Şimdi Ara

Bir DSG konusu da benden (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
429
Cevap
7
Favori
13.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Zaten dikkat ederseniz yüksek km dsg vitesli araçlar aynı kilometredeki manuel viteslilerle neredeyse aynı fiyat. Eee alırken 7 bin tl fazla verilen araç neden 2. elde garantisi bitince aynı fiyata düşüyor düşünmek lazım

Yani uzun vadede 7 ileri kuru tip dsg li araçlar 2. elde gerçekten çok fazla değer kaybı yaşayacaklar bence.

Ancak vw dsg hariç gayet başarılı araçlar üretiyor. Ayrıca maddiyat sorun değil şanzımanım konforlu olsun, sorun çıkarsa da basar parayı değiştiririm diyorsanız da alınabilinir, neden olmasın?
  • sevgili arkadaşlar,

markaları devamlı surette karalamak ve her fırsat bulduğunda onlarca mesaj atıp konuları baltalamak hiç hoş olmuyor.

bir mesaj atıp düzgünce yorum yaparsınız, soru sorulursa da cevaplarsınız. forum kültürü böyle olmalı.

sizin söylediğinizin zıttını söyleyenlere cevap yetiştirince bir sonuca ulaşılıyor mu? herkes fikrini söyler geçer. devamlı alıntı yapıp tartışma çıkarmak yakışmıyor.

arkadaşlar lütfen düzeysiz, tartışmaya yönelik mesajlara cevap vermeyin. siz de cevap verince diğerinden farksız oluyorsunuz. sabır

konu temizlenmiştir. Stones hocamın dediği gibi forumun huzurunu bozmaya çalışanlar daha sıkı takip edilecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yns41

quote:

Orijinalden alıntı: Natsukaw.S

quote:

Orijinalden alıntı: ^^chicken_translate^^

1.3 dizel puntom var kafam rahat,,,yok desegeymiş,yok yaşmış yok kuruymuş, birde fiat ı beğenmezler

Aynen hocam dualogic akar.

puntom vardı 6 yasında sadece bana 110 tl gbi bir masraf çıkardı sattım şimdi onu linea aldım hedefim 500l vw kullansa şu 1.3 dizel motoru kendi arabalarında 5 katı daha fazla satar Türkiyede

1.2 duoligic pandamiz 50.000 km.de garanti suresi icinde sanziman yenilettirmisti. her markada olabilecek hadiseler bunlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Bu 7 vites olayına hiç girmeyeceklerdi.

6 ileri yağlı kavrama gayet iyi bir şanzımandı hala tiguan 1.4 tsi ve golf gti modelinde bu şanzıman var
    7 ileri şanzımana hiç gerek yok bence
  • Torku düşük araçlarda sıkıntı cıkarma ihtimali çok düşük diyorduk ama bu olmadı.

Geçmiş olsun can yapacak bişey yok ama şu noktalarda dikkatini çekmek isterim.

Sen bu aracı alırken dsg için olması gerekenden fazla bi fark ödedin. Yani üstün bi teknolojik hizmetmiş gibi 5-6.000 tl civarı rakamlar ödendi bu şanzıman için. Oradan zaten bi zarar var.

Ee bide bu melet bozulur diye tuttun +2 yıl garanti için para verdin.

Yetmedi artık bu saat'den sonra o araca gönül rahatlığı ile binebileceğinide zannetmiyorum.

Söylenecek 1-2 şey daha varda neyse uzatmayalım.

Herkesin tercihi kendine.
  • Arkadaşlar soru ciddidir. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
    Garantisi bitmiş ve iyiniyete de girmeyen dsg şanzıman dışarıda sanayide yaptırılabilir mi? (özel yazılım filan gerekiyor mu yapıldıktan sonra) Olaki olursa sanayide yaptırmanın maliyeti ne kadar olur?
    Yetkili servis olursa maliyet ne kadar olur?
    (1.6 tdi veya 1.2 tsi golf için soruyorum)
  • ne güzel forumda dsg konuları unutulmaya başlanmıştı.. niye tekrar gündeme getridinizki :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAİM.

quote:

6 ileri yağlı kavrama gayet iyi bir şanzımandı hala tiguan 1.4 tsi ve golf gti modelinde bu şanzıman var

2000 tdi 7 ileri dsg tiguan sanirim yagli

• Webde konusulan rakamlar 3000tl civarinda,tabi arizanin durumuna gore fiyat degisebilir
    Sanayide dsg tamiri yok bildigim kadariyls servise mahkumsunuz.

• DGS Şanzumlanlar Araç motorları gibi milyon km leri(her türlü iklimde) denenmeden ,her türlü işkence yapılmadan çıkarılmamalı piyasaya...Forumu artık %80 ni gibi büyük bir kesim DSG Şanzımanın sorunlu olduğunu kabul ediyor.

Yok efendim 2010-2011 dönemi şanzımanlar da var u falan gene hep bahane tamam bu anzıman gerçekten çok pratik ve stabil bir sürüş sağlayan şanzıman AMMA kavramları bir anda ömrünü öncesinde tamamlayan bir şanzıman,kusura bakılmasın her yazımda dile getiriyorum HALA KUSURLU VE AYIPLI bir Üründür bu şanzıman....

AYRICA herkes uzatılmış garantiyi yapmak zorunda mı bu ülke de?Sen standart 2 yıl garantisine bile güvenemediğimiz bir marka imajına sahipsin...Yapsın benim ülkemde 5-6 yıl garanti (yani araçların tam bu yaşlarda asıl 2. ele düşmeye başladığı yaşlar) O zaman garanti imajından bahsedirim.Bu markanın TÜRKİYE ye bakış açısı malesef....Saygılarımla

• cihanair kullanıcısına yanıt
    7 ileri yağlı mı var yahu 6 ileri olmasın o ?
  • DGS Şanzumlanlar Araç motorları gibi milyon km leri(her türlü iklimde) denenmeden ,her türlü işkence yapılmadan çıkarılmamalı piyasaya...Forumu artık %80 ni gibi büyük bir kesim DSG Şanzımanın sorunlu olduğunu kabul ediyor.

Yok efendim 2010-2011 dönemi şanzımanlar da var u falan gene hep bahane tamam bu anzıman gerçekten çok pratik ve stabil bir sürüş sağlayan şanzıman AMMA kavramları bir anda ömrünü öncesinde tamamlayan bir şanzıman,kusura bakılmasın her yazımda dile getiriyorum HALA KUSURLU VE AYIPLI bir Üründür bu şanzıman....

AYRICA herkes uzatılmış garantiyi yapmak zorunda mı bu ülke de?Sen standart 2 yıl garantisine bile güvenemediğimiz bir marka imajına sahipsin...Yapsın benim ülkemde 5-6 yıl garanti (yani araçların tam bu yaşlarda asıl 2. ele düşmeye başladığı yaşlar) O zaman garanti imajından bahsedirim.Bu markanın TÜRKİYE ye bakış açısı malesef....Saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: SAİM.

quote:

2000 tdi 7 ileri dsg tiguan sanirim yagli

Caravelle 140 ve 180 de de var 7 ileri

• quote:

Orijinalden alıntı: root_echo

7 ileri yağlı mı var yahu 6 ileri olmasın o ?

Var tiguan caravella

Caravella 7 ileri 180 ps

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 24 Ağustos 2013; 17:34:50 >
  • Okadar çok tartışıldıki bu konu; Çoğu kişinin de defalarca söylediği gibi önemli olan garanti sürecindeki hataların giderilmesi değil..

Bu araçlar bir kaç sene içerisinde el değiştirecekler hem de defalarca. üçüncü dördüncü sahibi DSGli aracını sonuna kadar güvenerek hatasız birşekilde kullanabilecek mi. Sorulması gereken soru bu..

Herkes gün geliyor ikinci el bir araç alıyor. İnanın çevremdeki hiçkimse ikinci el DSGye sıcak bakmıyor. Adamların aklına yerleşmiş birkere. Burası Türkiye garanti biterbitmez bakımlarımızı sanayide yaptırmaya başlayan insanlarız. Sanayiye gidin hiçbir ustanın DSGyi övdüğünü göremezsiniz. Malesef herkesin aklında kötü bir algı oluştu DSGye karşı.

Buyüzden insanlar yavaş olmasına rağmen halen Tek kavramaları robotize şanzımanları ve klasik otomatikleri tercih ediyorlar.. Şahsen bu sorunlar tamamen bitmediği ya da yeni bir şanzıman üretmediği sürece hayatta DSGli bir araç almam.. Okadar para verip garantisi bitmiş bir ikinci el DSG ile rus ruleti oynamam oynayamam; biliyorumki o tek mermi eninde sonunda benim üstümde patlıcak..

• Henüz 18 - 20 bin sanziman ücreti ödeyen görmedik. Ha rutin kavraması değişmeyen de kasdı sanki. İlk alımda istenen yüksek fiyat demek iyi niyet garantisi icin finans oluyor demekki.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rdiesel

DGS Şanzumlanlar Araç motorları gibi milyon km leri(her türlü iklimde) denenmeden ,her türlü işkence yapılmadan çıkarılmamalı piyasaya...Forumu artık %80 ni gibi büyük bir kesim DSG Şanzımanın sorunlu olduğunu kabul ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gorod

quote:

Orijinalden alıntı: Anro

quote:

Orijinalden alıntı: Gorod

Tekrar edeyim sorumu.

"Peki atıyorum 10 sene sonra ne olacak ? Yada 7-8 sene sonra ? Bu araçların garantileri bittiği zaman ? İkinci el alan adam 2 ay sonra eline şanzımanı alınca ne yapacak ? Ne kadar para bayılacak ?"

2013'den sonra bu sorunlar kalktı. DSG sorunu eski 2011 ve bazı 2012 modellerde mevcut.

O zaman 10 yıl garantisi olan araç içinde aynısını. 10 yıl sonra araç arıza verirse ne olacak böyle mantıksız bir soru olurmu.?

Garanti yerine sorunları halletsinler. Araç çok sorunlu olsun garantisi 100 yıl olsun kabulun olacak resmen senin.

Dostum anlamadın ki ne demek istediğimi.Hiç bir araba üreticisi bugüne kadar "Biz hatalı bir şey ürettik,gelin sürekli güncelleyelim,değişelim garantiniz bitince başınızın çaresine bakın." dememiştir.

Sıradan bir araba 10 sene sona ortalama olarak mekanik bir sorunu için 500 lira masraf çıkarıyorsa.DSG patladığı zaman ne olacak ? Sanayi ustasınında yapabileceği bir şey değil.Hadi yapsa ne kadar dayanıklı olacak ? Yani işin sonu nereye gidecek ?

Kardeşim sen daha DSG olayını bilmiyorsun bile.
    Adam hatalı yapmış ama sana sürekli güncelleme yapmayacak, sadece 1 kere yapacak ve ortadan kalkacak. Bazılarında hiçbir sorun olmuyor bunuda belirteyim. Bunu ömür boyu yapmayacaksın. Ha bizde sadece yazılım güncellendi sorun kalktı. Yazılım güncellemesi ile güncelleme farklı işlemler.
    Bazı markalar hatalı şeyler yapar ama çaresine bakmaz ve halende ortaya sunar. Ayrıca her marka garantiden sonra başının çaresine bakarsın damgası vurur verdikleri garanti belli sınırsız değil sonuçta.
    Ayrıca DSG PATLAMIYOR bunu anlamalısın. Sadece ısınma oluyor ve bu durum dediğimiz gibi güncelleme ile çözülüyor. Ayrıca DSG sorunu her zaman ücretsiz yapılıyor. Zaten forumda bu duruma maruz kalan insanlar bedava işlemi yapılmış bizde bunlardan biriyiz.
    Şimdi aldığın herhangi bir marka araçta sana MEKANİK SORUNSUZ garantisi vermiyor. Araçlarda mekanik yoğun olduğu için sorun çıkarma ihtimali yine bir nebze oluyor bu her markada mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkurtulus

Büyük konuşma.kaynak varmı yada wv nin böyle bir açıklaması.2013 modellerde dsg sorununu çözdük diye.

Kaynak var ama fabrika'dan değil

VW YETKİLİ SERVİS ÇALIŞANI SÖZÜ ; 2013 modellerden sonra DSG sorunu çözüldü.

Hatta bu sözü electro paylaşmıştı.

Bundan önceki kavrama değişimlerinde de benzer konumdaki kişilerin benzer sözleri olmuştu:

quote:

2010 senesinde bende araç alırken aynı şeyi söylemişlerdi. Almadım manuel aldım.

Linkteki 4. mesaj:

http://www.passatturkiye.com/sanziman-aktarma/6975-2013-dsg-cozuldumu.html

Bir de bahsettiğin kaynağın "kaynak" olarak geçerli sayılabilmesi için şifahen yani sözlü değil yazılı olması gereklidir değerli forumdaşım.

Ben tam olarak kaynak demedim. Sadece yetkili serviste çalışan kişilere verilen bu bilgiler fabrika'dan almanya'dan geliyor. Genel olarak bu sorun 2012'den sonra çözüldü. 4. mesajdaki kişi kandırılmış açıkçası. Yani çoğu servis çalışanı 2012'de çözüldü sözünü söylemişse bunda bir yalan dolan olmaz.

Eğer 2013 model VW DSG sorunu bulabilirsen çok sayıda göster bizde sorun devam ediyor diyelim...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Büyük konuşma.kaynak varmı yada wv nin böyle bir açıklaması.2013 modellerde dsg sorununu çözdük diye.

Kaynak var ama fabrika'dan değil

VW YETKİLİ SERVİS ÇALIŞANI SÖZÜ ; 2013 modellerden sonra DSG sorunu çözüldü.

Hatta bu sözü electro paylaşmıştı.

Kaynak o olmaz.ama belli bir süre geçtikten sonra sorunlar tölere edilebilir bir yüzdeye indiyse ve firma bunu açıkladıysa sorun çözüldü diyebiliriz.sizin açıklama biraz havada kalmış maalesef .

Şimdi ben önceki mesajımda toyota'nın o kadar sorununu ortaya çıkardım.

Toyota boya sorununu felan açıklamadı. Bu demek oluyor muki boya sorunu yok. Her zaman fabrika'dan açıklama beklenmez. Fabrikada uğraşılıyor ve her gün yeni bir güncelleme gelişimi ile sorun ortadan kalkıyor. Sonuçta orası fabrika bir haber ve bilgilendirme merkezi değil.

Bütün bilgiler yetkili servis çalışanlarına veriliyor.

Dsg konusunda problemler olduğunu kabul eden ve kamuoyuna açıklayan firma sorunun çözüldüğünü duyurmayacakmı.bana başka firmalardan örneklemeler verme

Zaten bu olayın çözüldüğünü yetkili servis çalışanlarına vermiş. Biz EREL ve REKOR'da bu DSG ile ilgili soru sorduğumuzda hepsi bize 2012'den sonra bu sorunun çözüldüğünü söyledi. Yani fabrika hergün yeni bir güncelleme geliştiriyor, bunu sürekli kamuoyuna duyuracak hali yok.
    Ben fabrika'dan açıklama beklemiyorum şahsen biz sorunu çözdük diye çok saçma bence.

Hangi marka bugüne kadar böyle hatası olduğunu kabul etti. Belki var yada yok 3-4 tane büyük iş...

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.