da yaşamadım henüz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 11 senelik laptopta 3 senedir güncellemeleri kapalı, istesende açılamayan modifiyeli win10 kullanıyorum. Çok seri, çok memnunum. Güncelleme alırken sürekli bir şeyler bozulurdu. Yani güncellemenin kesilmesi beni ilgilendirmiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • win 7 ye de devam

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.