Şimdi Ara

Bir Kızın size bağlanması için.'GARANTİ' KADINLAR HAKKINDA HERŞEY BURADA (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
52
Favori
35.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DonVitoCarleone_

quote:

Orijinalden alıntı: urugakhina

bükçe veya başka bir şey. hangi taktiği uygularsanız uygulayın bağlanma karşınızdakinin sizi vaz geçilmez olarak görmesi ile olacak bir konu.

benim tecrübelerimle edindiğim kadarıyla şunları eklemek isterim;

1-)Kesinlikle hayatınızda başka kızlar da olsun. normal arkadaş olur, kanka olur, başka bir sevgili olur. kendisini vaz geçilmez olarak görmesin. gerekiyorsa kendisine de durumu söyleyin.
    2-)bir abimizin bir sözü var. sıkılacağına kırılsın der. kızı kırmamak adına çok da kasmayın. gerekiyorsa tartışmaya girin ve kırın. unutmayın sıkıldığınız bir insanı unutmak istersiniz, ama kırıldığınız bir insan hep aklınızdadır.
    3-)Şu konu çok önemli, bir arkadaşın da değindiği gibi kızlar aşk sevgi vs. aramaz. kızlar hikaye arar. örneğin kendi kriterlerine uygun bir adamı bulur, adam yakışıklıdır, kariyerlidir, parası, evi, arabası vs. vardır. kız kafasındaki imajı yaratır ve o imajı adama uygular, sonra ona aşık olduğunu söyler. özellikle erkeğin dekoltesi cüzdanıdır lafını sakın unutmayın.
    4-)Asla mükemmel olmayın. unutmayın bütün dünyada mükemmel insanlardan nefret edilir. yanındayken ufak sakarlıklar falan yapın ve kendinizle dalga geçin. tabi öyle kızın üzerine kaynar su dökün değil. gidin kalemi düşürün yolda mesela. sonra amma sakarım deyin geçin. bu gözünde daha sıcak hale getirir.
    5-)Klasik bir taktik de göster ama elletmedir. bunu da deneyin. kıza bir süre çok ilgi gösterin, sonra geri çekilin, ilgiye alışan kız bir süre sonra ilgi kesilince kendisi merak edecek o ilgiyi isteyecektir.

Konuyu yeni düşünceler yeni fikirller gelmesi güzel :) katılıyorm özelliklede 5. maddeye

Alıntıları Göster
    Herkese merhaba öncelikle benimde bir kız konusunda yardıma ihtiyacım var şimdi ben lise 1 e giderken bir kız vardı kızla hiç sohbetim yoktu 10.sınıfa gçtim aynı sınıfa düştü bunla sadece sınıfta 2 miz vardık bu bana dedi bi gelir misin diye koluma girdi beni kenara çekti neden bnle hiç konuşmuyorsun niye bana hiç pas atmıyorsun dedi bn apışıp kalmıştım şimdi bunu en son 2 ay önce gördüm sorumluluk sınavında bn şuan başka okula gçtim bu beni 1 hafta önce facede arki eklemiş ama işin kötüsü arkimle facede ortak sayfam vardı hesapları paylaşmıştık arkadaşım bnmişim gibi gitmiş kzıa demiş snle buluşmak istiyorum diye sonra kendi facesindn yazmış benim atmadığımı kendisinin attığını yazmış kız mesajlara cvp vermemiş ztn dün farkına vardım napmam gerekiyor :S
    Yardımlarınızı bekliyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 5lgc25005

Herkese merhaba öncelikle benimde bir kız konusunda yardıma ihtiyacım var şimdi ben lise 1 e giderken bir kız vardı kızla hiç sohbetim yoktu 10.sınıfa gçtim aynı sınıfa düştü bunla sadece sınıfta 2 miz vardık bu bana dedi bi gelir misin diye koluma girdi beni kenara çekti neden bnle hiç konuşmuyorsun niye bana hiç pas atmıyorsun dedi bn apışıp kalmıştım şimdi bunu en son 2 ay önce gördüm sorumluluk sınavında bn şuan başka okula gçtim bu beni 1 hafta önce facede arki eklemiş ama işin kötüsü arkimle facede ortak sayfam vardı hesapları paylaşmıştık arkadaşım bnmişim gibi gitmiş kzıa demiş snle buluşmak istiyorum diye sonra kendi facesindn yazmış benim atmadığımı kendisinin attığını yazmış kız mesajlara cvp vermemiş ztn dün farkına vardım napmam gerekiyor :S

bunun kızla alakası yok git o çocuğun ağzını burnunu kır ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: JohnnyWalKer

quote:

dostum zaten arkadaş istanbulda oturuyor olsa kızın yanına zorla götürür anlattırır orda felaket döverim zaten :S kızın yanına gitsem anlatsam inanmıcak pf
  • quote:

quote:

quote:

dostum zaten arkadaş istanbulda oturuyor olsa kızın yanına zorla götürür anlattırır orda felaket döverim zaten :S kızın yanına gitsem anlatsam inanmıcak pf

sakın sessiz kalma ve tedirgin olma git yüz yüze söyle sen anlat. msj la falan olmaz yani kızı yakala sakin bi yerde anlat ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: snowor

[buradan okuyabilirsin dostum

Evlenecek misin? Sevgilin mi var? Sözlü veya nişanlı mısın? Ya da kız arkadaşın mı var? Mutlaka bu yazıyı okumalısın. Hiç birşeyin yok mu? E elbet bir gün olacak. Kısacası bu yazıyı şiddetle tavsiye ediyorum .. Okuyunca iyiki okumuşum diyeceksin!!

Sema MARAŞLI'nın Eşimle Tanışmayı Unutmuşuz adlı kitabından.

Kadınları anlamak zordur derler... Doğrudur... Erkeklerin hep şikayet ettiği o anlaşılmaz hallerini keşfetmek gerekir... Bunun yolu ise kullandıkları dilden geçiyor olsa gerek... Kadın dilinden... Yani Bükçe'den...

BÜKÇE (KADIN DİLİ)

Oğlum bir hafta sonra evleniyor. Sorumluluk sahibi bir baba olarak ona öğüt vermem gerekiyor. Fakat bunu evde yapamam çünkü annesi ağız tadıyla öğüt vermeme izin vermez, sözü ağzımdan kapıp kendi devam eder. İş yerimden oğluma telefon açtım, "Akşam yemeğini dışarıda birlikte yiyelim." dedim. Deniz kenarındaki şirin lokantada şimdi onu bekliyorum.
    Geliyor aslan parçası, yakışıklılığı da aynı ben. Yan masadaki kızlar gözleriyle oğlumu süzüyorlar. Bakmayın kızlar, onu kapan çoktan kaptı.

Hoş beşten sonra konuya giriyorum.

-Oğlum haftaya düğünün var, bir baba olarak sana bazı konularda yol yordam göstermem gerekiyor.
    Çocukluğunda suç işlediği zamanlardaki gibi birden bire kızardı. Kerata ne anlatacağımı zannettiyse!
    -Baba ben yirmi altı yaşındayım, bazı şeyleri biliyorum artık.
    -Ah senin o biliyorum zannettiğin konularda da çok bilmediğin çıkacak ama ben o konulardan bahsetmeyeceğim.
    Keşke konuşabilseydik ama henüz o kadar modern olamadım.
    Rahat bir nefes aldı. Bu arada yemeklerimiz de geldi. Oğlumla şöyle keyif yaparak muhabbet edelim bakalım.

-Kaç dil biliyorsun oğlum sen?
    -İngilizce, Fransızca, bir de Türkçe'yle üç dil oluyor.
    -Bugün ben sana dördüncü dili öğreteceğim. Dilin adı Bükçe. Kadınlar tarafından kullanılır. Sen buna "kadın dili" de diyebilirsin.
    Güldü. Güldüğü zaman benim yanağımdaki gibi küçük bir gamzesi var, o ortaya cıkıyor.

-Kadınların ayrı bir dili mi var?
    -Tabii ki. Eğer kadın dilini bilirsen bir kadınla yaşamak dünyanın en büyük zevkidir, ama bu dili bilmezsen hayatın kararabilir. O yüzden bir kadınla mutlu olmak isteyen her erkek Bükçe'yi öğrenmeli.
    İyi de niye Bükçe?
    -Çünkü kadınlar konuşurken, genellikle söyleyecekleri sözü net söylemezler. Eğip bükerler; onun için dilin adını; "Bükçe" koydum.
    -"Bükçe zor bir dil mi baba?" diye sordu gülerek.
    -Bana bak, çok önemli bir konu ama eğleniyor gibisin, biraz ciddiye al. Bir kadınla mutlu olmak istiyorsan bu dili bilmen çok önemli. Çünkü kadınlar sözü bükerek bükçe konuşurlar sonra da senin sözün doğrusunu anlamanı beklerler. Felsefesini anlarsan kolay, anlamazsan zor. Mesela Çinli bir karın var, sen karına sürekli Fransızca "seni seviyorum" diyorsun ama karın hiç Fransızca anlamıyor. Fransızca "seni seviyorum"un onun için bir anlamı yoktur. Ona Çince "seni seviyorum" dediğinde seni anlayabilir.

-Tamam baba, haklısın ciddiyetle dinliyorum. Peki, sence kadınlar neden bizimle aynı dili konuşmuyorlar, söyleyeceklerini direkt söylemiyorlar?
    -Bence bir kaç sebebi var. Birincisi, duygusal oldukları için, hayır cevabı alıp kırılmaktan korktuklarından sözlerini de dolaylı söylüyorlar. İkincisi, kadınlar dünyaya annelikle donanımlı olarak gönderildikleri için onların iletişim yetenekleri çok güçlü.
    -Bu konuda biz erkeklerden bir sıfır öndeler yani.
    -Ne bir sıfırı oğlum, en az on sıfır öndeler. Düşünsene, henüz konuşmayan, küçük bir çocuğun bile yüz ifadesinden ne demek istediğini hemen anlıyorlar. İşin kötüsü kendileri leb demeden leblebiyi anladıkları için biz erkekleri de kendileri gibi zannediyorlar. Onun için leb deyip bekliyorlar. Hatta bazen, leb demek zorunda kaldıkları için bile kızarlar. "Niye leb demek zorunda kalıyorum da o düşünmüyor?" diye canları sıkılır.

-Biz de bazen Canan'la böyle sorunlar yaşıyoruz. "Niye düşünmedin?" diye kızıyor bana.
    -Kızarlar oğlum, kızarlar. Kadınlar ince düşüncelidirler, detaycıdırlar, küçük şeyler gözlerinden hiç kaçmaz. Bizim de kendileri gibi düşünceli olmamızı beklerler, fakat erkekler onlar gibi değil. Biz bütüne odaklıyız, onlar detaya. Beyinlerimiz böyle çalışıyor.

-Ne olacak baba o zaman, yok mu bu işin çaresi?
    -Var dedik ya oğlum, Bükçe'yi öğreneceksin, bunun için buradayız. Hazır mısın?
    -Hazırım baba.
    -Bükçe bol kelime kullanılan bir dildir. Biz erkeklerin on kelime ile anlattığı bir konu, Bükçe'de en az yüz kelime ile anlatılır. Dinlerken sabırlı olacaksın. Mesela karın o gün kendine elbise aldı, diyelim. Bunu sana "Bugün bir elbise aldım." diye söylemez. Elbise almak için dışarı çıktığından başlar, kaç mağazaya gittiğinden, almak için kaç elbise denediğinden, indirimlerden, yolda gördüğü tanıdıklarından, alırken yaptığı pazarlıktan devam eder ve sana kocaman bir hikaye anlatır.
    -Hikaye dili yani.
    -Aynen öyle. Sen akıllı bir erkek olarak ona asla, "Hikaye anlatma, ana fikre gel, kısa kes." demeyeceksin. Böyle bir şey dediğinde bittin demektir. İster öyle de, istersen "seni sevmiyorum." de. İki durumda da "seni sevmiyorum" demiş olacaksın.
    -Ne alakası var baba "seni sevmiyorum" demekle "kısa anlat" demenin?
    -Çok alakası var. Kadınlar dinlenmedikleri zaman sevilmediklerini düşünürler.
    -Bu önemli. Bükçe'de dinlemek sevmektir diyorsun.
    -Aynen öyle. Devam edelim. Bükçe ima dolu bir dildir. Kadınlar konuşurken bir şeyler ima etmeyi severler. Biz erkekler de imalı konuşuyoruz diye düşünürler ve gözlerimizle onlara ne demek istediğimizi çözmeye çalışırlar. Oysa erkeklerin ima yeteneği pek gelişmemiştir. Bizim kastımız söylediğimiz şeydir.

-Geçen hafta Canan bana "Bir kaç kilo daha versem gelinliğin içinde daha iyi duracağım." dedi. Ben de "Böyle de iyisin." dedim. Canı sıkıldı, bir kaç saat surat astı. "Neyin var?" diye sordum. "Hiçbir şeyim yok." dedi. Sence nerede hata yaptım?

-"Böyle de iyisin" derken o "de" ekini orda kullanmamalıydın. Canan bunu şöyle anlamıştır. "Böyle de fena sayılmazsın, eh işte, idare edersin ama tabi daha da iyi, daha da güzel olabilirsin."
    -Peki ne demem gerekiyordu?
    -Şunu hiç unutma. Kadınlar kendileri ile ilgili, giysileri ile ilgili ya da aileleri ile ilgili bir soru soruyorlarsa, kesinlikle iltifat bekliyorlardır. Es kaza eleştirmeye kalkarsan yandın. Bunu hiç unutmazlar. O gün "Hayatım sen zaten çok güzelsin, kilo vermeye falan bence ihtiyacın yok." deseydin, günün zehir olmazdı. Mesela bir gün kucağına oturup "Ağır mıyım?" derse sakın; "Evet, biraz" falan deme "Hayır" de.
    -Yani diyorsun ki bir kadın her daim güzeldir, her giydiği yakışır ve her kadının annesi bir hanımefendi, babası da beyefendidir. Bana ne yaparlarsa yapsınlar.
    -Aferin oğlum, çok hızlı anlıyorsun bana çekmişsin. Kadının, kendi anne babasıyla sorunu olsa, kendi eleştirir ama asla senin eleştirmeni kabul etmez. Bunu kendine hakaret olarak alır.

-Ve asla unutmazlar, değil mi?
    -Aynen öyle. Yıllar once annene, annesi için "Biraz cimri." demiştim. Hala "Sen benim annemi sevmezsin." der ve annesi bize bir şey aldığında gözüme sokar, en çok göreceğim yere koyar.
    -Hadi o konularda dilimi tutarım da, şu ima işini çözmek zor geldi.
    -Zor gibi ama biraz gayret edersen çözersin. En önemlisi imaları anlayacaksın ama "Sen şunu mu demek istiyorsun?" diye asla yüzüne vurmayacaksın.
    -Anladım. Anlayacaksın ama anladığını belli etmeyeceksin. Buna şöyle de diyebiliriz. O beni iğnelediğinde "Niye bana iğne batırıyorsun?" diye sormayacağım, o iğneyi ben kendi kendime batırmışım gibi yapacağım.
    -Güzel ifade ettin oğlum. Mesela dün öğlen annen beni aradı. "Akşama tok mu geleceksin?" diye sordu. Beni biliyorsun akşam yemeklerinde hep evdeyimdir. Kırk yılda bir dışarıda yerim onu da haber veririm. Tabi ben hemen anladım annenin ne demek istediğini. "Tok gel, yemekle uğraşmak istemiyorum" demek istiyor. Anladım ama tabi "Ne demek istiyorsun?" demedim.

-Dün çok yorulmuştu baba, düğün alışverişine çıkmıştık.
    -Bunun pek çok sebebi olabilir. Yorulmuş olabilir, bir kabul gününden tok gelmiş olabilir, bin beş yüzüncü diyetine başlamış ve o gün yemekle uğraşmak istemiyor olabilir. Ama bunu biz erkekler gibi kısa yoldan "Canım benim karnım tok, sen de dışarıda bir şeyler ye, ya da yorgunum, gelirken bir seyler getir yiyelim." demez. Sanki böyle derse, iyi ev kadını rütbesi tozlanacak, mevki kaybedecek. İlla Bükçe anlatacak, asık bir yüzle karşılaşmamak için senin de anlaman gerekiyor. "Hayır, evde yiyeceğim ama istersen hazır bir şeyler alıp geleyim, ne dersin?"dedim. "Tamam." dedi. Döneri sever biliyorsun, dün eve giderken, ekmek arası döner yaptırdım. Onun dönerini de porsiyon yaptırdım. Bunu düşündüğüm için ayrıca sevindi. O da diyette, düğünde daha zayıf görünme derdinde bu sıralar.
    -Bu Bükçe'de kısa konuşma yok mu baba?
    -Var ama yerinde olsam hiç tercih etmezdim. Kadın konuşmuyorsa ya da kısa konuşuyorsa kesin ciddi bir sorun var demektir. Mesela baktın canı sıkkın, soruyorsun, "Neyin var?" diye. "Hiçbir şeyim yok." diyorsa, aman bir şeyi yokmuş diye bırakma. Yoksa az sonra, çok ilgisiz olduğundan yakınarak, ağlamaya başlar.
    -Bükçe'de "Hiçbir şey yok." demek; "Çok şey var, benimle ilgilen." demek oluyor, o zaman.
    -Evet. Biz erkekler "Bir şey yok." diyorsak, ya gerçekten bir şey yoktur, sadece başımızı dinlemek istiyoruzdur ya da bir sey vardır ama; "Şu anda konuşacak bir şey yok." diyoruzdur. Her ikisinde de konuşmak istemiyoruzdur. Ama kadınlar ilgiyi sevgi olarak gördükleri için "Bana değer veriyorsan, ilgilen ki anlatayım." demek istiyordur. Çok nadiren gerçekten anlatmak istemiyor olabilir, o zaman da fazla üstüne varıp bunaltmayacaksın tabi.
    -Bir arkadaşım da "Kadınların 'Peki.' demesi tehlikelidir" demişti.
    -Doğru. Bir kadının ağzından çıkan kuru bir 'peki', 'olur', 'tamam' her zaman tehlikelidir. Bu Bükçe'de "Şimdi tamam diyorum ama acısını daha sonra çıkaracağım." demektir. Sana en kısa zamanda kesin bir ceza keser. Fakat pekinin yanında "Peki canım, olur hayatım" gibi bir hoşluk ekliyorsa korkmaya gerek yok.

-Zor bir dil baba.
    -Yok yok gözün korkmasın, her yabancı dil gibi. İlk başlarda biraz çalışacaksın, pratik yapacaksın, bazen hatalar yapacaksın, dikkat edeceksin sonra otomatiğe bağlanırsın. Kolay yanı şu; senin Bükçe konuşman gerekmiyor. Dili anlaman yeterli.
    -Anlamak da pek kolay değil ama.
    -Korkma, o kadar zor değil. En önemli kuralları ben sana öğretiyorum zaten. Devam edelim. Kadınlar istediklerini söylemek zorunda kalınca, düşünemediğimiz için biz erkeklere kızarlar ve konuşurken suçlayarak konuşurlar; fakat suçladıklarının farkında olmazlar. Sitem ediyoruz zannederler.
    -Nasıl yani?
    -Mesela, karın sana "Ne zamandır dışarı çıkmadık." derse bunu suçlama olarak üstüne alma, canı seninle gezmek istiyordur, bunu sen düşünüp teklif etmediğin için kalbi kırılmıştır. Maksadı seni suçlamak değildir. "Daha geçenlerde gezmeye gittik." gibi bir savunmaya girme. "Tamam canım haklısın, ben de istiyorum, en kısa zamanda gideriz." de, konu kapanır. Tabi ilk fırsatta da sözünü yerine getirirsen iyi olur.
    -Küçük ama önemli detaylar.
    -Aynen öyle. Mesela karın "Üşüdüm." diyorsa, "Üstünü kalın giy." demeni ya da kombiyi açmanı değil, ona sarılmanı istiyordur.
    -Keşke okullarda öğretselerdi biz erkeklere Bükçe'yi. Ne kadar erken başlasak o kadar çabuk kavrayabilirdik belki.
    -Haklısın, aslında ben de sana öğretmek için geç kaldım. Neyse zararın neresinden dönülse kardır.

-Not mu alsaydım... Epeyce detayı varmış dilin.
    -Sen bilirsin oğlum, unutacaksan al. Keşke ben de not alıp gelseydim. Umarım sana eksik öğretmem. Şimdi aklıma geldi. Kadınların en nefret ettiği sözcük "Fark etmez."dir. "Fark etmez"i kadınlar "Hiç umurumda değil, ne yaparsan yap." diye anlarlar.
    -En değerli sözcük nedir?
    -Sen bil bakalım.
    -"Seni seviyorum." herhalde.
    -Evet, kadınlar "Seni seviyorum." sözünü sık sık duymak isterler. Biz erkekler; "Söylemiştim, zaten biliyor." diye bu konuda gaflete düşmemeliyiz.
    -Bükçe sadece konuşma dili midir baba? Bunun bir de davranış dili var gibi geliyor bana.
    -Zekan kesinlikle bana çekmiş. Ben de tam ona geliyordum. Davranışlar da çok önemli tabii. kadınlar küçük şeylere önem verirler. Akşam ona sarıl, televizyon seyrediyorsan sarılarak seyret. Gündüz onu düşündüğünü ifade etmek için kısacık da olsa bir mesaj gönder, küçük sürprizler yap. O yemek hazırlarken ona yardım et, salata yap, çay demle.

-Akşam gelip sırt üstü yatmak yok yani.
    -Gözünde büyütme. Sayınca çok şey gibi görünüyor ama aslında bunlar zaman alacak, zor ve masraflı şeyler değil. Sen bu küçük şeylere dikkat et, zaten karın sana paşa gibi davranır, seni yormaz. Bir erkek bu küçük şeylere dikkat etmezse zamanını karısıyla büyük kavgalar yaparak geçirir. Sevgiyle geçirmek varken niye kavgayla geçiresin ki? Kadınlar çok vericidir ama, eğer sen hep alıp hiç vermezsen, bir gün birden patlarlar. Küçük küçük alırlarsa, büyük büyük verirler.
    -Tamam baba, bunlara dikkat edeceğim.

Garson yemek tabaklarını kaldırırken oğlumun telefonu çalmaya başladı. Belli ki nişanlısı arıyor, konuşmak için deniz kenarına doğru adımlamaya başladı. Az sonra geldi.
    -Baba çok teşekkür ederim. Bükçe'yi anlamaya başladım. Canan aradı. "Salonun perdeleri ne renk olsun karar veremedim, yarın birlikte mi baksak?" dedi. Tam "Fark etmez, sen seç." diyecektim ki bunu senin söylediğin gibi "Ev de perde de umurumda değil." gibi anlayacağı aklıma geldi. "Tabii canım, istersen birlikte bakabiliriz ama ben senin zevkine güveniyorum, sen seç istersen." dedim, çok mutlu oldu. Kendi seçecek.
    -O zaten perdeyi çoktan seçmiştir de kadınlar illa yaptıklarını onaylatmak isterler. Birlikte de gitsen o seçtiği perdeyi almak isteyecektir. Biz erkekler onların ne demek istediklerini anlarsak, işlerden kolay sıyırırız.
    -Baba tekrar teşekkür ederim. Bu iyiliğini hiç unutmayacağım. Bana Bükçe'yi öğretmeseydin h ali mi düşünmek bile istemiyorum.

Şanslısın oğlum. Benim seninki gibi bir babam yoktu. Bunları deneye yanıla öğrenmem yıllarımı aldı. Sen yine iyisin, hazıra kondun. Güle güle kullan, isteyene de öğret, herkes de güle güle kullansın. Kullansınlar ki yüzleri gülsün.

beyler size belki şaka gibi gelecek ama.

26 yaşındayım ve 5 senelik bi evliliğim var.

şu bükçe işini tam yapamasamda bi kaç defa eşim üzerinde denedim kesinlikle işe yarıyor.

AMA ŞUNU KESİNLİKLE UNUTMAYIN.

KESİN VE KESİN.

BÜKÇE Yİ GEREKLİ YERLERDE KULLANIN.

SÜREKLİ KULLANDIĞINIZ TAKTİRDE BU SEFER KADINLAR DUYGUSAL OLDUKLARI İÇİN HEMEN TRİBE GİRİP.

AHAAA EŞİMİ KONTROL ETMEYİ BULDUM GİBİSİNDEN DÜŞÜNCELERE KAPILIYORLAR.

GEREKTİĞİ YERDE KESİN TAVRINIZI KOYUN. HAKLIYSANIZ HAKKINIZI SONUNA KADAR SAVUNUN.

bükçe bana göre, işten eve geldiğimde sıradan bi günümde eşimi mutlu etmem için kullanabileceğim gizli bi taktik.

fazla bükçe diline düşmeyin. bu seferde kadın dırdırından beyin kalmaz.

neyse gerisi size kalmış. ben yaşadıklarımı anlattım.

AMA BÜKÇE GEREKTİĞİ YERDE KULLANILMALI.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

sakın sessiz kalma ve tedirgin olma git yüz yüze söyle sen anlat. msj la falan olmaz yani kızı yakala sakin bi yerde anlat ;)

en müsait zaman heralde cuma günü bir şekilde gidicemde kız beni unutmuştur veya kabul etmez filan diye korkuyorum ama şansımı deniyeceğim
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

en müsait zaman heralde cuma günü bir şekilde gidicemde kız beni unutmuştur veya kabul etmez filan diye korkuyorum ama şansımı deniyeceğim

Alıntıları Göster
    Tamam işte neyse konu burda çok uzadı konu değişmesin :) dediğimi yap sen ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Bu taktiklerin hepsi gecerli olmayan kiz varsa iste o benim icin ideal kizdir. Ben bi kizi yemege, kahve icmeye goturdum ama aramizda hala bisi yok, oda erkeklere boyle davrandigindan iki tarafta yakinlasmaktan korkuyor, bale ogretmeni hemde okuyor bale egitimine yazilmayi dusunuyorum, liseden arkadadim hic kanka modu olmadi, ikimizde neseli tipleriz ama yemege gittigimizde cok resmi olmustuk. Bu hafta bi bahaneyle arkadaslarimizla sinemaya gidicez, ogun ins biseyler olur. Korkuyorumda kiza acilmaya, hicbir kiz karsisinda heyecan yasamazken bunda yasiyorum. Kizi pek dusunmuyorum ama ruyama kadar girdi. Annesiyle aramda iyiydi, lise 3 yerine degilde lise 1 de tanissaydik keskede o zaman daha farkli olurdu

Kiz siradan bi kiz degil
    Kendini cok iyi sekilde gelistirmis
    Her turlu konu hakkinda bilgisi var
    Maddi durumu iyi
    Bilkentte okuyor, bende bilkentte okucam
    Rahatta, neseli ve cok sevimli
    Klasik kizlar gibi kaprisli degil

Kacırma sakın o kızı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

quote:

Bu taktiklerin hepsi gecerli olmayan kiz varsa iste o benim icin ideal kizdir. Ben bi kizi yemege, kahve icmeye goturdum ama aramizda hala bisi yok, oda erkeklere boyle davrandigindan iki tarafta yakinlasmaktan korkuyor, bale ogretmeni hemde okuyor bale egitimine yazilmayi dusunuyorum, liseden arkadadim hic kanka modu olmadi, ikimizde neseli tipleriz ama yemege gittigimizde cok resmi olmustuk. Bu hafta bi bahaneyle arkadaslarimizla sinemaya gidicez, ogun ins biseyler olur. Korkuyorumda kiza acilmaya, hicbir kiz karsisinda heyecan yasamazken bunda yasiyorum. Kizi pek dusunmuyorum ama ruyama kadar girdi. Annesiyle aramda iyiydi, lise 3 yerine degilde lise 1 de tanissaydik keskede o zaman daha farkli olurdu

Kiz siradan bi kiz degil
    Kendini cok iyi sekilde gelistirmis
    Her turlu konu hakkinda bilgisi var
    Maddi durumu iyi
    Bilkentte okuyor, bende bilkentte okucam
    Rahatta, neseli ve cok sevimli
    Klasik kizlar gibi kaprisli degil

Kacırma sakın o kızı.

Amac zaten o hocam. Ikimizinde cogu seyi ortak, hayaller kismi bazi seyleri anlatmisti bana, o an dedim bu kiz hayallerini yasayabilicegin kiz. Bakalim hadi bu yil ben 2.kez hazirlandigimdan vaktim pek yok ama gelecek yil ayni okulda olmanin verdigi firsati kullancam. Okula giderken evi yol ustu arabaylada alirim baya muhabetti genisletirim. Gelecek yil cikarim, sonraki 2yil okuldan dolayi cikma filan, sonra nisan 1yil sonrasina evlilik. Ikimizinde maddi sıkintisi olmadigindan, genc yasta evlilik iyidir zaten 25-26 yaslarimda oluyorum. Buyuk ihtimal yurt disinda 3yil civari kalicagimdan askerlikte bedelli olucak. Kizin akrabasi bizim yan komsumuz, onlar bile ileride evlendiririz dedi, demekki kizin aile tarafindada bisi var, taniyor annesi cunku (tabi ben belli etmiyorum niyeti). Cok fazla kaptirdim kendimi ama beni kimse anlamayaz, kendimi bildim bileli cok fazla kizla ciktim hicbir sey hissetmedim, duygusuzca vakit oldurdum, aksesuar gibi yanimda tasidim, hic biseyimi paylasamadim, guzelse cikiyordum, kiiz tavlamak kolay oldugundan sorun olmuyordu, ama bu kiz cok guzel olmasada beni etkiliyor en azindan onla vakit gecirirken egleniyor mutlu oluyorum. Boyle biseyi hayatim boyunca yasamadigimdan, kaptirmakta istemem. He olmazsada liseli ergenler gibi yillarca unutamicak degilim 1-2hafta uzulur yoluma devam ederim
  • Takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkcombil

Kız Arkadaşın,Sevgilin,Nişanlın,Eşin ya da herneyse(Kaldı mı daha)Kendine bağlamak istiyorsan tek bir yol var.O da cinsellik.Hakikaten cinselliğin yaşandığı bir ilişki ile yaşanmayıp da özel bir arkadaşlık üzerine kurulmuş ilişki arasında çok fark var.Kız cinsellik yaşadığı erkeğe bedenende bağlandığını hissediyor ve aranızdaki bağı zayıflatmayı bile düşünmüyor.Çünkü onlar duygusal olarak erkeklerden farklılar,yani kadın kaşarı olmak erkek kaşarı olmaktan çok daha zor.Belki bu yazdılkarıma inanmayanlar olabilir,o zaman şöyle bir örnek vereyim;Evlendikten sonra karı koca olamadıkları için o kadar boşanan çift var.Peki nerede sevgi?Bu insanlar birbirlerini sevmeden sadece cinselliği düşünerek mi evlendiler de yürümedi?

+1 çok doğru, ilişkide cinsellik çok önemli. hatta en önemlisidir.
  • quote:

Iyi kivirabilme, espiri yapabilme, rahatca gulerken dalgayla karisik laf sokabilme, gerekirse ciddi laf sokabilme, kiza bazen iyi yalan uydurma. Bazen kizin bilinc altina bazi seyler uyandirman gerek. Gece niye gelmedin, yatak sogudu, cok topuklu ayakkabi giymiyorsa ilk giydiginde ayakkabina bayildim kalcani cok guzel gosteriyor. Bunlari surekli degilde cok az diyip bilinc altina kizin yerlestircen. Boyle yaptigim her kiz, bidahaki bulusmada alistiginda yanliz yatmak istemiyorum, topuklu giydiginde senin icin giydim turu seyler soylemeye baslar. Sonrasida artik senin kabileyetine bagli. Her turlu kiz vucut hatlarini belli etmek istediginde bazi degisikler yapar bunlari farkeder ve ustune gidersen kizlar her turlu begenir. Bazende hastayim, yanlizim de cok degil ayda yilda bir, bi kahve koparmaya calis tamam iste.

Lisedeyken pek kahve olayina girmedim ama lise bittikten sonra bi kahve nelere kadirmis onu anladim, kahve borcum olsun, bi ara kahve icelim, kahve ismarlat vs.

Bazi kiz arkadaslarinla tanistir veya onlarla gezerken gozuk, kiza ona muhtac olmadini, onun gibi bi ton kisi oldunu inandirdiginda kiz senindir. Gemi gibi dusun, kizlar ilk saldirir siz ona sevgiyle yaklasinca, geminizi batirir, sizde saldirip, kizin dumenini(aklini, kalbini yanlis anlamayin) ele gecirince, gemi her turlu sizindir, istediginiz sevgiye karsilik gosterir sonra

arkadaş zaten yazmış işin doğrusunu ve bu devirdeki olayı, ve olacakları
  • quote:

Orijinalden alıntı: JessePinkman

quote:

Kız Arkadaşın,Sevgilin,Nişanlın,Eşin ya da herneyse(Kaldı mı daha)Kendine bağlamak istiyorsan tek bir yol var.O da cinsellik.Hakikaten cinselliğin yaşandığı bir ilişki ile yaşanmayıp da özel bir arkadaşlık üzerine kurulmuş ilişki arasında çok fark var.Kız cinsellik yaşadığı erkeğe bedenende bağlandığını hissediyor ve aranızdaki bağı zayıflatmayı bile düşünmüyor.Çünkü onlar duygusal olarak erkeklerden farklılar,yani kadın kaşarı olmak erkek kaşarı olmaktan çok daha zor.Belki bu yazdılkarıma inanmayanlar olabilir,o zaman şöyle bir örnek vereyim;Evlendikten sonra karı koca olamadıkları için o kadar boşanan çift var.Peki nerede sevgi?Bu insanlar birbirlerini sevmeden sadece cinselliği düşünerek mi evlendiler de yürümedi?

Cinsellikte çok doğru ama, burda konu daha kızı tavlayabilmek çoğu herkezın sıkıntısı oymuş :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: JessePinkman

quote:

Cinsellikte çok doğru ama, burda konu daha kızı tavlayabilmek çoğu herkezın sıkıntısı oymuş :)

evet öyle, çoğu kişi kızların dilini bilmez, ben de bilmiyordum. bunu öğrenmek için kızlarla vakit geçirmek önemli. en önemlisi utanmamak, çekinmemek gerek.
  • Öncelikle konu dışındaki ilk mesajım olduğunu belirterek bazı arkadaşlara yardım açısından bazı bilgiler vermek istiyorum

1- eğer biriyle birlikteyseniz yapacaklarınız basit şeyler var mesela; cok güzel mesajlasırken bırden msj atmayı kesın ortada hıcbır sebep yokken aradan 3-4 saat sonra bır hıkaye uydurun eger sıze ınanmazsa sen bana guvenmıyosun o zaman bu ılıskıyı nıye surduruyoruz ? dıye msj atın ve gelecek olan yanıt buyuk ıhtımal ya sen yanlıs anladın falan olacaktır cevap vermeyın tepkınızı agırlıgınızı koyun.ayrıca bırlıkteyken yururken mesela ona kafanızı cevırıp bakın sık sık sonra nıye bakıyorsun gıbı seyler solerse yok bısey dersınız ama o bundan kıllanacak ve yok var bısı falan dıyecek. sız yok bısı olesıne baktım olamaz mı dıyıp tersleyın tabı yıne aranızda hıcbır sey yokken yapın bunu varken yaparsanız batırırsınız. daha bırcok sey var yanı onu merak ettırecek seyler yapın nereye gıdelım dıye sordugunuzda bılmıyorum cevabını %95 butun kızlar verır.Butun gun dolastınız ve ayrılık vaktı yaklastıgı zaman evlerımıze gıdelım cok gezdık falan dıyın?buyuk ıhtımal benden sıkıldın gıbı seyler soyleyecektır sızde olur mu ole sey gel buraya dıyıp sıkıca sarılın ama oyle bır sarılın kı eve gıdınce unutamasın mesela.

2- eger bırıyle bırlıkte degılsenız bu daha kolay; kızlar meraklıdır ve cool olan tıplerı severler.etrafını cok tınlamayan rahat olan kısılerı severler.mesela okula gırdınız deıl mı bahceden ıcerı hemen yakın bı kız arkadasınızın yanına gıdın ve selam verın hatta yakınsanız opun falan o buyuk ıhtımal takıp edıyordur zaten sızı.her zaman rahat ve bakımlı olun en onemlısı dısler ve tırnaklar bunu unutmayın haa sac stılınızde cok onemlı farklı olsun yeter.Benım yasımdakı yanı 28 yasındakı kısıler genellıkle ıs yerlerınde calısıyordur kesınlıkle takım elbıse gıymeye ozen gosterın sık kıyafetler ıle cekıcılıgını arttırın ve butun erkekler ıcın soyluyorum kesınlıkle olabıldıgınız kadar zayıf gorunun ama sıska celımsız gorunmeyın.kadınlar genellıkle gogus kası ve popo kısmına cok dıkkat ederler ayakkabı secımınızde cok onemlı.Beyaz rengı severler mesela temız olsun heryerınız gıcır gıcır parlasın abartmayın tabı.

3- ne kadar cok sevıyorsanız sevın ama bunu ıcınızde tutmayı ogrenın benı bırakmaz gıtmez demeyın her zaman gıdebılcekmıs gıbı kafanızda sureklı plan yapın.unutmayın evlendıkten sonra bıle gıtme rısklerı var bu kadınlar bole akılları 2 ılerı 1 gerı calısır.her zaman saygıyı koruyun onun sıze hakret etmesıne ızın vermeyn etse bıle burnundan getırın unutmayın kı acırsanız acınırsınız.kendısıne baglamasına ızın vermeyın bırakın gıtsın en sevdgınız olsa bıle gıtsın.Erkek kadına gore daha duygusaldır ama ona bunu bellı etmeyın.Bırakın aylarca aramasın baskasını bulamadıgında gerı donup arayacaktır.

4- kendınıze her zaman guvenın kendınızle alay edın ben ne cok sey bılıyorum ya dıyın bazen onla konusurken.Sunuda unutmayın bır kıza asla onu tam anlamıyla tanıdıgınızı bılmesın.Sız bılın her yonuyle anlayın ama o bıldıgınızı bılmesın cunkı gızemlı olamadıklarında kendılerını huzursuz hıssedıyorlar.Sız mutsuz olun ama o mutlu olsun ne yazık kı boyle.Sızde mutlulugu yasamaya kalkarsanız onla bırlıkte o skılır bır gun beklemedıgınız anda ayrılalım der ve cekıp gıder arkasına bıle bakmaz.

Soyledıklerım tabıkı her kız ıcın gecerlı değıl ama ozellıkle lıse cagındakı kızlar ve unıversıtede okuyan kızlar ıcın %99 gecerlıdır.Isyerınde calısan kızlar cok daha akıllı ve kurnaz oluyorlar.

Sunu kesınlıkle aklınızdan cıkartmayın; kızlar aynı maymun gıbıdır bır dalı tutmadan dıgerını bırakmazlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DUKES -- 19 Ocak 2012; 17:24:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DUKES

Öncelikle konu dışındaki ilk mesajım olduğunu belirterek bazı arkadaşlara yardım açısından bazı bilgiler vermek istiyorum

1- eğer biriyle birlikteyseniz yapacaklarınız basit şeyler var mesela; cok güzel mesajlasırken bırden msj atmayı kesın ortada hıcbır sebep yokken aradan 3-4 saat sonra bır hıkaye uydurun eger sıze ınanmazsa sen bana guvenmıyosun o zaman bu ılıskıyı nıye surduruyoruz ? dıye msj atın ve gelecek olan yanıt buyuk ıhtımal ya sen yanlıs anladın falan olacaktır cevap vermeyın tepkınızı agırlıgınızı koyun.ayrıca bırlıkteyken yururken mesela ona kafanızı cevırıp bakın sık sık sonra nıye bakıyorsun gıbı seyler solerse yok bısey dersınız ama o bundan kıllanacak ve yok var bısı falan dıyecek. sız yok bısı olesıne baktım olamaz mı dıyıp tersleyın tabı yıne aranızda hıcbır sey yokken yapın bunu varken yaparsanız batırırsınız. daha bırcok sey var yanı onu merak ettırecek seyler yapın nereye gıdelım dıye sordugunuzda bılmıyorum cevabını %95 butun kızlar verır.Butun gun dolastınız ve ayrılık vaktı yaklastıgı zaman evlerımıze gıdelım cok gezdık falan dıyın?buyuk ıhtımal benden sıkıldın gıbı seyler soyleyecektır sızde olur mu ole sey gel buraya dıyıp sıkıca sarılın ama oyle bır sarılın kı eve gıdınce unutamasın mesela.

2- eger bırıyle bırlıkte degılsenız bu daha kolay; kızlar meraklıdır ve cool olan tıplerı severler.etrafını cok tınlamayan rahat olan kısılerı severler.mesela okula gırdınız deıl mı bahceden ıcerı hemen yakın bı kız arkadasınızın yanına gıdın ve selam verın hatta yakınsanız opun falan o buyuk ıhtımal takıp edıyordur zaten sızı.her zaman rahat ve bakımlı olun en onemlısı dısler ve tırnaklar bunu unutmayın haa sac stılınızde cok onemlı farklı olsun yeter.Benım yasımdakı yanı 28 yasındakı kısıler genellıkle ıs yerlerınde calısıyordur kesınlıkle takım elbıse gıymeye ozen gosterın sık kıyafetler ıle cekıcılıgını arttırın ve butun erkekler ıcın soyluyorum kesınlıkle olabıldıgınız kadar zayıf gorunun ama sıska celımsız gorunmeyın.kadınlar genellıkle gogus kası ve popo kısmına cok dıkkat ederler ayakkabı secımınızde cok onemlı.Beyaz rengı severler mesela temız olsun heryerınız gıcır gıcır parlasın abartmayın tabı.

3- ne kadar cok sevıyorsanız sevın ama bunu ıcınızde tutmayı ogrenın benı bırakmaz gıtmez demeyın her zaman gıdebılcekmıs gıbı kafanızda sureklı plan yapın.unutmayın evlendıkten sonra bıle gıtme rısklerı var bu kadınlar bole akılları 2 ılerı 1 gerı calısır.her zaman saygıyı koruyun onun sıze hakret etmesıne ızın vermeyn etse bıle burnundan getırın unutmayın kı acırsanız acınırsınız.kendısıne baglamasına ızın vermeyın bırakın gıtsın en sevdgınız olsa bıle gıtsın.Erkek kadına gore daha duygusaldır ama ona bunu bellı etmeyın.Bırakın aylarca aramasın baskasını bulamadıgında gerı donup arayacaktır.

4- kendınıze her zaman guvenın kendınızle alay edın ben ne cok sey bılıyorum ya dıyın bazen onla konusurken.Sunuda unutmayın bır kıza asla onu tam anlamıyla tanıdıgınızı bılmesın.Sız bılın her yonuyle anlayın ama o bıldıgınızı bılmesın cunkı gızemlı olamadıklarında kendılerını huzursuz hıssedıyorlar.Sız mutsuz olun ama o mutlu olsun ne yazık kı boyle.Sızde mutlulugu yasamaya kalkarsanız onla bırlıkte o skılır bır gun beklemedıgınız anda ayrılalım der ve cekıp gıder arkasına bıle bakmaz.

Soyledıklerım tabıkı her kız ıcın gecerlı değıl ama ozellıkle lıse cagındakı kızlar ve unıversıtede okuyan kızlar ıcın %99 gecerlıdır.Isyerınde calısan kızlar cok daha akıllı ve kurnaz oluyorlar.

Sunu kesınlıkle aklınızdan cıkartmayın; kızlar aynı maymun gıbıdır bır dalı tutmadan dıgerını bırakmazlar

işte bu ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: LordJesus

quote:

Öncelikle konu dışındaki ilk mesajım olduğunu belirterek bazı arkadaşlara yardım açısından bazı bilgiler vermek istiyorum

işte bu ..

Alıntıları Göster
    tipin var ise 1-0 paran var ise 2-0 maç bitti...tipin yoksa paran yok ise kırk takla at ağzınla kuş tut hiç bir işe yaramaz..yaradı sanırsın ama sonra o rüyadan kabusa uyanırsın...ilk önce işinizi tipinizi kılık kıyafetinizi cebinizi düzeltin sonra burada yazanları uygulayın.
  • quote:

Çok güzel bir yorum gelmiş emeğine sağlık hocam :) Özellikle son sözünü çok beğendim "Sunu kesınlıkle aklınızdan cıkartmayın; kızlar aynı maymun gıbıdır bır dalı tutmadan dıgerını bırakmazlar". Çok güzel bilgiler,fikirler yaşanmışlıklar tecrübeler deneyimler geliyor eminim kız hakkında sorunu olanlar bu konuda en az %30 %40 fayda sağlanıcak şeyler öğreniceklerdir :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DonVitoCarleone_

quote:

Çok güzel bir yorum gelmiş emeğine sağlık hocam :) Özellikle son sözünü çok beğendim "Sunu kesınlıkle aklınızdan cıkartmayın; kızlar aynı maymun gıbıdır bır dalı tutmadan dıgerını bırakmazlar". Çok güzel bilgiler,fikirler yaşanmışlıklar tecrübeler deneyimler geliyor eminim kız hakkında sorunu olanlar bu konuda en az %30 %40 fayda sağlanıcak şeyler öğreniceklerdir :)

Alıntıları Göster
    yardımcı olabıldıysek ne mutlu
  • quote:

Orijinalden alıntı: berny49

tipin var ise 1-0 paran var ise 2-0 maç bitti...tipin yoksa paran yok ise kırk takla at ağzınla kuş tut hiç bir işe yaramaz..yaradı sanırsın ama sonra o rüyadan kabusa uyanırsın...ilk önce işinizi tipinizi kılık kıyafetinizi cebinizi düzeltin sonra burada yazanları uygulayın.

paran da olsa tipin de olsa çene olmadıktan sonra süs köpeği gibi yanınızda dolaşır ancakOnemlı olan bırseyler paylasmak ıse bunu konusmadan yapamazsınız.ha dersenız kı benım paylasmakla ısım yok ben gunumu gun ederım o zaman tıp ve para number onecevremızde goruyoruz tıp yok para yok hatta ılkokul mezunu dıyebılırsınız tınercı mı ne bellı deıl yanında fıstık gıbı hatunNe buldu sızce onda agzı laf yapıyordur baska ne olacak.

para devreye nerede gırıyor kızla bırlıkte bırseyler paylasınca yanı konusmaya baslayınca!bır yemege gıtceksındır burgera goturmek var hd ıskendere goturmek var arasında fark varKızı evıne taksıyle bırakmak var 2012 mercedes ıle bırakmak var.Para kızın kalıtesını belırler.Ne kadar cok paranız varsa yanınızda o kadar guzel kokos hatun vardır.Ama gorunen cogunuzun kız arkadası yok ve olmasını ıstıyorsunuz haklı olarak.Unutmayın her kızla cıkamazsınız mumkun değil istediginizi belirleyin ona göre davranın.Gıdıpte cantaya 400 dolar veren bı hatunla olmamız mumkun deıl bende dahıl.

Tıpın olup ses tonun tıpıne gore olmazsa da bı ıse yaramıyor bunu bılın.her zaman cevrenızı ıyı gozetleyın nıye bu kız , kız arkadasım olmasın ne eksıgı var demekten cekınmeyın.Cekınırsenız en ıyısı benım olsun dersenız buralarda foruma konu acar durursunuz o kız bana bakmıyor benı tersledı vs vs.
    her zaman kız kızı ceker.normal kız arkadasanız ıle sevgılı anlamında kı kız arkadasınızı ıyı ayırt edın.arkdas olcacagınız kıza ben sende hoslanıyorum demeyın dersenız klasık cevabı yapıstırır : ama ben senı arkadasım olarak goruyorum.Gercı bole der sonra sıze o sekılde bakmaya baslar baktı olmadı keser konusmayı baktı olacak gıbı aslında olabılır neden olmasın der

her erkek yanında hos bakımlı temız guzel bır bayan ıster elbet ama once bı kendınıze bakın.ben o kızı elde etmek ıcın ne yapabılırım nelere sahıbım kız nasıl bırısı dıye dusunun.Sonra calısmalara baslayın unutmayın once kucuk lokmadan baslayın kı mıdenıze oturmasınYerı geldıgınde acelecı olun yerı geldıgınde agırdan ılerleyın bunu cok ıyı uygulamanız sart kısaca nabza gore serbet verın.ayrıca kendınıze lıste yapın 100 maddelık.her madde soru ve anlam ıcersın bu soruların hepsı kızı tanımaya yonelık olsun ama muhabbet eder gıbı sorun.oyle soru 1 soru 2 dıye sormayınıstersenız maddelerı de yazarım hepsını degıl bı kac ornekle
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.