Bir Ubisoft Oyunu Olan Star Wars Outlaws Ne Kadar İyi Olabilir Ki? Kanaatimce Ubisoft'un yaptığı iş, ticari anlamda önemli bir yönüyle nitelikli dolandırıcılığa giriyor. Aşırı yüksek fiyatlar ve buna rağmen özgün olmayan oynanış, hikâye, aynı şeyleri tekrar ettirme, oyun doldurma, şişirme, süre uzatma için bir sürü sıkıcı klişeye her oyununda başvurma artık klasikleşmiş, bunları sürekli kullanıyor ve her seferinde acaip yüksek fiyatlar talep ediyor. Tabi Türkçe dil desteği olmaması da cabası. Bu fiyatları hak etmesi için tamamen özgün bir içerik sunması lazım ama öyle olmuyor. Tamam grafikler ve hikâye değişiyor ve önünüzde sanki yepyeni bir oyun varmış gibi bir imaj oluşturuyor ama işin aslının öyle olmadığı dikkat edildiğinde (oyun çıktığında) ortaya çıkıyor. Hikâye ve grafik farklı olup, benzer ve aynı şeyleri üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri yaptırınca ve tamamen tekrara düşünce elbette orijinallik diye bir şey kalmıyor. Bunun adına olsa olsa adam uyutmaca denilebilir! Artık Ubisoft ismini duyunca ciddi bir kaçınma ve uzak durma hissiyatı sarıyor her yanımı. Star Wars Outlaws da büyük oranla fos çıkacak gibi görünüyor çünkü adamlar oyun yapma tarzlarını hiç değiştirmiyorlar. Aynı tas, aynı hamam, bundan da hiç rahatsız değiller, çünkü nasılsa para kazanıyorlar! Her ne kadar yayıncı Ubisoft ve geliştirici Massive Entertainment olsa da, bu firmanın çizgisi de Ubisoft’tan çok da farklı görünmüyor. Avatar ve Division 2’nin geliştiricisi olan bu firmadan klasik Ubisoft çizgisinden bir parça farklı işler beklenilebilir ise de, bu iki oyun da önemli anlamda Ubisoft tarzını yansıtmaktaydı. Bir vakit Avatar için kullanıcı yorumlarında Farcry benzetmesini yadırgamış ve oyunun gayet güzel olduğunu yazmıştım. Halbuki oyunda iyice ilerledikçe o benzetmenin onemli bir noktaya işaret ettgini idrak ettim ve çok hak verdim. Evet, oyunun görselleri ve hikayesi farklı ama hep aynı ve benzer görevler ve işler yaptırıyor. Bu manada hem önceki oyunlara benziyor ve hem de oyun içinde çok sayıda tekrara düşüyor. E tabii ki aynı ve benzer şeyleri yapmanız istendiği zaman, her ne kadar hikaye ve görseller farklı da görünse de, farklı ve orijinal bir deneyim hissetmeniz, yaşamanız mümkün olmuyor. Tabi Division 2 bir parça istisnadır bu oyuna göre. Tabi dileriz Star Wars Outlaws çok iyi ve tatmin edici bir yapım olarak karşımıza gelir, o zaman Ubisoft konusunda yanıldığıma, yine benden çok sevinen olmaz. Ama ben malımı biliyorum, çok da ümitlenemiyorum. Ben ise Quantic Dream'in geliştirmeye devam ettiği Star Wars Eclipse'den ümitliyim ve onu bekliyorum. Ubisoft'un bu oyununun her zaman olduğu gibi birçok yönden hayal kırıklığı olacağı kuvvetle muhtemel. Tekrara düşme, çok özgün ve akıcı olan ve heyecanlandıran bir hikâye sunamama Ubisoft oyunlarının vazgeçilmezi oldu artık. Adamlar memnun ama bu durumdan. Utanmadan sanki çok özgün ve nitelikli bir iş ortaya koymuşlar gibi yüksek fiyatlar istemekten de hiç de rahatsız değiller. Yahu Allah aşkına basit bir gemi oyununun AAAA kalitesinde olduğunu iddia eden bir firmadan ne gibi bir özgün yapım çıkabilir, böyle bir kafadan ne türden bir ümit beslenebilir?! < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 14 Haziran 2024; 15:38:33 > |
Bir Ubisoft Oyunu Olan Star Wars Outlaws Ne Kadar İyi Olabilir Ki?
-
-
Oyun watch dogs legion asetleriyle harmanlanarak yapıldığı o kadar belli ki fena patlıcak uyandırayım oynanış hiç iyi görünmüyor
görevlerde birbirini tekrar eder zaten ilk 5 10 saatten sonra oda en iyi ihtimal oyun sıkmaya başlayacaktır
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hiçbir ubisoft oyunu tam fiyattan alınmaz ben bunu bilir bunu söylerim. Yine güzel oyunlar ama o fiyatlık değiller ki ubisoft cok hızlı indirim yapan bir firma, azcık sabredin. İlk gün oynamayınca ölmeyeceksiniz, 2-3 ay sonra %50 indirime dayamaya başlayacaklar zaten. + üzerine kupon vs derken uygun fiyata alır oynarsınız. En ufak hypeım yok ac ve bu oyun için bekleyeceğim, tipik aynı oyunlar zaten hep. Güzel fiyata düştüklerinde alır oynarım, tavsiye de ederim aynısını.
Benim gözümde bu fiyatı hak eden bi sony oyunları var, adamlar yapıyor açıkcası.
-
Bütün oyunları birbirinin aynısı sadece skin değiştiriyorlar. 1 tanesini oynarsanız sanki diğerlerinin hepsi mod gibi hissettiriyor bu oyunların.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Combatı şüpheye düşürdü. Umarım Watch Dogs Legion Far Cry karışımı bişey olmaz.
-
Ubi düşmanlığı gözlere perde indiriyor
Ama gerenk yok... Ümidim vardı, halen de devam ediyor. Oynanış videolarını da izledim, aksine gayet iyi görünüyor bence.
Bir Ubisoft oyunu olan Odyssey ve Origins ne kadar iyi olabildiyse, bu da olabilir. Önemli olan "istemeleri".
Ayrıca diğer oyunların pek beceremediği hem uzaya çıkıp orada savaşma, sonra gezegene inip yaya devam etme, doğru düzgün bir yaya gezilecek ortam olması vesaire gibi işleri de güzel kotarmışlar gibi.
Çok para vermek istemiyorsanız Xbox mağazasından 1 aylık Ubi+ alır bakarsınız. Da daha oyunu görmeden muhteşem çıkarımlar yapmaya çalışmak bence gereksiz...
-
Bunun düşmanlıkla alakası yok, insanlar sonuç olarak para ödüyor. Şimdi sen benden The last of us 2, god of war 2018 - ragnorok gibi yapımlarla aynı fiyat istiyorsan ben tabiki de senin oyununu sorgulayacağım. Adamlar cod gibi her sene yeni AC çıkarıyor, üzerine ne kadar koyabilirler mantıken?
Star wars outlaw yeni ip onlar için mesela, güzel. Bana God of War ragnarok gibi bi kalite sunabiliyorsa alayım direkt. Şuana kadar gördüğüm kadarıyla yanından bile geçmiyor kalitede, çok da tutacak bir oyun değil bence hızlıca indirime gireceğini düşünüyorum niye tam fiyattan alalım? İnsanlar ubiden nefret etmiyor, ubi kendisinden nefret ettiriyor senelerdir yaptıkları şeyler ve yorumlarıyla. Adamlar çok normal bir efor ile maksimum efor harcamışlar gibi para istiyorlar, o zaman fiyatı eforuna göre tutacaksın. Sen bu oyunu Tl oılarak 1700 değil de 800 den versen ben ağzımı açmam zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kage. -- 14 Haziran 2024; 11:18:24 > -
Eski bir mesajımız bir Ubisoft düşmanı olmadığımızı gayet güzel gösteriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 14 Haziran 2024; 16:35:58 > -
Ben ubisoft'un AC serisi dışında hiç bir oyununu oynamadım. O yüzden benim açımdan tamamen yeni bir oynanış olmuş olacak.
Gayet eğlenceli görünüyor.
-
Kendinizi bilerik mi kandırıyorsunuz?! Yapmayın! Çünkü Ubisoft oyunları hem başka oyunlarındaki şablonları tekrar ediyor, hem de kendi içinde çok sayıda tekrara düşüyor. Kurtuluşunuz yok. Tamamen orijinal ve özgün, sürükleyici bir yapım karşımıza çıkmazsa tabi.
-
Şakayla karışık cevap vermiştim ama ciddiye alınmış..
Ve görüyorum ki "düşmanlığımız yok" derken yine benzer ifadelerle yeriyorsun hocam amaç nedir? Konu da zaten ilerlememiş, "peki" demiş geçmiş herkes anlaşılan.
Peki evet Ubisoft öyle bi firma. Böyle bi firma, şöyle yapıyor böyle yapıyor.
Peki banane?
Ben oyuna bakarım, keyif veriyor mu, olmuş mu, olmamış mı...
AC Odyssey ile AC Origins de aynı, vay eşek Ubisoft, iki tane oynanışı haritası bilmemnesi aynı oyunu al, aynı görev mantıklarıyla bana sun. Bi de tam oyun parası al, Türkçe de verme, allah cezanı versin.
Ama peki ben niye bu oyunlara saatlerimi harcadım ve zevkle oynadım? Bilmiyorum. Bir şeyleri başarmışlar demek ki. Hay allah...
Ha, benzer şekilde AC Valhalla neden olmadı? Neden kasvetli ve sürükleyici gelmedi. Demek ki her zaman aynı şeyleri yapamıyorlarmış. Bilemiyorum belki de sorun yine benden kaynaklanıyordur
Far Cry'da da "hee öncekinin aynısı" diyorlar mesela ama 4-5 oyunu da oynadım. Bir tek şu 6'dan önceki oyun bi garipti, bitirdim geçtim. Ancak diğer oyunlar birbirinin aynısı tadı vermedi niyeyse.
O zaman her FPS oyununa da "birbirinin aynısı" diyebilir miyiz, diyebiliriz bu mantıkla. Başka oyunlardaki şablonları tekrar etmeyenler kimler, hangi oyunlar mesela peki bu durumda? Piyasa birbirini komple taklit ediyor diyebiliriz o zaman herhalde bu durumda da.
freqX gibi ben de beğendim, güzel görünüyor, oynanış dinamikleri ve görevler, yan görevler, yapılabilecekler falan belirler olayı.
Burada soru veya sorun şu, savaş sistemi, bilmemne sistemi gidip başarılı olmuş bi AC oyunundan alır getirirse, onda da "oyun efsane ama bilmemne sistemini taklit etmiş" mi diyeceğiz?
Şahsen demiyorum, oynayıp geçiyorum, keyif veriyorsa benim için bitmiştir. Yukarıda yazdığım gibi, ben oyunuma bakarım, olmuş mu olmamış mı... Bitti.
Kendimi bilerek mi kandırıyorum şimdi mesela? Hiç sanmıyorum. Oyuna bakar ona göre karar veririm.
Siz sevmediyseniz oynamazsınız, konu açmak bile garip oluyor aslında ya neyse. Görüş görüştür, ben de benimkileri yazdım. Burada kendini kandırmaya başlayan siz olmaya başlamış gibisiniz sanki, yapmayın!
-
4 saatlik bir oynanışın ardından yapılan kısa bir inceleme videosu.
" Star Wars Outlast almaya değer mi'" isimli video. Buyrun izleyin.
Tunca ArslanyoutubeStar Wars Outlaws: Oynamaya Değer Mi?https://www.youtube.com/watch?si=qxRFOXkTgFew-Nsb&v=XW6QJIgZWBA&feature=youtu.be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
izledim ve en başından sıkıcı olacağı belli zaten çünkü gariban bir kızla kaçakçı olarak oynuyoruz. dövüş sistemini bırak oynanışını en başından gösterdiler bu ne len demiştim. bu videoda göstermedikleri şey bu acayip canlı yardımcıdan ayrı bir de dövüş robotumuz olacak. en azından en başta öyleydi. bu oyunda dövüşmeden de oynanabiliyor ağırlıklı olarak çünkü biz kaçakçıyız hani han solo övünüp duruyor ya en hızlı gemi benim diye ya da hutt'a borcu var? bunda da kaçakçılardan bazıları ile daha çok çalışacağız hutt da var yani özetle süpriz yapabilir bu oyun o robotu kaldırmadılarsa ama light saber olsun dalalım gibi istiyorsanız iki tane jedi oyunu var zaten. bu oyun han solo kopyası karakterler farklı. karakter han solo gibi ukala ve esprili bir erkek ve yanımızdaki canlı bir wookie olsaydı bence çok daha eğlenceli olurdu. gizlenerek ilerlenen star wars oyunu ben daha önce örneğini görmedim yeni bir şey deniyorlar ve muhtemelen tutmaz anca meraklısı oynar. splinter cell sever olarak ben oynarım ayrı ama piyasadaki jedi oyunlarıyla alakası yok bu oyunun. muhtemelen hiç ateş etmeden geçip gitme bile vardır.
-
Zaten geriye deneyimi en çok etkileyecek ve keyifli kılacak hikaye ve sunum, işleyiş, tempo kalıyor ki, zaten ubisoft bu konuda ruhsuz karakterler ve monoton, sıkıcı hikaye sunma konusundaki kemikleşmiş şöhreti sebebiyle, bu konuda da ümitlenmek için elimize bir sebep vermiyor.
Zaten bu herifler işi sadece para kazanma odaklı olarak yapmaya devam ettikçe ve zaten para kazanmalarına yetecek bir içerik ürettikten sonra, bunun daha fazlası için ne para harcarlar ve ne de zahmet ederler.
Ben yine Quantic Dream'in hazırlamaya devam ettiği Star Wars Eclipse'den yana beklentimi oluşturdum.
www.quanticdream.comStar Wars Eclipse™ | Quantic Dreamhttps://www.quanticdream.com/en/star-wars-eclipse
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 31 Temmuz 2024; 15:40:42 >
-
Oyun wd legion assetleriyle hazırlanmış ve bariz belli yani
ben o oyunu bench oyunu olarak kullanmıştım her sistemime almışım işte oyunlar daha hesaplıydı eskiden. valhalla da öyle yani ikisini de hiç oynamadım. far cry 6 da öyle yani test oyunları oldu ubi oyunları artık benim için. bir tek şu bağdat'ta geçen a.creed'in girişini sevdim sonra o da bozdu. nan kaç yaşındayız a.creed 1 oynamışız öyle girişten sonra duvara tırman eğitim yap falan bu ne len? direkt bıraktım yapacağınız işin diye
-
O oyunda tüm seriden daha gerçekçi eğtim kısmı vardı
oyunun girişi güzeldi yani o kadar artistik yap çal çırp herkesi atlat yazı gelsin a.creed diye oh oh derken sonra merdiven tırman yes master bu ne ya?
-
Ubisoft'un son güzel oyunu splinter cell idi, onu da artık yapmıyorlar.
-
Massive ekibi yaptığı için belli bir kalitede olacaktır ama muhtemelen 7.5/10 maksimum 8.5/10 luk bir oyun olacak. Bu ana karakterde karar kılmalarının sebebi nedir anlamak zor. Yapsana arkadaşım mandalorian bir karakter oraya, dizideki karakter olması şart değil ama mis gibi dizininde bilinirliğiyle hem iyi satarsın hem bizde düzgün bir karakterle oynamış oluruz. Ubisoft'un gidişatı pek iyi görünmüyor. Ubisoft+ ile şans vermeyi düşünüyorum ama pek bir beklentim yok. The Division 2 ve AC Oddysey den beri aklıma gelen iyi bir Ubisoft oyunu yok maalesef.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Şakayla karışık cevap vermiştim ama ciddiye alınmış.. Ve görüyorum ki "düşmanlığımız yok" derken yine benzer ifadelerle yeriyorsun hocam amaç nedir? Konu da zaten ilerlememiş, "peki" demiş geçmiş herkes anlaşılan. Peki evet Ubisoft öyle bi firma. Böyle bi firma, şöyle yapıyor böyle yapıyor. Peki banane? Ben oyuna bakarım, keyif veriyor mu, olmuş mu, olmamış mı... AC Odyssey ile AC Origins de aynı, vay eşek Ubisoft, iki tane oynanışı haritası bilmemnesi aynı oyunu al, aynı görev mantıklarıyla bana sun. Bi de tam oyun parası al, Türkçe de verme, allah cezanı versin. Ama peki ben niye bu oyunlara saatlerimi harcadım ve zevkle oynadım? Bilmiyorum. Bir şeyleri başarmışlar demek ki. Hay allah... Ha, benzer şekilde AC Valhalla neden olmadı? Neden kasvetli ve sürükleyici gelmedi. Demek ki her zaman aynı şeyleri yapamıyorlarmış. Bilemiyorum belki de sorun yine benden kaynaklanıyordur Far Cry'da da "hee öncekinin aynısı" diyorlar mesela ama 4-5 oyunu da oynadım. Bir tek şu 6'dan önceki oyun bi garipti, bitirdim geçtim. Ancak diğer oyunlar birbirinin aynısı tadı vermedi niyeyse. O zaman her FPS oyununa da "birbirinin aynısı" diyebilir miyiz, diyebiliriz bu mantıkla. Başka oyunlardaki şablonları tekrar etmeyenler kimler, hangi oyunlar mesela peki bu durumda? Piyasa birbirini komple taklit ediyor diyebiliriz o zaman herhalde bu durumda da. freqX gibi ben de beğendim, güzel görünüyor, oynanış dinamikleri ve görevler, yan görevler, yapılabilecekler falan belirler olayı. Burada soru veya sorun şu, savaş sistemi, bilmemne sistemi gidip başarılı olmuş bi AC oyunundan alır getirirse, onda da "oyun efsane ama bilmemne sistemini taklit etmiş" mi diyeceğiz? Şahsen demiyorum, oynayıp geçiyorum, keyif veriyorsa benim için bitmiştir. Yukarıda yazdığım gibi, ben oyunuma bakarım, olmuş mu olmamış mı... Bitti. Kendimi bilerek mi kandırıyorum şimdi mesela? Hiç sanmıyorum. Oyuna bakar ona göre karar veririm. Siz sevmediyseniz oynamazsınız, konu açmak bile garip oluyor aslında ya neyse. Görüş görüştür, ben de benimkileri yazdım. Burada kendini kandırmaya başlayan siz olmaya başlamış gibisiniz sanki, yapmayın! |
Benzer içerikler
- hamachi güvenilir mi
- epic games kuyruğa alındı hatası
- mafia 2 kaç bölüm
- cs 1.5 bot atma
- crysis 3 crack
- deadlock ne zaman çıkacak
- cs2 fps gösterme
- call of duty modern warfare 2 sistem gereksinimleri
- cs2 indir
- resident evil 9
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X