Şimdi Ara

Bir insan neden sigara içer? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
2
Favori
7.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sigara içmeyen birisi olarak cevap vereyim, canın sıkılıyor dışarı çıkıp 4-5 dk hava alıp kafanı dağıtıyor rahatlıyorsun ya, böylece belki stresinde azalıyor. sigara içen kişiler burada ki rahatlamayı sigarayla ilişkilendirmişler, bu yüzden sigara içiyorlar ama bu rahatlamanın sigara ile bir alakası yok, insan o an ihtiyacı olduğu molayı aldığı için, kafasını da ona göre hazırladığı için rahatlıyor. sigara içenler bu sefer başka zamanlarda da rahatlamak için kafalarını hazırlamadan yani uygun ruhsal duruma gelmeden ve mola vermeden sürekli ve daha fazla sigara içiyorlar, ama o rahatlamayı da yakalayamıyorlar, sonrası zaten bağımlılık.

ekleme: öfke, sinir geçmesi, derin düşünce vs. yazılmış zaten terapi yöntemi olarak bunun çözümü içinden 10 a kadar sayıp derin nefes almaktır. sigara size nefes aldırdığı için rahatlıyorsunuz, sigaranın kimyasından değil. ama sigara sizi kendine bağımlı yaptığı için o bağımlılık ihtiyacınız da gidiyor, bu durumda sanki sigara işe yaramış sanıyorsunuz halbuki yavaşça nefes alsanızda aynısı olacak. sadece bağımlılık ihtiyacınız gitmeyecek.

ekleme: tamamen kendi düşüncem, 30 yaşlarından sonra sigaraya başlamış birisi cevap verirse daha mantıklı olabilir. önce vs. sonra karşılaştırma açısından çoluk çocukken bağımlılık yapıpta içenlerin pek anlamlı cevabı olmaması normal çünkü bağımlılık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 5 Ekim 2019; 10:21:44 >

• waltran kullanıcısına yanıt
    Sigara 40 yilda bir ictigim siralar etkisi asiri belirgindi, oyle acaba biyolojik mi psikolojik mi diye sorgulanacak bir sey bile degil, tum vucudum uyusuyordu, inanilmaz rahatliyordum ve oturup arkama yaslanma istegi geliyordu. Suan bagimli olan biri sadece 1 hafta icmeyip sonra icse yine ayni sey olur.

Bu mesaj kesinlikle insanlar baslasin diye degil, zarari yararindan cok daha fazla, ama konuda cok fazla yanlis bilgi var diye yaziyorum, sigaranin biyolojik bir etkisi olmadigini soyleyenler icine cekmeyi bilmiyor.

Bunu oyle cool bir sey olarak ya da bir beceriymis gibi falan soylemiyorum, cok basit bir sey, sigarayi cekiyorsun, sonra derin nefes aliyorsun ve yavasca ufluyorsun. Spesifik olarak bu soylenmeden sigara icen herkes sigarayi ceker, sonra da ufler, hicbir etkisi olmaz agiz tadini batirmaktan baska.

Alkolun etkisi psikolojik, arkadaslarla iciyorsun genelde mesaiden sonra, o yuzden rahatlatiyor demek kadar komik geliyor bana o yuzden bu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 19 yaşımda başladım 29 yaşımda bıraktım günde 10 taneden fazla içtiğimi hatırlamıyorum. 6 yıl oldu bırakalı.

Neden içtim? Bilmiyorum! Tamamen aptallık ve cahillik.

Hayatıma içerken ne kattı! Hiçbirşey.

Benden ne aldı? 10 yıl boyunca hiçbir şeyin kokusunu almıyormuşum. En çok buna üzüldüm.

Bırakırken nikotin bantları yardımcı oldu tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kamisama- kullanıcısına yanıt
    Şu mesajları yazarken Atatürk'ün de sigara içtiğini unutmayın.

• Atatürk için de geçerli bu cahillik kısmı hariç. O dönemde belli statüdeki çoğu kişi sigara içtiği için ortamda kabul görme adına o da içmeye başlamıştır. Zaten bir kere içmeye başladıktan sonra gerisi bağımlılık yüzünden geliyor.
  • Ben de sigara içmedim hayatım boyunca ve çok nefret ederim, özellikle kokusundan.

Eski askeri MRE'lerde bile sigara çıktığına göre kafayı gerçekten iyi yapıyor ve stresi bir ölçüde azaltıyor sanırım. Adam içip deniyor, gayet iyi diyor.
    Birde Türk tütünü. Sanırım bir de o zaman saf tütünle falanda üretiliyor, kaliteli yani.

• Bunu saatlerce düşünsek mantıklı bir açıklaması yok, keşke kullanmasalar bizde rahat etsek.

• Kesinlikle bağımlılık

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aklimda yoktu en son 10 gun once icmistim konuyu gorunce gidip cekmeceden alip yaktim bi tane

• Niçin uyuşturucu kullanırsa o yüzden sigara içer.
  • Sigara içen biri olarak , evet her söylediğin de haklısın kardeşim. Ama bağımlılığı var işte , bir kaç kez bıraktım 3-5 ay içmedim ama yine başladım yine başladım.
    Tüm derdim sağlığım , maddi problemim hamd olsun hiç ama hiç yok işin o kısmını düşünmüyorum ama sağlığım...
  • 19 Yaşındayım sigara kullanmıyorum en son 2008 yılında bi arkadaşım 1 kere alıştırmıştı sadece 1 kere içtim bir daha da o günden sonra hiç bir şey içmedim Allah'a şükür
  • Sigara içmek bir madde bağımlılığıdır.

Kimse içmeyi seçmez içmemeyi seçemiyorlar zaten.

kontrol sizde değil kontrol o kanser çubuklarında.

2 yıldır özgürüm

Emre Üstünuçarı takip etseler kurtulacaklar.
  • yoğurdunu üzümünü bilmem nesini aldığın bakkalda kanser çubuğu satılması kimse sorgulamıyor bunu.

bu aslında dünyanın en abes olayı. markette birisi bali çekse yadırganır ot içse yadırganır. alkol alanlar bile bir yere kadar. ama kanser cubuğu sosyal olarak kabul görüyor.

aslında hepsinden daha tehlikeli seni ömür boyu mahkum eden bir şey..

karşılığında ne için? hiçbir şey.. sadece içmeyen birisinde olan huzuru geri aradığın önce düşürüp sonra normale dönmeye çalıştığın bir zehir cubuğu için. nikotinin böcek ilacı oldugunu fare zehri olduğunu bilen birisi onu keyif artırıcı madde olmadıgını anlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazotçu -- 5 Ekim 2019; 16:21:34 >
  • Özenerek başlayıp hava atma ile devam eden ve sonunda bağımlı oldukları için.

• "zararı yararından fazla" diyor hala. sigaranın herhangi bir yararı olduğunu sanıyor.
    sigaranın hiç bir YARARI YOK. bunu anlamak istemiyorsunuz YOK.
    bunların hepsi sizin sanrılarınız. sigara içmek için arkasına sığındığınız balondan bahaneler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BF.Skinner

Bağımlılık diyenlere şunu sormak gerekir. Bağımlı olacak kadar niye içtin? Leş gibi tadı olan, ağzı keçe gibi yapan, içtikten sonra hala cigerde sanki o pis kokusu kalmış gibi olan, üstüne başına sinen, bütçene zarar veren..
    Mesela nargile daha zararlı ama en azından bir tadı var, bir keyfi var.
    Yıllar önce ortaokulda arkadaşlar sigara uzatmıştı. Denedim, bu ney lan nasıl içiyorlar deyip bir daha içmedim

Bazılarının bünyesi daha mı elverişli diye düşünmedim değil yani :) Alkol konusu için de böyle. Hemen çarpması etkilemesi vs. Sanırım biraz şanslıyım bu konularda.
  • Tamamen bir şeylere tutunma çabası

• quote:

Orijinalden alıntı: ZenciPriapus

Sadece sigara içmek değil ki garip olan...

Çekirdek niye saatlerce çitliyor insanlar? Tadı yok, tuzu yok ama saatlerce çitleyip duruyorsun. Sonra aromasız sakızlar var mesela. Saatlerce çiğnersin. Niye çiğniyorsun? Tadı yok sadece boş bir şeyi çiğneyip duruyorsun. Kahve içmek zaten ayrı bir konu. Tadı desen aşırı acı. Sana bir yararı var mı desen hayır yok(enerji diyebilirsin ancak bir süre sonra insanlar kahve içmeden sabahları ayılamıyorum tribine giriyorlar, kahve içmeden önce baygın mı geziyordun sanki tüm gün). Daha bir ton örnek sayarım sana burada.

Kısaca boş boş duracağına bir şeyle meşgul olmak istiyorsun. İster kahve içmek olsun, ister sigara, alkol aynı kapıya çıkıyor hepsi. Tek fark bazıları daha zararlı bazıları daha az zararlı...
    Ona bakarsan dozuna göre her şey zararlı. Ama bazı maddeleri az tüketsen de yine de zararlı.

Çekirdeğin tadı var nasıl yok :) Hele kabak çekirdeği aynı zamanda protein vs var yani. Hatta şimdilerde çekirdeğin içi bile satılıyor. Bu kişiden kişiye değişiyor. Bana da patlamış mısır tatsız gelen bir şey misal.

Emin ol sakız çiğnemenin de bir mantığı vardır. Belli bir tat alıyorsun ki birçok kişi tatlı sakızları çiğner.

Kahve herkese aşırı acı gelmiyor. Bin bir çeşit kahve var ayrıca. Yararı var evet bunu ben değil bir kalp doktoru söylüyordu (Günde 2 bardak). Bu yüzden hazır kahveleri değil filtre kahve tüketiyorum yanında birkaç parça yüksek kakaolu bitter ile birlikte. O zaman tadı da değişiyor tabi. Eğer fazla kahve tüketilirse bu sefer kullanmadığınız da sürekli yorgun hissetme gibi kahveye karşı tolerans oluşma durumu oluyormuş. Yani her şeyde olduğu gibi dozu ölçüsü önemli.

Yani kahve, sakız, çekirdek ile sigara alkolü aynı kefeye koymak bana mantıklı gelmiyor. Hepsinin sebebi de meşgul olma ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü öyle olsaydı insanlar kendilerine zarar verecek meşguliyetleri seçmezlerdi. Önünüze 100 tane seçenek konulup hangisinin zararlı olduğu gösterilip buyurun seçin gibi bir yöntem yok sonuçta.

Ha dersiniz ki her türlü bağımlılık kötüdür. Misal saatlerce pc başında oturup oyun oynamak veya internette gezip tozmak vs, ki evinden hiç çıkmayanlar bile var. Eğer yaptığınız şey size zarar veriyor hayatınızı yaşamanıza engel oluyorsa ve çevrenize zarar veriyorsanız orada bir sıkıntı var demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bir internet kullanıcısı

Tiryaki olunca beyin kapasitesini normal bir insan kapasitesinin altına düşürüyormuş.Bunu normal seviyeye çıkarmak için içiyoruz.İçmezsem hiçbirşeye odaklanamıyorum.İçmeye mecburum beynimin çalışması için.Gerçektende içince beyin turbo mod'a geçiyor hatta içmeyen bir insanı geçiyor olabilir:)Öyle birşey ki akşam saatlerinde 10 çöpten az ise almamaya cesaret edemiyorum ya yetmezse diye yeni paket alıyorum.Yani günde 15tlx2 para vermiş oluyorum bazen.Bir kere bırakmıştım 1 ay içmedim.İçmeyince bütün vücut fonksiyonları normale döndüğü için birşey dikkatimi çekti.Koku alma duyusu öyle arttı ki her insanın ter kokusunu polis köpeği gibi ayrı alabiliyordum.İşyerinde yemekhanede öyle bir yemek kokusu alıyordum ki vallahi sırf bu sorun yüzünden dayanamadım geri başladım.Benim gibi sigara içen arkadaşlar bunu unutmayın siz koku almadan yaşıyorsunuz içenler çok net alıyor.Mutlaka parfüm ,deodorant kullanın ve kapalı alanlara sigara içip hemen girmeyin yazık o adamlara:)
    Bu konuda uzman birisi benzer bir detay vermişti. Ama bu durumu beyin kapasitesi ile ilgili olarak bahsetmedi. Ekstra kattığı stresi azaltmak ve normal insanlar gibi hissetmek istendiği için içildiğini dile getirmişti. Hatta şu videosunda bahsetmişti. Sigara içmeyen birisiyim ama bu videonun tamamını izlemiştim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.