Şimdi Ara

bir kablosuz ağa bağlanıp diğerine bağlanamamak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

başıma gelen ilginç bir olay var. bulunduğum öğrenci yurdunda kablosuz internet var, aylardır ağa sorunsuz bağlanmaktaydım. geçtiğimiz günlerde yurda teknik servis geldi ve ağda bazı değişiklikler yaptı ve önceden şifresiz olan ağa WPA2 şifresi koydular. şifreyi de yemekhanede duvara asmışlar :) herneyse, sorunum şu: bu değişiklik yapıldığından beri interneti kullanamıyorum. ağı görebiliyorum, sinyal gücü süper, bağlan diyorum bağlanıyorum ancak hiçbir sayfayı açamıyorum. torrent vs programları da çalışmıyor. hiçbir şekilde bağlantı yok. aynı sorun ve benzer sorunlar bir kaç kişinin laptopunda daha var. ama yurdun %90 ı sorunsuz giriyor nete.

sorun bende büyük ihtimalle ancak denedim başka kablosuz ağlara girebiliyorum. şifreli şifresiz WPA ya da WPA2.. çatır çatır giriyorum nete. ama yurtta giremiyorum. wireless driver larını güncelledim. hafıza da ki bağlantı profillerini sildim. olmuyor olmuyor..

lütfen yardım edin :(

not: işletim sistemi vista, laptopum toshiba sattelite A200..

gösterdiğiniz ilgi için şimdiden teşekkürler..

• anladığım kadarıyla sizin wireless kartınız o modemi önceden şifresiz olarak tanımış. hala da öyle tanıyor. o ağa ait şifreyi elle girmeniz gerekiyor.

saatin yanındaki ağ simgesine sağ tıklayıp Ağ ve Paylaşım merkezini tıklayın. açılan pencereden sol tarafta bulunan kablosuz ağları yöneti tıklayın. bir diğer açılan pencerede baplanmak istediğiniz ağın adını göreceksiniz. ağ adının üzerine sağ tıklayıp özellikleri seçin. tekrar bir pencere açılacak.pencerede 2 adet sekme var. sağ taraftaki güvenlik sekmesine gelip şifreyi buraya yazın. güvenlik türünü wpa-2 olarak değiştirin, şifreleme de ya tkıpdir. ya da aes. bunlardan birini seçin. tamamı tıklatıp çıkın.

kolay gelsin.
  • Geç cevap yazdığım için kusura bakmayın, internet bağlantım olmadığı için sık bakamıyorum internete. Aklım erdiği kadarıyla şunları yaptım:

- Daha önce girdiğim kablosuz ağların listelendiği pencereye girip hepsini sildim.
    - Sildikten sonra tekrar bağlanmayı denediğimde başarısız olunca, aynı yerden bağlantıya sağ tıklayıp özelliklere girdim. Oralarda bazı değişiklikler yaptım belki işe yarar diye. AES i TKIP
    e çevirmek gibi ya da kişisel i kurumsal a çevirmek gii. İşe yaramadı.
    - Toshibanın sitesine girip wireless adaptörümün en güncel driver ını indirdim ve kurdum. Değişiklik olmadı.
    - Belki WPA2 de sorun oluyodur diye düşündüm, kablosuz bağlantı sunan bir cafe ye gittim. O bağlantı da şifreliydi ve şifreleme sistemi olarak WPA 2 kullanıyordu. Girmeyi denedim ve başarılı oldum. Cafe den girebiliyorum ama yurtta giremiyorum.
    - Girdiğim bağlantı ile giremediğim baplantılara sağ tıklayıp özelliklerden karşılaştırdım. İkisinde de herşey aynı.
    - Windows tan kablosuz bağlantı adaptörümü devre dışı bıraktım. Bilgisayarı kapatıp açtım tekrar aktive ettim. İşe yaramadı.
    - Dos ekranına girdim, internette araştırırken rastladığım bi kaç komutu girdim. Tam olarak ne olduklarını hatırlamıyorum. ÖNbelleği boşaltmaya yarıyorlarmış. Bi işe yaramadı.

Bu zamana kadar denediklerim bunlar :/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.