Şimdi Ara

Bir Ekonomik Tetikçinin İtiraflari

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilmeyenler için söylüyorum, bu video "Zeitgeist: Addendum" isimli belgeselden alınmıştır. Hem Zeitgeist'ı hem de Zeitgeist: Addendum'u izlemenizi tavsiye ederim.
  • Kitap serileri de güzeldi.
    3.kitabı yayınlandı en son.

Merak edenler için.

Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları
    ABD'de 24 Yayınevinin Yayınlamaya Korktuğu, Yazarın 5 Kez Yazmaya Karar Verip, Her Seferinde Rüşvet ve Tehditlerle Vazgeçirildiği,
    Yayınlandığı Ülkelerde Gündemi Sarsan, Tüyler Ürperten Gerçekler! ...

'Ekonomik tetikçiler (ET'ler) , yerküre üzerindeki ülkeleri trilyonlarca dolar dolandıran yüksek ücretli profesyonellerdir.
    Dünya Bankası, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) ve diğer yabancı 'yardım' kuruluşlarından büyük şirketlerin
    kasalarına ve gezegenimizin tabii kaynaklarını kontrol eden birkaç varlıklı ailenin ceplerine para aktarırlar.
    Kullandıkları araçlar arasında sahte finansal raporlar, hileli seçimler, rüşvet, zorbalık, seks ve cinayet bulunmaktadır.
    Oynadıkları oyun imparatorluklar kadar eski olmasına rağmen, günümüzdeki küreselleşme sürecinde yeni ve korkutucu bir boyuta ulaşmıştır.

Nereden mi biliyorum; ben de bir ET idim'

(Arka Kapak'tan)

Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları 2

Şirketokrasi Ve Ondan Kurtulmanın Yolları

Venezuela Başkanı Hugo Chavez, BBC Televizyonu'na verdiği röportajda John Perkins tarafından yazılan
    Bir Ekonomik Tetikçinin itirafları isimli kitaptan söz ederek, bu kişilerin kendisiyle de ilişkiye geçtiğini anlattı.
    Ülke üzerinde gözetleme uçuşları yapılmasını ve Â.B.D. danışmanlarının varlığını kabul etmesi halinde kimi fonların
    kullanımına açılacağının teklif edildiğini açıkladı.
    Bu teklifleri reddetmesine rağmen ekonomik tetikçilerin vazgeçmediğini, zayıf devlet memurları, parlamento üyeleri,
    hatta kendi çevresindeki ordu mensuplarına baskı yapmaya çalıştığını söyledi.
    Chavez, Perkins'in kitabında anlattığı gibi ekonomik tetikçilerin başarısız olmasının ardından
    çakalların geldiğini, askeri darbe ve suikast komplolarına giriştiğini açıkladı.

Bu insanların bugüne kadar bizim yöneticilerimizden hiçbir talebi olmadı mı?

Bir yanda milli bir otomotiv endüstrisi ya da petrol ve doğalgaz kaynakları olmayan bir ülke olarak 50 yılı aşkın süredir
    ardı ardına yaptığımız otoyollar, bir yanda ilk seferinde raydan çıkan hızlı trenimiz...

Patentli binlerce projeye konu olan, geleceğin enerji kaynağı olmasına kesin gözüyle bakılan Bor, Tor ve Osmiyum gibi madenlerin
    yok pahasına elden çıkartılması...
    Yıllardır beklediğimiz devasa bütçeli tarım ve çevre projelerindeki fiyaskolar...
    Kültürün görsel medyaya, eğitimin popüler kültüre teslim edilmesi...
    Enerjiden turizme, sanayiden dış ticarete, ulaştırmadan bankacılığa kadar birçok alanda yapılan yanlışlar...
    Pervasızca alınan borçlar, rüşvetler, yolsuzluklar...
    Ve son olarak, özelleştirmeler, Dünya Bankası ve IMF yapılandırma paketleri...

Kendinize bir sorun. Bugünlere sadece basit hatalar yüzünden mi geldik?

Bu kitapta sadece Şirketokrasi'nin insanlığa on yıllardır yaşattığı kabusu değil, o canavara dur demenin denenmiş ve başarıya ulaşmış yollarını da örnekleriyle bulacaksınız.

Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları 3

Yıl 2008...
    Dolar değer kaybetmeye başlıyor ve bu düşüş sürüyor. A.B.D.'nin en büyük ithalat kalemi olan petrolün varil fiyatı 200 dolara kadar çıkıyor.
    'Büyük Bunalım'dan sonra en büyük finans krizi patlak veriyor; yatırım bankaları batmaya başlıyor, büyük şirketler zora düşüyor.

Gündemin en popüler sorusu: Kapitalizm çöküyor mu?
    Rusya, Çin, Hindistan, Avrupa ve Latin Amerika'nın farklı yönelişlerle A.B.D.'nin tek süper güç konumunu
    giderek daha ciddi şekilde tehdit etmesi akla başka soruları da getiriyor.
    Üçüncü Dünya ülkelerini bir sistem doğrultusunda modern zaman sömürgelerine dönüştüren, önceki yüzyılın başında
    Rus Devrimi'ne bile destek olan, IMF/Dünya Bankası, CIA/CFR gibi mekanizmalarla her şeyi en ince ayrıntısına
    kadar planlayanlar nasıl oldu da bu krizin gelişini göremedi?

Elinizde tuttuğunuz kitap, varılan son noktaya uzanan yoldaki kilometre taşlarını teker teker açıklıyor:

Kongo'daki savaşın aslında kime hizmet ettiğini, biz ucuz cep telefonu ve dizüstü bilgisayar kullanalım diye
    dört milyon insanın can verdiğini biliyor muydunuz?

A.B.D.'nin Irak petrollerini bu kez çokuluslulara komik bedellerle teslim edemeyeceğinden,
    çünkü önünde ciddi engeller olduğundan haberiniz var mıydı?

Bono ve Bob Geldof, Angelina Jolie ve George Clooney gibi kimi starlar Paul Wolfowitz ve Tony Blair ile aynı
    sahnede ve mutlu yüz ifadeleriyle boy gösterdiğinde kutlanan şey neydi?

Dünya Bankası'nın 100 milyar doları nerede kayboldu?

Yıkım ihraç etmek' ne demektir?

Tüm bunları ve daha da fazlasını konulara bizzat dahil olmuş on üç uzmanın kaleminden okuyacaksınız.

Ve mızrak ucunu ekonomik tetikçilerin oluşturduğu sistemin dünyanın yoksul halklarına nelere mal olduğunu bir kez daha,
    üstelik kanıtlarıyla göreceksiniz.

ALINTIDIR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasaza -- 27 Temmuz 2009; 2:09:30 >

• Bilgiler için saol
  • İcabında çeşit çeşit ülkede darbe yapan, devlet başkanlarını başbakanlarını siyasetçileri toplumun önde gelenlerini gözünü kırpmadan öldüren, bütün bir ülkeyi ele geçirmek için savaş vermekten geri durmayan Abd'nin, kitabın yazarı ve bir ekonomik tetikçi olduğunu açıklayan John Perkins'in yaşamasına ve kitap yazmasına izin vermesi bir hayli ilginç. Son derece operasyonel, hayatı sahada geçmiş eski bir amerikan ajanına ben asla güvenmem.
    Ayrıca kitaptaki bilgiler doğru olsa ne kimin işine gelir bunu da düşünmek lazım. Dünya halkları Abd'ye cephe mi alırlar? Sanmıyorum, zaten cephe almış durumdalar, Abd karşıtlığı uzun yıllardır mevcut.

Bence bu itiraflar yoluyla bilinçli bir şekilde Abd halkına birşey söylenmek isteniyor. "Savaş karşıtısınız biliyoruz ama bize destek vermeniz lazım çünkü Abd sizin sandığınız gibi dünyaya sevgi ve şefkat beslemiyor, aksine bütün dünyayı sömürüyor. Bu düzen sizin için kuruldu, dünyanın en güçlü ülkesinin vatandaşlarısınız.Fakat büyük ekonomik sıkıntılar çekeceğimiz günler geliyor, dünya düzeni aleyhimize değişiyor. Bu yüzden izin verin de işimizi yapalım. Yoksa Abd diye birşey kalmayacak.".
    Belli olmaz, CIA'dan herşey beklenir...

"Öyleyse kitaba niye yayın yasağı konsun ki?" diyebiliriz ama unutmayın bu kitap Abd'de 70 hafta best seller olmuş. Yani Abd'ye zaten yayılmış durumda.
    Bu saatten sonra yayın yasağı konması ancak "yasakladılar demekki yazan herşey doğruymuş" imajı oluşturmak için olabilir.

Bunları sadece bir olasılık olarak söylüyorum. Her olasılığı düşünmek lazım çünkü eski bir CIA ajanının kim olduğunu, ne olduğunu, dost mu düşman mı güvenilir mi olduğunu biz oturduğumuz yerden pek kestiremeyiz.

• Çok ilgi çekici şeyler var...
  • Saçma saçma komplo teorileri.Millette saf saf inanıyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nihonjin

Saçma saçma komplo teorileri.Millette saf saf inanıyo.

Nasıl saçma sapan komplo teorileri oluyor? Çevrende olanları görmüyor musun? Dünya Bankası'ndan büyük miktarda kredi sağlanması, ülkenin büyük borç altına sokulması, ülkenin bunun altından kalkamaması, bunun sonucunda ülkenin kaynaklarını ucuza satması, topraklarına askeri üstler kurulmasına izin vermesi, askerlerini yurtdışına göndermesi, elektrik kurumlarının telekominikasyon kurumlarının yabancı şirketlere satılması, özelleştirilmesi... bunların hiç biri tanıdık gelmiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dellci

İcabında çeşit çeşit ülkede darbe yapan, devlet başkanlarını başbakanlarını siyasetçileri toplumun önde gelenlerini gözünü kırpmadan öldüren, bütün bir ülkeyi ele geçirmek için savaş vermekten geri durmayan Abd'nin, kitabın yazarı ve bir ekonomik tetikçi olduğunu açıklayan John Perkins'in yaşamasına ve kitap yazmasına izin vermesi bir hayli ilginç. Son derece operasyonel, hayatı sahada geçmiş eski bir amerikan ajanına ben asla güvenmem.
    Ayrıca kitaptaki bilgiler doğru olsa ne kimin işine gelir bunu da düşünmek lazım. Dünya halkları Abd'ye cephe mi alırlar? Sanmıyorum, zaten cephe almış durumdalar, Abd karşıtlığı uzun yıllardır mevcut.

Öldürülseydide... ; ABD halki şöyle düşünsün ' Adamı yaşatmadılar demekki dedikleri doğruymuş' . Sana göre ABD bilerek öldürmüş olacaktı...

Aşağı tükürsen, yukarı tükürsen zihniyet aynı yutacaksın o tükürüğü

• Başlığı görür görmez Zeitgeist'den bir video olacağını tahmin etmiştim.Gerçekten harika bir belgesel tüm siyasi gerçekleri açıklıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osberto

quote:

İcabında çeşit çeşit ülkede darbe yapan, devlet başkanlarını başbakanlarını siyasetçileri toplumun önde gelenlerini gözünü kırpmadan öldüren, bütün bir ülkeyi ele geçirmek için savaş vermekten geri durmayan Abd'nin, kitabın yazarı ve bir ekonomik tetikçi olduğunu açıklayan John Perkins'in yaşamasına ve kitap yazmasına izin vermesi bir hayli ilginç. Son derece operasyonel, hayatı sahada geçmiş eski bir amerikan ajanına ben asla güvenmem.

Öldürülseydide... ; ABD halki şöyle düşünsün ' Adamı yaşatmadılar demekki dedikleri doğruymuş' . Sana göre ABD bilerek öldürmüş olacaktı...

Ölen ölür, kaybolur gider. Zaten kitapta da bundan bahsetmiyor mu? Önümüze çıkan herkesi öldürürüz demiyor mu?
    Bu adamın yaptıkları CIA ile ters düşseydi emin olun çoktan öldürülürdü. Basit bir trafik kazası mesela, kim ne diyebilir?

quote:

Bir derdiniz mi var?...

İnsanlara saldırmadan yazı yazamayan biri daha... Kültür-Bilim'e kutlu olsun...

• quote:

quote:

quote:

Ölen ölür, kaybolur gider. Zaten kitapta da bundan bahsetmiyor mu? Önümüze çıkan herkesi öldürürüz demiyor mu?
    Bu adamın yaptıkları CIA ile ters düşseydi emin olun çoktan öldürülürdü. Basit bir trafik kazası mesela, kim ne diyebilir?

quote:

Bir derdiniz mi var?...

İnsanlara saldırmadan yazı yazamayan biri daha... Kültür-Bilim'e kutlu olsun...

1- Olayın bir kandırmaca oldugunu bu yüzden yayın yasağı getirildiğini söyülüyosun yada teori kuruyosun, bende sana yayın yasaği değil adam ölüdürülseydi de aynı şeyi söyleyecektin diyorum!!! yazılarımı dikkatli oku...

2- Derdim falan yok, 'Aşağı tükürsen, yukarı tükürsen zihniyet aynı yutacaksın o tükürüğü' tekrar ediyorum

• Gerçekten düşündürücü bir video.
  • midem kalkıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.