Şimdi Ara

birazcık öneri ilk 1000 için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
108
Cevap
37
Favori
12.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yukarıya kendi sonucumu koydum düşünce vermesi bakımından.eğer ilk bin gibi bir amacınız varsa zaten kendi düzeninizi vardır ancak ben de ufak önerilerde bulunmak istedim:
    1)ygs yi 11 yazında kesin bitirin ve yapabiliyorsanız lise boyunca 9 dan beri deneme çözün
    2)konuları okulda tam anlamıyla öğrenin yani son yıl çalışırım değil eve gelip 1 1.5 saatlik çalışma yeterli olacaktır
    3)eğer olanağınız varsa dershane yi öneririm çünkü öğrencinin zorlandığı kısım düzen oluşturma ve düzmeyi uygulamak olur dershane size bunu sağlar her şey yıllık takvimde bellidir kafanız diri olur.konu bitecek mi sıkıntısı falan olmaz.
    4)sosyale son birkaç ay çalışsanız yeterli olacaktır Türkçe ise ancak denemeler yardımıyla istenen düzeye ulaşır( ygs de biraz sorunlarım olmuş Türkçede en kötü denmelerim gibi geldi.).
    5)yaptığınız işi çalışmayı sevin değilse 1 yıl geçmez gerçekten zor ve öyle 10 12 sat çalışmayın bence yararı olmaz günlük kurs veya dershane okul dışında 2 sat yeter de artar.
    6)arada en azından abartılmamak kaydıyla haftada bir dışarı çıkın dolaşın arkadaşlarınızla veya ailenizle gezin.
    7)bu en önemlisi tasa etmeyin sınav sizden önemli değil yaşamın sonu değil bir kapıyı kapayan diğerini açar.
    8)kutan(Arapçasıyla dua) edin içiniz dirleşir gerçekten sıkıntınız azalır eğer inançlı değilseniz de ileride yapacaklarınız düşleyebilirsiniz

bunlar benim genel öğütlerim kitap falan zaten burayı amaçlıyorsanız belli bir bilgi birikiminiz vardır bu konuda.biz atlattık Allah size yol göstersin yolunuz açık olsun
    vardır

• Adam ilk 10'da ben olsam afiş bastırır cama astırirdım.Tübitakla nasanın telefonunu beklerken cumhuriyet ödülünü kabul ederdim kendi hakkımda belgesel cektirirdim bir tane de dublor bulurdum yada dhbloru boşver gider kendi klonumu yaptiririm reklamlarda oynarim marsa giden ilk insan olurum 6 demek ne demek yav helal olsun büyük adam
    Normalde yaş vs bu tür şeylerle insanlara karşı davranışlarım değişmez lakin örnek aldığım insanlar hep benden büyük alanlarında başarılar yakalamış kişilerdir. Ben 97'liyim arkadaş yanılmıyorsam 98'liama şahsen bana çok katkısı bulundu. Sınav zamanı benim de yapmadığım net yoktu 155 civarı yapardım son zamanlarda ama benim unuttuğum bir şey vardı: İnsanlara karşı agresifleşmiştim ancak sınav bittikten sonra kendimi objektif değerlendirme şansı buldum. Aşırı hırs, kaba davranış, stres vs çoğu normalden fazlaydı. Ama bu arkadaş yazışmalarından ne kadar kültürlü,nazik,kibar biri olduğunu ve o derece bir yana her şeyi hakettiğini düşünüyorum. Ben de bu noktada kaybettim galiba hedeflerimiz konu sahibi arkadaşla hemen hemen aynıydı o Bilkent ben Boğaziçi istiyordum. Sonuç olarak puanım yetmediği için gittim tıp yazdım. Ama bu halime de çok şükür çünkü oraya gitme sebeplerimi Allah burda da karşıma çıkardı. Velhasıl kelam kendime örnek alıyorum arkadaşı. Belki bilmiyordur ama sayesinde önceden yazdıklarından etkilenerek kitap okumaya başladım. Başarıların daim olsun kardeşim ki olacakta bundan adım gibi eminim çünkü işini yaparken hayat görüşünü kaybetmeyişin kendini belli ediyor.

Dipnot: Buradan istediği olmadı diye depresyon için fırsat kollayan arkadaşlara önerim her şeyde vardır bir hayır. Bizzat deneyimledim. Allah'tan ümidinizi kesmeyin tevkkülü bırakmayın. Gerisi gelir...
    Mühendislikte veya hangi meslekte olursa olsun ilgin değilse kesinlikle yazma bu konuda bir ton anket var insanlar çalıştıkları işle mutlu değiller diğer konu ise tank üretimi çok uzun ve karmaşık bir süreç yani bazı parçalar motor gibi tr de üretemiypruz çünkü deneyimimiz yok diyebilirsin ki o kadar mühendis var bir motor yapamıyorlar mı ancak şöyle de bir durum tam bilgi sahibi değilim ama motor firmalarının her yıl motor çıkardıklarını sanmıyorum buradan da şu sonucu çizebiliriz hemen olan işler değil. Deneyimden kastım da şu bu adamlar bu işi yarım yüzyıldan fazladır yapıyor biz ise nuri Demirağ In yaptığı işlere deyim yerindeyse çomak sokmuşuz bu ülkede biri iyi iş yaparsa halk onu beğenir över ama genellikle üst düzeylerdeki bazı adamlar (siyasetteki değil bürokrasinin veya kendi mesleğinin herhangi bir kalemi) yaptığınız işi bozmaya çalışabilir çünkü hırs o kadar kötü bir şey ki insanın gözünü kör ediyor. Demem o ki dünyada şu an yapay zekaya büyük bir eğilim var ki bu 15 20 yıl daha sürer çünkü her ne kadar büyük yok kat etsek de emekleme dönemindeyiz. Benim Ee ye girerken üstünde çalışmak istediğim alanda sanal ve arttırılmış gerçeklikti çünkü 3 4 yıl önce bu konuyu araştırırken bir ışık gördüm farklı dünyalar kurabilirdik. Ben bugün stephen Hawking ile şangayda görüşmeye gidebilirim gibi düşlemek güzel...
  • Hocam tebrik ederim güzel açıklamışsın nereyi tercih edeceksin?
  • sağolun.bilkent ee düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maebara keiichi -- 19 Temmuz 2016; 17:27:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maebara keiichi

sağolun.bilkent ee düşünüyorum
    Hocam başlık ilk 10 için olmak üzere değişmeli
  • Av. Harvey Specter kullanıcısına yanıt
    sağolun.belli bir yere girdikten sonra kalanının kısmet oldupunu düşünüyorum sığa olarak benden daha iyiler de olabilir geçtiğim sınavda o an yapamamıştır.
  • FKB hakkında tavsiye verebilir misin nasıl çalıştığın konusunda ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7styx7

FKB hakkında tavsiye verebilir misin nasıl çalıştığın konusunda ?

fkb de biyoloji de konuyu bilmek çok çok önemli yorumdur falan alışıtorsun soru çözdükçe kimyaya konuları bitirip birkaç test ardından toplu halde tüm konulardan olulan bir 20 test falan bütün bir yaprak test gibi örneğin.fizik içinse yorum arttırmak gerek ben bunun için fdd lys fizik ve lys birey b(beyaz kapaklı) kitaplarını öneririm.biyolojide herkesin ezber yöntemi farklıdır ancak ben konuyu pkuyup kendime anlatıyordum.
  • maebara keiichi kullanıcısına yanıt
    97.19 obp bile geri atabiliyormuş bunu gördüm ya zaten
    Sağ olasın,teşekkürler.Seneye hazırlanacak arkadaşlarımız için güzel bir konu eline sağlık.
  • 7styx7 kullanıcısına yanıt
    Hocam siz naptınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Av. Harvey Specter

Hocam siz naptınız?

Selam dostum nasılsın çalışmalar nasıl gidiyor :) ?
    Bu arada tm3 16k geldi edebiyat 4 degil 3 cografya ise 12 değil 13 yanlışmış.
    Coğrafyayı denemelerine guvenip aman ihmal etme sakın. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7styx7 -- 19 Temmuz 2016; 23:13:42 >
  • 7styx7 kullanıcısına yanıt
    siz de sağolun teşekkürler
    Gercekten cok guzel bir sonucun var senin adina cok mutlu oldum tebrik ederim üniversitede de böyle basarilar dilerim 😊
  • Lanet Obp geri atmis hocam sizi, hakkinizi helal etmeyin
  • henryford6 H kullanıcısına yanıt
    amin tümümüze Allah yurda ulusa yararlı olamayı bunun için çalışmayı nasip etsin
  • Hocam süper ya . İlk 1000 için mi öneri ilk 10 mu ? :D
  • Bu babayı unutmak olmaz! UPUPUPUP
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaçinCanATIŞ

Bu babayı unutmak olmaz! UPUPUPUP

Bir sayfa bile cevap gelmemiş adama çok ayıp
  • Oysa ki,öyle naif bir insan ki kendisi buraya 100 tane soru gelse konu hakkında vaktinden feragat edip hepsini cevaplardı.Ayıp ettik adama...
  • Ulan bu fiziği kimse mi fulleyemedi :D
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.