Şimdi Ara

Bir perakendeci bilgisayar donanımlarında yaşanan arıza oranlarını paylaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
3
Favori
1.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir perakendeci bilgisayar donanımlarında yaşanan arıza oranlarını paylaştı
    Filipinler’de bir perakendeci olan Hardware Sugar, birkaç yıla ait operasyonları sonucunda en çok arıza yaşayan veya bir şekilde iade olunan bilgisayar donanımlarını ve markalarını paylaştı. Firma, Amazon, Newegg, Best Buy gibi büyük bir mağaza olmasa da veriler bir fikir oluşturması açısından önemli olabilir.

Bilgisayar bileşenlerindeki arıza oranları paylaşıldı

Perakendecinin paylaştığı verilere göre ekran kartları, özellikle Gigabyte'ınkiler, tüm donanım bileşenleri arasında en yüksek arıza oranına sahip olanlardı. Satıcının verileri, Gigabyte markalı ekran kartlarının yüzde 5’inin iade sürecine girdiğini gösteriyor. Öte yandan MSI ise yüzde 1,5 başarısızlığa sahip olmuş durumda. Öte yandan satıcı, bu arızaların hangi ürün modelinde olduğunu ise paylaşmadı.

Anakartlar tarafındaysa durum tam tersine dönmüş vaziyette. MSI anakartları, Gigabyte anakartlarından (%1,8) daha yüksek arıza oranına (%2,4) sahip fakat yine bu konuda da hangi çipsetlerde sorun yaşandığına dair bir veri paylaşılmadı.

Bir perakendeci bilgisayar donanımlarında yaşanan arıza oranlarını paylaştı
    Bilgiler ayrıca, Filipinler'de Corsair ve Cooler Master gibi büyük isimleri geride bırakarak Seasonic güç kaynaklarının çok popüler olduğunu ortaya koyuyor. Güç kaynağı noktasında Corsair ve DeepCool en düşük arıza oranına sahip markalar arasında yer alıyor. RAM ve depolama tarafındaysa en yüksek arıza oranı TeamGroup ürünlerde yaşanırken soğutma çözümlerinde ise en yüksek arızaya NZXT sahip oldu. Bu veriler elbette istatistiksel anlamda çok sağlıklı bilgiler sağlamıyor zira örneklem boyutu çoğu ürün grubunda düşük bir seviyede.

Kaynak:https://wccftech.com/retailer-discloses-failure-rates-for-popular-hardware-over-four-years-worth-of-tracking/

• İstetistiğe bak

30-40 adet üründe neyin istatistiğini tutmuşlar acaba :)

• Kaynaktaki resimler tam alınmamış. Dolayısı ile haberde geçen Seasonic için istatistik resmi yok.

• Adam aldığının/sattığının istatistiğini tutar. 30-40 adet de olsa, 300-400 adet de olsa. İstatistik tutanın değil, bunu dünya çapında haber yapanların kafası iyi mi diye düşünmek gerekir.

• editör bloclakama imkanı istiyoruz

@gun

• 2 yıl önce kullandıgım msi ekran kartı cortladı garantiden yenisini verdiler. 2 ay önce msi anakrt aldım x570 sıfır daha oda boozuk çıktı bu sefer değişim yapmadılar bana kitlediler kullanıco hatasıymışmış. Msi artık güvenim kalmadı zaten bu haber olmasa bile güvenimi kaybetmişti msi en çok bozulan anakart oldugunu görmek beni şaşırtmadı. Bundan sonra asus çuyum

• Marka fanatiklerinin yorumlarda birbirine girmesi için yazılmış, haber niteliği taşımayan, saçmasapan bir masal bu yazılanlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Diğer markalar nerede? Hadi kargo sürecinde sorun olduysa? Boş haber olmuş!

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Gigabyte'dan ağzım yansı Asus'cu oldum.Asus'dan ağzım yandı MSI'cı oldum. Şimdilik MSI ile bir sıkıntım yok. Son 10 yıl içindeki kişisel deneyimimdir. Al birini vur ötekine. Hangisini kullanıyorsanız kötü deneyim yaşama olasılığınız onladır.

• 3 gigabyte 2 msi ankart kullanmış biri olarak iki markadada sorun yasamadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD sistemlerde ASUS hiç bir ürün önermem arkadaşlar. Anakart filan almayın yani...
    Gigabyte anakartlar cidden daha iyi ve kullanışlı... Ayrıca bu Trident Z lerde arıza çok oluyor malesef...

Sıvı soğutucuya gelirsek 40 sotucu ile 156 sogutucu karşılaştırmışlar nzxt daha çok arıza veriyor demişler :D

• Kişisel deneyimim. Iceu yüzünden corsair den uzak durun, soğutma için arctis yada nzxt alın. Anakart da msi en mantıklısı. Depolamada corsair ya da samsung taviz verebilirsiniz elbet. Kasada da taviz verebilirsiniz yeter ki içi geniş ve ferah olsun. Psu corsair abi heyecan aramaya gerek yok. İşlemci ve anakart kaldı dimi burada para konuşur.

• Asus gigabyte asrock msi anakartlari kullandim içinden illallah çektiren msi oldu ben hayatımda bu kadar fazla ısınan anakart görmedim 5 6 ay sorununu çözen kadar isdirap çektim resmen işlemci hızı oyunlarda öyle bı dusuyorduki oyunlar da fps 15 20 civarlarında hep bios uptade vs bile kabul etmiyordu anakart Allah'tan servise götürdüm bı şekilde 2 sayfa sorunların olduğunu yazdığım bı A4 kagit adamlar direk iade aldılar aynı ürünü istemedim Asus aldım ve en ufak sorun yasamadim bu bütün msi ürünlerinde olacak bir sorun tabiki değil ancak agzim yandı hayatta çok çok cüzi olsa dahi almayı düşündüğüm bı marka değil msi anakart gigabyte x470 aorus ultra kullanıyorum asirir menunum bundada yazılımsal bı problem var RGB ışıkları arada bı kafasına göre değişiyor o da sorun değil iki tıklama ile düzeltiyorsun en memnun kaldığım marka Asus dur saygılar...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tüm markaların fiyat seviyesine göre ürünlerinin kalitesi değişiyor. benim 2007 den beri deneyimim giriş ve orta seviye ürünlerde en düşük kalitede bileşen kulanan marka asus. 350 derece sıcaklıkta bile kömürleşen pcb kullanan bir marka

• gigabyte ve asus kullandım , gigabyte de her zaman bir eksik oluyor , en lüx anakartını bile alsanız asusun orta anakartında olan basit bi özellik gigabyte de olmayabiliyor böylede saçma bi anakart .

• Daha önce MSI anakartım ekran kartı takılırken bozuldu ve bir daha da çalışmadı. Takan arkadaş daha önce yüzlerce bilgisayar toplamış çok tecrübeli bir arkadaş. Odur budur bi daha MSI anakart almadım.
    5 sene önce Ryzen ilk nesil çıktığında Gigabyte Aorus anakart aldım. Aynı anakart üzerinde şu anda Ryzen 9 5900x kullanıyorum. 5 yıl içinde RAM, işlemci, grafik kartı vs gibi bir sürü bileşeni değiştirip wifi adaptörü gibi bir sürü de yeni bileşen ekledim ve çok şükür kartım hiç sorun çıkarmadı.

• Uzun mining sonrasinda ariza oranları en yüksek asus. Asus ekran kartlarınin fanlarinin hepsi arizalandi. Özellikle tuf serisi rezalet. Garanti tarafindan degistirildi. Zotac evga ve gigabyte en kaliteli fana sahip. Özellikle zotac çok kaliteli malzemeler kullanıyor. Msi ve asus hava civa.. En çok reklama para harcayan firmalar. Kalite bakımından zotac evga ve gigabyte a yetişemezler.

• İki gigibyte anakart kullandiim bir sıkıntı yasamamadim

• Bu tarz parçalar tamamen şans işi arkadaşlar. Ama benim şahsi fikrim şu, AMD bir sistem topluyorsanız MSI dan uzak durun. Birinci tercih gigabyte ikinci ise asus olsun. İntel sistem topluyorsanız da ilk tercih Asus ikinci MSI olsun. Ram konusuna gelirsek de birinci tercih xpg (adata) ikinci Corsair olsun. Ekran kartı Nvida kanalında en iyisi Evga idi artık yok ?? mevcuttakilerde ise msi ve asus (ikiside aynı). Amd de ise ilk tercih asus sonra msi. Gigabyte dan uzak durun ekran kartında. Diğerlerini hiç almayın. Xfx sapphire powercooler falan çöp. Psu da ise şuan Tr de zirve asus da devamında ise corsair. Ama seasonic olsa başı o çeker. Kasada ise Lianli ve coolermaster derim. Geriye kaldı sıvı soğutma onda da bence zirve yine Asus da ikinci seçenek ise thermaltake.

• Herkes her markaya sövdüğüne göre sessizce dağılalım mı. Anakartı evde kendim üretmek zorundayım artık; MSI, Gigabyte, Asrock ve Asus alınmayacak çöpler olduğu için Bir perakendeci bilgisayar donanımlarında yaşanan arıza oranlarını paylaştı 

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.