Şimdi Ara

Bir insan neden sigara içer?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
2
Favori
7.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sigara icenleri elestirmiyorum, başlıktaki soru gerçekten nedenini sorar nitelikte anlaşılsın lütfen. Şimdi mantıken düşünüyorum, paran gidiyor (ülkemizde güncel fiyatlar malumunuz), sağlığın zarar görüyor, üstelik iradeni altust eden çok büyük bir bağımlılığın oluyor. Kötü kokuyorsun, etrafında içmeyenlere zarar veriyorsun ve rahatsız ediyorsun. Mantıkla ancak bu kadar dusunebiliyorum ve tamamen olumsuz bir yargıya varıyorum. Bir de içenlerin perspektifinden dinlesek iyi olur şunu. Şu ana kadar sigara ile konuların tamamı ya icmeyenlerin elestirmesiyle alakaliydi ya da içenlerin eleştirenlere laf atmasıyla. Bir kere de işin köküne inelim istiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• kisa vadede keyif veriyor, zihni uyarıyor stresi belli ölçüde azaltıyor. uzun vadeye gelince bağımlı olduğun için yarar zarar oranı diye birsey kalmıyor. keyif almasanda stresin olmasada iciyorsun. sigara krizini cok susamaya benzetebilirsiniz. düşününki hava cok sıcak ve deli gibi susamissiniz saatlerdir si içmemişsiniz ve yokuş cikiyorsunuz ağzınız kupkuru diliniz lastik gibi olmus susuzluktan. o an size bir bardak su ve 1.5 porsyon iskender verseler hangisini tercih edersiniz. tabiki suyu. cunki suyu arzuluyotsunuzdur
    Bu sorunun cevabını çok aradım. Kimse sorsam "sen anlamazsın, içmeyen bilmez" gibi boş cevap veriyor. E dedim madem anlatılmaz yaşanır. Monte Carlosundan Marlborosuna, sarma tütün, nanelisi, limonlusu alayını denedim. Keyif verme gibi bir durum zaten yok, bir de içtikten sonra ağzının içi çamur gibi oluyor, üstün başın leş gibi kokuyor, ele sinen kokusu bile iğrenç. Anında yaşam kalitesini düşüren birşey. Uzun vadedeki sağlık boyutuna hiç girmiyorum.

Çakmak gazıyla kafa yapmaya çalışmanın bile bir mantığı var, sigara hepten saçmalık.
  • Bağımlılık

• kisa vadede keyif veriyor, zihni uyarıyor stresi belli ölçüde azaltıyor. uzun vadeye gelince bağımlı olduğun için yarar zarar oranı diye birsey kalmıyor. keyif almasanda stresin olmasada iciyorsun. sigara krizini cok susamaya benzetebilirsiniz. düşününki hava cok sıcak ve deli gibi susamissiniz saatlerdir si içmemişsiniz ve yokuş cikiyorsunuz ağzınız kupkuru diliniz lastik gibi olmus susuzluktan. o an size bir bardak su ve 1.5 porsyon iskender verseler hangisini tercih edersiniz. tabiki suyu. cunki suyu arzuluyotsunuzdur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atmosferi kirletmesi de cabası.
  • zülfikarr kullanıcısına yanıt
    Hocam bağımlılık yarattığı için irade gucsuzlesiyor ve metaforunuzla desteklediğiniz gibi neredeyse zorunlu hissediyor kendini insan, o kismin farkındayım. Fakat bu kısa vadede keyif veriyor kısmını hala anlayabilmis değilim. O bağımlı olmadan önce neden başlıyor bir insan mesela? Tamamen popüler kültür etkisinden olduğunun farkindayim, lise öğrencilerinin sigara ile kendini bir statü belirleme çabasına sokmak gibi mantıksız sebeplerle de başladığının farkındayım, fakat kendini toplumun düşüncelerinden soyutlamis, insanların ne düşündüğünü önemsemeyen bazı insanlar neden başlıyor içmeye, ne gibi bir mantikla, orasını çok merak ediyorum. Hadi başlangıç sebebini geçtim, mesela sigara nasıl zevk verebilir ki? Kötü bir kokuyu, kötü bir tadı baslangicta tamamen öksürme gibi yan etkilerle vücuduna alıyorsun, akcigerine nasıl bir zararinin olduğunun farkındasın, pakedinin üstünde bile öldürdüğü yazıyor. Böyle bir durumda neyden zevk alınıyor? Sigara ne gibi bir zevk yasatiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harvey Specter. -- 2 Ekim 2019; 20:12:40 >

• DaYWaLkeR kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle

• Bu kadar cok sorgularsan meraktan sen de sigaraya baslayacaksin o zaman anlarsin neden ictiğimizi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir bira sarhoş eder mi ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Devlete olan sevgisini sigaradaki vergiyle göstermek istiyordur.
  • Bu sorunun cevabını çok aradım. Kimse sorsam "sen anlamazsın, içmeyen bilmez" gibi boş cevap veriyor. E dedim madem anlatılmaz yaşanır. Monte Carlosundan Marlborosuna, sarma tütün, nanelisi, limonlusu alayını denedim. Keyif verme gibi bir durum zaten yok, bir de içtikten sonra ağzının içi çamur gibi oluyor, üstün başın leş gibi kokuyor, ele sinen kokusu bile iğrenç. Anında yaşam kalitesini düşüren birşey. Uzun vadedeki sağlık boyutuna hiç girmiyorum.

Çakmak gazıyla kafa yapmaya çalışmanın bile bir mantığı var, sigara hepten saçmalık.
  • O anda rahatlama hissi veriyor hafiften dinlendiğimi hissettiriyor bana, onun dışında elimde durması duman çıkarmak falan hoş yani hoşuma gidiyor, yemek yedikten sonra boş boş oturmak yerine bi tane yakayım diyosun elinde bulunması bile seni tamamlıyormuş gibi. Bunların hiçbiri içmeden önce anlaşılmaz içip bağımlılık-yoksulluk oluşturmak gerek, şunu deneyim hepsini deneyim hangisi güzel hangisi iyi diye kavramak bağımlılık yaratmadan önce zor. Bağımlılık kısa bir sürede de oluşacak bir şey değil görece uzun bir süre kullanmak lazım. Aptallık mı değil mi orası ayrı konu, içen kişi içmeyeni rahatsız etmediği sürece önemli değil
  • Dr. Doctor kullanıcısına yanıt
    Hocam herkesin prensipleri olması gerektiğini düşünüyorum, belki de saçma gelecek fakat benim en büyük prensiplerimden biri sigaradan uzak durmak. Pasif içiciliğe düştüğüm durumlarda bile çok rahatsız oluyorum, dediğiniz seviyede ilgi alakam olması imkansız. Ben şu an işin sosyal kismindayim, toplumu ve insanları bu konuda inceliyorum diyelim.

• Bağımlılık diyenlere şunu sormak gerekir. Bağımlı olacak kadar niye içtin? Leş gibi tadı olan, ağzı keçe gibi yapan, içtikten sonra hala cigerde sanki o pis kokusu kalmış gibi olan, üstüne başına sinen, bütçene zarar veren..
    Mesela nargile daha zararlı ama en azından bir tadı var, bir keyfi var.

• Anlaşılan daha önce hiç adamakıllı içmemişsin...

• Şahsen sigarayı eskiden reddederdim, katiyyen karşıyım vs diye. Sonra içmeye başladım, günde bi paket bitirdiğim de oldu. İçmeyince eksikliğini de hissetmiyorum, bisikleti çok severim bisiklet sürüyorum. Sevdiğim şeyi yapıyorum. Sigaraya da gerek kalmıyor. Bağımlı olunacak bir şey gibi değil yani.

• Stresi azaltıyor biraz rahatlatıyor hem keyfi hem dertten her türlü içiyorum imkan olsa paket almam açık tütün alırım onun bir zararı yok çünkü bildiğin yeşil ot içinde hiçbir katkı maddesi zehir vs yok.O yuzden kokusu bile raharsız etmez adiyaman tütününün.Zehiri sigaranın içine koyan fabrikalar.

• aslında sigarayı bırakan insanlara değil de sigarayı köpeği yapan insanlara imreniyorum. mesela benim kuzen sadece alkol içerken sigara içiyor. normal de kesinlikle içmez. hafta da bir alkol içer yanına da bir paket sigara alır zaten ondan da en fazla 5 -6 tane içer. böyle insanlara hastayım
  • Konuya 190’la girdim sinirden. Sanane lan yazacaktım ki mesajını okudum. Ben cevabını vereyim kendimce: Sıkıntıdan, boş kalmaktan içiyorum. Yapacak bir iş gibi hoşuma gidiyor.

• Hiç içmedim fakat nerede icilecegini bilmeyenler yüzünden pasif içici oluyoruz ne yazık ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harvey Specter. -- 2 Ekim 2019; 23:25:59 >
  • Harvey Specter. kullanıcısına yanıt
    İyi ve kötü diye bir şey yoktur

• Lan ne ara mesajını değiştirdin ahahahah

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.