Arkadaslar bizler bir kamu kurumunda calısanalar olarak, mevcut ınternetımızın cok yavas olması dolayısıyla sıkıntı cekmekteyız. burada en az 28 kısıyızve hepımızde dızustu bılgısayar var acaba assagıda yazdıgım su ıkı modemden hangısı ısımızı mukememel bır sekılde gorebılır.
ZYXEL P660HN-F1Z 300MBPS KABLOSUZ-N 4 PORT ADSL2+ MODEM
AIRTIES RT 211 125MBPS KABLOSUZ ADSL2+ 4 PORT MODEM
benım tercıhım ZYXEL den yana ancak bu kadar bılgısayara baglantı saglayabılır mı???
yada sızlerın baska modem tavsıyelerınız var mı????
sımdıden ılgınıze tesekkurler...
Bağlantı hızınız kaç?
Airties'ı tercih etmenizi öneririm ama farketmez sonuçta hepinizde dizüstü var bağlantınızı wireless yoluyla yapabilirsiniz.....
30 Pc aşırı internet tarafiğiniz olacaksa modemin kitlenmesine sebep olabilir. Bu nedenle araya düzgün bir router koymanız iyi olacaktır.
Teorik olarak 253 pc bağlayabilirsiniz. Ama hız önemli.
8 mbit sınırsız kullanmayı dusunuyoruz... sorun olur mu baglantıda acaba. resmı daıre oldugu ıcın mudurle sorun yasamak ıstemem sonra :)))
Sağlayabilir. Yalnız modeminizin DHCP aralığına dikkat edin. Bendeki sadece 50 bağlantıyı kabul ediyor örneğin. Arttırılması gerekiyor. Böyle bir ayar olabilir.
ZYXEL daha iyi görünüyor.
Tek modem ve 30 kablosuz baglanti internet baglantisi ve hizi disinda da modem icin can sIKICI olacaktir..
ılgınız ıcın tesekkurler arkadaslar
iki modemde isteğinize cevap verecektir.ortamı fazla sıcak olmasın yeter.
fiyatlarını bilmiyorum.ama 30 kişi olduğuna göre aradaki fark sorun olmaz :)
dosya paylaşımı yapacaksanız 300mbit seçilmeli. pc arası paylaşım olmayacak sadece internete giricez ve ucuz olsun derseniz 125 mbit te kullanılabilir.
kişisel olarak airties a zyxel den dfaha çok güveniyorum.ancak ikiside işinizi görür.
quote:
Orijinalden alıntı: crabby iki modemde isteğinize cevap verecektir.ortamı fazla sıcak olmasın yeter.
fiyatlarını bilmiyorum.ama 30 kişi olduğuna göre aradaki fark sorun olmaz :)
dosya paylaşımı yapacaksanız 300mbit seçilmeli. pc arası paylaşım olmayacak sadece internete giricez ve ucuz olsun derseniz 125 mbit te kullanılabilir.
kişisel olarak airties a zyxel den dfaha çok güveniyorum.ancak ikiside işinizi görür.
30 istemcinin modemin uzerindeki wireless karta ve modemin islemci/bellek kullamina (cpu/memory utilization) nasil bir yuklenme yapacagindan ben hic bahsetmiyorum ki sadece surekli wireless ethernet encapsulation canindan bezdirir makinayi..
28 pcnin aynı anda internete yada ağa yüklenme durumu wireless kullanıyor ve kamu kurumu.bu ornıda düşünmek gerekir.
bütün pc ler yoğun kullansa tamam dediğin gibi ki 660 ı 20-25 makina kablosuz kullanan müşterim vardı. ancak destekleme için ekstra ap varmıydı onu bilmiyorum tabi.
neticede alacağı internet 8 mbit.ağdaki dosya paylaşımı az olacaktır.
yetmediği noktada ap ile desteklenebilir.
neticede meydanlardaki halka açık ap ler kaç kişiye hizmet veriyor.içindeki işlemcilerde öle ahım şahım işlemciler deil :)
quote:
Orijinalden alıntı: crabby 28 pcnin aynı anda internete yada ağa yüklenme durumu wireless kullanıyor ve kamu kurumu.bu ornıda düşünmek gerekir.
bütün pc ler yoğun kullansa tamam dediğin gibi ki 660 ı 20-25 makina kablosuz kullanan müşterim vardı. ancak destekleme için ekstra ap varmıydı onu bilmiyorum tabi.
neticede alacağı internet 8 mbit.ağdaki dosya paylaşımı az olacaktır.
yetmediği noktada ap ile desteklenebilir.
neticede meydanlardaki halka açık ap ler kaç kişiye hizmet veriyor.içindeki işlemcilerde öle ahım şahım işlemciler deil :)
Meydanlara AVMlere SoHo cihazlar takmadiklari icin boyle sorunlar olmuyordur herhalde..
alacagin cihazlarin ikiside 30 client icin performans vermez...hem kullanıcı sayısından ziyade trafikte onemlidir... bir bakima cpu ve ramı yoran trafiktir kullanıcı sayısı degil.. kullanıcının lan ve wan tarafina yaptıgı trafikte onemlidir...yeri gelir 5 kullanıcı 20 kullanıcının yaptıgı trafigi yapar ve bayim bayim bayılırsınız..sonra "sisti" deyip resetlersiniz =)...yok 50 kullanıcı baglarsin sadece google.com acar durur gul gibi calisirsiniz =)..
ornek vermek gerekirse 18 adet hp procurve msm 310 acces pointe 400 kullanıcı aktif edebildim maximum =).. yani kabaca AP basi 23 kullanıcı!!...yani tam performanslı bir sekilde kalbur ustu bir AP ile bile 20~25 client calisiyorsa gerisini siz hesap edin..ama dedigim gibi trafik burda onemli olan...ornekteki 400 kullanıcı icin tahsis edilen hat 100mbit metroethernet...hali ile wan tarafina giden ve gelen trafik cok fazla..wi fi genel olarak hub mantıgı ile calisir mevcut bandgenisligini boler ne kadar kullanıcı baglanirsa totalde bandgenisliginiz o kadar duser..
nacizane onerim modem+2 adet acces point olcaktir..kullanıcılarida 15+15 seklinde ap lere baglarsiniz mis gibi calisir..ya da calisiyormus gibi yapar en fazla =)
simdi biri cıkar ben 50 kisi bagladim 60 dolarlik acces pointe der eminim...siz yaparsiniz olur arkadasim biz yapamiyoruz iste..
ENIGMA, herkes networkcu olmus haberimiz yok.. Biz bosuna okumus calismisiz bunca sene :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme