|
Bildirim
|
Adam ilk 10'da ben olsam afiş bastırır cama astırirdım.Tübitakla nasanın telefonunu beklerken cumhuriyet ödülünü kabul ederdim kendi hakkımda belgesel cektirirdim bir tane de dublor bulurdum yada dhbloru boşver gider kendi klonumu yaptiririm reklamlarda oynarim marsa giden ilk insan olurum 6 demek ne demek yav helal olsun büyük adam
|
Normalde yaş vs bu tür şeylerle insanlara karşı davranışlarım değişmez lakin örnek aldığım insanlar hep benden büyük alanlarında başarılar yakalamış kişilerdir. Ben 97'liyim arkadaş yanılmıyorsam 98'liama şahsen bana çok katkısı bulundu. Sınav zamanı benim de yapmadığım net yoktu 155 civarı yapardım son zamanlarda ama benim unuttuğum bir şey vardı: İnsanlara karşı agresifleşmiştim ancak sınav bittikten sonra kendimi objektif değerlendirme şansı buldum. Aşırı hırs, kaba davranış, stres vs çoğu normalden fazlaydı. Ama bu arkadaş yazışmalarından ne kadar kültürlü,nazik,kibar biri olduğunu ve o derece bir yana her şeyi hakettiğini düşünüyorum. Ben de bu noktada kaybettim galiba hedeflerimiz konu sahibi arkadaşla hemen hemen aynıydı o Bilkent ben Boğaziçi istiyordum. Sonuç olarak puanım yetmediği için gittim tıp yazdım. Ama bu halime de çok şükür çünkü oraya gitme sebeplerimi Allah burda da karşıma çıkardı. Velhasıl kelam kendime örnek alıyorum arkadaşı. Belki bilmiyordur ama sayesinde önceden yazdıklarından etkilenerek kitap okumaya başladım. Başarıların daim olsun kardeşim ki olacakta bundan adım gibi eminim çünkü işini yaparken hayat görüşünü kaybetmeyişin kendini belli ediyor.
Dipnot: Buradan istediği olmadı diye depresyon için fırsat kollayan arkadaşlara önerim her şeyde vardır bir hayır. Bizzat deneyimledim. Allah'tan ümidinizi kesmeyin tevkkülü bırakmayın. Gerisi gelir... |
amin tümümüze Allah yurda ulusa yararlı olamayı bunun için çalışmayı nasip etsin
|
sağolun.belli bir yere girdikten sonra kalanının kısmet oldupunu düşünüyorum sığa olarak benden daha iyiler de olabilir geçtiğim sınavda o an yapamamıştır.
|
Lanet Obp geri atmis hocam sizi, hakkinizi helal etmeyin
|
Hocam süper ya . İlk 1000 için mi öneri ilk 10 mu ? :D
|
Mühendislikte veya hangi meslekte olursa olsun ilgin değilse kesinlikle yazma bu konuda bir ton anket var insanlar çalıştıkları işle mutlu değiller diğer konu ise tank üretimi çok uzun ve karmaşık bir süreç yani bazı parçalar motor gibi tr de üretemiypruz çünkü deneyimimiz yok diyebilirsin ki o kadar mühendis var bir motor yapamıyorlar mı ancak şöyle de bir durum tam bilgi sahibi değilim ama motor firmalarının her yıl motor çıkardıklarını sanmıyorum buradan da şu sonucu çizebiliriz hemen olan işler değil. Deneyimden kastım da şu bu adamlar bu işi yarım yüzyıldan fazladır yapıyor biz ise nuri Demirağ In yaptığı işlere deyim yerindeyse çomak sokmuşuz bu ülkede biri iyi iş yaparsa halk onu beğenir över ama genellikle üst düzeylerdeki bazı adamlar (siyasetteki değil bürokrasinin veya kendi mesleğinin herhangi bir kalemi) yaptığınız işi bozmaya çalışabilir çünkü hırs o kadar kötü bir şey ki insanın gözünü kör ediyor. Demem o ki dünyada şu an yapay zekaya büyük bir eğilim var ki bu 15 20 yıl daha sürer çünkü her ne kadar büyük yok kat etsek de emekleme dönemindeyiz. Benim Ee ye girerken üstünde çalışmak istediğim alanda sanal ve arttırılmış gerçeklikti çünkü 3 4 yıl önce bu konuyu araştırırken bir ışık gördüm farklı dünyalar kurabilirdik. Ben bugün stephen Hawking ile şangayda görüşmeye gidebilirim gibi düşlemek güzel...
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maebara keiichi -- 19 Temmuz 2016; 17:27:28 > |
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7styx7 -- 19 Temmuz 2016; 23:13:42 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|