Şimdi Ara

BİR MÜHENDİS MERCEDES BMW'ye BİNEBİLİR Mİ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
4
Favori
5.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

misal ben "tasarımcı" olursam ki çok zor

paganiye binmek isterim

ama olmuyor işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Mezarci

artık nerede çalıştığına bağlı

paganiye binmek isterim

ama olmuyor işte

Hocam ne tasarımımdan bahsediyorsunuz ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Franz Schubert

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Mezarci

artık nerede çalıştığına bağlı

paganiye binmek isterim

ama olmuyor işte

Hocam ne tasarımımdan bahsediyorsunuz ?

Pegani tasarlayacak heralde :D Ulan bir tane araba yapan mühendisimiz yok, sanayimiz yerlerde, olanı da ya sattık ya da kapattık... Ne mühendisinden bahsediyorsunuz? Masaa oturup imza atma işini dedem de yapar... Ama bu hiç bir mühendisin kabahati değil... Son 50 yıldır kötüye gidiyoruz derken son 20 yılda resmen göçtük...

• perSNN kullanıcısına yanıt
    Doğru diyorsunuz işin tadı tuzu kalmadı artık üniversite okumak iş sahibi olmaktan çok insanlar için genel kültür, gezme veya memleket görme amaçlı olmaya başladı. Eskiden dediğiniz gibi üniversite bitiren adamın bir ağırlığı bir derecesi vardı ki üniversiteyi kazanıp okuyup bitirmekte şimdi ki kadar basit ve ucuz değildi. Şimdi gidiyorum bir yere başvurmaya ne mezunusun lisans mezunu şu bölüm diyorsun adamın dediği şey ''senin gibi hergün 10 larcası geliyor herkes üniversite mezunu'' diyor ve tek kelime edemeden öylece kalıyorsunuz.

Artık yükseklisans ve doktora'ya yükselttiler kriterlerini büyük firmalar. Babamın bir sözü vardır hiç unutmam bundan 7-8 yıl önce ''İleride lise veya ilkokul mezunlarını arayacaklar derdi'' Şuan dediğiniz gibi firmalar tekniker arıyorlar herkes ben üniversite mezunuyum koltuğumda otururum veya işi yöneten olurum havasına girip kendini geri çekiyor. Şimdi ki aklım olsa motor bölümünü okurdum(arabaları severim ve aşırı ilgim vardır küçüklüğümden beri) ve giderdim emeğimle bileğimin gücüyle işimi yapar nerde olsa paramı kazanırdım.

• Türkiye'de 'dünya' kadar maden mühendisi var!
    Bir yılda tüm dünyaya yetecek kadar maden mühendisi mezunu veren Türkiye'de mimar ve mühendislerin yüzde 25'i işsiz. Şirketler Ar - Ge'ye bütçe ayırmıyor, KOBİ'ler mühendis çalıştırmıyor, dört mühendisten üçü yoksulluk sınırının altında yaşıyor

http://www.milliyet.com.tr/2007/09/23/ekonomi/aeko.html

• Binmesi için bence kendi düzenini/firmasını artık ne derseniz kurmuş olması gerekir.

Dipnot: İnşaat mühendisleri değerlendirme dışı bırakılmıştır.
  • biner. örnek benim patron;1 adet SLK, 1 adet c180, 1 adet bmw s1000rr hız motoru,eş ve çocuklarının arabaları hariç.
  • Binemez
    Bizim bölümdeki hocalar hep ata biniyor
  • Binemez muhendisler artik 1.500 tl aliyor muhendis cok o yuzdende fabrika vs muhendisi 2 sene tutuyor sonra atiyor yerine yeni mezunu aliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Alper-

biner. örnek benim patron;1 adet SLK, 1 adet c180, 1 adet bmw s1000rr hız motoru,eş ve çocuklarının arabaları hariç.

Ne işle uğraşıyor sizin patron ?

• Geçen gün otostop çekerken beni alan harita mühendisi adamın aracı Mercedes C180 AMG idi.Ama tüplü.Çok yakıyormuşş lpg taktırmış.İşte hayalimdeki hayat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HEISENBERG -- 10 Mayıs 2016; 12:49:00 >
  • Franz Schubert kullanıcısına yanıt
    bilgisayar mühendisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Alper-

bilgisayar mühendisi

Hocam şirketi kendi mi kurmuş yoksa atama mı yapılmış ?

• Franz Schubert kullanıcısına yanıt
    Yok hocam atama değil. Kendi şirketini işletiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

Kendini gelişitirmiş nitelikli mühendisten bahsediyorum.
    Bu arada 150-200 binlik araçları kastediyorum

İyi derecede ingilizce öğren. Mühendis ol. Git Amerika'da çalış, yaşa. Değil BMW, ne arabalar alırsın.
    Amerika'da aylık 10 000 dolar maaş alan bir mühendis, 500 bin dolara ev bile alıyor krediyle, sorunsuz.
    300 bin dolara ev, 300 bin dolara da araba alırsın 10 000$ maaş ile. 20-30 yıl ödersin ama olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lwd -- 12 Mayıs 2016; 15:51:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lwd

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

Kendini gelişitirmiş nitelikli mühendisten bahsediyorum.
    Bu arada 150-200 binlik araçları kastediyorum

İyi derecede ingilizce öğren. Mühendis ol. Git Amerika'da çalış, yaşa. Değil BMW, ne arabalar alırsın.
    Amerika'da aylık 10 000 dolar maaş alan bir mühendis, 500 bin dolara ev bile alıyor krediyle, sorunsuz.

Yurtdışı işleri nasıl oluyor hocam, maddi olarak, izin olarak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Mr.Prestige

GreenCard çekilişine katılcan ya da İngilizce öğrenip, Türkiye'de mühendis diploması alıp Amerika'da ki şirketlere iş başvurusu yaparsın. Bu şekilde GreenCard a gerek kalmaz işe kabul edilirsen.
  • Mühendisliklen ne alakasi var binmenin? Gel almanyada taksilerin tümü mercedes, coluk cocuk bile biniyor.

Trükiyede Mercedes otobüsler vardi eskiden, kalmadimi? Sende binmissindir.
  • 2000 liraya calisan kac tane var 50000 liraya calisan kac tane mühendis var acaba? Öyle forumlarda zartzurt yazmak kolay oluyor, 50000 kazanan adam zaten aldirmaz
    istedigini yapar, ama o 50000lik kac kisi var acaba?
  • anadan babadan kalma byr gelyr yada myras yoksa genc yasta byr muhendys o arabaya helal kazancla kolay kolay bynemez.
    o typ yada ustu arabalara genelde tycaret erbaplary bynerler.
    adam koyunden gelyp burda muteahyt olur o araca byner.
    genc delykanly yyllarca calysyp muhndys olur.calystygyyla ylkokul mezunu patronunu zengyn eder.
    bu ysler boyle
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.