Şimdi Ara

BİR DOLANDIRICININ ANATOMİSİ @NightMarE__6

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Ankara İlan Türü #Alınık
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar birkaçgün önce açtığım nakit alınık nokia lumia 1020 konuma @NightMarE__6 den pm geldi aramızdaki yazışmaları aşağıda görebilirsiniz. İlk mesajında dolandırıcı olduğunu anladım ( sıfır lumia yı 1000 tl den vermesi ve nick farklılığı) @NightmarE_6 'nın profilini ve referanslarını kopyalamış ama büyük bir hatayı atlamış nickler yanlış yapılmış, bir tane alttan çizgi fazla atılmış ve m harfi büyük yazılmış

üstteki orjinal nick, alttaki dolandırıcı nicki, arkadaşın profilinin gizli olmasından yararlanmış kendini akıllı zanneden dolandırıcı vatandaş.

NightmarE_6
    NightMarE__6

bana gönderdiği profilim ve referanslarım linki,

http://forum.donanimhaber.com/store.asp?mem=90221 >> Profilim.
    http://forum.donanimhab...erences.asp?memID=90221 >>Referanslarım

ürün resmi istedim sahibinden bi ilandan bulmuş yollamış resmi bana, ayrıca ilk mesajlarımızda ben istanbulda değilim yazıyor, bende istanbulda değilim ankaradayım ve orj. NightmarE_6 da zaten ankarada, profil gizli aç dediğimde de hemen bahane hazır, daha bir çok yakaladığım detay var ama fazla uzatmaya gerek de yok aşağıdaki yazışmalardan zaten anlayacaksınız.

bu vatandaşın biran evvel banlanması gerek, aynı duruma maruz kalmamak için herkesin profilini gizli tutmaması gerek bence. @NightmarE_6 nın durumdan haberi bile yok belki, biranevvel profilini açmalı olası dolandırıcılığın önüne geçilmeli. isim soyisim cep no ve iban almak için bayağı uğraştım resimlerdede görebilirsiniz, Ufak bir dikkatsizlikle bir anda dolandırılabilirsiniz. Kendini uyanık zanneden bu vatandaş bakalım bu konuyu görünce ne yapacak

ACEMİ DOLANDIRICI YAKAYI ELE VERDİN

Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• Şu forumdaki alışveriş ortamınıda bozdular ya helal olsun
  • Anlamıyorum ya yani birisini dolandırsa bulunması sadece 1-2 gün alacağı hapis cezası en az 1-2 yıl

Buna rağmen hala cesaret edip dolandırmaya çalışıyorlar ya ondan sonra vay efendim bizim cezaevlerimiz çok kalabalık
  • İyi yakalamışın :) , başka biri olsa inanırdı belkide profosyenellik olunca başka oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sterilmikrop

Anlamıyorum ya yani birisini dolandırsa bulunması sadece 1-2 gün alacağı hapis cezası en az 1-2 yıl

Buna rağmen hala cesaret edip dolandırmaya çalışıyorlar ya ondan sonra vay efendim bizim cezaevlerimiz çok kalabalık

yok birader ole yapmamalılar,ser olacak ama insanlık ölmüş arkadaşlar

1.) dolandıran dolandırıcılıktan hapis yatmalı ( süreç adam olur umuduyla dolandırdığı kişinin parasını hapiste yapacağı işleolmalı yani adama katıksız kömür kırdırmalı odun kestirmeli develt onun odunve kömürleri satılırsa belirli ücret vermeli ona oda parayı dolandırdığına vermeli adam nekadar kazanırsa okadar yemek vermeli su içmeli tuvalete giştmeli tam işkence olmalı ona )

2.)dolandırıcı dolandırdığı kişinin zararrını karşılamalı

• Zararını karşılama olayı icra ile oluyor yani mesela dolandırıcıyı yakalattınız suçu sabit ceza aldı daha sonra asliye mahkemesine gidip dolandırılma konusunda tekrar dava açıyorsunuz buda dolandırılan miktarı geri almak için daha sonra icraya veriyorsunuz ne bulursanız haczettiriyorsunuz
  • Eskisine göre forum güvenlik önlemleri konusunda çok çok iyi.

Buna rağmen birkaç kendini bilmezin kısa yoldan zengin olma hayalleri yüzünden BİTMEDİLER GİTTİ...

Tespit ve bilgilendirme için teşekkürler hocam!Dikkatinizden kaçmamış
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • M.A_36 da aynı şahısmış sanırım . hatta bana Nightmare ve bu şahıs aynı gün aynı telefonu satmak için mesajlar attıla...birde ne hikmetse hep kapalı kutu satıyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Billy The Kid -- 14 Şubat 2014; 10:07:23 >
  • bu şahıslar hala banlanmadı mı ?
  • Başlık, her yıl Akademi ödüllerinde yarışan sanat filmi başlığı gibi olmuş..
    ..Bir dolandırıcının Anatomisi..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • banlanması şart acilen o değil hem suç işliyor hemde başkası üzerinden yapıyor ve konuyla alakası olmayan bir kişiyide mağdur durumda bırakıyor 2. el satış yapan arkadaşlar bence profilini açık tutmalarında fayda var yoksa bu tip kendini akıllı zanneden fırsatçılar çoğalacaktır.

• aramızdaki dolandırıcıların temizlenmesi lazım @garuda arkadaşıma çok teşekkürler
  • Allah'tan durumu fark etmişsiniz, yahu bunlar milleti keriz zannediyor. Şahsım adına bu tarz durumlar yaşamamak için , buradan herhangi bir şeye ihtiyacım olduğunda alış veriş yapıyorum , genelde ist. ve elden teslim almayı tercih ediyorum .
  • garuda kullanıcısına yanıt
    hocam ayni sekilde banada GM discovery satmaya kalkti.2 gün boyunca sohbet ettik parayi gonderecegimi hesap numarasi istedim.sonra parayi yatirdim gidin cekin dedim.ondan sonra eglence basladi :D mesajlar duruyoda üşeniyorum eklemeye.uygun bir zamanda eklerim buraya hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu eleman tam anlamiyla kasiniyor ayni isimle halen alisveris yapmaya çalışıyor. ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keşke bende öyle yapsaydım bak hiç aklıma gelmedi

hala banlanmaması çok ilginç

• garuda kullanıcısına yanıt
    hocam adam icin acilan dolandiricidir konusuna bakiyorum kendiside goruyo ama halen para bekliyo :) hadi inansam gercekten gondersem nasil gececek bogazindan o para.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • belki forumu takip etmiyorsunuz ama bu murat aydın o.çocuğu nun son 1 ayda forumda yaptığı dolandırıcılığın haddi hesabı yok üstelik bu açılan konulara girip yorum bile yazıyor şrefsiz
    bu anıl denen pç te onunla beraber çalışıyor ikiside Erzurum horasanlıdır sedat79-muho06-canbaz_233 nickli arkadaşlar kendisini mahkemeye vermi bulunmaktadır bu amk evlatları sülalecek bu işi yapıyorlar sedat79 nickli arkadaşta bütün iletişim bilgileri bulunmaktadır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maesstro_06 -- 14 Şubat 2014; 20:12:25 >
  • @garuda teşekkür ederim hem haber verdiniz hem de yakalamışsınız elemanı..
    İşlerden dolayı fazla giremiyorum foruma ihtiyacım olmadıkça o yüzden hiç görmedim ikinci el'de de..
    Yalnız halen banlanmaması gerçekten çok ilginç..
    Forum'un bu dolandırıcılık işine el atması lazım herhangi biri inanıp alışveriş yapmış olsa hem dolaylı yoldan benim adım kirlenmiş olacak hem de alan arkadaş madur olacak..
    Her zaman diyorum yeni açılmış profil ya da referans yoksa kesinlikle önce para sonra kargo şeklinde alışveriş yapmayın, fiyat ne olursa olsun..
    @garuda değil de başka biri olsa belki de inanıp yollayacaktı parayı..
    Forumun eski kullanıcılarına bizim göz aşinalığımız var ama diğer arkadaşlarda çok dikkatli olmalı..
    @garuda tekrardan çok teşekkür ederim hocam haber vermesen haberim olmadan adam benim adımla resmen dolandırıcılık yapacaktı..

• bunlarda benim yaşadıklarım garuda hocam size ve bana yazan kişi aynı zaten konuşma tarzından belli bende telefon almak için uğraştım ama alamıyınca burdan yapıştırdım küfürleri kaç kere şikayet ettim hala açık profili dh yönetimi uyuyorr
     BİR DOLANDIRICININ ANATOMİSİ @NightMarE__6 BİR DOLANDIRICININ ANATOMİSİ @NightMarE__6 BİR DOLANDIRICININ ANATOMİSİ @NightMarE__6

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.