Şimdi Ara

Bir Üniversite Meselesi,lütfen İçeri !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba öncelikle kendimden bahsedeyim 94 lüyüm 2012 mezunuyum lise döneminde sayısal dersler hariç hep biraz kıvraklık az bilgiyle geçtim öyle ahım şahım diploma notum yok zaten 60.Yani çalışmayı hep gereksiz görürüdüm neyse ilk sene ygs 280k lys 500k sıralama yaptım. 2. sene kaldım çok çalışırım dedim toplasan 4 ay çalıştım ygs 240 k lys 200 k yaptım. Bu sene ciddi çalıştım sınavda çişim geldi Türkçeden sonra hızlı çözüm Türkçe 35 mat 12 sosyal 28 net yaptım çakıldım. TM idim alan değiştirdim Ygs den 20 gün sonra baktım olmayacak sözel geçtim.Aslında kafamın sözel derslere daha yatkın olduğunu gördüm ben hep mat 2 kıvırabileceğimi düşündüm ama ciddi emek istiyor. Zaten ilk 2 senemde mezunken doğru düzgün çalışmamıştım.Bu sene ygs 1 120-170 bin geldi. Yine aslında çoğu 3.seneye kalana göre berbat bir sıralama lys sözelden 10 bine kadar çekeceğimi düşünüyorum sıkıntı şurada benim istediğim yerler min 5k ile kapatıyor. Neyse ben olmadı son kez ve yılmadan dirayetli 4.seneye kalmayı düşünürken ailem bu ev senden ibaret değil bu sene Türkiye nin en b*ktan üniversitesi gelse de gidiyorsun beyfendi dedi. Yapma etme yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik bu kadar sene boşamı kısıtladım dedim ! Kısıtlasan kendini 2.sene giderdin dediler " Eh,birazda " haklılar. Benim en büyük hatam" iradesizliğim" oldu. 2 ay adam gibi çalışırken 1 ay yattım mezun psikolojisine fazla kapıldım "depresyona" girdim. Ailem 4 e kalırsam burnumdan getirmeye kararlı bende bu kadar sene kaldı gittiği üniversiteye bak lafını millete söylettirmemekte kararlıyım. O yüzden İzmir,İstanbul istediğimi biliyorlar, İzmir`de Ege - RTS kazanmış gibi yapacağımm 9 Eytlül`de okuyan arkadaşımla eve çıkıp tekrar YGS-LYS yardırmayı düşünüyorum.Birde hep her şeyi yaptıkdan sonra ki o hali merak ettim bu sene 2 ay yatmam dışında "çok iyi " değil belki ama " iyi çalıştım" zaten Sözel sınavı iyi geçti ama belirleyici olan sonuç tabi. Tekrar zaten bir çok konu halloldu sadece YGS mat ciddi tekrar etmeliyim, bakmalıyım çünkü YGS Matematik düşük geldi. Abim de 3.senesin de kazandı onu da 2.sene de git diye zorladılar "kalıcam arkadamdaysanız bileyim yoksa önüme geçmeyin" dedi.Sözel 5K yapıp Marmara RTS gitti.4 sene olacak daha bir kere ailem yanlarına gitmedi galiba seneye mezuniyet için gidecekler.Ben durum nasıl olur nasıl bir tavı izleyecekler bilmiyorumSürekli üniversite felan sorarlar foyamız ortaya çıkar diye korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım? Annem-Babam çalışıyordu kardeşim yurtdaydı şimdi kardeşimde eve gelicek. Zaten son iki sene de mahalle deli doldu.Bunlar çalışmaya engel değil ama yıpratıcı sebepler. Abimi de devreye sokup üniversiteyle ilgili tüm sorunları berabere çözdük deyip babamı rahatlata bilir miyim? önceki seneler de de tercih mercih hiç karışmadı acaba kazanınca böyle yapmaz mı ? Sabah dedim kazanırsam "liseden arkadşaımla eve çıkıcam geliyo gidiyo biliyorsunuz " -- "çık dedi." Ders/sınav mınavıda Ege - RTS okuyan biri bulup bölüm hakkında bilgi alarak çözmeyi düşünüyorum ailemede dikey geçişi zorluyorum demeyi. İstediğim bölüm gelince de onlara aslında YGS-LYS değilde dikey geçişten geçtim demeyi? Planı nasıl buluyorsunuz nereleri eksik ? Teşekkürler

Not : " Vasat bir öğrenci değilim sadece kötü seçimler yaptım ama sonuçlarını değiştirebilirim"

Edit : İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oi Va Voi -- 16 Haziran 2014; 13:51:56 >

• Günceldir.
  • sen abartmışsın ya.ben ikinci sene istiyorum evde olay çıkıyor neyse.
    bence kendine inanıyorsan bu sene bir şeyler değiştireceğim diyorsan gitme.
  • Hatalar yaptım evet geçmişte aklım havadaydı evet ama bunun tüm geleceğimi etki altında bırakmasını istemiyorum
  • eğer ailen büyük bir sıkıntı yaratmıyorsa yani biraz daha hoşgörülü davranıyorsa içinden geleni yap kalmasın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.