Şimdi Ara

Birden Fazla Sayıda Konutu Olana Neden Ek Vergi Gelmiyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
1
Favori
3.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Küçük şehirlere gidip is bulabilirsiniz...

Sen hayal dünyasında mi yaşıyorsun değerli insan. Memur hariç herkes sürünüyor genelde küçük yerlerde, kim nasıl is bulabiliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 27 Kasım 2024; 18:17:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kucuk şehirlerde oturan aklı verenler halen sorunu görememiş galiba
    Küçük şehirdeki ev kiraları da artık büyük şehire dayanmış.
    Küçük şehirde iş imkanı yok, zenginden fazla vergi alınması çoğu liberal ülkelerde mevcut bizde neden abes olsun?
    17k asgari ücret alan insan 15k kiraya mantıklı diyen insan mantık aramak çöp de arasan bulamazsın.
    Sonra insanlar neden çoluk çocuk yapamıyor diye sizlamayin azınlık olup aglamayin
    Dipnot:liberalim ve ülkede serbest piyasa yok güçlünün zayıfı ezdigi düzen var. Hayalperestliginizle yaşamaya devam edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 27 Kasım 2024; 18:20:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 9090XWB kullanıcısına yanıt

O beni ilgilendirmez değerli insan. Ben sana bu fikrin çalışacağı garantisini de vermedim. Tıpkı devletin barınma hakkı vermediği gibi.. O zaman boş bir arsa bulursun, atarsın bir konteynır ya da kartondan ev yaparsın. Kapitalist sistem böyledir. Ya da Türkiye Gomünist Partisine üye olacaksın, orada senin fikirleri savunan, senin kaleminden çok adam bulursun, böyle gomünist bıyıklı genç bir abi resminin önünde aksama kadar konusursunuz.. lakin gomünist sistemlerde de kommunalka veriyorlar 1 apartman dairesinde 3 aile yaşıyorsun onun için gomonizm de gerekmez esasen at 5000 lira ailecek oda kiralayın bu da zaten kommunalka..  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 27 Kasım 2024; 18:35:58 >
  • adam o parayı kazanırken

peşine düşülüp, doğru dürüst vergi alınsa

bu tip saçma uygulamalara gerek kalmaz!

adam esnaf, 10yıldır zararda ama 10 yılda 10 ev almış!

forumun bankacıları için çokta yabancı bir örnek değil!

• İnsanların aldığı ikinci, üçüncü evden size ne? Barınma hakkı dediğin şeyi git devletten iste. Malı mülkü olandan isteyemezsin.

• RustyCohle R kullanıcısına yanıt

Tabii tabii, kesin öyledir. Erzurum'la, Antalya aynı. Gonya'yla, İstanbul aynı.

Bak şimdi, kendine bir otobüs bileti alıyorsun, Erzurum gidiş ama dönüş yok. Sonra iş arıyorsun, 5000 liraya 3 artı 1 kiralıyorsun ve devam ediyorsun...

Orada iş yoksa, Türkiye'de 81 adet vilayet var. Büyük ve güzel şehirleri çık, geriye en az 70 tane kalıyor. Onların ilçeleri falan da var, iş bulursun; bulamazsan da bulamazsın.

Büyük ve güzel şehirlerde zenginler yaşar, bu dünyanın her yerinde böyledir. Dakota'daki adam, Miami'de yaşayabiliyor mu? Kentucky'deki adam, New York'a gidebiliyor mu? Almanya'da Dresden ile Berlin aynı mı?

Bak, millet mesela babadan kalmadıysa, 17 saat full ders çalışıyor, ders çalışmaktan mankurta dönüşüp doktor oluyor mesela ve parayı götürüyor...

Param yok diyenin de kendi suçu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 27 Kasım 2024; 18:56:32 >

Bir sahibinden ilanlara bak ve baktığın sehirlerdeki iş ilanlari bak. Ortalığı da kaosa surekleme bodoslama atlayıp

• Konu cahil olduğu halde biliyormuş gibi konuşan insanlarla dolu. Çoklu ev sahipleğine ekstra vergi uygulaması Avrupa'nın çoğu ülkesinde var. Sittin senedir liberal partinin yönettiği Japonya'da yine ekstra vergiden dolayı ikinci evi almak çok zordur.

Sürekli olarak sahibinden com'dayım zaten, sen merak etme. Başka şehirlerde de yatırımlık ev arıyorum zaten. Sen rahat ol. Ben oturduğum yerden bile is yaparak kazanıyorum, artı kiradan kazanıyorum. Eve ev ekliyorum, o kadar söyleyeyim. Erzurum'da bahsettiğim fiyatlara ev bulursun. Sadece orada değil, 70 ilde bulacaksın. Bilet al, gidiş olsun..  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 27 Kasım 2024; 19:7:35 >
  • mechatengu kullanıcısına yanıt
    Dediğin senaryoda inşaat sektörü çöker kimsede özellikle mürahit kökenliler da bu riski almaz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mechatengu kullanıcısına yanıt

Dediğin olması için yeni belirttiğiniz "başka yatırım araçların" cazip olmasına bağlı . Peki hangi yatırım araçları cazip . Adamlar borsadan bile vergi düşünüyor dövizden vergi alıyorlar . Parası olan ne yapacak ya ev alacak ya arsa ya tarla ya altın . Altına da kota geldi bu arada vergi gelmeyen tarla arsa kalacak sadece . 1 den fazla konuta vergi gelirse tarla- arsa fiyatları artar belki ... Öyle işyeri açar üretim artar diye düşünmek mümkün değil vatandas evi sattı arsa-tarla aldı ama sıfır ev yapımı düşeceği için kiralık fiyatları yine artar

• Navi kullanıcısına yanıt

Bazı insanlar kolayca kendi sorununu çözecek fikirle geliyor ve hemen uygulanmasını istiyor. .mesela asgari ücret 35 bin olsa harika olacağını düşünür veya memur maaşı 100 bin olsa süper olur diyor yada emekli maaşı 50 bin olsa tadından yenmez yada 35 -40 yaşına emekli olunsa . Hepsi kolayla keyifli bir hayatı olacağını düşünür ve bunu paylaşır bazen siyasiler devleti soymak için bunların bazılarını hayata bile geçirir ama birkaç yılda hayaller sabun köpüğü gibi uçar

• Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

Memur 35K alıyor, karı koca memur olsa 70K para alırlar. 20K eve atsa, 50K ile fıstık gibi geçinirler... Haydi, 30K atsın, yine yeter. Evli olmayan memur da yine tayinini aldıracak küçük bir şehre, o da geçinir. Memur eskiden fakirdi. Bu ev bulamıyoruz diyenler memur da değil, bunlar millet ders falan çalışırken yatan grup. Sen kendi hayatını güvenceye alacak stratejiler geliştirmezsen, ev yok dersin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 27 Kasım 2024; 19:48:18 >
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

o zaman maaşlı çalışanlar patronun kazancına ortak olmalılar örnek 30 bin maaş alıyosa şirket trilyon kazanıyosa

bi dakka ya deyip bütün işi biz yapıyoruz deyip bu para sana çok demeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavikıs -- 27 Kasım 2024; 19:48:31 >

Devletten beleş ev veya hayat isteyenlerin çok olduğunda böyle bir sorun oluştu ülkemizde ve bu bedel ödenecek gibi duruyor

Ülkede reel vergi %75 olmuş buna tepki veren oldu mu devletten kadro kapan, belediyeden beleş kadro yada erzak koparan, erken emekli olan vs hepsi bu gerçeklige gözlerini -kulağını kapadı . Simdi devletten geçinenler baktı bu yetmiyor vatandaşların evini tarlasını bağını bahçesine göz koydu . Nerdeyse 4-5 senedir küçük esnaftan tut küçük satıcılara marketlere kadar hep devlete şikayet ettiler . Enflasyonun baş sorumlusu olarak bunları gösterdiler ve devletin hep bunları ezmesini istediler ve sonuçta birçoğu ezilip işini bıraktı şimdi piyasa büyüklere kaldı artık domates olmuş 60-70 lira ülke pahalı Avrupa ülkelerine yakalamış . İşte bunun nedeni %75 vergi getiren devlet değil piyasa diyenler bunun bedelini de ödemek zorunda artık

En düşük memur maaşı 39bin olsa gerek de konu o değil ... Ayrıca her memur ,memurla evli değil bekar olanlarda var . İstanbul'da memurlar ayrılmak istediği gibi pekcok üst düzey kamu çalışanı kira parası almaya başladı sanırım ( başta merkez bankasındakiler )

Çemişgezekte ne gibi bir is bulabilirim ben mesela?

• Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

Bence konunun önemli bir kısmı bu. Çünkü bakınız, arkadaş konuya geldi ve bana dedi ki, 17K maaş alıyorken, vicdansız ev sahibi, nasıl olur da aylık 15K kira isteyebilir diyerek, benim mantığımı sorguladı..

Ancak, memur örneğinde söylediğim gibi, 35K maaş alıyor olsaydı, 15K verecek ve 20K kendisinde kalacaktı. 20K aylık kazanç, çoğunuzun beklediği hayat standartlarını karşılamaktan uzaktır ancak 17K maaş alıyorum, 15K ev kirasına istiyorlar kadar da, dramatik bir durum değildir...

Şimdi burada, bunu söyleyen eleman, ben neden 17K maaş alıyorum? Şeklinde sorgulama yapmıyor.. Bütün suçu piyasaya, ev sahibine, ülke şartlarına falan atmayı tercih ediyor ve beleş parasına kiralık ev olmasını savunuyor..

Şimdi o arkadaşa diyorum ki,

Sen ayda sadece 17K para kazanacak vasıfta olmayı kendin tercih etmişsin, bu tercihi ben değil sen yaptın ve bu tercihin yüzünden bu durumdasın.. Tabii ki samimiysen..

Şimdi kapitalist ve aynı zamanda bir üçüncü dünya ülkesi sayılabilecek bir ülkede, nasıl bir ev fiyatlandırması bekliyorsun? Kendini daha fazla para kazanacak seviyeye çıkartmadıysan, bu kimsenin suçu değil..

3 milyon liralık evimi 5000 liraya kiraya vermemi bekliyorlar özetle..

Ancak bu mevzunun daha vahim boyutu şu ki, hükümet bunların abartı ve haksız isteklerini tam olarak desteklemese bile bazı konularda bunlardan taraf olabiliyor. Bunun sebebi de, adamların seçmen kitlesi bunlar..  

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Bilemiyorum hocam. Ne iş olursa yaparım diyeceksin artık.. Tercümanlık yaparım dersen bulamazsın. Fakat sen ayda 17K mı kazanıyorsun? Tercüman islerinden daha fazla kazanıyorsundur mutlaka..

• Şu arkadasla tartismayin bloklayin geçin her şeyi sen iyi biliyon aynen çok doğrusun

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.