Şimdi Ara

'BİR OYUN TEZGAHLIYORLAR!'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sabah erken saatlerde Ergenekon Soruşturması kapsamında İstanbul ve Ankara’da yaşanan gözaltılar, Türkiye’nin sıcak gündemi olmaya devam ediyor.

Odatv.com olarak, yaşanan sıcak gündemle ilgili olarak, gazeteci Emin Çölaşan ile konuştuk.

Ergenekon Soruşturması kapsamında göz altına alınan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay’ın da yakın arkadaşı olan Emin Çölaşan, sıcak gündemi Odatv.com’a yorumladı.

İşte Emin Çölaşan’ın açıklamaları…

“Mustafa Balbay, son derece düzgün, dört dörtlük, esprili, şakacı, kafası çalışan, Atatürkçü, Laik, Çağdaş, Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkan bir arkadaşımız. Cumhuriyet Gazetesi’nin Ankara Temsilcisi. Yani ben bugün, bu sabah Mustafa’nin göz altına alındığını duyunca şok geçirdim doğrusunu isterseniz. Yani sadece Mustafa Balbay değil, Hurşit Tolon paşa, Şener Eruygur paşa, Sinan Aygün. Bunlar Atatürk’e, Cumhuriyet Rejimi’ne, Laikliğe, Cumhuriyet Rejimi’nin ilkelerine sahip çıkan insanlar.

Yani şimdi Türkiye’nin dört bir yanında AKP’nin yetiştirdiği binlerce hırsız yaşarken, binlerce ahlaksız adam palazlanırken, sen kalkıyorsun, savcılık emriyle bu insanları Ergenekon çetesi, darbeci vs… tırnak içinde söylüyorum bunları, suçlaması altında bu insanları gözaltına alıyorsun. Ergenekon iddianamesi 1 yıldır hazırlanmıyor, bir sürü insan suçsuz yere hapis yatıyor içeride. Yazarlar var, gazeteciler var, emekli askerler var. Nerde o insanların hakkını savunacak olan yargı mekanizması. Nerede o insanların hakkını savunacak olan devlet mekanizması?

Bakın hiçbir şey yok ortalıkta, hiçbir şey yok. Suçsuz yere bir yıldır, henüz iddianamesi hazırlanmamış, bir dava için, hayali bir senaryo için bir sürü insan içeride yatıyor. Yazık değil mi? Günah değil mi? Bu nasıl hukuktur, nasıl adalettir? Bunların hesabını soran yok bunlara. Onun için bugün Yargıtay Başsavcısı’nın Anayasa Mahkemesi’nde yapacağı açıklamaları 2. plana, hatta 3. plana atmak için bu oyunun zamanlaması bu şekilde tezgâhlanmış durumda. Bu kadar net ve somut olarak görüyoruz ki karşımızda bu hadiseyi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, AKP’nin kapatılması davasında konuşacak ama onun öncesinde gündemden bunu düşürmek için AKP’ye karşı gelecek suçlamaları gündemden düşürmek için böyle bir operasyon tezgâhlanıyor. Bu inanılır gibi bir olay değildir.

Oyun o kadar net, açık olarak oynanıyor ki, karşı taraf tarafından ama bu ülkede Cumhuriyet Rejimi’ne sahip çıkan, Atatürk ilkelerine sahip çıkan, devrimlere sahip çıkan milyonlarca insanımız var, örgütsüz de olsa var. Onun için onları yıldırmak, sindirmek öyle birkaç günlük gözaltılarla falan mümkün değil.

Gereğini yapacaklar, biz de karşı çabalarımızı sonuna kadar sürdüreceğiz. Bütün hadise budur.

Korkunç bir tedirginlik var tabi ortada, yani öyle bir tezgâh kurulmuş ki, yani buna normal bakmak, normal karşılamak mümkün değil böyle bir şeyi. Ama burada beni en çok üzen olay, sabahtan beri ekranları izliyorum, bazılarına çıktım, konuştum, 4-5 tanesine çıktım, ben de konuştum, beni en çok üzen olay nedir biliyor musunuz? Gazeteci geçinen bir takım tipler, ortalığa çıkıp muhbirlik yapıyorlar, ihbarda bulunuyorlar, jurnalliyorlar.

Ne kadar iyi oldu, bu operasyon geç bile kalmıştı, gibi lafları duydum ben bugün ve bizim mesleğimizin nerelere geldiği konusunda bir kez daha benim yüzüm kızardı. Adam çıkıyor ya da kadın, ikisi birlikte, iki cins de birlikte, çıkıyorlar, diyorlar ki; bu operasyon geç bile kalmıştır. Bunlar darbecidir, bunlar Türkiye’de askeri rejimi isteyen tiplerdir diye, bu operasyonu övme cüretinde bulunuyorlar. Utanç verici bir olaydır, yüz kızartıcıdır. Bu iş AKP’nin çuvallamasının, bitiş noktasına gelmesinin göstergesidir.

Dolayısıyla yapacak ne olduğunu şu anda hiç kimse bilemez, ben de bilmiyorum. Çünkü hiçbir ülkede yaşamaya alışık olmadığımız olaylardır ve bunları tek tek yaşıyoruz. Aynen İlhan Selçuk olayının, gözaltı olayının devamı şimdi yaşanıyor. Ve burada tabi şu şeyi de hatırlatmak gerekiyor. Bu AB, AKP’yi savunan, sonuna kadar kollayan, kendilerinin Türkiye şubesi olan AKP’yi savunan, kollayan AB, hadi gelsin bakayım, şu kepazelikten sonra bir ses versin. Bir laf etsin AB. Türkiye’nin nereye gittiğini, nereye sürüklendiğini AB görmüyor mu? Bizden çok daha iyi görüyorlar ama ses veremiyorlar, çünkü onlar AKP’nin savunucusu. AKP ne derse onu onaylamak, alkışlamak ve AKP zora düştüğü zaman da bu kapatılma davasında olduğu gibi, onu koruyup kollamak. Onların görevi, işlevi o.”

Odatv.com

• türkiyede 1-2yılda bir olan kısır dögün bu arkadna is cevirme muhabbeti hep böle nie böle ... nese!!
  • ankaralılar yarın 12 de cumhuriyet ankaranın önünde toplanıyoruz. herkesi bekliyoruz
  • 'Atatürk'ü sevmekle suçlanıyorum'
    "Ergenekon soruşturması"nı yürüten İstanbul Cumhuriyet savcılarının talimatı doğrultusunda gözaltına alınan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, "Atatürk'ü sevmekle suçlandığını" öne sürdü.

Polis ve jandarma ekiplerince Sinan Aygün'ün evinde arama yapıldı. Arama
    sırasında, Sinan Aygün'ün kız kardeşi Sibel Aygün ile avukatlarından
    Esin Gürel'in de eve girdikleri görüldü. Arama
    sonunda Aygün'e ait olduğu bildirilen bazı CD'ler, bilgisayar kasası ve
    not defterleri ekiplerce götürüldü.

Daha sonra polislerin gözetiminde evden çıkarılan ve polis otomobiline
    bildirilen Aygün, bir gazetecinin "Neyle suçlanıyorsunuz?" sorusunu
    Aygün, "Atatürk'ü sevmekle suçlanıyorum" diye yanıtladı. Aygün, başka
    bir gazetecinin "Evden neler alındı?" sorusuna da "Bilgisayarıma bile
    el koydular" karşılığını verdi.

Evden ATO'ya getirilen Aygün, kapıda oda meclisi üyelerince alkışlarla
    karşılandı. Aygün'ün polis otosundan indirilişi sırasında gazetecilerle
    güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı. Aygün'ün
    ATO binasına girerken sorular üzerine, "Atatürk'ü sevmekle
    suçlanıyorum" sözlerini tekrar ettiği duyuldu. Aygün, daha sonra
    güvenlik güçleri tarafından ATO'daki odasına çıkarıldı.

Gazetecilerin ATO binasına girişi ise polislerce engellendi. ATO
    binası önünde mensuplarının yanı sıra oda meclis üyeleri ve vatandaşlar
    bulunuyor. Bazı vatandaşların elinde Türk bayrakları olduğu dikkat çekti.

http://haber.gazetevatan.com/haberde...Category id=1

• Ataturkcu laik cagdas su bu.Ne yani adamlar suc isleyemezler boyleler die, suc islemisseler cekecekler sonuna kadar.Suc islemisseler eger ve bunun sonucundada Ataturk'un zirhi altina siginiyorlarsada yazikalr olsun Ataturk'u kullandiklari icin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: smyrna17

Ataturkcu laik cagdas su bu.Ne yani adamlar suc isleyemezler boyleler die, suc islemisseler cekecekler sonuna kadar.Suc islemisseler eger ve bunun sonucundada Ataturk'un zirhi altina siginiyorlarsada yazikalr olsun Ataturk'u kullandiklari icin.

biz bazıları gibi kişiliksiz değiliz, bazıları dinin altına sığınır, uyuyan güzeller sizler baş tacı edersiniz. biz kimsenin arkasına sığınmayız. kişiliksiz yorumlarına devam etme
  • Ergenekon Destanı [2008]

Director: RTE
    Writers: Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya
    Stars (First 5): RTE, Sinan Aygun, Orgeneral Şener Eruygur, Mustafa Balbay, Orgeneral Hurşit Tolon
    Studio: Çankaya Pictures
    Release Date:01 07 2008
    Genre:Action, Thriller
    Tagline: Darbe geliyorum demez !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 1 Temmuz 2008; 23:26:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: salkinma

quote:

Ataturkcu laik cagdas su bu.Ne yani adamlar suc isleyemezler boyleler die, suc islemisseler cekecekler sonuna kadar.Suc islemisseler eger ve bunun sonucundada Ataturk'un zirhi altina siginiyorlarsada yazikalr olsun Ataturk'u kullandiklari icin.

biz bazıları gibi kişiliksiz değiliz, bazıları dinin altına sığınır, uyuyan güzeller sizler baş tacı edersiniz. biz kimsenin arkasına sığınmayız. kişiliksiz yorumlarına devam etme

15 gundemi benim kisiliksiz oldugumu cikardin 15 gun olmus geleli ne biliosun benim hakkimda ne kadar taniyorsun.Git de orjinalin gelsin
  • quote:

quote:

ya dengesiz dengesiz konusup gelip forumda provakatörlük yapma
    git meydanında nabıyosan yap adam akıllı ye copunu otur aşağı
  • quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

Ergenekon Destanı [2008]

Director: RTE
    Writers: Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya
    Stars (First 5): RTE, Sinan Aygun, Orgeneral Şener Eruygur, Mustafa Balbay, Orgeneral Hurşit Tolon
    Studio: Çankaya Pictures
    Release Date:01 07 2008
    Genre:Action, Thriller
    Tagline: Darbe geliyorum demez !

• quote:

quote:

quote:

15 gundemi benim kisiliksiz oldugumu cikardin 15 gun olmus geleli ne biliosun benim hakkimda ne kadar taniyorsun.Git de orjinalin gelsin

merak etme ne olduğunu sağır sultan bile duydu, 1 günlük kullanıcı bile anlar

vincent mancini
    o copu münasip bir yere....

• quote:

quote:

quote:

quote:

vincent mancini

hop hop hop ağır ol

• hop hop hop ağır olalım hepımız sabote etmeyelım konuyu.....

• Niye bu kadar büyütülüyor anlamıyorum.Bu kişilerin dokunulmazlıkları mı var.ADD başkanı veya üyesi olmak veya emekli general olmak suç işlemeyeceği anlamına geliyor ,yargılanamaz anlamına mı geliyor.Sorgulanırlar suçsuz bulunurlarsa salınırlar suçlu bulunurlarsa paşa paşa cezalarını çekerler.İçlerinden birkaçı suçlu bulunursa ne yapacaksınız ki büyük ihtimalle bulunacak,ayrıca bu kadar ünlü ve toplumun bir kesiminde saygınlık kazanmış kişileri eften püften sebeplerle gözaltına alacaklarını zannetmiyorum
  • quote:

quote:

quote:

quote:

vincent mancini

uygun kişinin müsaip bi yerine itina ile sokacam o copu aklın copta kalmsın

• ya bi git deli etme adami git orjinalinle gel, hey Allahim ya coluk cocukla ugrasiyoruz

Konuya gelirsek bu sorusturmada Genelkurmayin bir bilgisinin olmadiginimi saniyorsunuz? Bassavci Genelkurmayin onayiyla bu sorusturmaya girismitir.Genelkurmayda artik kurumun adini kullanaraak biseylerin cigirtkanligini yapan bu kimselerden kurtulma karari olmistir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smyrna17 -- 1 Temmuz 2008; 23:40:52 >
  • OLAY ÇOK BASİT ARAP KIRMALARININ VE ATATÜRK DÜŞMANLARININ ATATÜRKÇÜ MİLLİYETÇİ VE CUMHURİYETÇİ KESİME AÇTIĞI BİR SAVAŞBU OPERASYONDA GÖZALTINA ALINAN ADAMIN TÜRKLÜĞÜ VE ATATÜRKÇÜLÜĞÜ TESCİLLENMİŞTİR
  • Bu ülkede her ulusalcı,Atatürk'çü ergenekoncuysa bende ergenekoncuyum. Milyonlar gibi, buyursunlar beni de alsınlar atsınlar zindanlara Atam İzindeyiz!

"...iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler..."

• 6-7 yıldır, Ülkenin temel değerlerini değiştirmek üzere yapılabilecek tüm pislikler yapılıyor.

*Orduya çamur atılıyor,
    *Ulusalcı değerleri savunanlar çetecilikle suçlanıyor,
    *Fatoş efendinin adamları polise ve orduya sızıyor,
    *Devlet bankalarının kredileriyle yandaş besleme medya yaratılıyor,
    *Ülkenin tüm kitleri 3-5 kuruşa yandaşlara yada yabancı sermeyeye peşkeş çekiliyor,
    *Finans sistemi tamamiyle yabancıların eline geçiyor,
    *Ülke toprakları parsel parsel yahudilere satılıyor,
    *Salakca tarım politikaları nedeniyle tarımsal ürünlerde tüm kalemlerde ithalat yapılıyor,
    *Gdo suyla oynanmış bakliyat piyasada cirit atıyor,
    *vs,vs,

Bu işin sonu iç savaş, Türkiye Cumhuriyetini kolay kurmadık Abd, Avrupa, Arab ve Yahudi kuklası iktidarada o kadar kolayda teslim etmeyeceğiz.

• " Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, AKP’nin kapatılması davasında konuşacak ama onun öncesinde gündemden bunu düşürmek için AKP’ye karşı gelecek suçlamaları gündemden düşürmek için böyle bir operasyon tezgâhlanıyor. Bu inanılır gibi bir olay değildir."

Bu yoruma sonuna kadar katılıyorum.Bütün yazıyı okumanıza da gerek yok özet nokta burası.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.