Şimdi Ara

Bir VW Başaran Oto- DSG Şanzuman Kurbanı Hikayesi Daha (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
374
Cevap
2
Favori
70.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
208 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 ay önce 2014 model golf7 aracım 71bin km de dsg şanzıman arızası verdi. Şehir içinde yolda kaldım. Servise çekildi. Mekatronik beyni arızalanmış. Iyi niyet garantisi devreye girdi. mekatronik komple değişti. (11bintl imiş) Sadece 550tl işçilik ücreti ödedim.
    Aracınız bakımları yetkili serviste yapıldıysa, dsg şanzımanın 7 yıl garantisi var. Takılan mekatroniginde ayriyeten 2 yıl garantisi var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yukarıda adam açıklamış 7 yıl serviste doğuşa bin liradan bakımı yaptırırız dışarıdada 4-5 bin liraya şanzımanı yaptırırız diyor. Bu bir tercihtir yani dsg kullananlarda dsg nin patlayacağını biliyorlar. Ha tatilde dağ başında patlamasa iyi. Yada Avustralya da golf sürücüsü gibi otobanda dsg patlayıp tırın altında kalmaya sebebiyet vermez inşaallah. Yani her türlü patlayacak bu şanzıman bari memleketinde düz yolda felan patlasa :) VW nin kendisi dünyaya duyurmuş dsg şanzıman çöp ücretsiz değiştiriyorum demiş bu haldeyken gidip almak bir tercihtir. En azından bilmeyen arkadaşlar vw nin kendi şanzımanına çöp dediği kendi resmi duyuruları okuyup alsınlar kimse mağdur olmasın

• Servis bakımlı DSG den korkmayın...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu foruma vw ve dsg nin çöp olduğunu anlatamazsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dsg ile ilginc bir bilgi vereyim. Otomotiv sektorune parca uretimi yapan 850 kisinin calistigi bir fabrikada uretim muhendisiyim.Dsg nin bir parcasini da biz uretiyoruz.Bu yil bu parcanin siparisi muthis derecede artti.Yeni tezgah yatirimlari yapildi talebi karsilamak icin.Bu kadar sabikali bir sanziman nasil satisini arttiriyor anlam veremiyorum gercekten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En son düzgün kullanırsan problem olmaz diyen dsgli leon süren arkadasım Nevşehir de yolda kalınca yaptırdıktan sonra arabayı sattı. :)

Dsg illa bozulur ama 40 binde ama 100 binde.

• Yav VW nin kendisi söylüyor şanzımanım çöp diye fakat bizim vw fanları ayıp ederek vw gene inanmıyorlar :))

Hocam adam yolda kalıyor basıl bir ortamda patlayacağı belli değil bin tl ye iyi niyet garantisinden yaptırdım diye havalara uçuyor. Yalnız şu soruyu sormuyor

Ulan bu 4 yıllık aracın neden şanzımanı patladı? Veya ulan acaba bu iddialar gerçek mi yurtdışında VW 10 yıl garanti verip işcilik ücreti almadan şanzımanı neden değişiyor? Veya ulan acaba bi sıkıntı var mı gerçekten neden 30-40 bin km de bir aracın şanzımanı dağılır ? Ulan çinli adamın arabasında arıza olmadan aynı şanzımanı vw neden geri çağırıp değişiyor ben neden bin tl ye yaptırınca seviniyorum? Üstüne üstlük bunu yapmak için 7 yıl boyunca serviste kazıklanıyorum ?

Bir VW Başaran Oto- DSG Şanzuman Kurbanı Hikayesi Daha

• draw1907 kullanıcısına yanıt
    Yav en azından arkadaşın uyanmış rüyadan :)))) Halen uyanamayıp 4 yıllık aracın şanzımanını dağıtıp serviste bin tl verip sevinenler var . Bakım zamanı gelincede yağ filtre değişimine bin tl vermek zorundalar çünkü DSG sorunsuz kronik sorun felan yok hikaye onlar bugatti de dsg spfğf

• Çift kavrama şanzıman alınmaz.
    Bu kadar basit.

• themurat54 kullanıcısına yanıt
    Yedek parça diye talep artmış olabilir mi
    Malum patlayan çok

• Çift kavramali sistem bir makine mühendisi olarak hiç bir zaman. Kafama yatmadı. Güvenemdim ilk çıktığı günden beri..
    Hiç kaputu açılmayan da gördüm düzenli olarak servis gidip sonra satıp kurtulan da.
    En son A3 aracında çok memnunum dsg çok hızlı vites. Değişiyor hiç bir otomatik sanziman bu kadar keyifli değil uçuyorum kaçıyorum diyen yine mühendis arkadaşım, garantinin bitmesine 1 ay kala sanziman komple değişince, aracını satma kararı alarak dsg sevdasından vazgeçti.

Almam aldırmam..

• VW Amerika 2007-2009
    VW Avusturalya 2008-2011
    arasindaki araclar demis.

Konu sahibinin araci 2014 model
  • Almayın kardeşim şu arabaları..sonra gelip ağlıyorsunuz burada.hem araba sıkıntılı hem distribitör..doğuş grubunun ne olduğu belli,konuşturmayın şimdi beni.
    7 yaşında puntomun ön göğüs çatlağını keyfe keder servis şefine ayaküstü ilettim.değişsin mi dediler 15 gün sonra italyadan parça gelmiş 5 cm kadar çatlak için değişti ön göğüs.parçanın 2000€ olduğuna öğrenince pişman oldum tabi..demek istediğim doğuş, wv değil de fiat satsa iyi niyet garantisi vs dinlemez..adamlar milleti sömürmeyi seviyor,bizim millette sömürülmeyi...
    Son cümlemde ban yememek için sinkaflı konuşamadın,anlaşılmıştır zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: erdoganb

DSG ile ilgili bilmiyorum ama Ford'un otomatiği, çift kavrama powershift hakkında bir dava başlatılmış. (Amerika'da.)

YouTube Scotty Kilmer diye bir çatlak dayı var.
    Tam bir Japon fanboy. Toyota ve Hondayı öve öve bitiremiyor.
    VW ve Fiatı gömüyor. Bizim forumdan daha fanatik bu konuda.

Ama kendisi tamirci hatta mekaniker sanıyorum.
    Çılgın bir tecrübesi var. Tavsiye ederim.
    Scottykilmer dat kam.
    Adam baya baya mekaniker.
    Videolarini dikkate almak lazim.

• Bilmeyen etmeyen bu işle alakası olmayan birisi için bişey demem. Adam otomobil formunun müdavimi. 100 lerce şikayet okumuş, yorum yapmış vs. Buna rağmen dsg alıp elinde cortlayınca koşa koşa konu açıyor. . Bu adama ne denir şimdi

• yusuf24 kullanıcısına yanıt
    Bilmeyenle alakası yok. Benim otomatik şanzımanda en konforlu bulduğum dsg ve stronic gibi türevleri.
    İnciğine cıncığına kadar biliyorum dsgyi ve çıkarabileceği arızaları. Ama bana göre en konforlusu bu diye gittim aldım a3 otomatik. Hem de kuru tip kavrama olanından.

Ama bir sorun olduğunda koşa koşa buraya yazmayacağım veya ağlamayacağım.

Yani bunu alan ne cahil ne de saf ne de gerizekalı.

Ama bilip de alan ardından sorun olunca ağlayana ne dense yeridir. Bilerek aldı çünkü. O konuda katılırım size.

• yusuf24 kullanıcısına yanıt
    Hangi otomobil formunun müdavimiyim acaba :) Beni de bilgilendirirsen sevinirim. Başıma iş geldikten sonra şikayetleri okudum. Yav ne güzel pırıl pırıl kafalar boş yapmaya devam hocam seni bu başlıktan alalım . Ciddi manada nasıl bu kadar kolay yalan söylüyorsunuz anlamıyorum Allah bilir kaç yaşında adamsın

• Senden bahseden kim? Iki tek attın heralde 7bintl yi unutmak için.

Tövbe tövbe.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 24 Ağustos 2019; 1:31:47 >
  • Amacınız konforsa CVT de düşünebilirdiniz. Vites olmadığı için sarsıntı vs olma şansı yok. En konforlu şanzıman diyebiliriz heralde.

Çift kavramların hepsi çok konforlu. I30 otomatik kullandım. Dsg den bir fark hissetmedim. Tıkır tıkır atıyordu. Hatta eat6 bile gayet konforlu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 24 Ağustos 2019; 1:34:41 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.