Şimdi Ara

Bir mikroişlemciyi DAC'ye bağlama hakkında bir fikriniz var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aslında benim bir DSP'yi DAC'ye bağlayıp, DSP çıkışında mevcut olan 8 bit sayısal veriyi analoga çevirmem gerekiyor.DSP çıkışında 8bit'lik verim hazır.Donanım olarak DSP-DAC bağlantısı şöyle verilmiş.Sizce neyi nereye bağlamalıyım.Kullandığım DAC --->http://cache.national.com/ds/DA/DAC0808.pdf

• Pardon DSP-DAC bağlantısını ekleyememişim.O da bu şekilde.Teşekkür ederim.

• Ben bu DAC ı tezimde kullanmıştım. Kullanacağın DAC 8 bit ama son yüklediğin şemada 16 bit DAC kullanılmış. Eğer önemli değil diyorsan 16 bit veri çıkışlarının yüksek değerlikli son 8 bitini kullanabilirsin. Ayrıca bu DAC için saat sinyali uygulamaya gerek yoktur.
  • Ben de tezimde kullanacağım.DSP'yi DAC'ye bağlamam gerekiyor(8 bit kullanıcam).Orada CLK pini göstermiş ama DAC'de öyle bir şey yok.Sanırım her zaman çalışıyor.Yukarıdaki ADC yerine ADC0808(8 bit) kullanıcam bunun önüne konmuş latch için ne kullanabilirim.Bu konuda bir bilginiz var mı?Çünkü orada latch'in CLK pini filan var.Bu şartlarda 8 bit bir uygun latch var mıdır?Teşekkür ederim.
  • Genelleme yapacagim.

Bu DAC DSPler icin cok uygun degil. Sectigin DAC port tipi interface istiyor. Eger DSP uzerinde port varsa dogrudan oraya baglayabilirsin. Eger yoksa bu durumda data bus olmasi gerekir ki bu veri hattina latch baglayabilesin.

Veri hatti varsa buraya bir latch atip, latch icin yukleme sinyalini adres decoder ile uretmen gerekir.

Yerinde olsam DSP nin veri kitapcigina bakip cipin ne tur interfaceleri olduguna bakardim. DSP ye dogrudan baglanabilecek bir interface ve buna uygun DAC muhakkak olmasi lazim.
  • DSP'den port şeklinde çıkış alabiliyorum.Veri giriş/çıkışları var bunları direk adc/dac'a bağlayabilirim.aslında datasheet'de bir adc/dac vermiş ama ürün texas instrumentsin ürünü 16bit ayrıca.bunu bulmak burada ne kadar mümkün bilemiyorum.O yüzden alternatif üretmeye çalışıyorum.Neyse hepinize teşekkür ediyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aklımda bir iş fikri var
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.