Şimdi Ara

Bir Üniversite!' li vakası.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler yaptım bir kafasızlık asla seçmeyeceğim dediğim mühendislik dalına yöneldim. Geçen sene hazırlığı bitirdim bu sene 1.sınıfım. Bölümümde Bilgisayar Mühendisliği. İlk dönem hızlı başladı tek bir bölüm dersi alıyorduk zaten programlama dersi işte. bu derste tökezledim toparlayamadım kendimi. Moral bozukluğuyla bıraktım bu dersle ilgilenmeyi vaktimi oyunlara harcamaya başladım ben bu dersi yapamadım sevmedim bırakmalıyım bırakıcam diyerekten diğer dersleride asmaya çalışmamaya sabahlara kadar oyun oynayıp dersleride asmaya başladım tabi ki. finallerde diğer derslerden de kaldım kısacası.

yatay geçiş hakkıma güvenerekten eczacılığa kayarım düşüncesiyle komple bıraktım anlıycağınız.

e bu sırada eve dönüş yaklaştı aile açıklama bekliyor. dedim bunlara bırakıcam bölümü eczacılığa geçicem ben . bayağı bir konuştum yok işte 2040 a kadar eczahane açamassın sınava gir tıp falan kazan oraya git . neyse bu sene kal çift dikiş iyi olur falan dediler ikna edemedim anlayacağınız.

şimdi 2. dönem başlayacak bende derslere karşı hiç bir sevgi kalmadı değil ders çalışmak kitap yüzüne bakasım gelmiyor nerde boş vakit harcarım diye bakıyorum bildiğin. 2. dönemde derslerden kalırsam geçerim falan diyorum bizimkilere de harbi bu bölüme de devam edesim yok o derece sevmiyorum gibi geliyor.

başka üniversiteye geçince 2 yıl çöp olucak tecrübeler kalıcak. yaşta erken yazılmış benim aslında pek bir şeyde kaybettiğim yok da işte. artık ne yapacağımı bilemez durumdayım hiç bir kaba sığamaz hiç bir üniversiteyi bitiremiycekmiş gibi hissediyorum. kısa yoldan bütün dertlerden kurtulmayı düşünmeye başladım.
    millet kaç yaşında üniversite okuyor diyceksiniz. ailem yüzünden bu hallerdeymişim gibi geliyor hep bir üstün olmamı istemeleri ağızlarından tıp benzeri üstün meslekleri düşürmemeleri hep beni kıyaslamaları falan filan artık tak etmiş durumda oturup ölene kadar rahatsız edilmek istemiyorum bazen. benzer yazıları yorumları okuyup ders çıkartmaya çalışıyorum ama yok. dönüşü olmayan yollara girmiş gibi hissediyorum. beynim çalışmıyor bazen ciddi anlamda psikolojik sıkıntılarım var gibi.
    kendimi oyunlardan başka bir şeye veremiyorum ordada başarısız olunca çıldırcakmış gibi oluyorum neyi başardım ki zaten bunu da başaramıyorum falan.

ikili veya grup ilişkilerinde de zayıf kalıyorum zaten insanların gerçek yüzünü gördükçe nefret ediyorum o adamla konuşasım gelmiyor ters bişi gördüğüm zamanda kavga meyilli oluyor işler sarpa sarıyor direk. yada sesimi çıkartmayıp susuyorum sanki bir daha hiç konuşmayacakmış gibi kalıyorum öyle.

neyle başladım nereye geldim .

nolucak bu halim ailemle üniversiteyle bu sorunumu nasıl halledebilirim sizce. yorumlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fairtune -- 2 Şubat 2015; 1:34:51 >

• Tipik bir türk ailesi ve eğitim sistemi. Aileler çocuklarını yönetiyor, sıkıyor, kendi düşünclerine saygı göstermiyor. Bir yandan eğitim sisteminin çarpıklığı bir yandan şunu yap böyle yap diyen yetişkinler olunca insan hayattan soğuyor, yaşamaktan keyif alamıyor. Seni çok iyi anlıyorum dostum o yollardan bende geçtim.

Şunu unutma ki, her zaman ideallerinin peşinden git kim ne derse desin. Hangi meslekte mutlu olacaksan onu yap, sakın ola tıpta para var diye gidip de doktor olma hayatın zehir olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eczacılığa geçip napacaksın anlamadım.

Ailen seni düşünüyor ideal filan ditorsunuzda altında bir temel ve fikir olmayan kararlarla anca felakete sürüklenirsiniz.

Bilgisayar mühendisliği gül gibi meslek sen okulunu bitir illa mühendis yapacak değilsin.

Bana kalırsa çalışmak istemiyorsun bunlarıda bahane olarak öne sürüyorsun.

oyunlarıda sil kafanı bulandırıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mech.engr

Tipik bir türk ailesi ve eğitim sistemi. Aileler çocuklarını yönetiyor, sıkıyor, kendi düşünclerine saygı göstermiyor. Bir yandan eğitim sisteminin çarpıklığı bir yandan şunu yap böyle yap diyen yetişkinler olunca insan hayattan soğuyor, yaşamaktan keyif alamıyor. Seni çok iyi anlıyorum dostum o yollardan bende geçtim.

Şunu unutma ki, her zaman ideallerinin peşinden git kim ne derse desin. Hangi meslekte mutlu olacaksan onu yap, sakın ola tıpta para var diye gidip de doktor olma hayatın zehir olur.

hocam bunca zaman sonra ideal falan kalmadı bende zaten. bilgisayar mühendisliği güzel görünmüştü gözüme düzgün araştırmamaktan falan ağır geldi ve gerçekten bir şeyler için fazladan çaba harcama isteğimde kalmadı anlıycanız bir anca üniversite bitsin ne olcaksa olsun işime girip çalışayım bu kafadayım tamamen.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr Xzibit

eczacılığa geçip napacaksın anlamadım.

Ailen seni düşünüyor ideal filan ditorsunuzda altında bir temel ve fikir olmayan kararlarla anca felakete sürüklenirsiniz.

Bilgisayar mühendisliği gül gibi meslek sen okulunu bitir illa mühendis yapacak değilsin.

Bana kalırsa çalışmak istemiyorsun bunlarıda bahane olarak öne sürüyorsun.

oyunlarıda sil kafanı bulandırıyor.

haklısın hocam çok haklısında . dersi anlayamadım etrafımda bana bu dersi sevdirecek okulu sevdirecek etmenlerde yok. bitiremiycem gibi geliyor dersi anlamayınca uğraşlarım boşa gidince direk bırakasım geliyor ekstra bir uğraş istemiyorum artık ne bileyim girdim sınavı geçicem direk bitireyim okulu istiyorum.
    bir an önce okullardan sınavlardan uzaklaşmak istiyorum. sosyal çevrem yada sosyalleşebileceğim yerlerde az zaten . tek eğlencem bir oyun oldu onada arada giriyordum aslında 1-2 saat takılıp çıkıyordum sonra derslerden dolayı çok sardım okulu bırakıcam diye çok saldım kendimi ve kafamı kaldıramaz oldum. bir dersim kötüyken diğerleride gitti halbuki diğerleri o kadar kötü durumda değildi.

• Koca adam olmuşsun ailenin iki dandik lafıyla mı tercihlerini verdin?

Bırak bilgisayar mühendisliğini falan, hayatını rezil edeceksin yıllar geçince keşke diyeceksin.

Ulan ne aileler var şu türkiyede

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Opsss mademoiselle

Koca adam olmuşsun ailenin iki dandik lafıyla mı tercihlerini verdin?

Bırak bilgisayar mühendisliğini falan, hayatını rezil edeceksin yıllar geçince keşke diyeceksin.

Ulan ne aileler var şu türkiyede

hocam yanlış anlaşılma olmuş biraz .kendi isteğimle onlar istememesine rağmen yazdım bu bölümü. onların isteği hep yüksek oldu demeye çalışmıştım doktor hakim ol falan filan. şimdi anladım mühendislik benim tarzım değil ve çalışma arzum yok bu iş üzerinde kendi kendimi uçuruma atmış oldum ve çıkmaya çalıştıkça batıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1.çok bencilsin,aileni düşünmüyorsun ve kendini düşünüp oyun manyagı olmuşsun...
    2.çok sorumsuzsun tabiki..
    3.bu kafayla tıp kazansan da bırakırsın veya başka bölüm çünkü o salak oyun var hayatın da
    bunları söylüyorum çünkü ev arkadaşım da senin gibi,biz de bilgisayar müh okuyoruz...sen bilgisayar müh.liğini sabahlara kadar oyun oynamak sandın heralde...müh okuyorsan hakkını vererek okuyacaksın,yok okuyamam diyorsan git eğitim fakültesine yata yata geç.
  • hocam şu zamana kadar kimseye yük olmamak için elimden geleni yaptım tam burslu okuyorum bir yiyecek paramı falan karşılıyorlar. alakasız oldu gerçi ama bulunduğum okulun bana pek bir şey katmaması ve ekstralar okuma isteğimide kaçırdı ve bölümün zorluklarıyla da mücadele etmeyi bıraktırdı. kendime boş bir yer arar oldum resmen kendimi kaybettim bir aralar belki acım hafifler diye ağladım bile ağlamadım değil. çalıştım çalışmadım da değil ama hem insanlar hem dersler bütün herşey olumsuzluga bürününce bende de dayanma gücü kalmadı artık sadece sonucu sonumu görmek istiyorum 4 yıl bitsinde artık iş felan bir şekilde yaşayayım diyorum bu senem çöpe gitti bir 4 yıl belki daha fazlası var artık bunun için . oyun konusundada haklsınız ama hayatta tutuncak dalı kalmayınca insan yönelicek zaman geçirecek bir şey göremeyince amansızca yapıyorum bazen onuda bıraksam sebebim kalmıycak gibime geliyor. kusuruma bakma.

• Tamam da kardeşim hayat bir oyun değilki bir yere kadar oyna sonra sikil kapat yapabilesin...yasadigin surece mmücadele edeceksin,bu kadar insan nazil calisip cabsliyorsa sende öyle yapacsksin..önüne çikan ilk engel de bu kadar kolay pes edersen ilerde ne yapacaksin? Hayatin senin için tozpembe kisimlari bitti,artik buyudun ve sorumlulukların oluştu. .bunlarla basacikabilmeyi ogrenmen lazim,biktim Yoruldum falan bunlar sorumluluktan kacmaktir,korkakliktir . sorumluluklar inisahiplenmelisin,zorluklarla basa cikabilmelisin..bunlar seni hayata hhazırlayan şeylerdir.. Kacarsan,kaybedersin..

• Abi bilgisayar mühendisliğinin işi mi var ki Türkiye'de ya?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeaceDluffy

Abi bilgisayar mühendisliğinin işi mi var ki Türkiye'de ya?

okulumda bu bölümü bitirsem iş falan garanti gibi bir şey bitirmek önemli. tabiki önemli bir meslek dalı ve geleceğin önemli bir mesleği olarak gösteriliyor.
  • yine haklısın diycek pek bir şey yok aslında zor görüp kaçma durumundayım bilmiyorum sadece dersler zor olsa yine iyi burada her şey zor. 2. döneme göre son kararımı vereceğim hayırlısı mesajların için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faheka

quote:

okulumda bu bölümü bitirsem iş falan garanti gibi bir şey bitirmek önemli. tabiki önemli bir meslek dalı ve geleceğin önemli bir mesleği olarak gösteriliyor.

o zaman ortam yap. Oynadığın oyunları oynamayı bir süreliğine bırak canın sıkılmazsa çalışmaya devam edersin. Aslında bence okul daha iyi tatillerde çok sıkılıyorum ben okul olduğu zaman bir şekilde günler geçiyor. Bitirmeye çalış madem ama istemiyorsan böyle bir iş sen bilirsin biz üsteleyemeyiz. Ömrün boyunda ekmeğini yiyeceğin işi biz değil de sen seç.

• quote:

Bilgisayar mühendisliği diye bir bölüm yok dünyada,
    Computer science aldılar getirdiler popüler yapabilmek için ülkemizde sonuna mühendisliği eklediler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bozkırın Tezenesi

quote:

Bilgisayar mühendisliği diye bir bölüm yok dünyada,
    Computer science aldılar getirdiler popüler yapabilmek için ülkemizde sonuna mühendisliği eklediler.

Eh o zaman Türkçe'leştirilmiş hali diyelim. Ki mantıklı olmuş Türkçe'de bilgisayar mühendisliği bilgisayar biliminden daha uyumlu durmuş bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeaceDluffy -- 2 Şubat 2015; 19:17:04 >
  • kafan fazla dolmuş kendine bir iki hafta uzaklarda bir yere istirahat ver. Köy olur kaplıca olur bu mevsim antalya uygundur orası olur. Yani bir şekilde bir süre kafanı dinle biraz rahatla
  • quote:

iyi iyi,böyle bilgisiz insanlar gördükçe bize iş imkanı daha çok kalıyor rekabet azalıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: yorgun şair

quote:

iyi iyi,böyle bilgisiz insanlar gördükçe bize iş imkanı daha çok kalıyor rekabet azalıyor

sağol kardeş
  • - Bildiğime göre yurt dışında bizim bölümü 3 e ayırmışlar bilgisayar bilimleri yazılım ve bir şey daha vardı.

-ortamımda aynı şeylerle vakit geçiriyor bana ders kastırcak bir ortam bulamadım tabiki iş bende bitiyor yine ama bir kere ilgimi kaybettim ve toparlayamadım sabırsızlık da büyük etmen oldu sanırım hem derslerde hem üniversite seçimimde ve bu hallere düştüm. diğer arkadaşlarda benim gibi gidip takılcağımız belli başlı yerler var arada sohbet muhabbet bir yere kadar oluyor. ne bileyim yemeğe maça veya sohbet için sadece takılmaya gidiyoruz öyle belli başlı 3-5 arkadaşım var zaten. bir yerde de onlardan da ayrılıyorum alkol olayı veya başka saçma şeyler araya giriyor.

-20 gündür tatil yapıyorum dönem arası sebebiyle aynı düşüncelerle ne ygs-lys ye nede 2. dönemki derslere bakabildim . 2 tane fd 1 tane dd 1 tane dc var zaten totalde 5 ders var. 2. dönemde sarmassa bölüm bırakma çabamı artırıcam ve başka yere geçicem ha zorlayıp mezun olsam iyi olur ama kafamı boşaltıp derslere vakit ayırabilsem veya dağıtmak için gereksiz işlerle vakit kaybetmesem ki o kafaya henüz ulaşamadım. sorumluluklarım var biliyorum ama sevmediğim sevemediğim şeyleri sorumluluk olarak almak ta çok zor geliyor. zaten sevebilsem böyle bir duruma düşmezdim sanırsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fairtune -- 2 Şubat 2015; 22:54:35 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.