Şimdi Ara

Bir DSG konusu da benden (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
429
Cevap
7
Favori
13.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Ben degilde benden sonra bu aracı alan ne yapacak cihan o kısım sıkıntılı gibi. Hadi ben 120 bin km yol yaptım sattım 100 binde oldu ya sorun oldu ve servis düzenli bakımlardan dolayı sıkıntı yapmadı. Aracı alan adam 170 binde sorun yasayınca ne olacak ? Cepten öder bir kac bin bence.

Şirvancım altta 2 kişinin DSG arızasından dolayı -kilometre düşük olmasına rağmen- ceplerinden para vererek tamir ettirdikleri yazıyor.

Belki başka markalarda da hatayı önce kullanıcıya yükleme olayı olabilse de bu durum "mimlenmiş" DSG ile ilgili olunca ve çoğu kişinin cebinden hiçbir şekilde para çıkmasa da dikkat çekici.

Özellikle 2. si rakamdan dolayı pek inandırıcı olmasa da kimlik ve plaka bilgileri de mevcut olduğu için "ACABA???" demekten kendimi alamıyorum:

1. 2600 TL talep edilmiş. Araç sahibi biraz söylenince rakam "iyiniyet garantisi" ile 1200 TL'ye düşmüş:

http://www.golfturkiye.net/atolye/golf-mk-6/1682-dsg-sanziman-sorunu.html

2. 7000 TL talep edilmiş. Araç sahibi hepsini ödemiş.

http://www.golfturkiye.net/golf-mk-6-13/dsg-sanziman-sorunu-1682/index2.html

Konuyu takip etmek isteyenler için de şunu yazayım: DSG sorunlarıyla ilgili olarak alttaki Passat Türkiye forumunda gayet bilgilendirici ve yol gösterici şekilde paylaşımlar yapılıyor:

http://www.passatturkiye.com/sanziman-aktarma/2145-7-vites-dsg-sahipleri-sorunlari-topik.html

• 3 adet DSG'li araç sahibi olarak konuşursam: DSG sorunlu bir şanzımandır ama Doğuş yeterince yardımcı oluyor bir sıkıntı olduğunda. 2009 model B6 Passat aracın 7 ileri DSG'si bozulduğunda bizden çok cüzi bir ücret alarak şanzımanı tamamen değiştirdiler ve aracın garantisi de bitmişti çoktan. Sadece kavrama değil dikkat edin komple şanzımanı değiştirdiler. Scirocco'su olan bir arkadaşımın 3 kez değişti kavraması serviste. 3'ünde de garanti yoktu ve 3'ünde de neredeyse hiç ücret almadılar. Sadece çok ufak bir işçilik bedeli aldılar.
  • Belirtmek isterim, özellikle son 2-3 yıldır VW modellerinin bir çoğu, 7-DSG ile satılıyor. Bu durumun Golf ve Passat için bir hayli fazla olduğunu söyleyebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Sen bana 4 tane manuel araba alan goster ben sana kaynak gostericem

şirketler

Polo ve Jetta'da şirket alım oranı çok yüksek olduğu için manuel alımı ağırlıklı

sen 4 istedin al sana 340 tane 2013 model manuel

http://www.sahibinden.com/volkswagen/manuel?a5_min=2013

• quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

quote:

şirketler

Polo ve Jetta'da şirket alım oranı çok yüksek olduğu için manuel alımı ağırlıklı

Ya arkadas git bir bayiye bu ay kac arac sattiniz kaci dsg de sadece vw olmasin skoda seat audi var bunlarida kat isin icine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konu sahibi bile demiş ki;

"Once yazilim guncellemesi yapacaklarini soylediler, daha sonra da aracin kavramasinin degismesi gerektigini soylediler"
    "arac bizzat bize ait, sorunu yasayan ve tespit eden bizzat benim."

Kullandığı kelimeye dikkat! "sorun"
    Bir dsg kullanıcısı bunu sorun olarak deklare ediyor ise, bundan ötesi yoktur.

Bir kavramanın -genel olarak uzatılmış garanti sahipleri için- 2-3-4 kere servis tarafından değiştirilmiş olması, bunun sorun olmadığı
    yada önemsenmeyecek bir iş olduğu anlamına gelmez. Herkesin uzatılmış garantisi yok, olmak zorunda da değil.
    Bırakılsın artık bu "bana göre hava hoş bencillik durumları".

Ölümüne savunmaya girişip aynı cümleleri kullanarak defalarca bıktırır derecesinde yazılan, sadece tekerrürden ibaret bir sürü
    post kasar tarzdaki yorumlar bıktırdı usandırdı. Konular sataşma, cevap vermelerden dolayı okunmaz hale geldi. Birde üstüne aradaki
    mesajlar silindiği zaman o konular tamamen çöp oldu.

Bravo! "bir konu daha böyle batırılır" a sebep olan tüm arkadaşları canı gönülden kutlar, ilerideki yapacakları aynı tarz bildik yorumları
    için şimdiden "DH konu berbat etme ödülü"nü bilmem kaçıncı kez kendilerine sunmaktan gurur duyarız.

Bu arkadaşlar hep ödül istemesin, yeni kurallara göre artık ödül verilmeyecek.
    Baş pehlivanın 3 kez üst üste kazanması üzerine ömür boyu kemere sahip olduğu gibi artık onlarda bu nadide ödülün "ömür boyu"
    sahibi olacaklardır.

Başarılar, tebrikler...
    Bu ödülü, kırmızı kurdela takar edası ile imzalarında taşıyabilirler...

Sorunlu bir durum için her dsg alan +2 yıl mecburi garanti satın almak zorunda değil. Olmamalı da...

Sorunu bilinen, bu muthiş hızlı ama yorgun şanzıman tamamen güncellenmediği sürece, bir otomatik kullanıcısı olarak, alabileceğim
    1-2 model olmasına rağmen uzak durmayı tercih etmek zorunda kalıyorum.

Bahsi geçen sorun; Ucuz veya pahalı yada sorun basit veya değil. var mı? VAR.

Hem 2.000TL lik otomatikleştirilmiş manuel şanzıman için 5-8.000TL para vereceğim. Hem, aman! bişey olursa diye 1.000TL + garanti alacağım
    bu arada iyi niyete ulaşmak için aracımı kazık servis fiyatları ile bakıma sokacağım, Hemde! bir tedirginlik içinde araç kullancağım.

Olduu!
    Tonla para bayıl, sonra uğraş dur.
    Bu tonla parayı bayıldıktan sonra o şanzıman bana HİİİÇ sorun çıkartmamalı.
    Hatta ve hatta, sabah kalktığımda yüzümü yıkamalı, kahve makinasının düğmesine basıp tost'umu bana sormadan çift kaşarlı yapmalı...vs.

Eeee! 2.000TL lik mala 10.000TL verince, o bana değil ben ona sorun çıkartmalıyım.

Evet...
    Beğenmeyen almasın zorla mı satıyorlar, diyenler var zaman zaman.

Evet...
    Beğenmiyoruz. Aslında daha doğrusu; beğenemiyoruz/beğendiremiyorlar.

O yüzden şimdilik almıyoruz.
    Taaa ki, sorunsuzluğunu ispat edip bu durumlarını unutturana kadar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

quote:

şirketler

Ya arkadas git bir bayiye bu ay kac arac sattiniz kaci dsg de sadece vw olmasin skoda seat audi var bunlarida kat isin icine

nöbetçi bayi var mı hemen sorayım

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: Anro

quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: Anro

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkurtulus

Büyük konuşma.kaynak varmı yada wv nin böyle bir açıklaması.2013 modellerde dsg sorununu çözdük diye.

Kaynak var ama fabrika'dan değil

VW YETKİLİ SERVİS ÇALIŞANI SÖZÜ ; 2013 modellerden sonra DSG sorunu çözüldü.

Hatta bu sözü electro paylaşmıştı.

Bundan önceki kavrama değişimlerinde de benzer konumdaki kişilerin benzer sözleri olmuştu:

quote:

2010 senesinde bende araç alırken aynı şeyi söylemişlerdi. Almadım manuel aldım.

Linkteki 4. mesaj:

http://www.passatturkiye.com/sanziman-aktarma/6975-2013-dsg-cozuldumu.html

Bir de bahsettiğin kaynağın "kaynak" olarak geçerli sayılabilmesi için şifahen yani sözlü değil yazılı olması gereklidir değerli forumdaşım.

Ben tam olarak kaynak demedim. Sadece yetkili serviste çalışan kişilere verilen bu bilgiler fabrika'dan almanya'dan geliyor. Genel olarak bu sorun 2012'den sonra çözüldü. 4. mesajdaki kişi kandırılmış açıkçası. Yani çoğu servis çalışanı 2012'de çözüldü sözünü söylemişse bunda bir yalan dolan olmaz.

Eğer 2013 model VW DSG sorunu bulabilirsen çok sayıda göster bizde sorun devam ediyor diyelim...

Arkadaşım merhaba,

Madde madde yazayım da kim ne demiş araya kaynamasın:

1. Bir yetkili servis çalışanının 2013 modellerden sonra DSG sorununun çözüldüğünü belirtmiş olması bu sorunun çözüldüğünü garanti etmez.

2. Bu ifadeyi bir forumdaşın bu forumda paylaşmış olması da bu sorunun çözüldüğünü belirtmez.

3. 2013 model DSG sorunu bulmak, hem de çok sayıda bulup forumda göstermek için önce bu yeni kavramanın takılmış olduğu araçların belli bir kilometre kullanılmış olması gerekmez mi? Kavrama değişimleri hala daha yapılmakta iken 2013 DSG sorunu bulmayı ummak nasıl bir mantıktır?

4. Ayrıca yeni kavrama ile HENÜZ problem yaşanmamış olması bundan sonra kesin olarak problem yaşanmayacağını ve dolayısıyla sorunun kesin olarak çözüldüğünü garanti eder mi?

Senin yerine ben yanıt vereyim: Sorunun çözülüp çözülmediği ancak yeni kavrama seti takılmış araçların belli bir km yol yapması ile anlaşılır.

Yine yeni nesil olduğu belirtilen ve 2013 yılında araçlara takılmaya başlanan (ki yenileme işlemi halen daha devam etmekte) bu yeni kavramalarla henüz yeterince kilometre yapılmamıştır haliyle.

Ne zaman ki yeni kavramalarda insanların güvenini kazanacak kadar sürede ve kilometrede sorun yaşanmaz, o zaman bu sistemler rüştünü ispat etmiş demektir. O zaman gel bu sistemi savun ama aksini yapıyor olman seni komik duruma düşürüyor, bilgin olsun.

5. Önceki mesajımda alıntıyla bahsettiğim VW araç sahibi için sen "kandırılmış" derken kendisini kandıranların da VW servis çalışanları olduğunu gözardı ediyor olduğun anlaşılıyor yazdıklarından. Servis çalışanları (tıpkı önceki kavrama değişimlerinde olduğu gibi) sorunun çözüldüğünü söylerlerse inanacağız ama sözleriyle müşterileri kandırırlarsa sorun yok mu yani?

Ve madem servis çalışanlarının sözlerinde bir yalan dolan olmaz, servis çalışanları bundan önceki kavrama değişimlerinde de mevcut sorunların giderildiği belirtmiş olmalarına rağmen belli bir süre - kilometre sonra sorunlar tekrar ortaya çıkmıştır. Buna ne diyorsun peki?

6. Yine önceki mesajımda belirttiğim gibi servis çalışanının şifahen, yani sözle belirttiği ifadeler KAYNAK kapsamında değerlendirilemez. Bu ifadelerin KAYNAK olarak sayılabilmesi için yetkili servisin ya da distribütörün bunu yazılı olarak belirtmesi gerekir. Sen kalkıp "tam olarak kaynak demedim" diyorsun ama önceki mesajında tam olarak KAYNAK yazıyor oysaki.

Kastettiğin şey servis çalışanının sözü ise ki öyle olduğunu (Kaynak var ama fabrikadan değil diyerek) belirtmişsin. Bbu ifade yazılı olmadığı için KAYNAK olarak adlandırılamaz ve geçerliliği de yoktur. Bunu bana birkez daha yazdırmamanı diliyorum.

Cevap olarak birşeyler yazacaksan azıcık mantıklı yaz ve göndermeden önce en az birkaç kez oku gözünü seveyim.

Kal sağlıcakla...

Ben zaten hiç sorun çıkmaz demedim sorunun genel olarak çözümü bulundu dedim. 2011 ve 2012 model'de yaşanan DSG sorununu serviste nasıl çözüyorlar sanıyorsun. O sistem ve güncellemeleri yeni 0 km araçlarda kullanıp sorunu ortadan kaldırıyorlar. C kodlu kavramalar yerleştiriliyor yeni sistem bu sistem şuan sorunsuz ama ileride ne olur bilinmez düşünceler ile bu şanzıman'ın halen sorunlu olarak söz edilmesi yanlış.

Benim herhangi bir cümlemde GARANTİ ÇÖZÜLDÜ sözü çıkmadan sen bütün cümlende '' garanti eder mi '' vs. gibi kelimeler kullanmışsın anlamsızca.

Ayrıca bir önceki mesajda verdiğiniz linkte 4. mesaj olayında o kişiye söylenen sözü söyleyen servis danışmanı her kim ise '' YALAN '' bir söz kullanmış bunu es geçtim k.bakmayın. Bizimde EREL'de bu tarz bir bilgisiz servis personeli ile karşı karşıya kaldık arada böyle çürüklerin olması ÜZÜCÜ.

Zaten bir önceki cümlemi okursan ben sadece bunun tam kaynak olduğunu söylemedim, sadece yeni kavramanın şuana kadar sorunsuz olması bu yöndeki gelişmelerde sorunsuz olacağı anlamına çekilmesi normal.

Yani bu kadar uzun cümle kurmanın anlamı yok çok gereksiz olmuş aynı sözleri doldurup doldurup tekrar dile getirmişsin. ZAMAN KAYBI oldu ama okumakta fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gorod

Yahu tek DSG kullanıcısı sen misin dünyada ? Sana genel bir şey soruyorum.Senin arabanın DSG'si ne alemde demiyorum.Mübalağa denen bir şey var umarım biliyorsundur.Neyse asıl kendi düşüncelerinizi sorgulayın bence.Ben sana 5 sene sonra arıza çıkınca ne olacak diyorum sen bana nemli havada girdiğin trafikten bahsediyosun.Bu kadar demagoji yapılmaz ki.Neyse DSG ile mutluluklar.Zaten son zamanlarda çok gereksiz cezalar yedim boş yere uzatmayalım muhabbeti.

Bu dünya'da DSG olmadığı halde yok böyle böyle olur gibi sözler eden sizsiniz utanmadan bana yok senin DSG'den banane diyorsun.

Ben diyorum ki DSG sorunumuz şuan yok. O kadar sıcak ve nemli havada sıkıntı olmadı 5 sene sonra neden böyle sıkıntı çıksın düşüncesindesiniz anlamadım. HEr marka sana sınırsız garanti vermiyor. İleride herhangi marka'dan araç alacaksın 6 yıllık garanti olsun hatta 10 yıl bu garanti süresi dışında sorun olursa ne yapacaksın.

Yani neden ceza aldığın belli bence konuşmanın anlamı yok.

• 1. Olay inandırıcı abi. Biraz zorlasa en fazla 500 tl oderdi diye dusunuyorum.
    2. Olayda büyük çelişki var bence. Adam dsg probleminden ve sanan ortamdaki olaylardan haberim var diyor. Yani garanti kapsamında olan insanların kavrama veya mekatronik degisimlerine ücret ödemediğini bilmemesi ihtimal dışı.

Gelelim baska mevzuya. Toyota veya fiatta yarım otm sanzimanlarin kavramaları garantiden değişmiyor. Yaklaşık, kullanıma da bağlı tabi 80-100 bin arasında değişiyor. Ve yaklaşık 900-1000 tl civarında.
    Seninde dediğin gibi abi dsg hiç durmadan vites değiştiren bunuda cok hızlı ve sarsintisiz, yığılmasiz yapmaya çalıştığından erken kavrama bitiriyor. Cogu kullanıcı daha 2 yıl olmadan kavramayı değiştiriyor. E bunlar ücret karşılığı yapılsa prestij kaybı büyük olur.

Benim ilk titreme olayı ile karşılaşmam 28 bin km civarında başladı. 45 bin de degisim oldu. Şimdi 75 bin km deyim. 30 bin km (15 binlik kısmı chipli) oldu herhangi bir titreme yok. Tecrübelerime gore 100 bine kadar sıkıntı çıkarmaz diye dusunuyorum ama sonrası muaallak.

• Kotu oldugunu iddia edenler almasin . Zorla satmiyorlar ya
    bu araclari. Niye marka uzerinden tum vw kullanicilarini
    asagiliyorsun. Bu cekememezlik niye. Vw oyle cok pahali bir marka degil. Millet burada vw dsg deyip insanlari asagiliyorken biri alfa ya laf ettim diye mesajimi sildirmis. Daha ikinci senesinde orasindan burasindan ses gelen alfa 156 yi hatirlayinca alfa hakkinda iyi birsey yazamam ki

• Arkadaş ne fanatik insan varmış şu forumda.. Koca koca adamlar ne hale geliyor fanatiklik yüzünden.. Bir sürü şey yazacaktım değmez hakikaten sizinle uğraşmaya. DSG fanatikliğinin bu kadarına da pes.. Adamlar 2 ay önce açıklama yapıp sorunlu diyor buna rağmen DSG sorunsuzdur diyen insanlar var. Kardeş sende sorun çıkmamış olabilir ama bu yüksek oranda arıza verdiği gerçeğini değiştirmez.

Fanatik arkadaşlar size mutluluklar. (Japon ve Alman fanatiklerinin 2si içinde diyorum) Diğer arkadaşlar, bence hiç uğraşmayın yesinler birbirlerini..
  • Anro kullanıcısına yanıt
    Yaşın kaç cidden merak ettim ? 20'nin üstünde mi ? Yaşının getirdiği olgunlukta davran bence.Bak sana açık ve net yazıyorum izah ediyorum fakat niye anlamıyosun hala.

"Bu dünya'da DSG olmadığı halde yok böyle böyle olur" bu cümlende ne anlatmak istedin ? Anlatmak istediğin şeyi hangi cümlemde,yazımda gördün ? Koy buraya bi tekrar düşüneyim.

Bir diğer nokta sana diyorum ki:Bana araçlar tabii ki mekanik sorunsuzluk garantisi vermiyor ama 98 model Honda Civic'im 220.000 KM'de bırak sorunu daha bir kere şanzımanından ses duymadım.Yine bir sorun olduğu zaman çok uygun fiyatlara yaptırabileceğimi etrafta o tür sorun yaşayan insanlardan duyuyorum diyorum.Sana diyorum ki atıyorum araç 200.000'e geldiği zaman bir arıza yaptı.DSG komplike bir sistem mecbur serviste yapılacak ne kadar fiyat çıkacak buna ve ne kadar sağlıklı olacak.Bunun cevabını vermeye çalışsana bana saçma saçma şeyler yazana kadar,sonuçta DSG'nin fiyatı,işçiliği bellidir sanırım.Takım tutar gibi saçma bir şekilde araç firması destekleyen sizsiniz.Araştırıyorsunuzdur yani bu kadar basit bir soruyu neden kendi kullandığın araca getiriyosun.Bu kadar demagoji yapıp insanların siniri bozulmaz ki.Ceza yememe sebep olan kişide böyle yapıyordu.Extra olarak tahrik edici mesajlar atıp,silip sonra benim yazdıklarımı şikayet ediyordu.

Ben ilerde atıyorum tam otomatik bir araba alacağım zaman bana olası bir şanzıman sorununda 1000 lira masraf açacağını bilirim içim rahat olur,karşılarım.Ama 20.000 lira verdiğim bir Polo olası bir arıza durumunda bana işçilik dahil 10.000 lira masraf çıkarırsa işte orada duracaksın,Herhangi markalar böyle yapmıyor.Bende sana bunun çıkış yolunu soruyorum işte bana vermek gereken cevap bu.Arabayı hangi şartlarda kullandığın falan değil.Ya da sürekli "Her marka sınırsız garanti vermiyor." deyişlerin değil.Ben VW'i sınırsız garanti vermiyor diye suçlamıyorum.Sadece ilerde ikinci el bir DSG'li araç aldığım zaman bana sıradan bir arabaya göre olsa bir otomatik şanzıman sorununda 4,5 kat masraf açıp açmayacağını merak ediyorum.Yardım istiyorum soru soruyorum ama fanatiklik gözünüzü o kadar karartmış ki direk demagoji ve saldırı pozisyonuna geçiyosunuz.Şu sorduğum sorulara cevap verirsen sevinirim.

Nedir bu trollükler arkadaş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Verticall

Arkadaş ne fanatik insan varmış şu forumda.. Koca koca adamlar ne hale geliyor fanatiklik yüzünden.. Bir sürü şey yazacaktım değmez hakikaten sizinle uğraşmaya. DSG fanatikliğinin bu kadarına da pes.. Adamlar 2 ay önce açıklama yapıp sorunlu diyor buna rağmen DSG sorunsuzdur diyen insanlar var. Kardeş sende sorun çıkmamış olabilir ama bu yüksek oranda arıza verdiği gerçeğini değiştirmez.

Fanatik arkadaşlar size mutluluklar. (Japon ve Alman fanatiklerinin 2si içinde diyorum) Diğer arkadaşlar, bence hiç uğraşmayın yesinler birbirlerini..

Kizma ama arkadas senin ki de fanatiklik. anti dsg fanatikligi . Ne demek " yuksek oranda" .Sen doguş ta ariza istatikcisi misin

• m.C.k. kullanıcısına yanıt
    bugün minibüste çalıştıgımda gördüm aracın kapısında HILTI yazıyordu. Focus sedan mis gibi ne işiniz var jetta ile
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Konu sahibi bile demiş ki;

"Once yazilim guncellemesi yapacaklarini soylediler, daha sonra da aracin kavramasinin degismesi gerektigini soylediler"
    "arac bizzat bize ait, sorunu yasayan ve tespit eden bizzat benim."

Kullandığı kelimeye dikkat! "sorun"
    Bir dsg kullanıcısı bunu sorun olarak deklare ediyor ise, bundan ötesi yoktur.

Bir kavramanın -genel olarak uzatılmış garanti sahipleri için- 2-3-4 kere servis tarafından değiştirilmiş olması, bunun sorun olmadığı
    yada önemsenmeyecek bir iş olduğu anlamına gelmez. Herkesin uzatılmış garantisi yok, olmak zorunda da değil.
    Bırakılsın artık bu "bana göre hava hoş bencillik durumları".

Ölümüne savunmaya girişip aynı cümleleri kullanarak defalarca bıktırır derecesinde yazılan, sadece tekerrürden ibaret bir sürü
    post kasar tarzdaki yorumlar bıktırdı usandırdı. Konular sataşma, cevap vermelerden dolayı okunmaz hale geldi. Birde üstüne aradaki
    mesajlar silindiği zaman o konular tamamen çöp oldu.

Bravo! "bir konu daha böyle batırılır" a sebep olan tüm arkadaşları canı gönülden kutlar, ilerideki yapacakları aynı tarz bildik yorumları
    için şimdiden "DH konu berbat etme ödülü"nü bilmem kaçıncı kez kendilerine sunmaktan gurur duyarız.

Bu arkadaşlar hep ödül istemesin, yeni kurallara göre artık ödül verilmeyecek.
    Baş pehlivanın 3 kez üst üste kazanması üzerine ömür boyu kemere sahip olduğu gibi artık onlarda bu nadide ödülün "ömür boyu"
    sahibi olacaklardır.

Başarılar, tebrikler...
    Bu ödülü, kırmızı kurdela takar edası ile imzalarında taşıyabilirler...

Sorunlu bir durum için her dsg alan +2 yıl mecburi garanti satın almak zorunda değil. Olmamalı da...

Sorunu bilinen, bu muthiş hızlı ama yorgun şanzıman tamamen güncellenmediği sürece, bir otomatik kullanıcısı olarak, alabileceğim
    1-2 model olmasına rağmen uzak durmayı tercih etmek zorunda kalıyorum.

Bahsi geçen sorun; Ucuz veya pahalı yada sorun basit veya değil. var mı? VAR.

Hem 2.000TL lik otomatikleştirilmiş manuel şanzıman için 5-8.000TL para vereceğim. Hem, aman! bişey olursa diye 1.000TL + garanti alacağım
    bu arada iyi niyete ulaşmak için aracımı kazık servis fiyatları ile bakıma sokacağım, Hemde! bir tedirginlik içinde araç kullancağım.

Olduu!
    Tonla para bayıl, sonra uğraş dur.
    Bu tonla parayı bayıldıktan sonra o şanzıman bana HİİİÇ sorun çıkartmamalı.
    Hatta ve hatta, sabah kalktığımda yüzümü yıkamalı, kahve makinasının düğmesine basıp tost'umu bana sormadan çift kaşarlı yapmalı...vs.

Eeee! 2.000TL lik mala 10.000TL verince, o bana değil ben ona sorun çıkartmalıyım.

Evet...
    Beğenmeyen almasın zorla mı satıyorlar, diyenler var zaman zaman.

Evet...
    Beğenmiyoruz. Aslında daha doğrusu; beğenemiyoruz/beğendiremiyorlar.

O yüzden şimdilik almıyoruz.
    Taaa ki, sorunsuzluğunu ispat edip bu durumlarını unutturana kadar.

Hocam düşüncelerimi süper bir dille yazmışsın

• quote:

Orijinalden alıntı: monoto

quote:

Orijinalden alıntı: Verticall

Arkadaş ne fanatik insan varmış şu forumda.. Koca koca adamlar ne hale geliyor fanatiklik yüzünden.. Bir sürü şey yazacaktım değmez hakikaten sizinle uğraşmaya. DSG fanatikliğinin bu kadarına da pes.. Adamlar 2 ay önce açıklama yapıp sorunlu diyor buna rağmen DSG sorunsuzdur diyen insanlar var. Kardeş sende sorun çıkmamış olabilir ama bu yüksek oranda arıza verdiği gerçeğini değiştirmez.

Kizma ama arkadas senin ki de fanatiklik. anti dsg fanatikligi . Ne demek " yuksek oranda" .Sen doguş ta ariza istatikcisi misin

Anti DSG falan değilim aksine DSG nin çok hoşuma giden bir stili var ve kullanmak gerçekten zevkli. Fakat DSG nin bir honda yada toyota otomatiginden çok daha fazla sorun çıkardığı gün gibi ortada. VW kabul etmiş bunu. Çoğu sitede de DSG den başı yanan insan sayısı diğerlerinden fazla. Şimdi sorarım sana bunu görmek için serviste istatistik tutmaya gerek varmı? Demogoji yapmayın lütfen çok bariz ortada olan birseyden bahsediyoruz kullandığım birkaç kelimeden bu sonuca varmak saçma. Anlatmak istediğim gayet açık ve net.

• Konu toyota mı arkadaş sen neden her konuda böyle yapıyorsun ?

Sıkışınca Toyota...
  • Oooooooo buralar şenlenmiş. Aracın bizzat sahibi konuşmuş gerisi boş.

Boş yere savunmayın artık komik oluyorsunuz

Şu vw konularına bayılıyorum. Çok malzeme çıkıyor. Yarın çekirdek alayım bari
  • daha ehliyeti olmayan adam dsg hakkında bilgi veriyor...
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.