Vergi getirmekle sorunlar çözülseydi akp döneminde ev sahipliği oranı %72den %55lere düşmezdi. Halk evsiz kaldı tekrar vergi gelsin pek mantıklı değil . Halkın geliri artmadan sorunlar çözülmez bunun da yolu vergilerin düşmesi devletteki yiyici kesimin azalmasıdır < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Birden Fazla Sayıda Konutu Olana Neden Ek Vergi Gelmiyor? (9. sayfa)
-
-
2019daki kanun farklıydı yoksul yada SGK dışında geliri olmaması gerekiyordu sonra ilk değerli eve ek vergi gelmesi kalktı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Profil resminj sonra gördüm forumun ünlü aktrolün inşaat işçisi zayıf taklidi olduğunu sonra farkettim . Telefonda resim görünse yazmazdım zaten
Şimdi yürürlükte" Değerli konut vergisi" var dediğin şekilde ödeniyor diye anladım
12.8 milyonu aşan 2 konut varsa 1i ödeniyor 5tane olursa yine 1i ödeniyor sanırım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
O bahsettigin kişi ile ben diyaloğa bile girmiyorum, ben muhalifim fakat hiç bir siyasi partiyi desteklemiyorum. Son seçimde kk ye oy verdim bu arada..
Mesele şu, sen benimle tartışmak ve bana laf sokmak istiyorsun, ben ise mevcut sorunlara çözümden bahsediyorum. Ergenler gibi bir birimize hakaret ederek boş zaman kaybetmenin anlamı yok.
CHP ve toplumun itirazından sonra asgari ücretle çalışandan değerli konut vergisi alınması kalktı 2. Değerli Konuta vergi geldi 2019daki yasaya bakarsan farklıdır
Güncel durum bu ;
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 2 Aralık 2024; 1:56:31 >
Şimdiye kadar hangi vergi amacına uygun kullanıldı . ÖTV güya çevre için alındı( çevrenin korunması ve temizlenmesi için ) sonu ne oldu? ÖiV depreme hazırlık için başlandı ( deprem sığınakları ,toplanma alanların yapılması vs ama olan alanlara AVM yapri hükümet )
2. eve vergi var zaten değerli konut vergisi altında ve taban fiyata her sene %50 düşürülüyor 3-5 sene sonra normal ev fiyatları da değerli konuta girebilir
Devlet 12 milyonluk evden 2 kez vergi almış oluyor artık . Belediyeler CHP ye geçtiği için bu değerli konut vergisini çıkardı ve malum yerlere bu şekilde ödeme yapabiliyor . Her sene düşük düşük değer artışı yapılınca 5-6 sene sonra 3-4 milyonluk evlerde değerli konut olacaktır 2019 yılında yasa çıktığında ilk eve de ek vergi getirilmişti ( işsiz veya emekli dışındakilere )
-
Polemikle haklı mı çıktım? Enteresan olan sensin be. Bilmediğin sektörde sallayıp duruyorsun. Oraya vardiya zabiti yazmışım ne olduğundan haberin yok. Vardiya zabiti olan gemi adamı belgesine ihtiyaç duymaz. Bir de gelmiş gemi kargo şirketi değil diyor. Deme ya. Peki ben bunların ik'cılarını nereden tanıyorum? Bir sürü şey yazdım hiçbirini anlamadın ne güzel. Bir de gülüyorsun. Cahil adam anlamadığı için güler anca. Hayatında stcw nedir bilir misin sen? Ne varmış gemiye çıkmakta? Yük gemisi milyarmış onu da öğrendim. İyi bari sar oradan bana milyarlık gemi alayım işleteyim. Yük gemisi mi tanker mi? Kaç grt gemi?
Zamanında demek öss'den birşey yapamamışım demek. Sen yaptın da ne oldu? Senin o övündüğün hukuk, mühendislik bölümlerine ipini koparan giriyor? Ne iş? Senin kafan ta öss zamanında kalmış. Bitti gitti o işler. Bitmiş masalla övünüyorsun. Bende 2 yıllıktan başlayıp dgs ve yüksek lisansla bitirmiş. Demek ki neymiş eşek gibi öss falan demeye gerek yokmuş. Ben kazandığım paraya bakarım. Senin yarı aç yarı tok avukatının zerre kıymeti yok. Okumayanlar meslek tutanlar para konusunda senin avukata takıp geçmiş. Aç karnını doyuramayan avukatla, freelance iş kovalayan yazılım mühendisini kim yapsın? Bir de almanyaya kapak atacakmış. Bir de herşeyi tamdı almancası eksikti. İyi o zaman başlasın ich lerne deutsch diyerek.
Gemiye binmekten sürekli bahseden sensin. Gemiye binilmez. Bir kere gemiye tayfa olarak katılınır. Sen sürekli gemi gemi dedin de ne gemisi o? Mesela sen o gemiye bindin ya adı neydi onun bordasında imo'ya kayıtlı ismi yazar. Baktın mı? Gemi cüzdanınını nereden aldın? Hangi liman başkanlığından çıkarttın? Niye bir seferde indin? Sana bir daha iş vermezler. Crew listte senin adın yazıyor muydu? Role talimlerinde ne görev verdiler? Sen o gemiye gerçekten bindin mi? Sen gemiye sadece bindiysen çalışan değilsin. Salla salla dur. Bir haltmış gibi gemiye binmeyi anlatıp duruyorsun. Gemide bir çalışan olunca gemi sana emanet olmuyor. O gemide 4 tane kaptan var senin bundan haberin var mı? Kargo margo diye saçmalıyorsun ya altı üstü gemide emir alan bir çalışansın istesen bile gemiyi batıramazsın.
İşte cahilliğiyle dalga geçilecek olan senin yazdıklarından başka birşey değil. Zerre bilgin olmayan sektörü anlatıyorsun. Tamirhane örneği gibi. Bunlara gülünür de fazla gülünmez gerek yok. Dışarıda olsa he he der geçilir.
Ben sana denizcilik mesleği hakkında bazı herkesin bilmeyeceği şeyler yazdım. Sen onları zaten bilmediğin için görmezden geldin. Ben sana o konuda tuzak kurdum bilsen birşey yazardın. Birşey bilmediğin için klasik taktik görmezden geldin. Bilmediğin konuda bana hiçbirşey deme. Vardiya zabiti, gemi adamı ayrımını yapamayan birisi kargo falan diyor şaka gibi..
Sanayideki motor vincinden haberi olmayan, caraskal görmemiş adamı ben ne yapayım? Senin yaş kaç ya? Sen sanayiye hiç gitmedin mi? Hiç aracında mı olmadı? Arabanın motoru sökülürken tepesinden tutan bir zincir vardır ya motoru kaldırır o işte ona vinç derler. O vinç sayesinde kaslı adamlara gerek kalmıyor. Senin bildiğin vinçten değil küçük birşey. Az beslenmiş, kavruk elemanlar o sayede motoru indirip parçalıyor. Evde oturup birşey biliyormuş gibi sallamaya benzemez bu işler. Arabanın lastiklerinin nasıl söküldüğünü hiç mi görmedin? Araç lifte girer öyle sökerler. Havalı tabancayla bijonları sökerler. Verdiğin örneğe bak daha aracın lifte girdiğinden haberin yok. Geçen sene bu aralar 12 yaşında bir çocuk benim arabanın lastiklerini söküp yenilerini taktı. Balans makinasında balansını da yaptı. Kaslı değildi. Diğer dediğin işleri çoluk çocuk yapıyor. Motor kapağını taşlamaya usta mı gidiyor sandın? Adamın başka işi var çoluk çocuk çırak, kalfa gider.
Bana ne senin almanyada yazılımcı olmandan. Ben okumayıp sanayide iş tutmayı savunuyorum. Kolaydan 2 yıl sağlık oku almanyaya sağlıkçı olarak gidersin diyorum. Tutturmuşun yazılım diye. Yemişim yazılımını. Böyle kumar işlerle uğraşacağına liseye kadar okuyan biri en az 8 sene süren lise+üniversite yerine 8 senede sanayide mesleğin uzmanı olur. Bu devirde berber çıraklığı, tesisatçılık hele elektrikçilik bile geleceği olan meslekler. Çoğu iş beğenmiyor. Senin olsun yazılım mühendisliği. Hele avukatlık. 20 sene önceki öss ile yaşayan birisin. Geçti gitti bitti diyorum bana yaşadığım geçmişte kalmış şeyleri anlatıp durdun. Ha bir daha o denizcilik masallarını bana anlatma. Saçmalayıp duruyorsun bunun da sınırı var. Gemide en adisinden gemi adamı olmayan bir halt sanan birine yazacak birşeyim yok.
-
Ben biriyle tartışırken, herkesin anlayacağı şekilde, özetler ve karşımdaki insanla gereksiz laf yarışına girmem. Senin yaptığın şey, Carascal, vardiya zabiti, gemiye binilmez, tayfa olunur, crew listesi, hangi liman, niye bir sefer falan gibi böyle konuyla alakasız şeyleri konuya karıştırıp, karşındaki adamı güya konudan uzak şeklinde tanıtmaya çalışma taktiği. Sana söyledik, anlattık, Rusya'ya gemiyle gitmek için ve abinin ısrarıyla tabii ki abinin tanıdığı firmanın da etkisiyle o zamanlar böyle bir olaya bir seferliğine girdik, çünkü belge almak kolaydı dedik, genç yaşta karı peşine düştük falan ama ortamdan hoşlanmayıp devam etmedik şeklinde de yazdık. Yok hangi limanmış falanmış bir daha is vermezlermis elbette vermeyecekler cünkü gemi calısanı olmayı artık hic düsünmüyorum..
Fakat buradan da gemiye çalışan olarak en azından bir kez katıldığımız ve oradaki ortamı gördüğümüz sonucu çıkıyor. Üstelik sürekli olarak bu isin içinde olan kişilerden de ne oldugunu dinledik ve kendimiz binerek de gördük.. Gemi adamı olarak çalıştım diye sana forum köşesinde neden sallayayım? Niçin sallayacağım ne çıkarım olacak?
Gemide ot çeken mi ararsın, 24 saat edep ve ahlaka aykırı davranan mı ararsın, iğrenç, kültürsüz, seviyesiz adam mı ararsın, aşçısından tayfasına hepsi cahil cühela ve bunalımlı, problemli, hepsi gemide mevcut diyoruz. Sen gelmişsin, hala saçma sapan goygoy yapıyorsun.
Edepli, akıllı, belli bir kültürel seviyeden, belli bir aileden gelmiş adam gidecek, gemide çalışacak, sanayide çalışacak. Ha kptn olursun falan, milletle muhatap olmazsın, adamlara emir verirsin, orası başka. Sana, herkesin yapısına bunlar uymaz diyoruz..
Sanayi meselesinde de, hala daha gelmiş sanayideki is, Carascal yüzünden yorucu değildir diyorsun. Şunu kime söylesen güler. O ağır motor parçalarının montajını yaparken vinç mi kullanıyorlar? Yok tabancayla söküyorlarmış falan filan. Doğru hiç görmedik o tabancadan bir sen gördün..
Biz oradan saf olarak falan mı görünüyoruz hacım? Bizi geç, okuyanlar saf mı? Sanayinin ağır is olduğunu bilmiyorlar mı? Millet senin gözüne oradan saf olarak mı gözüküyor? Milleti saf sananlarla ilgili yorum yapmayacağım zira en ufak seyden bile mesajları siliyorlar çünkü.. Dünden bugüne bile 3 mesajım silinmiş mesaj count yine düşmüş. Düzenli olarak mesaj sayım azalıyor..
Şanzıman nasıl iniyor, liftteki arabanın altına o parçaları nasıl sokuyorlar izlemedik mi? Elleriyle kaldırıp oraya sokuyorlar işte, saatlerce ayakta duruyorlar.
Adam şanzımanı indirmiş mesela, arabayı lifte almış, parçaları vinçle mi kaldırıp o arabaya montaj yapıyor? Sende hiç göz izan yok mu? Arabana hiç direksiyon mili tamiri, baskı balata değişimi, şanzıman tamiri falan hiç yaptırmadın mı? Gerçekten izlemedin mi? Elbette biliyorsun ama laf salatasıyla üste çıkacaksın aklınca.
Şimdi burada, sanayi işinde vinç kullanılıyor, yorucu değildir diyen birinin, mantığının sorgulanmaması mümkün müdür?
Bir de gelmiş, kaslı adama gerek yok, millet ondan vitaminsiz diyorsun. Yok mr olympia falan olacaklardı.. Çalışanların tiplerine bakıp, fiziksel güçleri hakkında çıkarımlarda bulunuyorsun bir de...
Sana ben buradan hafif siklette, vitaminsiz görünen bir boksör getireyim mesela, sana bir tane vursa bir daha yerden kalkamazsın. Hatta öyle bir vurur ki, o kafatası kemiklerin kırılabilir.. Mesela bir kasaplık hayvanın, beynini çıkartmak için kafatası kemigine çekiçle vururlar ve kıramazlar ama bir yumrukta o dediğimi yapabilecek hafif siklet boksörler var..
Hatta son zamanlarda, sosyal medya ortamlarında, bir tip çıktı, orasını burasını şişirmiş, body sporcusuyum, 70 kilo adamdan dayak yemem dedi. O 70 kilo adamdan Türkiye önünde dayak yedi.
Bu ileri zekalının, 70 kilo dediği ve kuvvetini küçümsediği adamın da antrenmanları var, herif 100 - 120 kilo adamları kaldırıp kaldırıp sırtına yüklüyor ve bu şekilde antrenman yapıyor zaten, ağzı yüzü salı pazarına döndü..
Dövüşçü olmasına bile gerek yok, 50 - 60 kiloluk bir hamalın, tüm evi merdiven kullanarak indirdiğini ve kamyona yüklediğini bizzat gördüm mesela. Oradaki sanayiciler de aynı hesap.
Şimdi bunun mekanizmasını sana anlatmaya da gerek yok, vücutta kuvvetten sorumlu farklı kaslar var ve hatta aynı kaslarda dahi hacim güc demek değildir. Anlatsam bile anlamazsın çünkü spor konusunda da mutlaka boşsundur.
Sana tavsiyem millete saçma sapan yazmayı bırak, bloğu çekip geçerler ama benim gibisine denk gelirsen o zaman yazdığın her saçmalık yüzünden eleştirilirsin..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 2 Aralık 2024; 11:35:39 >
-
Emin ol, en adi bir gemi adamı olmak gerçekten bir halttır çünkü tanıdığın yoksa ise alınmazsın. Bu ülkede ise girme konusunda hiçbir yerde liyakat yok, o belgeye sahip olan tonla adam var ve hepsi de gemi adamı olmak istiyor..
Deneyimsiz adamı da oraya almazlar. Mesele gemiye zarar vermesi değil, gemi yolculuğu kolay değil ve psikolojik stres yaratıyor, adamlar deneyimli çalışan isterler, böyle düşünmeseler bile yine formaliteden deneyim diyecekler ve almayacaklar, sırada bir sürü adam var keyfine göre seçer..
Yazılım mühendisi ve Almanya daha kolay. Ikisinde de senin kendi başarın rol oynuyor, başkalarının keyfi değil.
Basitçe ders çalışıyorsun, Bilgisayar Mühendisliği'ni kazanıyorsun ya da çok daha iyisi ITÜ falan kazanıyorsun puan konuşuyor. Iyi bir üniversiteden mezun olduğun icin Türkiye'de bile is seni bekliyor. Sonra da Almanca öğreniyorsun ve liyakatlı Almanlara müracaat ediyorsun seni ise başlatıyorlar.
Gemi adamı için kolayca belge alıyorsun, sonra tanıdık bulamıyorsun ve gemici olamıyorsun. Bak, gördüğün gibi, senin tabirinle en adi bir gemi adamı olmak bile bu ülkede bir halt oluyor.
Sanayi başka onda zaten trigerli dayak yememek için herkes sanayi çırağı olmuyor. Sanayiyi bu kadar kolay sanmana özellikle gülüyorum. Sanayi ne alaka sen sanayici misin?
Ailesi hem ağır ise dayanamaz, hem de sanayide dayak yer diye gidip kuaför çırağı yapıyor, döşemeci çırağı yapıyor, berber çırağı yapıyor falan falan.. Sanayi ne alaka?
Senin bu sanayi takıntın çok enteresan gerçekten..
Bu aklı kimden aldın? Sozluk sitesinde falan mı okudun? Son zamanlarda, Internette, okumak boş beleş is, çocuğu verin sanayiye gibi saçmalayan, bir takım tipler dikkatimi cekmedi değil ancak bu absürt fikri bu kadar ısrarlı savunana ilk kez burada denk geldim..
Eğer sozluge falan takılıyorsan, onlar Nutella kaşıklamaktan, yağlı 120 kilo olmuşlar, protein yerine Nutella kaşıklıyorlar, bunların beyinlerine bir inceleme yapsalar, kafalarının içindeki beyinde kıvrım yoktur mutlaka, Nutella evrimi geçirmişlerdir, sen hangi internet platformlarını okuyorsan o platformları okumayı bırak, senin kafanı karıştırmışlar bir sürü saçma sapan bilgi yüklenmişsin..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 2 Aralık 2024; 13:45:2 >
-
2den fazla evi olana ucuncu evin rayic bedelinin %10u kadar aylik vergi getirmeli devlet. normal vatandas olarak ictigimiz meyve suyuna bile otv oduyoruz biraz da su burnu havada ev sahipleri odesin
hadi 2 evi anliyoruz biri ikameti, digeri yazligi. hadi 3te olsun aileden kalmis vs. ama 4-5-6-7... artik sistemi suistimale giriyor. hani diyorlar ya eyt, asgari ucrete zam sistemi suistimal. bu da bana gore suistimal
dunyanin hicbir yerinde bu sark kurnazlarini da goremezsiniz, ondan zaten adi sark kurnazi. turkiye bir ortadogu ulkesi oldugu icin.
Sende sağlıkçı severlik de var ve bir önceki mesajıma, ITU mühendislik yerine tıp kazanır şeklinde cevap vermeyi düşünme bile. Onda mecburi doğu hizmeti, sanayiden bile daha pis sayılabilecek hastayla uğraşma iğrençliği, bir günde yüzlerce binlerce hastaya bakma problemi, duruma göre nöbet, hastadan trigerli değil ancak boks şeklinde Mike Tyson dayağı yeme tehlikesi, üniversitede üstü sayılan egolu şahıslardan, sürekli aşağılanma, mobbing ve hatta bullying görme gibi feciyat durumlar var. Amcamın kızı tıp okudu ve istifa etti mesela..
Gerçi sana her meslek kolay geliyor tabii. Sen süper insan olduğun için, fiti fiti her mesleği yapıyorsun ve millete öneriyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 2 Aralık 2024; 12:26:24 > -
Konu üstte kalsın önemli
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X