Şimdi Ara

Bir Ogrencinin gozuyle Amerika'da yasam...! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.166
Cevap
102
Favori
110.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende Türkçen çabuk bozulmuş yazıcaktım tam foto istiyoruz yasadıgın mekan okul falan :)
  • Foto istiyoruz Serg...
  • Fotoğraf isteyenler var!.
  • Yıllık 22-43 bin $ baya yüksek rakam.Avrupa'da 10bin € kadar ödeyerek okumak mümkün.Hemde rahat rahat(İngiltere daha yüksek).
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ata

Yıllık 22-43 bin $ baya yüksek rakam.Avrupa'da 10bin € kadar ödeyerek okumak mümkün.Hemde rahat rahat(İngiltere daha yüksek).

ewt bende fazLa buLdumm...
    dier bazı üLkeLerde 7000-10000 arasıydı ...neden okdar farkLı senin ki =)
  • amerikalı kardşim nerelerdesn yha 2 günden beri msj atmıon özledik walla?
  • yaw beyler ben araştırma yaptım işte abd ve yurt dışında okumak için en aşaş iki tane etkinlik filan lazım işte basket fulbol filan.Benim bir yakın arkadaşın arkadaşı vardı o işte gitimş ugraşalrına sörf yazmış sahte belge filadna çıkartmış odan sorna bu toefl filan veriyor akıllı gidiyor oraya bunu sörf etkinliklerine alıyorlar bu yapamıyor ve yalalh diye basıyoralr tekmeyi varmıdır bu.Bir De Diyelim orada okumak için tam şartlar nler ögrenegin ben toefl sıanvının ve oraya gitmek iç.in diger sınavları verdim işte okul ortalamama çok yüksek vsvs.Yani başka yapılması gereken bir şey varmıdır
  • zevkle okudum
  • Yazının tamamını okudum.Ama sanırım bazı yerleri kacırdım tam olarak nerede oldugundan emin olamıyorum.Eger New Yorkdaysan uzulurum valla.Bende 7 senedir New Yorkda ya$ıyordum daha 1 ay olmadı Wisconsin'a ta$ınalı.New Yorkda Guney Amerikalı sayısı oldukca fazladır.Hatta kaldıgın ortamlarda, gittin okulda Guney Amerikalıların sayısı Normal Amerikalıların sayısından fazla bile olabilirYine Hindistanlı ve Cinlilerin de sayısı oldukca fazlaydı benim kaldıgım yerde ve bu ki$iler ingilizce konu$tugu zaman anlaması oldukca zor oluyordu.Bu arada New York/Long Island-Mineola da kalıyordum.Spor cogu ki$inin hayatının merkezinde.Matematikleri oldukca kolaydır bize gore.Lise2 deyken hatırlıyorum Turkiye de 7. 8. sınıfta ki $eyleri goruyorduk.Bu kadar kolay $eylere bile hesap makinası kullanıyorlar. Bu arada dun Thanksgivingdı.Bana dun arkada$lar Ak$am seni yiyecegiz fln diye $aka yapıyorlardı.(Turkey=Hindi)
    Bende rahatsızım bu durumdan Bu arada egitim almak istiyorsan New York'u kesinlikle onermem.Amerika da ki universitelerin oldugu bir Top 100 listesi var.Burda New York'dan listeye giren Cornel var.Oldukca iyidir.Ama fiyatı da oldukca pahalıdır ve kolay kolay burs kazanamazsın.Eger geni$ kapsamlı bir egitim alacaksan Wisconsinı oneririm.Benim de buraya gelme nedenim egitimdi ztn.O bahsettigim Top 100 listesinde 13. sırada olan Wisconsin Universitesinde okumak icin burayı sectim.Turkiye tarafından da tanınıyor.Bir yandan da New Yorkdan sonra Wisconsin'ı gorunce buralara cennet dedim.New York da da ye$illik oldukca var ama burası tam bir cennet gibi yerlerde asla cop goremezsin her$ey duzenlidir.Guney Amerikalı sayısı oldukca az.Hindistanlı sayısı yok denecek kadar az.Cinliler her yerde ki gibi burda da var.Ama New Yorkda ki gibi etrafınızda bir suru farklı diller duymuyorsunuz herkes Ingilizce konu$uyor.Egitimin icin buraları du$unsen iyi olur ama yine de senin kararın.

Bu arada Wisconsin Universitesi ile ilgili ufak bir bilgi vereyim.Eger 1 seneden fazla suredir Wisconsında ya$ıyorsan Universitenin fiyatı 8.000 dolara du$uyor.Eger 1 seneden az suredir kalıyorsan 20.000 dolar fiyatı var.Bunun gibi uygulaması olan bir kac eyalet universitesi daha var.Wisconsin Universitesinin bu yuzden 50.000 e yakın ogrenci sayısı var.Universite kampusu de mevcut.

Not: Umarım oldugun yer New Yorkdur yoksa bu kadar $eyi bo$a yazmı$ olurum :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y!g!T -- 23 Kasım 2007; 18:50:49 >

• ben bi kaç ay önce üniversiteden kabulümü aldım.öyle herhangi bi spor dalı fln istemediler benden.sadece not dökümü ve diploma yı istediler.tabi okul evrakları,diğer belgeler vs. dışında...3 hafta,1 ay sonra fln da geldi kabul.yani illa sporcu olcan diye bi şey yok...toefl sınavına gelince de ben burda almadım toefl..okulun dil kursuna gidicem ilk yıl.2 dönem sürüyo.eğer ilk dönemde toefl alırsam sonraki dönem üni ye direk başlayabilirim.alamazsan bi dönem daha okuyup bir yılı tamamlıycam...

@Y!g!T

arkadaş galiba carolina'da.ama güney mi kuzey mi hatırlamıyorum..
    quote:

Orjinalden alıntı: emrebulgur

yaw beyler ben araştırma yaptım işte abd ve yurt dışında okumak için en aşaş iki tane etkinlik filan lazım işte basket fulbol filan.Benim bir yakın arkadaşın arkadaşı vardı o işte gitimş ugraşalrına sörf yazmış sahte belge filadna çıkartmış odan sorna bu toefl filan veriyor akıllı gidiyor oraya bunu sörf etkinliklerine alıyorlar bu yapamıyor ve yalalh diye basıyoralr tekmeyi varmıdır bu.Bir De Diyelim orada okumak için tam şartlar nler ögrenegin ben toefl sıanvının ve oraya gitmek iç.in diger sınavları verdim işte okul ortalamama çok yüksek vsvs.Yani başka yapılması gereken bir şey varmıdır

• beyler Contranarya' yla az önce msn den konuştum, şehir dışına çıkmış gene gidecekmiş, dönüşte resimeri yollucam dedi.
  • Güzel bir durum.Bende üniversiteyi kazanabilirsem amerikaya gitmeyi düşünüyorum.Tanıdıklar falan var.Senin ingilizcen baya iyi olmalı?Şuanda benim ing yazarken,okurken falan iyide,canlı olarak tamamen yabancı birisiyle hiç konuşmadım,onuda geliştirmeye çalışıyorum işte.Sağol yazdıklarını öğrendiğim iyi oldu :)
  • Tuh bo$una yazdık o kadar $eyleri
  • yok ya,şahsen benim için iyi oldu...

bu arada resimleri sabırsızlıkla bekliyoruz
  • Beyler ben şuan 2. sınıf işletmedeyim,amerika da ki bir üniversiteye geçiş yapma imkanım varmı,fiyatlar yukarıda ki arkadaşın yazdığı gibi 7-8 bin dolar ise iyiymiş.
  • Vay be inş. bende Avusturalya'ya gidicem bu yaz
    2-3 ay kalmayı planlıyom
    İngiliz sömürgesimiymiş neymiş
    Ben gidersem ordan yazarım sizlere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akkakk15 -- 23 Kasım 2007; 21:23:12 >
  • haa avril i görürsen selam sööle
  • quote:

Orjinalden alıntı: akkakk15

Vay be inş. bende Avusturalya'ya gidicem bu yaz
    2-3 ay kalmayı planlıyom

Oraya da gittim.3 hafta kadar kaldım.Gidersen Melbourne ya da Sydney e gitmeni tavsiye ederim.Avustralya Amerikadan daha guzel bir yer ya$amak icin.Her$ey cok ucuz.Turkiye de ki pazarlara benzeyen kucuk $irin pazarlar acıyorlar.Her turlu $ey satılıyor.Her yer ye$illik.Melbourne de Avustralya yerlileri olan Aborjinleri de bolca gorursunuz.Giyini$lerinden fln belli oluyor.

@Kelli Felli
    Benim bahsettigim sistem cok yaygın degil.$uan bildigim Wisconsin ve California eyaletlerinde ki bir kac okul bu sistemi kullanıyor.Wisconsin Universitesi icin eger Wisconsin eyaletinde 1 seneden fazla suredir ya$ıyorsan okulun fiyatı 8000 dolara du$uyor.Tabi notlarının o universiteye yetmesi lagzım.Oldukca iyi bir universite cunku.Eger 1 seneden az suredir oturuyorsan fiyatı 20000 dolar oluyor.Wisconsin universitesi gene daha ucuz 20000 dolar olsa bile.New York,Boston da kiler 40000 dolara yakın istiyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: Y!g!T

quote:

Orjinalden alıntı: akkakk15

Vay be inş. bende Avusturalya'ya gidicem bu yaz
    2-3 ay kalmayı planlıyom

Oraya da gittim.3 hafta kadar kaldım.Gidersen Melbourne ya da Sydney e gitmeni tavsiye ederim.Avustralya Amerikadan daha guzel bir yer ya$amak icin.Her$ey cok ucuz.Turkiye de ki pazarlara benzeyen kucuk $irin pazarlar acıyorlar.Her turlu $ey satılıyor.Her yer ye$illik.Melbourne de Avustralya yerlileri olan Aborjinleri de bolca gorursunuz.Giyini$lerinden fln belli oluyor.

@Kelli Felli
    Benim bahsettigim sistem cok yaygın degil.$uan bildigim Wisconsin ve California eyaletlerinde ki bir kac okul bu sistemi kullanıyor.Wisconsin Universitesi icin eger Wisconsin eyaletinde 1 seneden fazla suredir ya$ıyorsan okulun fiyatı 8000 dolara du$uyor.Tabi notlarının o universiteye yetmesi lagzım.Oldukca iyi bir universite cunku.Eger 1 seneden az suredir oturuyorsan fiyatı 20000 dolar oluyor.Wisconsin universitesi gene daha ucuz 20000 dolar olsa bile.New York,Boston da kiler 40000 dolara yakın istiyor.

Zaten kalcağım yer Sydney

• özendim vallahi
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.