Şimdi Ara

Bir VW Başaran Oto- DSG Şanzuman Kurbanı Hikayesi Daha (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
374
Cevap
2
Favori
70.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
208 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam kombine olarsk baktığımızda konfor sadece geçiş olarak bakmamalıyız bence. Motor şanzıman uyumu da çok önemli ki brnce vag grubu araçlarda bu uyum üst seviyede

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu sahibinden de yarı otomatik diye satılan arabaların hepsi DSG'li arabalar mı oluyor?

yoksa sadece belli başlı yarı otomatiklerde mi var bu sistem?

cahilliğime verin lütfen
  • Bu konuda yorum yapabilmek için araçları uzun uzun kullanmak, sıkışık trafiğe girmek lazım. Bir çok arabayı test ettim ama öyle ayrıntılı yorum yapamam. Dsg den arızası hariç herkez memnun. Bide sıkışık trafikte ısınıyor diyorlar. Ben başka olumsuz bişey duymadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tercih meselesi tabi ki, şahsi fikrinizden ve begeninizden bahsetmişsiniz. Buna birinin bir şey söylemesi söz konusu dahi olamaz. Ancak çalışma prensipleri farklı olsa da a3 sahibi olarak, bir de en azından bir de zf şanzımanlı 1 serisi sürmenizi öneririm. A3’ün ile ayni klasman olmasından ötürü 1 serisi örnegini verdim. ( eski bir dsg kullanıcısı olarak )

• 17Scorpion kullanıcısına yanıt
    Arkadşaımın 1.18 ini sürdüm çokca. 4 silindir 136lık olandı galiba. Genel araç olarak yorumlamayacağım sadece şanzıman olarak yorum yaparsam eğer. Kesinlikle agresif kullanımda daha konforlu olsa da zf, sakin kullanımda bana stronic daha konforlu geldi.

• yusuf24 kullanıcısına yanıt
    :))) konuyu ben açtığım için doğal olarak üstüme alındım

• BlackLead kullanıcısına yanıt
    Hocam bende senin gibiydim sıkıntı yok :) dsg vw seat skoda markalarının yaygın olarak kullandığı kronik sorunlu, üretici firmanın kronik sorununu kabul ettiği fakat TR kullanıcılarının buna itiraz edip sorunsuz olduğunu iddia ettikleri şanzıman.

• BlackLead kullanıcısına yanıt
    Selamlar, yarı otomatik her araç DSG’li değildir. Dsg vw grubunun kullanmış olduğu “çift kavramalı” şanzımanın ismidir. Mesela Ford’da bu tarz kavramanın ismi powershift. Bu şanzımanlar farklı isimler alsa da çalışma mantıkları aynı. En çok sorun yasama ihtimali olan şanzıman tipi.

Tek kavramalı yari otomatik araçlarda var. Ama galiba artık pek tercih edilen bir seçenek olmayabilir. Güncel araçlarda bu tarz kullanım ne düzeyde bilmiyorum.

Sorunsuzluk anlamında en iyi seçenek tork konventörlü tam otomatik şanzımanlı araçlardır.

• Tabi ki komple bir kıyaslama yapmanızı beklemiyorum.

Tercih ve zevk meselesi tabi ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 24 Ağustos 2019; 2:2:29 >
  • 17Scorpion kullanıcısına yanıt
    Zaten şanzıman hariç 1.18 in üstün yönü yok denecek kadar az a3 den.

Ama her şey zevk ve renk tabikide hocam ;)

• Aman Allahım neler okuyor neler görüyorum
    Araç işinden pek anlamam 4 ay önce 2013 model leon aldım dsg şanzıman ilk kez burada okuyorum sıkıntılarını daha önce hiç araştırmamıştım araçla yaklaşık 10.000 km yaptım ve bakım zamanı gelmeden bakımlarını yaptırdım (servis çok pahalı geldi güvendiğim bir ustaya yaptırdım) aracı satasım geldi valla
    Ne yapmalı bilemedim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kekocan91 K kullanıcısına yanıt
    Hocam patlama ya hazır bomba gibi maalesef durum böyle internete yazınca görürsün sıkıntıları. İnşaallah bir şey olmaz diyelim. Kampanyama imza atarsan sevinirim.

• Desteğimizi verdik hocam konuyu takipteyin ayrıca internetten araştırmaya başladım hazırlıklı olalım en azından sürpriz olmasın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şanzuman mı, şanzıman mı? İnternette bir haber kanalı böyle yazıyor diğer haber kanalı kaynağı böyle yazıyor, anlaşılan TDK bile bu işi tam belirtememiş ki kafasına göre yazan yazana. Doğrusunu bilenler cevaplarsa sevinirim nereye inanacağımı şaşırdım. :)
  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    Audi kısmına ekleme yapmak isterim. Türkiye'de tiptronik alma ihtimali yok. A6 A7 dsg ile satılıyor sadece. Sitede gördüğüm kadarıyla

• rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    Tüm dünya çapında insanların VW nin şanzımanlarından çıkan sorunlarla diğer herhangi bir markanın şanzımanından çıkan sorunlar karşılaştırıldığında 1000 de 1 gibi bir oran çıkar burada gelip VW de sıkıntı yok ne olsa risktir diyorsun.

Bu arkadaşı dinleyip DSG li araç almayın kendinizi yakmayın.
    Etrafınızda otm araç kullananlara bakın. Sorun çıkaranlar hep VW. 2012 model 320d yi tüm ailecek eşek arabası gibi kullanıyor komşum yıllardır tek bir sorun çıkarmadı. Gel görki passatın çekiciye bağlanıp götürüldüğünü hatta audi q7 nin vitese geçmeyip götürüldüğünü gördük sitenin otoparkından. Kendi yakınımdakiler bile böyle o günden beri tövbeliyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AFV -- 24 Ağustos 2019; 6:48:32 >
  • Bizim ülkede ww honda manyaklığı varken layık size.aynı paralara taş gibi evladiyelik volvo v40 lar var

• quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

Kedi ciğer meselesine dönmesin olay..

Otomatik şanzıman pişmanlık değil risktir.

Bu DSG , ZF , EDC , VCT v.s herşey olabilir.

Bu araçlar daha 100 bin olmadan şanzıman arızası vermiş ve dünyanın en sağlam şanzımanı dediğiniz ZF şanzıman.. Masraflar 16 bin TL ile 90 Bin TL arası

Alıntıları Göster
    7g tronicler nasıl kardeş

• Kaç tane daha DSG bozuldu haberi okumanız lazım DSG li araç almamak için?

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.