Şimdi Ara

Bir VW Başaran Oto- DSG Şanzuman Kurbanı Hikayesi Daha (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
374
Cevap
2
Favori
70.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
208 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bendede A3 var 2016 model 2-3 viteslerde manuel araba gibi kendini atıyor servise söyledim kavraması değişecek dedi ücret sordum garantiniz olduğu icin ücretsiz olarak değiştirilecek yanıtını aldım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

Kedi ciğer meselesine dönmesin olay..

Otomatik şanzıman pişmanlık değil risktir.

Bu DSG , ZF , EDC , VCT v.s herşey olabilir.

Bu araçlar daha 100 bin olmadan şanzıman arızası vermiş ve dünyanın en sağlam şanzımanı dediğiniz ZF şanzıman.. Masraflar 16 bin TL ile 90 Bin TL arası

Alıntıları Göster
    hayatinda zf şanzıman kullandin mi sen ?

zf şanzımanın senin kıçi kırık leondan kaç kat daha fazla torka maruz kaldigindan haberin var mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrT4ngo -- 24 Ağustos 2019; 9:0:8 >

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Doğru söyle lojitisyen leonu kıskanıyorsun dimi hahaahah :))) Ya çatlayın evet 40-50 bin km de şanzımanımız patlasa da iyi niyettten doğuşa bin tl verip yaptırıp havalara uçuyoruz. Birde senede bir yap değişimi için doğuş holdinge bin lira veriyoruz :))) bunların hepsini kıskanıyorsun dimi

Ama doğru söyle leonu değilde bu kafayı kıskanıyorsun dimi adamlar uçuyorlar maaşallah :)))

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mayonnaisse kullanıcısına yanıt
    Tanıtımları yapılıyorken 8 speed tiptronic deniliyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

Kedi ciğer meselesine dönmesin olay..

Otomatik şanzıman pişmanlık değil risktir.

Bu DSG , ZF , EDC , VCT v.s herşey olabilir.

Bu araçlar daha 100 bin olmadan şanzıman arızası vermiş ve dünyanın en sağlam şanzımanı dediğiniz ZF şanzıman.. Masraflar 16 bin TL ile 90 Bin TL arası

Alıntıları Göster
    bu ne yaaa!! gerçekten ağzım açıdı okurken ZF şanzuman 16k ile 90k off tam bir araba parası.
    DSG şanzuman bukadar kötü olsa inan tutulmaz peynir ekmek gibigidiyor hemde çok tatlı satılıyor bu araçlar.

daha 50k olmadan şanzuman arızası vermek nedir gerçekten arkadaşın kızığı kadar sıfır araç resmen hiç kullanılmamış ve sn gel şanzuman arızası ver. aklıma şöyle bir soru geliyor direk Km düşürülmesin sakın bu aracın??

• konya kullanıcısına yanıt
    Her araçta sıkıntılar oluşur fakat DSG arızası kroniktir Dünya da bu sorun kabul edilmiştir. Hocam 50 bin km altında patlayan binlerce DSG şanzımanlı araç var. Fakat kullananlar bin tl işcilik parası verip değiştirdikleri için sevinçten havaya uçuyorlar. Dünyada ispatlanmış bir şekilde DSG şanzıman kronik hatalıdır. Yurtdışında tüketici tepkisinden dolayı şanzıman bozulmadan değiştiriliyor fakat bizde DSG severler izin vermiyor bunun yapılmasına :)

DSG kullanan herkes garantili DSG varsa korkma diyor yani bunun anlamı şanzıman çöp biliyorum ama garantiden değiştirecem bunun olması içinde 7 yıl boyunca doğuş holdinge milyarları bayılacam diyor. Garanti bitiminde de gidip kendi vatandaşına saatli bombayı satacaklar ve bu süre zarfında deli gibi DSG yi savunacaklar. Bunları kendileri ifade etmektedir.

Birde hakkı bulursan kampanyaya bi imza çak kardeşim :)

• Amerika’da satışa sunulan yeni Jetta 8 ileri tam otomatik şanzımanla satılıyor. Test videosunda izlemiştim. Amerika’da yemez tabi her an arıza verecek DSG yi satmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: miravoğlan

Her araçta sıkıntılar oluşur fakat DSG arızası kroniktir Dünya da bu sorun kabul edilmiştir. Hocam 50 bin km altında patlayan binlerce DSG şanzımanlı araç var. Fakat kullananlar bin tl işcilik parası verip değiştirdikleri için sevinçten havaya uçuyorlar. Dünyada ispatlanmış bir şekilde DSG şanzıman kronik hatalıdır. Yurtdışında tüketici tepkisinden dolayı şanzıman bozulmadan değiştiriliyor fakat bizde DSG severler izin vermiyor bunun yapılmasına :)

DSG kullanan herkes garantili DSG varsa korkma diyor yani bunun anlamı şanzıman çöp biliyorum ama garantiden değiştirecem bunun olması içinde 7 yıl boyunca doğuş holdinge milyarları bayılacam diyor. Garanti bitiminde de gidip kendi vatandaşına saatli bombayı satacaklar ve bu süre zarfında deli gibi DSG yi savunacaklar. Bunları kendileri ifade etmektedir.

Birde hakkı bulursan kampanyaya bi imza çak kardeşim :)

https://www.change.org/p/volkswagen-vw-just-stay-true-to-your-name-people-s-car/exp/cl_/bandit-starter_cl_share_content_tr-tr/v1/53800296?utm_content=bandit-starter_cl_share_content_tr-tr%3Av1&recruited_by_id=86c5be10-6aed-0130-d101-3c764e04873b&recruiter=53800296&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_campaign=share_petition&utm_term=Search%3ESAP%3ETR%3EBrand%3EProper%3EBMM
    15 30 45 bin bakımlarında 1.2 TSI DSG için Toplamda yetkili servise ödediğim rakam 650 - 850 - 800 TL

7 yıl servise devam ettiysen korkma adamlar mallarına sahip çıkıyor.

EDC için 2 yıl garanti bitimi servise git bak sana ne fiyat çıkarıyorlar

ZF şanzıman için yukarıda belirttim. 50 bin olmadan titremeler başlıyor. 15 bin ile 90 bin arası ayrıca iyi niyet diye bişey yok.

PS zaten ortada. 1 senede 3 kere servise giden var.

DCT Volan problemi 15 bin km de başlıyor. 6 yıl garanti var. Yetkili servise gitmek zorunlu. Servis ücretleri faiş

CVT Civic Her 10 bin km de bakım var bakım fiyatları faiş Her 20 bin km de bir şanzıman yağı değişiyor. 20 bakımı 2500 3000 TL arası

Ee geriye ne kalıyor.

60 yaş üstü arabası CVT Corolla da bir sorun duymadım. Onu alabilirsiniz. Amacınız sizi bir yerden bir yere götüren bir taşıt kullanmaksa

• Amaroklar’da bulunan ve şuanda Amerika Kıtası’nda satılan Jetta’lara koyulan şanzıman bilindiği üzere 8 ileri tam otomatik bir şanzıman.Volkswagen araştırdığım ve kanıya vardığım kadarıyla DSG’yi yavaş yavaş bırakıp tam otomatiğe geçiş yapacak.Jetta’ya bunu uygulayarakta piyasa ve yollarda bir nevi ön hazırlık yaptığı düşünülüyor.Volkswagen gibi şanzıman hariç sorunsuzlukla bilinen bir aracada kesinlikle bu yakışır.

• 130binde şirket aracım var, Toyota Corolla ve inan çok hor ve sert kullandım , off road gibi arazilerde falan da zorladım arabayı. Daha şanzımanı eskitemedim..

• rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    Diğer markalarda yurtdışında araçlarını geri çağırıp ücretsiz değiştiripi 10 yıl garanti verirkenTürkiye de farklı uygulama yapıyor mu ? Bahsettiğiniz arızaların hiçbiri DSG gibi kronik değil.

Yetkili servis ve dışarıda yaptırılan bakım fiyatını tartışmaya gerek yok aradaki fark herkesin malumu.

Fethiye Başaran otomotivde tartışmaları görecektiniz siz. Adamlar iyi niyet garantisini kabul etmiyor bir defa 2 yıldan sonra her arıza için para ödersiniz diyorlar . Şu anda araç satışlarının azlığından mıdır nedir aç hırsız gibi davranıyorlar.

Yani hocam bu iş sizinde başınıza gelebilir tatilde ailenizle yolda kalırsınız mecburen yaptırmak zorunda kalabilirsiniz arabayı istanbula getirtsen zaten 2 bin tl. Adamlarda bunu bildiği için bir gram geri adım atmıyorlar. İyi niyet diye bir garanti yok diyorlar.Dediğiniz doğru mesela benim arkadaşım 2013 model jettasının kavramasını 2019 yılında İstanbul’da ücretsiz değiştirdi. Üstelik geçmiş bakımlarından bir tanesi özelde yapılmıştı serviste yapılmamıştı. Ama dediğim gibi bu zamana göre değişiyor. Arayın fethiye başaran oto yu ben fethiyedeyim şanzıman arızam var iyi niyet garantisi geçerli mi diye bir sor bakalım ne diyecekler sana

• Türkiye'de millet tuttuğu öpme peşinde, kime kime kaktırırsa yanına kar kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: miravoğlan

Diğer markalarda yurtdışında araçlarını geri çağırıp ücretsiz değiştiripi 10 yıl garanti verirkenTürkiye de farklı uygulama yapıyor mu ? Bahsettiğiniz arızaların hiçbiri DSG gibi kronik değil.

Yetkili servis ve dışarıda yaptırılan bakım fiyatını tartışmaya gerek yok aradaki fark herkesin malumu.

Fethiye Başaran otomotivde tartışmaları görecektiniz siz. Adamlar iyi niyet garantisini kabul etmiyor bir defa 2 yıldan sonra her arıza için para ödersiniz diyorlar . Şu anda araç satışlarının azlığından mıdır nedir aç hırsız gibi davranıyorlar.

Yani hocam bu iş sizinde başınıza gelebilir tatilde ailenizle yolda kalırsınız mecburen yaptırmak zorunda kalabilirsiniz arabayı istanbula getirtsen zaten 2 bin tl. Adamlarda bunu bildiği için bir gram geri adım atmıyorlar. İyi niyet diye bir garanti yok diyorlar.Dediğiniz doğru mesela benim arkadaşım 2013 model jettasının kavramasını 2019 yılında İstanbul’da ücretsiz değiştirdi. Üstelik geçmiş bakımlarından bir tanesi özelde yapılmıştı serviste yapılmamıştı. Ama dediğim gibi bu zamana göre değişiyor. Arayın fethiye başaran oto yu ben fethiyedeyim şanzıman arızam var iyi niyet garantisi geçerli mi diye bir sor bakalım ne diyecekler sana
    Sizin aracınızın tüm geçmişi yetkili servis kayıtlımıdır.

• Bu mesaja her like bir DSG arizasi yaptiriyor.

Haydi kardeslerim zincirimizi kuralim.

• yeni 2019 kasa araçlarda da böyle DSG sorunu var mı ?
  • rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    Hocam ben ikinci el aldım aracın son bakımı yetkili serviste tüm bakımlardan bir tanesi özel serviste yaptırılmış. Fethiye başaran otonun iddiası şu bana iyi niyet garantisiyle ilgili yazılı bir şey göster nerede yazıyor 7 yıl iyi niyet garanti 2 yıldır diyor. Gerçekten de yazılı bir şey yok. Sizde fethiyede yolda kalsaydınız mecburen 6750 tl ye yaptıracaktınız aracınızı. Zaten 48 bin km de aracın neden mekatronik ünitesi bozulur bak kavrama bile değil aracın beyni kullanımlada hiçbir alakası yok ...

Burada iyi niyet garantisinden şanzımanı değiştirenler kadar değiştiremeyende binlerce vatandaş var. Doğuş- servis aç hırsız gibi bakıyor ne kadar geçirsem diye. Gereksiz yere savunmanın anlamı yok sizde aynı şekilde mağdur olabilirdiniz.

Ha ayrıca doğuş otomotivden bölge sorumlusu Ahmet denen adam da bana iyi niyet garantisi kapsamında 6750 tl yaptık normalde 11 bin tl dedi. Dediğim gibi bu aralar servise düşmeyin aç bir şekilde bekliyorlar

• drjacob kullanıcısına yanıt
    Arkadaşların dediğine göre incelemişler yeni kasa jetta da DSG çöp şanzımandan VW vazgeçmiş 8 ileri tam otomatik kullanmış tabi bu Amerikada. İleride Türkiye ye gelirse bu ülkenin vatandaşlarını 2. Sınıf dünya vatandaşları olarak gördükleri için DSG buraya özel koyabilirler

• Caktim hocam Vwnin genel mudurlugune mail atip butun bayileri de mailer eklerseniz peer pressure yaraticaktir hocam kesin yapin

• saveyourself S kullanıcısına yanıt
    Bütün bayilerin mail adresini bulmam zor olurda 10-15 tanesini bulup atayım . Teşekkürler 👍 VW Almanya’da mail attım dedim kurtarın bizi bu aç hırsızlardan :)

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.