Şimdi Ara

Bir villayı iki adet geleneksel kombiyi paralel bağlayarak ısıtabilirmiyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar.Z+2 katlı, 478m² kullanım alanlı bir villayı kaskad sistemi ve duvar tipi yoğuşmalı kazan(65KW-55900Kcal/h kapasiteli tek duvar tipi kazan) dışında, geleneksel hermetik kombiden (klasik 17000Kcal/h-36000Kcal/h) iki adedini (örneğin iki adet 32000Kcal/h. lik iki normal kombiyi) paralel bağlamak suretiyle ısıtabilirmiyiz? Böyle bir sistem mümkün olabiliyorsa, bu iki kombiyi nasıl bağlayabiliriz? Harici bir sirkülasyon pompası (hangi kapasitede), otomasyon v.b. gerekir mi? Hermetik baca bağlantısı nasıl yapılır? Böyle bir sistem olabiliyorsa dezavantajları nedir? Olamıyorsa neden olamayacağını açıklayabilirseniz çok mutlu olacağım.

• evinizi 500 metrekare sayarsak ısı yalıtımı iyi ise 55.000 kcal ısı ihtiyacı mevcut...iki kombiyi ayrı baca bağlantılarıyla
    montaj ettirebilirsiniz..mutlaka denge kabı konulmalı..dönüş hatlarına kaliteli iki pompa konulmalı..teknik detay a girmiyorum
  • Sayın Utkan123456 öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Cevabınızdan anladığım, her iki kombinin hermetik bacaları dış ortama ayrı ayrı çıkmalı. İki kombiyi paralel bağlayacağımız için bir gidiş, bir de dönüş kollektörü olmalı. Dönüş kollektörüne iki adet zonlama için sirkülasyon pompası konmalı. Bir de denge kabı konmalı. Peki bu sisteme genleşme tankı da gerekir mi? Ayrıca her iki kombide bulunan ısı sensörleri her iki kombiyi de farklı zamanlarda çalıştırıp, farklı zamanlarda durdurur mu? (her kombinin ısı alglaması farklı olabileceğinden) Bu sıkıntı yaratır mı? Yaratırsa bunu nasıl çözebiliriz?
  • ezber bozmaya amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok şu cihazlardan biri al dua edersin referans (çengelköy konakları ve dahası ) vaillant ecotec 466 yoğuşmalı turbo cihazlar VU 376, 466 ve 656 ecoTEC
  • quote:

Orijinalden alıntı: kombiustası

ezber bozmaya amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok şu cihazlardan biri al dua edersin referans (çengelköy konakları ve dahası ) vaillant ecotec 466 yoğuşmalı turbo cihazlar VU 376, 466 ve 656 ecoTEC

Sayın kombiustası, benim öğrenmek istediğim duvar tipii yer tipi veya kaskad sisteminin dışında (bu sistemleri biliyorum) Z+2 katlı, 478m² kullanım alanlı bir villayı geleneksel hermetik kombiden (klasik 17000Kcal/h-36000Kcal/h) iki adedini (örneğin iki adet 32000Kcal/h. lik iki normal kombiyi) paralel bağlamak suretiyle ısıtabilip ısıtamayacağımız. Böyle bir sistem mümkün olup olmadığı, mümkün ise bu iki kombinin nasıl bağlanabileceği, ayrıca harici bir sirkülasyon pompası veya pompaları, bu pompaların özellikleri(debisi, basma yüksekliği), boyler, denge kabı, genleşme tankı, otomasyon v.b. gerekip gerekmediği, Hermetik baca bağlantısı nasıl yapılacağı. Böyle bir sistem olabiliyorsa dezavantajları nedir? Olamıyorsa neden olamayacağı (sakıncaları, doğalgaz dağıtım şirketinin onaylayıp onaylamayacağı). Benim amacım geleneksel yani klasik kombileri kullanarak daha az maliyetle villanın ısıtılıp ısıtılamayacağı. Gerçeğini söylemek gerekirse villa sakinine ben de sizin sisteminizi önerdim. Ancak bu sistemin maliyetini fazla bulduğundan bana bu soruyu sordu. Ben de ona sağlıklı bir cevap verebilmek için sizlerden yardım istiyorum.

• 2 adet 26000 geleneksel kombi zaten en az 2000 x2 =4000 TL civarı, pompa vs ekleyin buna

56000 kalorilik vaillant ise 5000 TL değer mi 2 kombi ile pompa vs uğraşmak bu işin mercedesi varken bence

http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-vaillant-656-ecotec-fiyati,146359.html

Biz 240m2 triplex de 26000 kalori yoğuşmalı kullanıyoruz, yalıtım iyi olmasa gelecek faturaya can dayanmaz,

sizin arkadaş kombide 1000 tl fazla vermekden kaçarken geleneksel 50000 kalori harcayan hermetiklerle ayda 1000 tl fatura ödeyince yandım allah deyecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 10 Ekim 2012; 16:15:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.