Şimdi Ara

Bir garip anakart sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim sorunum şu yönde, temiz bir bilgisayar geçti elime, üzerinde Gigabyte GA-945PL-S3P anakart var.

4 tane ram slotu var üzerinde, internet sitesindende inceledim slot başına 2 gb ram takabildiğimi anladım.

DDR2 667mhz/533mhz de destekliyor.

Anakart bios sürümü son sürüm ile çıkan ile güncellendi.

Üzerinde 1+1GB ram vardı onları söktüm.

2 GB Kingston Kvr667D2n5/2g ddr2 667mhz ram taktım 1.ci slota (işlemciye en yakın olanı 1.ci diye sayalım)

Çalıştı, diğer kalan 1gb ramleride ekleyip 4gb yapmak istedim geçici süreliğine

2GB yi 1.ci slota taktım, 3.cü ve 4.cü slota 1gblıkları taktım, çalıştı fakat Bios 3gb ram olarak algıladı. Neyse dedim nasıl olsa bir tane daha 2gb ram alacağım bunları çıkartırım dedim, 1 tane 1gb rami çıkardım, 3gb ram ile kullandım.

Bugün yine 2gb ram daha buldum ve deneyerek aldım, ram çalışıyor. Aynı ram, kingston marka seri numarasıda aynı.

Sorun şu:

2+1 gb yapıp kasayı çalıştırınca hiç bir sorun yok, fakat 2+2gb yapıp kasayı çalıştırmak istediğimde, kasa açılıyor, anakart markasının olduğu o ilk açılış resmi geliyor ve donuyor, bazende kendini yeniden başlatıp başlatıp duruyor. Hani 3gb rame kadar görüyor ama daha fazlasını kabul etmiyor bir türlü.

Hani ne yapmam gerek gerçekten düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum.

Eğer ben yanlış anladım diyelim anakart en fazla 2gb ram destekliyor diyelim e o zaman niye 3gb rame çıkıyor da gerisine çıkmıyor anlamıyorum.

Bir yardım edebilirseniz güzel olur, ram slotları çalışıyor hepsi, anakart temiz, bios güncel.

• Anakartın kapasitesi bu kadar. Bendeki anakart 4 gb rami 3gb tan fazla görmedi.Windows 4gb rami tanıdı ancak Bios ekranında ram 3 gb gorunuyor, 1 gb rami donanım için ekran kartına ayırıyor. İlave ekran kartı taktim. Anakarttaki ekran kartını iptal ettim, yine olmadı.
    Sonuç: Ne yaptiysam olmadı. Sorun gigabyte tan kaynaklı anakartı özelliklerini abartılı yazıyor, gerçekle birebir değil bende anakartı değiştirdim.

Sizin bilgisayarda da

Bios güncellemesi yeterli değil. Anakart değişecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 14 Nisan 2018; 12:31:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakartının resmi sayfası bu değil mi dostum ?

http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-945pl-s3p_66#sp

Sayfada "4 x DDR2 DIMM yuva ile 2GB'a kadar bellek desteği" yazıyor. Bu yuva başına demek değil toplamda takabildiğin bellek 2gb imiş. 3Gb görmesinin sebebi 1 gb'yi grafik sürücüsüne ayırması.

He birde aklında bulunsun o kadar yazmışsın yazmışsın işlemcinin ne olduğunu yazmamışsın. İşlemcilerinde maksimum bellek kapasiteleri bellidir. Örneğin 775p c2d e2140 işlemcinin max. bellek limiti 2gb'dir.

Aynı zamanda anakartların bellek kapasitelerinide üzerindeki chipsetler belirler. Senin kartındaki 945PL chipsetinin max. bellek kapasitesi 2gb'imiş. Anakart üreticisinin orada ne yazdığı önemsiz. Kaynak;https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_chipsets

• quote:

Orijinalden alıntı: oKsyqeN

Anakartının resmi sayfası bu değil mi dostum ?

http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-945pl-s3p_66#sp

Sayfada "4 x DDR2 DIMM yuva ile 2GB'a kadar bellek desteği" yazıyor. Bu yuva başına demek değil toplamda takabildiğin bellek 2gb imiş. 3Gb görmesinin sebebi 1 gb'yi grafik sürücüsüne ayırması.

He birde aklında bulunsun o kadar yazmışsın yazmışsın işlemcinin ne olduğunu yazmamışsın. İşlemcilerinde maksimum bellek kapasiteleri bellidir. Örneğin 775p c2d e2140 işlemcinin max. bellek limiti 2gb'dir.

Aynı zamanda anakartların bellek kapasitelerinide üzerindeki chipsetler belirler. Senin kartındaki 945PL chipsetinin max. bellek kapasitesi 2gb'imiş. Anakart üreticisinin orada ne yazdığı önemsiz. Kaynak;https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_chipsets
    Cevap için teşekkürler, işlemci kısmını atlamışım. Core 2 duo e6550 vardı anakart üstünde.

Bende bu konuyu açtıktan sonra araştırmalarıma devam ettim. Sizin söylediklerinize bende vardım şimdi konuya bakmak aklıma geldi.

Yapıcak birşey yok 3 gb ile bıraktım anakartı. Öyle çalışıyor, güzelde çalışıyor.

Başka bir anakarta kısmet artık toparlamak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.