Şimdi Ara

Bir insan neden sigara içer? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
2
Favori
7.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yazdıklarıma dikkat ederek fikrinizi belirttiğiniz için çok teşekkür ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İçeriği dar mesajdi. Sonrakini de yazmak istedim, gereği olmadığını düşünüp öncekini editledim :)

• Ortamda içerim sadece bir de kafama vurunca akşamları. Bak ne dersen de akşam yalnızken harbi çok güzel gidiyor
  • Bırakmadığı için.

Not: içiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu başlığını görünce neden bunlar aklıma geldi acaba

Bir insan neden sigara içer?
  • Sadece sigara içmek değil ki garip olan...

Çekirdek niye saatlerce çitliyor insanlar? Tadı yok, tuzu yok ama saatlerce çitleyip duruyorsun. Sonra aromasız sakızlar var mesela. Saatlerce çiğnersin. Niye çiğniyorsun? Tadı yok sadece boş bir şeyi çiğneyip duruyorsun. Kahve içmek zaten ayrı bir konu. Tadı desen aşırı acı. Sana bir yararı var mı desen hayır yok(enerji diyebilirsin ancak bir süre sonra insanlar kahve içmeden sabahları ayılamıyorum tribine giriyorlar, kahve içmeden önce baygın mı geziyordun sanki tüm gün). Daha bir ton örnek sayarım sana burada.

Kısaca boş boş duracağına bir şeyle meşgul olmak istiyorsun. İster kahve içmek olsun, ister sigara, alkol aynı kapıya çıkıyor hepsi. Tek fark bazıları daha zararlı bazıları daha az zararlı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZenciPriapus -- 3 Ekim 2019; 2:40:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZenciPriapus

Sadece sigara içmek değil ki garip olan...

Çekirdek niye saatlerce çitliyor insanlar? Tadı yok, tuzu yok ama saatlerce çitleyip duruyorsun. Sonra aromasız sakızlar var mesela. Saatlerce çiğnersin. Niye çiğniyorsun? Tadı yok sadece boş bir şeyi çiğneyip duruyorsun. Kahve içmek zaten ayrı bir konu. Tadı desen aşırı acı. Sana bir yararı var mı desen hayır yok(enerji diyebilirsin ancak bir süre sonra insanlar kahve içmeden sabahları ayılamıyorum tribine giriyorlar, kahve içmeden önce baygın mı geziyordun sanki tüm gün). Daha bir ton örnek sayarım sana burada.

Kısaca boş boş duracağına bir şeyle meşgul olmak istiyorsun. İster kahve içmek olsun, ister sigara, alkol aynı kapıya çıkıyor hepsi. Tek fark bazıları daha zararlı bazıları daha az zararlı...
    Cekirdegi insanlar saatlerce cigniyor cunku citlarken cikardigi sesden dolayi.

Kahve iciyoruz cunku kafein kokain gibi bir uyarici.

Sigara iciyoruz cunku nikotin rush a bagimliyiz.

• Kendim için anlatayım
    Maddi problemim yok , zamanında dertlerimize derman olur bir nebze unuturuz diye başladık tek başımıza içmeye şimdide bağımlılık oldu .İçmediğim zaman sinirleniyorum. Bırakmayı düşünmüyorum çünkü yapamam. Belki ileride

• Çaresiz kaldıkları için içerler, adı üstünde bir 7 cm. kadar uzunluğunda olan kağıt parçasının içinde olan zehire kendilerini teslim edenler bana hayli hayli kendilerini teslim ederler. Yapılarının basit olduklarını düşünürüm, çünkü azıcık düşünebilse ben ne yapıyorum laaaa diye kendini sorgular ve içmezdi.

Zevk doruğa ulaşmak özenti kendini bir şey sanma bağımlılık falan filan geçin bunları tamamen çaresizlik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turn table

Konu başlığını görünce neden bunlar aklıma geldi acaba

Güzel özetlemişsin. :)

• Harvey Specter. kullanıcısına yanıt
    Adam sorunun cevabini zaten vermis ama gormezden gelmissin, cunku yazdiklarindan apacik belli ki aklinda kendince cevabin var, onu duymak istiyorsun ve gercekten merak ettigimden soruyorum ayagina dayayip duruyorsun.

Stres azaltici, keyif verici madde iste nikotin, anlamayacak bir sey yok.

• Hayattaki en saçma şeylerden biri. Keyif veriyormuş olmaz olsun öyle keyif hele bir de son dumanı çekip münibüse binenler abi leş gibi kokuyorsun işte yapma. Kadınlara hak veriyorum bazen leş gibi kokuyor ağızları eskiden Haliç kokardı böyle

• ‘ üstelik iradeni altust eden çok büyük bir bağımlılığın oluyor. ‘

Sorunun cevabını sen kendin vermişsin zaten..

• ilk başlarda meraktan yada hava olsun diye içersin ,hele ki en yakın arkadaşın içiyorsa seninde içme ihtimalin çok yükselir
    ve hep şöyle dersin ,ya ben laf olsun diye içiyorum müptelası değilim ,zaten pakette taşımıyorum

sonra içmeyi biraz artırırsın ve bu defa da ,ya ben istediğim zaman bırakırım

aradan yıllar geçince kölesi olduğunu anlarsın :)

bizim zamanımızda yolcu otobüslerinde dahi sigara içilirdi ve her yolculukta millete demediğimi bırakmazdım ,çünkü midem bulanır çoğunlukla istifra ederdim

ancak nasıl olduysa kendim içmeye başlayınca mide bulantım bile kalmadı :)

bırakın içmeyin diyenler bu işi hiç bilmiyor ,çünkü bırakması hiçte kolay değil ,bünye alışmış bir defa ve onu istiyor

ha mantık ararsan asla bulamazsın ,bir otu kağıda sarıp içmenin ne mantığı olabilir ?
    aslına bakarsanız alışması da çok kolay değil ,çünkü ilk başlarda içmeye kalktığınızda öksürük tutar ,gözlerinizden yaş gelir ve ayrıca mideniz bulanır ama sürekli içmeye başlayınca bunlar yok olur

bu işlerde genel kural ;
    bırakmaya çalışacağına hiç bulaşma kuralıdır
    içmeyi gerektirecek hiçbir sebebi olmayan bir şey bu (ilk başlayanlar için)
    keşke tüm fabrikaları kapatılsa ,satışı ve içilmesi komple yasaklansa ,böylece insanlar bir müddet sıkıntı çeker ama bu illetten kurtulur

bundan da önemlisi yeni nesil hiç tanışmamış olur (uyuşturucu gibi az sayıda kullanıcı olur ama büyük çoğunluk yanaşamaz)

• Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Öyle düşünüyorsanız saygı duyarım. Fakat cidden merakımdan soruyorum. Burada kesinlikle herhangi bir kitleyle sıkıntım yok. Hani bazen din ve inanç konusunda aklınıza alakasız saçma sapan sorular gelir, fakat o soru içinizi kemirir. Tamamen aynı sebep. Bir mantığa oturtmaya çalışıyorum, tabii ki bu her zaman mümkün olamaz.

• Harvey Specter. kullanıcısına yanıt
    Cidden merak ediyorsan cevabi cok basit, sigara dogrudan stres azaltiyor, insani gevsetiyor ve rahatlatiyor.

Duzenli sigara icmeyip de bunun olmadigini savunanlar icmeyi bilmiyor. Cok zor bir sey oldugu icin demiyorum, sadece insanlar sigarayi cekip sonra uflemesi gerektigini dusunuyor ve boyle yapinca hem etkisi olmuyor hem de agizda daha yogun duman kaldigi icin tadi daha kotu oluyor. Normalde 1 haftadan uzun sure sigara icmeyen bir insan sigara icse ve bunu yaparken her cekisten sonra bir de agzinda duman varken derin nefes alsa basinin donmemesi, vucudunun uyusmamasi imkansiz. Dogrudan soft drug yani nikotin.

Bana dersen ki o kadar zarari var, nasil 'justify' edilebiliyor bunu icmek, o baska bir soru, ama icen neden iciyor dersen sebebi bu.

Belki liselilerde falan olur ortama uymak icin icen, ama yetiskin dunyasinda kesinlikle "cool olmak" icin icilen bir sey degil, zira insanlarin bilmesini istemedigi icin arkadaslarina wcye gidiyorum diyip de disarida kenarda sigara icen arkadaslarim da oldu, sigara ictigini bilmeyip gordugum de iciyoruz iste diyen de.

Ben bir suredir elektronik kullaniyorum, normal sigarayi biraktim ama ayni sey. Yazilimciyim, genelde en cok tukettigim gunler en stresli gunler oluyor ve klasik rituelim icinden cikilamaz bir is oldugunda bahceye cikip buharlamak, geldigimde cozume ulasmak daha kolay oluyor.

Ha diyebilirsin ki nikotin bagimlisisin, o yuzden bahane uretiyor beynin, dogrudur ya da degildir, fark etmez, icenlerden biri olan kendimin bilinc akisini anlattim sana.

• Bir ulkenin egitim seviyesi ne kadar yuksekse sigara icme orani o kadar dusuktur. Insanlar icinde gecerli.
  • yalnız konuyu açan arkadaşı ve konuda ki tüm arkadaşları tebrik ediyorum, yıllardık bu forumda bu kadar seviyeli sigara muhabbeti olmamıştı
  • Bıraktığım zamanı anlatırken kullandığım bir cümle “Sanki benim bütün işim sigara içmekmiş, onu içmiyorum ya hiç bir şeye yaramıyormuş gibi fazlalık gibi hissediyorum kendimi” psikolojiyi bu noktaya getiren şeyi fazla hafife alıyorsun bence. Seni ilgilendirmese de benim o günkü durumumda olan milyonlar var.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.