Şimdi Ara

BİR MÜHENDİS MERCEDES BMW'ye BİNEBİLİR Mİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
4
Favori
5.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burada açılan başlığın ironi içerdiğini düşünüyorum. Mühendislik harikası olan araçlar bunlar.

Sadete gelirsek kendini geliştiren bir mühendis binebilir rahatlıkla ama bunlar demin bahsettiğim gibi araç. Dost biriktirin, kendinizi geliştirin, 5 yıllık planlar yapın. Sonra zaman gösterir ne olacağını. Ha bir de başarılı olacaksanız önce düzenli uyuyun ve az yiyin. Sevgiler.
  • Kazandığı parayla yatırım yaparsa veya yandan ticaretle uğraşırsa yaşlanmadan binebilir.
  • Isini iyi yapan herkes binebilir bunun muhendisi falan yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi bir mühendis olduğumu düşünüyorum. Otobüse biniyorum. Kariyerimin başındayım çok daha kendimi geliştireceğim inşallah ama şöyle bir gerçek var ki ne kadar iyi olursan ol kendi işinin patronu olmadığın sürece kazanacağının bir limiti var.

Sana aylık 10k maaş da verseler 10k*120 = 1.200.000 tl yapar. Bu para 10 yılda kazanabileceğin max. paradır. Giderlerini düşünce ne kadar kalır sen hesap et.

Demem o ki bu hayatta girişimci olup ticaret yapacaksın. Yoksa başkalarına para kazandırısın onlarda sana belirli miktar para öder. Bu döngüyü kırıp başkalarını kendi amacından çalıştırmaya başladığında gerçek manada para kazanırsın ki bunun mühendislikle pek alakası yoktur.

Gel gelelim iyi bir mühendisin girişimci olup ticaret yapan başkalarını kendi amacı doğrultusunda çalıştıranlara. Bill Gates, Steve jobs,Carlos Slim,Charles Koch,David Koch,Bernard Arnault,Michael Bloomberg,Jeff Bezos, Larry Page ve nice örnekleri....

İyi bir mühendis ve aynı zamanda iyi bir girişimciysek her şey mümkün.

• fabrizo kullanıcısına yanıt
  • Şunu anlayın artık bir insanı zorla mühendis okutursanız gider askeri ücrete çalışır bir süre sonra 2 3 bin lira maaş alır
    Ama seçtiği bölüme karşı ilgi alaka merakı ve en önemli yeteneği varsa başarılı olur ve cok kazanır
    ITU mühendislik mezunu bir tanıdığım kafede askeri ücrete çalışıyor bunuda belirtmek isterim
    Ayrıca mahalleden tanıdığım bir abi ilk okul terk büyük bir fabrikada 9 bin liraya çalışıyor mesai prim vs hariç

Üstelik ülkemizde araç fiyatları çok yüksek kabul ediyoruz fakat kredi çekip araç almak çok kolay artık
    Belli bir seviye gelir olduktan sonra git biraz peşinat koy ayda bu kadar odemek istiyorum de zaten alabiliyorsunuz istediğiniz aracı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ßyİsMaİLCaN

Şunu anlayın artık bir insanı zorla mühendis okutursanız gider askeri ücrete çalışır bir süre sonra 2 3 bin lira maaş alır
    Ama seçtiği bölüme karşı ilgi alaka merakı ve en önemli yeteneği varsa başarılı olur ve cok kazanır
    ITU mühendislik mezunu bir tanıdığım kafede askeri ücrete çalışıyor bunuda belirtmek isterim
    Ayrıca mahalleden tanıdığım bir abi ilk okul terk büyük bir fabrikada 9 bin liraya çalışıyor mesai prim vs hariç

Üstelik ülkemizde araç fiyatları çok yüksek kabul ediyoruz fakat kredi çekip araç almak çok kolay artık
    Belli bir seviye gelir olduktan sonra git biraz peşinat koy ayda bu kadar odemek istiyorum de zaten alabiliyorsunuz istediğiniz aracı.

Açıkcası beni ders çalışmaya iten yegane neden ileride mühendis olunca yapmak istediklerim, o statüde kendimi hayal etmem, yani çok isteyerek yapacağımı düşünüyorum , belki itüde okuyamayacağım ama iyi bir üniversitede okuyacağım umarım

• Mükemmel biri eğer üniversite mezunu değilse en fazla 379.000 euroya Mercedes - Benz Maybach S S 500 4 MATİC 2016 M ODEL'a binebilir...
    Mükemmel bir üniversite mezunu en fazla 376.000 euroya Porsche 911 Turbo S'e biner...
    Mükemmel bir mühendis en fazla 259.000 euroya Mercedes S 350 CDI 4Matic AMG PAKET'e biner.
    Mükemmel bir doktor en fazla 246.000 euroya BMW 7 Serisi 750xdL'ye biner.
    Mükemmel bir diş hekimi en fazla 219.000 euroya Porsche Panamera Diesel SOО.NAV.AİRMATİC'e biner.
    Mükemmel bir eczacı en fazla 214.000 euroya Porsche Panamera Diesel 2015'e biner.

Çok iyi herhangi biri eğer üniversite mezunu değilse en fazla 166.500 liraya Mercedes - Benz C 200 d BlueTEC Avantgarde'ye binebilir...
    Çok iyi bir üniversite mezunu en fazla 137.500 euroya BMW İ8 HYBİRD BAYİ ÇIKIŞLI 2015 MODEL'ya biner...
    Çok iyi bir mühendis en fazla 106.000 euroya Mercedes - Benz E 220 CDI BlueEfficiency AMG PA.'ya biner.
    Çok iyi bir doktor en fazla 118.500 dolara Chevrolet Camaro RS 2016'ya biner.
    Çok iyi bir diş hekimi en fazla 118.500 dolara Chevrolet Camaro RS 2016 MODELL'e biner...
    Çok iyi bir eczacı en fazla 170.000 liraya Mercedes E-Class 180 Style'e biner.

İyi herhangi biri eğer üniversite mezunu değilse en fazla 139.900 liraya Audi A4 2.0 TDI 150 PS'ye binebilir...
    İyi bir üniversite mezunu en fazla 149.000 liraya Mercedes - Benz C 200 d BlueTEC STYLE'e biner...
    İyi bir mühendis en fazla 166.500 liraya Mercedes - Benz C 200 d BlueTEC Avantgarde'ye biner.
    İyi bir doktor en fazla 159.000 liraya BMW 5.20i'ye biner.
    İyi bir diş hekimi en fazla 155.000 liraya Infiniti Q30 1.5 DCT 109 PS 2016 MODEL'e biner...
    İyi bir eczacı en fazla 155.000 liraya Infiniti Q30 1.6 DİZEL PREMİUM 2016'ya biner.

Orta düzey herhangi biri eğer üniversite mezunu değilse en fazla 91.000 liraya Renault Fluence 1.5 dCi Icon'a binebilir...
    Orta düzey bir üniversite mezunu en fazla 106.900 liraya 2015 sıfır manuel vites passat 1.6 tdi comfortlıne paket beyaz'a biner...
    Orta düzey bir mühendis en fazla 109.500 liraya 2015 VOLKSWAGEN PASSAT 1.6 TDİ BMT TİPTRONİK'e biner.
    Orta düzey bir doktor en fazla 129.000 liraya Volkswagen Passat 1.6 TDi BlueMotion Comfortline'a biner.
    Orta düzey bir diş hekimi en fazla 129.000 liraya Volkswagen Passat 1.6 TDi BlueMotion Comfortline'a biner...
    Orta düzey bir eczacı en fazla 114.900 liraya 0 km 2016 Passat 1.6 TDi BlueMotion Comfortline'a biner.

Zayıf herhangi biri eğer üniversite mezunu değilse en fazla 82.990 liraya Renault Fluence 1.5 dCi Icon'a binebilir...
    Zayıf bir üniversite mezunu en fazla 83.000 liraya Renault Fluence 1.5 dCi Icon'a biner...
    Zayıf bir mühendis en fazla 83.200 liraya 0 KM Renault Fluence 1.5 dCi Icon'a biner.
    Zayıf bir doktor en fazla 85.000 liraya Renault Fluence 1.5 dCi Icon'a biner.
    Zayıf bir diş hekimi en fazla 89.000 liraya 2016 SIFIR KM PASSAT CAM TAVAN + +IŞIK PAKET TUNGSTEN GRİ'ye biner...
    Zayıf bir eczacı en fazla 88.000 liraya Renault Fluence 1.5 dCi Icon'a biner.

Kötü herhangi biri eğer üniversite mezunu değilse en fazla 74.500 liraya Renault FLUENCE1.5 dCi İCON o km.2016 MODEL'e binebilir...
    Kötü bir üniversite mezunu en fazla 74.750 liraya Honda Civic 1.6 i-VTEC'e biner...
    Kötü bir mühendis en fazla 76.750 liraya Volkswagen Golf 1.2 TSi Comfortline'a biner.
    Kötü bir doktor en fazla 77.500 liraya Renault Fluence 1.5 dCi Icon'a biner.
    Kötü bir diş hekimi en fazla 81.000 liraya Renault Fluence 1.5 dCi Icon'a biner...
    Kötü bir eczacı en fazla 81.750 liraya 0 KM RENAULT FLUENCE İCON 1.5 dCİ EDC 110 PS. NAV. PAKETLİ'ye biner.

gibi...(örneklendirme yaptım, biraz daha meslekler genişletilebileceği gibi, meslekte başarı derecesi de biraz daha genişletilebilir.)

Bunun dışında bir de bir kişi en fazla binebileceği bir arabayı alsın ki?

Benim 72.500 liram var peşin vadesiz mevduat hesabında ve bununla bile parayla Sifir 1.5 dCi Icon alabiliyorum. Yatırım hesabını ve vadeyi bozsam Mercedes - Benz C 200 d BlueTEC STYLE'yi peşin parayla alabilirim... Ama neden alayım da tüm paramı bu arabaya vereyim ki... Salak mıyım ben :D

Eski nişanlım bana "Benim de bayağı bir birikmişim var(kendisi doktordu), ben de kendi birikmişimi sana verirsem, bankadan da kredi çekersek sana bir Chevrolet Camaro RS 2016 MODELL alabilirsin, senin mesleğine de, karizmana da bu yakışır zaten" dedi, düğüne 1 ay vardı, nişanı atıp 1 ay ortadan kayboldum.... Enayi gibi kredi çekip bir de borca gireyim ki, yarın ne olacağını bilemeyiz... Eski hatun Allahtan aşka bir şehirde yaşıyor, ama tüm şehiri benden nefret ediyor... "bunun için karı mı bırakılırmış", ulan evlimiydik de ayrıldık, sizin kız bana geleceğimin arçla borçla geçeceğini gösterdi de kaçtım... Kaldı onun vermesine gerek yok, alacak olsam aileden de alır, kalanı ile borç çekerim... Evet vermesi hoşuma gider, işime de gelir ama mantıklı bir sebep için verirse, daha da borca sokmak için değil İstanbul trafiğinde...

Ben de ise halen Fiat Linea 1.4 Fire Dynamic var ve 35 yaşında bekarım, mutluyum da... Dişlerimi yaptırdım en iyisinden zirkonyum, tanesine 700 lira verdim, en iyi şekilde yiyip içiyorum, rahatım... Ha bir de hayırlısı ile bir kısmet bulabilsem... Şöyle üniversite mezunu Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, helal süt emmiş, benim gittiğim mekanlarda giyinmesiyle, oturmasıyla kalkmasıyla beni en iyi ve en modern şekilde temsil edebilecek... Allah'tan şuan en büyük isteğim bu...

• quote:

Orijinalden alıntı: perSNN

Mükemmel biri eğer üniversite mezunu değilse en fazla 379.000 euroya Mercedes - Benz Maybach S S 500 4 MATİC 2016 M ODEL'a binebilir...
    Mükemmel bir üniversite mezunu en fazla 376.000 euroya Porsche 911 Turbo S'e biner...
    Mükemmel bir mühendis en fazla 259.000 euroya Mercedes S 350 CDI 4Matic AMG PAKET'e biner.
    Mükemmel bir diş hekimi en fazla 219.000 euroya Porsche Panamera Diesel SOО.NAV.AİRMATİC'e biner.
    Mükemmel bir eczacı en fazla 214.000 euroya Porsche Panamera Diesel 2015'e biner.

Çok iyi herhangi biri eğer üniversite mezunu değilse en fazla 166.500 liraya Mercedes - Benz C 200 d BlueTEC Avantgarde'ye binebilir...
    Çok iyi bir üniversite mezunu en fazla 137.500 euroya BMW İ8 HYBİRD BAYİ ÇIKIŞLI 2015 MODEL'ya biner...
    Çok iyi bir mühendis en fazla 106.000 euroya Mercedes - Benz E 220 CDI BlueEfficiency AMG PA.'ya biner.
    Çok iyi bir diş hekimi en fazla 118.500 dolara Chevrolet Camaro RS 2016 MODELL'e biner...

İyi herhangi biri eğer üniversite mezunu değilse en fazla 139.900 liraya Audi A4 2.0 TDI 150 PS'ye binebilir...
    İyi bir üniversite mezunu en fazla 149.000 liraya Mercedes - Benz C 200 d BlueTEC STYLE'e biner...
    İyi bir mühendis en fazla 166.500 liraya Mercedes - Benz C 200 d BlueTEC Avantgarde'ye biner.
    İyi bir diş hekimi en fazla 155.000 liraya Infiniti Q30 1.5 DCT 109 PS 2016 MODEL'e biner...
    İyi bir eczacı en fazla 155.000 liraya Infiniti Q30 1.6 DİZEL PREMİUM 2016'ya biner.

Orta düzey herhangi biri eğer üniversite mezunu değilse en fazla 91.000 liraya Renault Fluence 1.5 dCi Icon'a binebilir...
    Orta düzey bir üniversite mezunu en fazla 106.900 liraya 2015 sıfır manuel vites passat 1.6 tdi comfortlıne paket beyaz'a biner...
    Orta düzey bir mühendis en fazla 109.500 liraya 2015 VOLKSWAGEN PASSAT 1.6 TDİ BMT TİPTRONİK'e biner.
    Orta düzey bir doktor en fazla 129.000 liraya Volkswagen Passat 1.6 TDi BlueMotion Comfortline'a biner.
    Orta düzey bir diş hekimi en fazla 129.000 liraya Volkswagen Passat 1.6 TDi BlueMotion Comfortline'a biner...
    Orta düzey bir eczacı en fazla 114.900 liraya 0 km 2016 Passat 1.6 TDi BlueMotion Comfortline'a biner.

Zayıf herhangi biri eğer üniversite mezunu değilse en fazla 82.990 liraya Renault Fluence 1.5 dCi Icon'a binebilir...
    Zayıf bir üniversite mezunu en fazla 83.000 liraya Renault Fluence 1.5 dCi Icon'a biner...
    Zayıf bir mühendis en fazla 83.200 liraya 0 KM Renault Fluence 1.5 dCi Icon'a biner.
    Zayıf bir diş hekimi en fazla 89.000 liraya 2016 SIFIR KM PASSAT CAM TAVAN + +IŞIK PAKET TUNGSTEN GRİ'ye biner...

Kötü herhangi biri eğer üniversite mezunu değilse en fazla 74.500 liraya Renault FLUENCE1.5 dCi İCON o km.2016 MODEL'e binebilir...
    Kötü bir üniversite mezunu en fazla 74.750 liraya Honda Civic 1.6 i-VTEC'e biner...
    Kötü bir mühendis en fazla 76.750 liraya Volkswagen Golf 1.2 TSi Comfortline'a biner.
    Kötü bir diş hekimi en fazla 81.000 liraya Renault Fluence 1.5 dCi Icon'a biner...
    Kötü bir eczacı en fazla 81.750 liraya 0 KM RENAULT FLUENCE İCON 1.5 dCİ EDC 110 PS. NAV. PAKETLİ'ye biner.

gibi...(örneklendirme yaptım, biraz daha meslekler genişletilebileceği gibi, meslekte başarı derecesi de biraz daha genişletilebilir.)

Benim 72.500 liram var peşin vadesiz mevduat hesabında ve bununla bile parayla Sifir 1.5 dCi Icon alabiliyorum. Yatırım hesabını ve vadeyi bozsam Mercedes - Benz C 200 d BlueTEC STYLE'yi peşin parayla alabilirim... Ama neden alayım da tüm paramı bu arabaya vereyim ki... Salak mıyım ben :D

Eski nişanlım bana "Benim de bayağı bir birikmişim var(kendisi doktordu), ben de kendi birikmişimi sana verirsem, bankadan da kredi çekersek sana bir Chevrolet Camaro RS 2016 MODELL alabilirsin, senin mesleğine de, karizmana da bu yakışır zaten" dedi, düğüne 1 ay vardı, nişanı atıp 1 ay ortadan kayboldum.... Enayi gibi kredi çekip bir de borca gireyim ki, yarın ne olacağını bilemeyiz... Eski hatun Allahtan aşka bir şehirde yaşıyor, ama tüm şehiri benden nefret ediyor... "bunun için karı mı bırakılırmış", ulan evlimiydik de ayrıldık, sizin kız bana geleceğimin arçla borçla geçeceğini gösterdi de kaçtım... Kaldı onun vermesine gerek yok, alacak olsam aileden de alır, kalanı ile borç çekerim... Evet vermesi hoşuma gider, işime de gelir ama mantıklı bir sebep için verirse, daha da borca sokmak için değil İstanbul trafiğinde...

Ben de ise halen Fiat Linea 1.4 Fire Dynamic var ve 35 yaşında bekarım, mutluyum da... Dişlerimi yaptırdım en iyisinden zirkonyum, tanesine 700 lira verdim, en iyi şekilde yiyip içiyorum, rahatım... Ha bir de hayırlısı ile bir kısmet bulabilsem... Şöyle üniversite mezunu Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, helal süt emmiş, benim gittiğim mekanlarda giyinmesiyle, oturmasıyla kalkmasıyla beni en iyi ve en modern şekilde temsil edebilecek... Allah'tan şuan en büyük isteğim bu...

borca girmek zaten akıl karı bir iş değil hocam ama borca girilmeden de bu devirde mal sahibi olabilmek zor..
    Sıralamayı nasıl yaptınız biraz açar mısınız
    Ayrıca ''sana bir Chevrolet Camaro RS 2016 MODELL alabilirsin, senin mesleğine de, karizmana da bu yakışır zaten" dedi, düğüne 1 ay vardı, nişanı atıp 1 ay ortadan kayboldum...'' kısmı güldürdü

• Ülkemizde diğer gelişmiş ülkelerde olduğu gibi artık iyi üniversite mezun olan iyidir mentalitesi kalktı. Kim hangi projelerde önemli rol oynadıysa kim kendini çok iyi geliştirdiyse kapıyor işi. Forumda amerikaya yüksek lisans için giden nice arkadaşlarımız ve sizin tabirinizle gösterdiğiniz kötü üniversitelerden mezun insanların kendini geliştirmesiyle kaç para aldıklarını lütfen göz önünde bulunduralım.
    Birisi "istanbul-coders" adlı grubun maaşlarını yazıldığı drive örneğini atabilir mi , şenlensin burası
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

quote:

Orijinalden alıntı: perSNN

Mükemmel biri eğer üniversite mezunu değilse en fazla 379.000 euroya Mercedes - Benz Maybach S S 500 4 MATİC 2016 M ODEL'a binebilir...

borca girmek zaten akıl karı bir iş değil hocam ama borca girilmeden de bu devirde mal sahibi olabilmek zor..
    Sıralamayı nasıl yaptınız biraz açar mısınız
    Ayrıca ''sana bir Chevrolet Camaro RS 2016 MODELL alabilirsin, senin mesleğine de, karizmana da bu yakışır zaten" dedi, düğüne 1 ay vardı, nişanı atıp 1 ay ortadan kayboldum...'' kısmı güldürdü

Sıralamayı biraz salladım ama nişanlıdan ayrılma olayı doğru zaten ki anneme de yamuk yapmıştı, ulan paranın kaynağı annem ne o öyle az saygılı olsun büyüklerine...

Sıralamyı yaparken şöyle düşündüm, ülkenin en zenginleri bir üniversite mezunu bile değil ama üniversite mezunları da işlerinde mükemmelseler iyi kazanıyorlar ve her zaman mükemmel bir mühendis mükemmel bir doktordan kat kat fazla kazanır...

Yine dünyada hiç beklenmedik üniversite mezunları herkesten fazla kazanabiliyor, bir doktordan ve bir mühendisten bile

Ama bu mükemmellik için geçerlidir, müllemmeliyet azaldıkça doktor tabi ki mühendisten daha fazla kazanacaktır, zaten o şekilde de olmalıdır, avukat+doktor+diş hekimi gibi meslekler insan hayatıyla ıynaknen mühendi maiknalarla oynuyor ve o maikalar canlı değiller, oynayacağı zaman kapatabiliyor makinayı...

Çok iyi bir doktorsa çok iyi bir diş hekiminden yine kat kat fazla kazanırken işindeki iiyilik herne kadar azalsa da bir diş hekimi bütün bu meslekeler arasında en ince işe sahip olduğundan ve her diş hekimi aynı zamanda bir doktor ve mühendis olacağından bir diş hekimiinin bir doktordan daha fazla kazanması beklenir...

Eczacılar isee her zaman iyi kazanan mesleklerdendir... işinde ortalamanın altına bile düşse kazancı azalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 9 Mayıs 2016; 0:17:42 >

• Gercekten hayata dair butun mevzu bu mudur senin icin?

• 3-4 yıllık mühendisin,son 1 senedir 3.5k maaş alıyorum, araba alabilecek para hala biriktiremedim

• quote:

Orijinalden alıntı: sochic

Babam mimar bmw 520 ye biniyor hatta simdilerde satip 730 almayi dusunuyor.Muhebdiste mimarla benzer kazaniyordur heralde yani alabilir.
    Tabi bence Onemli olan bmwye mercedese binme onemli birsey degil.Bmw mercedese herkes biner.Onemli olan ferrari bentley rools royce a falan binmekki bunlarada muhendis binemez.Bu yuzden muhendis olmayin girisimci olun kendi isinizi kurun.Belki ceo bile olursunuz o zaman ferratiye binebilirsiniz.

Yemeksepetinin sahibi bmwye biniyor

• Mühendisim. Henüz yaşım genç hedef 2021 BMW 3.20d alacağım.
  • beyler o değilde 2012-2013 2. el c180 alınır mı?

üni hediyesi olacak 80-90 bin liraya ne öneriyonuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-46B352547 -- 9 Mayıs 2016; 8:48:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

Kendini gelişitirmiş nitelikli mühendisten bahsediyorum.
    Bu arada 150-200 binlik araçları kastediyorum

Tamamen öncelik meselesi kuzenim var muhendis ayda 13-14 bin tl kazanıyor istese seve seve alır biner fakat SuperB biniyor elegance Paket ve bmw ye bin basar diyor başka bir arkadaşım var 6-7 bin tl kazanıyor 520i si var

• Seni bilmem de bilader 15 sene içinde bineceğim ben

• Mersin'in küçük bir ilçesi olan Erdemli'de tanıdığım bir İnşaat Mühendisinin araçları;
    1- 2015 Model Mercedes (modeli hatırlamıyorum)
    2- 2011 Model Jaguar
    3- Eşinde 2014 Model Bmw 316i

Ziraat Mühendisinde ise 2015 Model Mercedes 200-250 bin civarına aldılar diye biliyorum. Tık para :) Başka aracı var mı bilmiyorum. Ona göre Mühendisleri küçümsemeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gokhan

beyler o değilde 2012-2013 2. el c180 alınır mı?

üni hediyesi olacak 80-90 bin liraya ne öneriyonuz?

DSG leon fr paket al sıfır.Veya Vw CC öneririm. Ha illa lüks olacak diyorsan Yeni kasa A3. Mercedes A B C serilerine çok önem vermiyor ucuz yollu araçlar.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.