Şimdi Ara

Bir insan neden Astra Classic III alır? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
3
Favori
6.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Viper74

Astra H konforsuzmuş benimkinde 18 inch jantlar var gayette konforlu sertmiş evet erkek arabası sert olur en ufak şeyden yoldan çıkmaz orasından burasından ses gelmez 50 yaşın üstüne hitap ediyormuş, ben otuz yaşımda aldım 2004'te 40 yaşındayım hala kullanıyorum demek ki 10 sene daha kullanırım
    Bütün dünyada fanları olan bir araç ancak bu kadar taşlanır. Ne demişler meyve veren ağaç taşlanır
    Neyse sizin yumuşak konforlu oyuncak arabalarınız var, boşuna vaktinizi harcamayın Astra H için.

Hocam astra h bence de konforsuz. Motor sesini alir, ruzgar sesini alir yol sesini alir. Nesi konforlu gercekten?

Amortisorleri de yumusak degil, hatta sert ama bence olmasi gerektigi gibi gercekten sehir ici sertligi rahatsiz edebilse de uzun yolda surus guvenligine olumlu etki yapiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben on senedir kullanıyorum hatta yeni bir tane daha Astra H almayı düşünüyorum. Hadi konforsuz kabul edelim, motor sesini içerimi alıyormuş? Ben ses alayım diye açık hava filtresi taktırdım o bile topuklamadan fayda etmiyor. Rüzgar sesi alıyorsa Bmw F30'larda fırtına esiyor o ne olacak?
    Peki bana bir araba söyleyin,kendi sınıfında çukurları saydırırken tık etmesin, 140'ın üzerinde rüzgar sesi motor sesi olmasın kütüphane sessizliği hakim olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

Orijinalden alıntı: thecaliph16

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: thecaliph16

quote:

Güzel araba ona lafım yok, motoru biraz gürültülü olsa da rahatsız edici değil, yol tutuşu güzel, amortisörleri de iyi bence olması gerektiği gibi jetta gibi vurdurtmuyor corolla gibi sektirmiyor, frenlemesi harika, motoru yeterli iç dizaynı bence hoş ve oturuş pozisyonu güzel.

ama arabada yol bilgisayarı bile yok, sesi açıyorum ses yükseliyor rakamlar falan gözükmüyor ekranda ne kadar açtığımı bilemiyorum, bir de yanlış mı biliyorum ama gündüz farı da zorunlu olmamış mıydı? o da yok, kumandadan camları açıp kilitleme yok.

Ama fiesta da güzeldi mesela, donanımı yerindeydi motoru iyiydi, yol tutuşu güzeldi, yalıtımı da fena değildi ve daha ucuzdu...

Dedikleriniz 1 teyp ile çözülür 600-700 liraya astra icin teyp var aynı dizaynda Ekranli

Kumandadan camlar açılıyor kapanıyor basili tutunca

Yol bilgisayrindan kastınız nedir ? Ortalama tüketim , menzil , anlık tüketim , kronometre falan var

Benimkinde kumanda ile camlar acilmiyor, yakit tuketimine dair hic bir sey yok.

En baz donanim diye mi ?
     Bir insan neden Astra Classic III alır?

BC varya teypte ona bas abi sonra sag sol yap oradan değişiyor en bazda da vardır illa benimki enjoy donanım .

Kumanda da arabayı kitleme acma varya acmaya 1-3 saniye basili tutunca camlar açılması lazım

Dedigim gibi Bazda var mı bilemiyorum ama vardır illaki

Ben yaptim ama hic bir sey degismiyor, kumandadan camlar da acilmiyor.

2013 model diye mi acaba ?

En baz donanım olduğu için yol bilgisayarının açılması gerek,Servise gidin Tech 2 ile 5 dakika sürer.
    Camları kapatma da vardı normal de,o da aktifleştiriliyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Dostum babanla yine anlasamadıgın bir durum galiba :)

Can sıkma en azından araban 2013 model. Tıkırtı , sıkırtı hic ses yoktur arabada. Ekranlı teyp alırsın saga solunu degistirirsin , sana özel olur. Sonra bi bakmıssın arabaya alısmıssın.

Yalnız toyotan dizeldi galiba. Bu benzinle lpg siz sıkıntı olabilir.

Benzinliydi o da, ustune de 4 ileri dinazor cagindan kalma otomatik vitesi vardi, sehir ici fabrika tuketimi 10.4 litreydi.

Su an kitapcigi okuyurum degisik geldi, mesela bir yerde sey demis:

Bagaj kapagini acmak icin acma dugmesine 2 sn basili tutunuz.

Baska yerde ise camlari acmak icin tamamen acilana kadar acma ya da kapama tusunu basili tutun.

E o zaman camlari acarken bagaji da acacagiz ?

Bir de bana araba aldigi icin cok mutluyum, (olmasaydim bir de) sadece tercihi degisik geldi bana.

Bagaj kapağı sedan da açılır,Hb de cam açılıyor.

• Viper74 kullanıcısına yanıt
    Evet aracı böbrek taşı düşürmek için kullananlara güzel.Şurada lütfen olmayan şeyleri yazarak yanlış yönlendirmeyin kişileri.
    Ayrıca dağ yolu diyince stablize yolları anlamayın hafif yamalı virajlı soğuk asfalt kullanan yollarda bu araç kullanılmaz.Arkasıda çok sallıyor mide bulandırıyor.Torsiyonu iliklerinizekadar hissediyorsunuz bu arabada.Hiç bir özelliği olmayan sıradan bir araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alaattin(bjk) -- 29 Haziran 2014; 0:15:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yanlış yönlendirmiyorum,hayatında bir iki sefer Astra H'a binmiş insan değil? Sıfırdan 2005 model Astra H'ımı halen kullanmakta olan bir Astra H sahibi insanım. Bu güne kadar ne böbrek taşımı düşürdüm ne de arabamdan en ufak şikayetim olmadı. Ayrıca Astra'mda 18 inch jant 225/40/18 lastikler kullanıyorum. Madem bu araba bu kadar kötü hala nasıl müşteri buluyor? 10 yıldan fazla hangi kasa bu kadar talep görmüş ve görmekte? Herşeye eyvallah bu sınıfta bu paraya bu kalitede bir model söylesenize bizde bilelim? Ama oyuncak araba olmasın bir zahmet.

• Halen alıcısı olduğuna göre,Opel bu aracı ürettiği sürece getirir.
    18 inç bir jant kullanıyorsan zaten sizin konfor namına bir beklentiniz yok. Hangi yollarda kullanıyorsunuz bana bi anlatın.Ben konyada yaşıyorum neredeyse her hafta sonu 3 yıl boyunca hadime gittim geldim asvalt dağ yollarına girdim araba arbamı değil mi bu tarz yollarda anlaşılır .Zaten kaymak asvalt dışına çıkan biri olsaydınız 18 inç jant kullanamaz lastik yarar durudunuz.Bende aracımı sıfır aldım 3 yıldır biniyorum ama benim karakterime uymadı.Diyorum ki araçtan beklentiniz konfor ise bu araba size göre değil.Burada 18 inç jant kullanıyorum ama konforlu diyorsunuz ben buna karşı çıkıyorum .Araba bana köre kütük ki gerçekte de kütük.Sağlam mı evet sağlam.Spor skullanım için uygun mu evet (gerçi 1.3 fındık motor 1350 kg ile de ne kadar spor olacaksa).Fakat beklentilwriniz bunlar değilse uzak durulacak araç.Ayrıca daha iyiyi söyleyin demişssiniz bu fiyata iş fiyat performans olarak değerlendirmek doğru değil çünkü ben 39 bin verdim memnun kalmadım bi anlamı olmadı 39 binin.Önemli olan ihtiyaçlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Viper74

Ben on senedir kullanıyorum hatta yeni bir tane daha Astra H almayı düşünüyorum. Hadi konforsuz kabul edelim, motor sesini içerimi alıyormuş? Ben ses alayım diye açık hava filtresi taktırdım o bile topuklamadan fayda etmiyor. Rüzgar sesi alıyorsa Bmw F30'larda fırtına esiyor o ne olacak?
    Peki bana bir araba söyleyin,kendi sınıfında çukurları saydırırken tık etmesin, 140'ın üzerinde rüzgar sesi motor sesi olmasın kütüphane sessizliği hakim olsun.

Hocam yanlis anlamayin da siz motor sesini arttirmaya calisiyorsaniz neden konfordan bahsediyorsunuz ki? 18 inc jant kullaniyorsunuz neden konfordan bahsediyorsunuz?

Arabanin motoru sesli. 4 ileri 2004 corollam (benzinli) 2600 devirde falan 100 ile giderdi. Bu 3000 devir ceviriyor. Uzun yolda 3500 devir asagisina dusmuyor. Otobanda 4000 devir ceviriyor. Motoru gayet homurtulu ve sesli bir karaktere sahip. Uzun yola cikildiginda bu 400 devirlik fark kulaklari rahatsiz etmeye basliyor.

Amortisorleri yoldaki yamalardan patır patır gecmesini saglayacak kadar sert.

Siz zaten arabayi konforlu kullanmiyorsunuz ki...

Gerci hala nesini sevdiginizi anlamak mumkun degil spor kullanim seviyorsunuz, ama arabanin 1.6 benzinli ve 1.3 dizel secenekleri nazli bir karaktere sahip.

Lutfen forumlari arastirin. Millet yol sesine, motor sesine, ruzgar sesine care aramakta.

Bir de oyuncak araba diyorsunuz da kapilarin teneke hissi verme olayina ne diyorsunuz? Kapi kolunu cektigimde peynir tenekesini tiklatir gibi ses geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 29 Haziran 2014; 1:10:00 >

• Konforuyla,ekonomisiyle,güvenliğiyle,yol tutuşuyla,donanımıyla,tasarımıyla 4 sene büyük bir zevkle bindiğim,metale can bürüyüp sattığıma bin pişman olduğum arabam.
     Bir insan neden Astra Classic III alır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet0761 -- 29 Haziran 2014; 1:14:26 >
  • Ayrıca erkek arabası diye tabir edilen araçların konforsuz olması gerektiğine burada öğrendim

• Kapıları teneke mi ?
    Bunun üzerine hiç konuşmayalım .

• alaattin(bjk) A kullanıcısına yanıt
    Ben İstanbul'un bol çukurlu kasisli yollarında 10 yıldır kullanıyorum. 16 inch ile 18 inch arasında hiç fark yok. İsterseniz 13 inch kullanın lastik yarmak istedikten sonrası çok kolay. Konforundan yanada hiç bir sıkıntım yok. O kadar kalas ki Amerika pazarına bile girmiş bütün dünyada fanatikleri mevcut ve hala yok satıyor. O kadar insan odun çünkü kalas bir araba kullanıyor bizim görmediğimiz arabaları alacak imkanları varken üstelik.

Bir aracın çok satılması o aracın iyi olduğunu göstermez.Daha doğrusus her disiplinde lider olduğunu göstermez.En ufak bir yamayı bile bütün vucudumda hissettiğim bu araca hiç sıkıntı gayet konforlu diyorsanız diyecek başka lafım yok. Bu araç spor olarak kullanılan modifiyeye uygun dolayısıyla fan larının olması gayet doğal.Neyse size erkek aracınızla konforlu yolculuklar.

• 2 yıl keyifle bindiğim Astra H'tan dün haber aldım. Bir aracı merak ediyorsa insan sevmiştir. Geri alabilirsin bile dediler.

1.5 dci kullandım son dönemde. Sakin kullanırsanız az beygirlisi değilse aracı şehir içinde sürekli 1000-1500 devirlerde kullanıyorsunuz. Dizel araçlar biraz devirli kullanılmalı diye bir kanaatim var. 1.3'le 2000-2500 bandında mutlu mesut şehir içinde yaşıyorduk valla. 6-6.2 lt/100 km'ye de fit olmuştuk.
  • Viper ergen falan mısın yoksa hayatında başka hiç bir arabay binmedin mi? İnsan bir aracı 10 sene kullanabilir ama malının kölesi olma. Tüm konuyu okudum Opel fanatiği arkadaşlar olsa da en saçma yorumlar senden geliyor. Neymiş torosmuş erkek arabasıymış bunları geçin.

• Astra H, 10 senedir sokaklarda dolaşan ve ciddi bir makyaj yemeyen bir araba. Şu an satılan sürümü ise eski modellerden daha da geri.

Bir araba özellikle C sınıfıysa konforlu olması gerekir. Astra H konforlu bir araba değildir. Sert suspansiyonları, yanal destekleri yetersiz koltuklari ve dışarıdan gelen rüzgar sesleriyle ben 2004'ten geldim ağalar diye bağırıyor.

Kemikli vites sert direksiyon ve verimsiz motora girmiyorum.

Ses kısıp açtığı belli olmayan ve sonsuz dönen potasyometresiyle bizi 1990lara goturen Astra H, ses kalitesiyle de insanı kahrediyor.

Siz bu kadar övüyorsunuz ama bu araç o kadar iyi olsa yeni Astra çıkmaz, bu araç da bu fiyatlara satılmazdı.

Kimse kusura bakmasin bu aracı sıfır alsam, yeni araba aldim hissine kapilamam. Kimseye sifir araba aldim diyemezsin.

10 senelik arabaya c sınıfı diye para vermek, hala 98 model e200lere 30 40 milyar vermek gibidir. Verene saygı duyarım ama devir teknoloji devri.

Şimdiki b sınıfı arabalar 2004'ün D sinifi modellerine bile tercih edilebilir.

• En ufak yamayı tüm vucudunuzda hissettirecek bir Astra henüz yapılmadı. Olsa olsa ya lastikleriniz sertleşmiş ya 32 psi'dan fazla hava basılmış ya da en ufak fren koymadan bodoslama saydırıyorsun. En iyisi satın da birisi sevaplansın, böyle geçmez hayat.

• on farlari cok gıcık arka guzel

• tolgacem kullanıcısına yanıt
    Hee 40 yaşında beş arabası bir motoru olan ergensem ergenim. Malımdan memnunsam niye satayım oldu olacak hanımı da üç yıllda bir değiştirelim.. Ergen olsam her gördüğüm mala mal diye atlar dururduk öteki türlü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Viper74 -- 29 Haziran 2014; 3:05:53 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.