Şimdi Ara

Bir insan neden sigara içer? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
2
Favori
7.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zülfikarr

kisa vadede keyif veriyor, zihni uyarıyor stresi belli ölçüde azaltıyor. uzun vadeye gelince bağımlı olduğun için yarar zarar oranı diye birsey kalmıyor. keyif almasanda stresin olmasada iciyorsun. sigara krizini cok susamaya benzetebilirsiniz. düşününki hava cok sıcak ve deli gibi susamissiniz saatlerdir si içmemişsiniz ve yokuş cikiyorsunuz ağzınız kupkuru diliniz lastik gibi olmus susuzluktan. o an size bir bardak su ve 1.5 porsyon iskender verseler hangisini tercih edersiniz. tabiki suyu. cunki suyu arzuluyotsunuzdur
    İyi betimlemişsin, merak ediyordum. En son bir arkadaşım cinsel arzuda malum yer istiyor, sigarada ağız demişti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yılda bir paket bile içmiyorum. İçtiğim de djarum black devlete vergi kazandırmayan kaçak satılan sigaralardan.

Karanfile zaafım var anca kokusunu duyucam da öyle içecem yemeyi sevmediğimden değil karanfil de bağımlılık yaptığından sigarasıyla doyuyorum.

Ancak şu duraklarda, yolda yürürken içenler, kafelerde yapılan mekan haksızlığı için yapılanları destekliyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok uzun süredir sigara içiyorum. Başlama sebebim yaşadığım ailevi olaylardı. Salak gibi içmeye başladım daha sonra cidden stresi azaltmaya yaradığını farkettim ve içmeye devam ettim. Şuan bırakmak istiyorum ama nafile. Ne denediysem beceremedim. Sigaraya gelen zamlardan sonra şuan kapalı free shop tütünleri alıp kendim sarıyorum. İçimi tadı vs normal sigaradan çok daha keyifli. Ama dediğim gibi hiç bulaşmayın bırakmak çok ama çok zor. Konu sahibi arkadaşın sorusunu da cevap özetim: stres azaltıyor ve keyif veriyor. Nikotinin boktan etkisi işte.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadınlar sigara içmesin hiç ama hiiiiiç yakışmıyor bir kadının eline sigara.

Ayrıca sağlığınızı düşünün koah olursunuz içmeyin [kamu spotu]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-57F688BA1 -- 3 Ekim 2019; 19:27:29 >
  • Zor bir konu olduğunda mevcudiyetinin üstüne çıkmayı sağlıyor. Örneğin bir borcu nasıl ödeyeceğin. Yada zor bir matematik sorusunu çözmek gibi. Sigara içen insanlara dikkat et çoğunluğu derin düşünen insanlardır. Boş vakit derken tv seyrederken bir sigara yakmıştır ama kafasında düşünceler geziniyordur.

Yine duygularını törpülemede kullanıyorsun. Örneğin aşırı öfkelisin birine patlayacaksın. Patlayınca kalp kıracağını kontrolünü kaybedeceğini biliyorsun. Yakıyorsun ve öfkeleniyorsun ama daha mantıklı öfkeleniyorsun. Bu saygı, sevgi, öfke, intikam vb. Hepsi için geçerli. Çok acı çeken insanlara bu yüzden sigara verirler.

Sigara daha çok bunlara yarıyor. Belkide günümüzün en iyi antidepresanı.

• Üstada sormuşlar neden sigara içiyorsun? üstad demiş ki -"benim için bir yanan o var." ...!

• Tiryaki olunca beyin kapasitesini normal bir insan kapasitesinin altına düşürüyormuş.Bunu normal seviyeye çıkarmak için içiyoruz.İçmezsem hiçbirşeye odaklanamıyorum.İçmeye mecburum beynimin çalışması için.Gerçektende içince beyin turbo mod'a geçiyor hatta içmeyen bir insanı geçiyor olabilir:)Öyle birşey ki akşam saatlerinde 10 çöpten az ise almamaya cesaret edemiyorum ya yetmezse diye yeni paket alıyorum.Yani günde 15tlx2 para vermiş oluyorum bazen.Bir kere bırakmıştım 1 ay içmedim.İçmeyince bütün vücut fonksiyonları normale döndüğü için birşey dikkatimi çekti.Koku alma duyusu öyle arttı ki her insanın ter kokusunu polis köpeği gibi ayrı alabiliyordum.İşyerinde yemekhanede öyle bir yemek kokusu alıyordum ki vallahi sırf bu sorun yüzünden dayanamadım geri başladım.Benim gibi sigara içen arkadaşlar bunu unutmayın siz koku almadan yaşıyorsunuz içenler çok net alıyor.Mutlaka parfüm ,deodorant kullanın ve kapalı alanlara sigara içip hemen girmeyin yazık o adamlara:)

• Uzun uzun yazmaya gerek yok. Özentilik ve cahillik yüzünden içer.
  • Yıkık olduğu için içer. Önceleri sadece streste içiyorum, der. Daha sonra da git gide bağımlı olur. Onun da artistliğini yapmaya çalışır, yüzüne yüzüne üfürür. Soran olursa "Keyfime içiyom, sana ne yheaa? İstemiyorsan bu dünyadan git." deyip kaçar. İrade yoksunudur anlayacağınız. Alkol ve uyuşturucu bağımlılarından hiçbir farkı yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 4 Ekim 2019; 13:10:2 >
  • Senelerdir sadece canım çekince sigara içerim. Bağımlısı değilim. İhtiyaç duyduğum için değil istediğim için içerim. Aldığım bir paketi 2 günde bitirdiğim de oluyor 2 ayda da. Genelde tok karnına akşamları 1 2 tane içmek hoşuma gider. Onun dışında durduk yere yakayım bir tane de içeyim demem hiç.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mazlumun üste para vereni gibidir sigara içenler.
    hem dayak yiyon hem de üste para ödüyor diye düşün.
  • İçmek ister içer kime ne

• Hocam sana hem yaşadıklarımı düşünerek varsayım hemde bilimsel olarak bildiklerimi harmanlayıp karışım yazıyorum. Umarım sana da mantıklı gelir.

Şimdi bunu iki farklı değişkene bağlıyorum. Bunun birincisi mahalle, büyüdüğün ortam, televizyon, arkadaş çevresi vs. İkincisi ise daha sütten kesilme dönemimizden beri bilmediğimiz ancak dışa yansıması olan bilinç altı faktörleri.

Bilinç altı ile ilgili kısım şu şekilde:
    Kardeşim psikoloji bölümünde okuduğu için ondan öğrendiğim ancak kesinlikle bilimsel bir makaleden okumadığım bence güvenilir (çünkü mantıklı) sizce üzerinde kafa yorulması gereken kısımlar.
    Sen daha anneden süt emdiğin dönemler bilinç altında çılgın bir emme güdüsü var. Anne ise artık seni sütten kesmek istiyor bu durum ciddi bir çatışmaya dönüşüyor senin için, (zaten bu sütten kesme dönemi insanın tüm hayatını etkiliyor). Mesela sütten keserken "e-eh bu emme, kaka bu emme" tadında tiksindirmeye dayalı veya şiddetli karşı koyma ile kesilme olursa. Ömür boyu bilinç altında o yarım kalan emme arzusu seninle birlikte yaşıyor. Bu zamanında ağzına kalem ısırma, sürekli bir plastik veya metal çevirme, parmak tırnak kemirme gibi farkında olmadan yaptığın hareketlerin bir çoğu bu dönemden kaynaklanıyor. Sigara da tıpkı bunlar gibi stres olunca, elin boşta kalınca, bir şeyler düşünürken, bir yerde beklerken falan içiyorsun işte. Tabi sonrasında bağımlılığa dönüşünce bunlarla başlayan yolculuk maalesef bağımlılık getiriyor.

İkinci kısım yani senin dışında olan çevreye değinirsek (ki bu kısım kendimden bildiğim düşündükçe farkettiğim şeyler, size garipte gelebilir)
    Daha küçük yaşta mahallede özendiğin abilerin sigara içiyor.(içmeyen abiler evde rahat oturduğu için göremiyorsun, içenler ise sokakta köşe başında veya balkonda, camda olduğu için sürekli görüyorsun).
    Dizi izliyorsun (eskiden çok daha baskındı bu tipler) mert, cesur adamların hepsi sigarayla sigara yakıyor. Özeniyorsun adamlara. Baban bile oturup onları izliyor düşünsene. (deli yürek, kurtlar vadisi vs.).
    Okulda öğretmen, idareci ve sistemin baskısı. Evde aile baskısı. Dershane kurs falan derken her yerde yapman gereken şeyleri söyleyen bir çok otorite var. Ve bunlara karşı çıkabilecek durumda değilsin. İşte o dönem yapabileceğin en büyük başkaldırı sigara içmek oluyor. Sonunu düşünecek yaşta değilsin. Bağımlılığın ne kadar zarar verdiği hakkında bir fikrin yok. Kanser falan senin için sadece filmlerde, dizilerde olan bir gerçeklik o zamanlar.

tabi büyüdükçe her şeyin yerini sadece pişmanlık alıyor.

• Sadece sigara değil 1000 tane zararlı şey yapıyor insanlar. İşin komiği az yapılan ya da anlık zevk vermeyen şeyler yasaklanıyor diğerleri serbest oluyor.

• Cevap :Dopamin

Normalde her yemek yediğinde,su ictiginde,seviştinginde beyin sana ödül(dopamin~zevk) veriliyor çünkü bunlar hayatta kalmamizi sagliyor ve günlük hayatimizi saglikli yapiyor.simdi sigara ictinde hem sana cok kolay biçimde hem de daha fazla dopamin(zevk) veriyor beyin.

Sevimli Patiyoutube
    CATS RINGING THE BELL FOR FOOD - YEMEK İÇİN ZİL ÇALAN KEDİLER
    https://www.youtube.com/watch?v=KE7iO049gfo

Su videoda kediler her zile bastiginda sahibi ona yemek veriyor

yine ayni şeyler oluyor.burdaki zili sigaraya benzetebilirsin.

Alttaki video olayi cok güzel anlatiyor

KhanAcademyTurkceyoutube
    Beyindeki Ödül Yolu (Sağlık: Akıl Sağlığı) (Psikoloji / Davranış) (Psikoloji / Akıl Sağlığı)
    https://www.youtube.com/watch?v=x-lTdS4v6Wc&feature=youtu.be

• Aldığı tattır onu sürekli içirten. 15 yıl kadar içtim. 5 6 yıldır içmiyorum. Bağımlılık denilen o tadıdır. Sağlığı etkilediğini alkol kullanan da bilir sigara kullanan da. Bu o kadar etkilemez. Benim bırakma sebebim, sürekli nerede nasıl sigara içeceğimin planını yapmamın ayrı stresi olduğunun farkına varmam.

• Benim cevabım biraz farklı olacak. Bana göre sigarayı içenler kesinlikle bir an önce hayatın sıkıcı ve zorluğundan kurtulup kendilerine göre daha rahat yaşamak istedikleri için içiyorlar. [Yazının devamında bunu açıklayacağım] Ben de bu konuda çok düşündüm ve bu sonuca vardım. Biraz daha açarsak;

Sigara hiçbir şekilde bir faydası olmayan bir şey. O halde insanlar bunu içiyorsa mutlaka geçerli bir sebepleri olmalı. Öyle beni rahatlatıyor felan ile açıklayamazsınız. Bağımlılık ile bile açıklayamazsınız. Herkesin iradesi var isterse bırakabilir. Bırakanlar bırakabilmişlerse demek ki isteyince bırakılıyor :)

O halde sigara neden içilir? Sigara içenler bir an önce kanser olup yada damarlarını tıkayıp yada başka zararlarını elde ederek yatalak olmayı sıkıcı ve zor bir hayata seçenlerin içtiği bir şeydir. Bu kadar açık ve nettir. Sigara içip kendini sakatlayarak malulen emekli olup yan gelip yatmak! Cevap budur.

İnsanlar sigaranın üzerindeki o iğrenç resimleri görmelerine rağmen ve yüksek puntolarla açık açık yazılmış "Sigara sizi öldürür, erken yaşlanmanıza sebep olur, sperm kalitenizi düşürür, damarlarınızı tıkar, karaciğeriniz iflas eder, akciğerleriniz berbat olur" vb. uyarılara rağmen sigara içmeye devam ediyorlarsa bunun tek mantıklı açıklaması bu olabilir kanaatindeyim. Yani hayattan bıkanların ve bir an önce nasıl olursa olsun, sağlığımız bile bozulacaksa bozulsun ama yeter ki emekli olup yan gelip yatalım düşüncesindekiler tarafından içilen bir şeydir.

Tabi bu benim görüşümdür. %100 doğrudur demiyorum ancak ben bu kanıya vardım. Başka sebepler bana gerçekçi gelmiyor.

• sırf siz fakirler daha az vergi verin diye içiyoz. 1 ay içmesek ekmeğe ötv gelir 5 liraya ekmek yersin. yatın kalkın da sigara ve alkol içenlere dua edin. yoksa açlıktan geberirdiniz😃

• 2 senelik sevgilim vardı, sigarayı bırak dedim bırakmadı inadına içti bende onu bıraktım. Memnunum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.