Sanayiyi tabii ki begenmeyecegim bizim aile yapimiz, kultur duzeyimiz izin vermez sen begeniyorsan cocugunu cirak verebilirsin ya da kendin calisabilirsin biz begenmeyiz.. Gemiye falan falan da binmedin.. Senin butun problemin sundan kaynaklaniyor dostum, yani su yuzden sacmaliyorsun, okuyamamissin, bolum kazanamissin, ust seviye meslekleri kotuluyorsun. Tipik ben kazanamadim o zaman kotudur mevzusu.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 30 Kasım 2024; 8:30:26 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Birden Fazla Sayıda Konutu Olana Neden Ek Vergi Gelmiyor? (8. sayfa)
-
-
Ne? Motor parçalarını vinçle mi kaldırıyorlar? Ne vinci? Inşaat mı orası? Demek parçalar için vinç kullanıyorlar.
Trigerli dayaktan sonra ağrıyan kemikler oluyordur mutlaka vinçlere yükleyecekler tabii..
Sen adaletten bile hukuk diplomasına ulaşamamışsın demek ki, yani bu konuları bildiğine göre bir şekil hukuk fakültesine girmeyi denemişssin ama başarısız olmuşsun gibi gözüküyor. Parasını bastırıp özel hukuk fakültesine yerleşseydin. Fazla matematik neti istemiyordur mutlaka.
Iste bunlar hep matematik bilmemekten kaynaklanan şeyler.
Halbuki ortaokul ve lise matematiğini yapabiliyor olsaydın, şimdi bu yazıları yazmayacaktın, üvvvvv Almanya'ya gitmek imkansızzzzzzzz, 30000 avukat boşta diye saçmalamayacaktın.
Hani gemicisin, sanayicisin, artık nesin bilemiyorum ama para kazanılan meslekleri biliyorum diyorsun, parayı basıp hukuk fakültesine gitseydin madem, onu da yapamamışsın yapamadığın için kendine dert etmişsin. Hem sanayicilik yapardın hem de hukuk diploman olurdu.
Senin para kazandıran mesleklerin de böylece patlamış oldu fakat keşke bir hukuk diploması edinseymişsin yahu forumlarda sanayi sanayi diye saçma sapan yazmazdın..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 30 Kasım 2024; 8:40:7 >
-
Birden fazla konut sahibiyim neden vergi vereyim ekstra? Kulağımızın arkası kaldı zaten bir tek. 4 tane evim var (babadan kalma). Kirada olandan 12 ay kira alıyorsam zaten 1 ayını gelir vergisi olarak devlete veriyorum. Bunun çevre ve emlak vergileri var ödüyorum. Her sene DASK yenileme yapıyorum. DASK denilen bir durum var ama en son doğuda olan depremde gördük devletin halini hani nerede bu DASK paraları?
Zamanında kolay şartlarda alınmadı bu evler. Rahmetli boğazından kesti, orada çabaladı burada çabaladı bir şeyler yapmaya çalıştı. En son aldığı evi emekli ikramiyesi + emekli maaşını bankaya bağladı da 4 5 sene kredi ödedi. Kendine bir ev alırken, faiz ve vergi adı altında devlete, bankalara da birer ev aldı.
Ne zaman devleti yönetenler, muhalefet bulunanlar benle aynı şartları yaşar o zaman cebimden bir şeyler çıkar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sen bir kere, gemi adamı belgesi çıkartsan bile, seni o gemiye bindirecek şirketi bulamazsın. Çünkü deneyimin yok. Belgeyi alırsın ama kimse seni ise almaz. Binecek gemi bulamadığın için elinde belgeyle kalırsın. O şekil ise başlayalım, dolarları cukkalayalım diyen tonla issiz eleman var. Hepsi de gemiye binme hayali kuruyor.
Seni gemiye bindirecek başka bir gemici olacak ki, bizim abi örneğindeki gibi, o şekilde bineceksin ve mesleğe başlayacaksın. Deneyim kazanacaksın ve sonra firmalar seni tercih edecekler..
Senin deneyimsiz bir şekilde, hiç kimseyi tanımadan, gemiye binme ihtimalin, Yazılım Mühendisi olup, Almanya'da ise başlama ihtimalinden tam 400 kat daha düşük..
Sen sürekli hayal dünyasından yazıyorsun ve tek bir amacın var o da millete muhalefet olmak.
Sanayilerde trigerli dayak yasaklanmalı.
Dayağa hayır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 30 Kasım 2024; 20:35:50 >
-
İnşaat sektörü çökünce evler nasıl yapılacak evsiz insanlar nasıl ev sahibi olacak hatta kiralık ev bulacak ..TOKİ 'nin yaptığı evler bile piyasadaki sektörden gelenler yapmaktadır
Barınma temel ihtiyaçsa ve ticaret olmayacaksa gıda daha fazla temel ihtiyaç o zaman fırın restaurant da olmasın . Devletin çalışanları bunları üretip halka dağıtsın
Akp halkı fakirleştirdikçe halkta komünal fikirler canlanıyor bunun çözümü komünizm değil tam tersi vergilerin düşürülüp serbest piyasanın olusturulmasıdır . Şu an %75 vergi var böyle bir vergi oranında serbest piyasa oluşmaz herşeyin üretimi pahalı olur . Artık Türkiye'de rekabet yok olmuş durumda zengin işadamları ülke dışına kayıyor ülkede ancak yandaş veya devletten hibe destek alanlar kalıyor .
Halk devletten beleş geçinmek hayali ile bütün ipleri reise verdi şimdi sadece karnını doyurabimek yada sıcak yuvada kalabilmek için ağır bedel ödemek zorunda kalıyor . Buda eski kararların doğal sonucu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Birden fazla konutu olanın vergi vermesi ve boş kiracısız bıraktıkları evlere ceza ödemelerinin örneği dünyada diğer ülkelerde vardır. Türkiye’de de olmalıdır. Barınma temel ihtiyaçtır. Barınmanın ticareti olmamalıdır. 1’den fazla evi olanlardan ve evlerini boş kiracısız tutanlardan artan oranda vergi alınmalıdır. Bu toplanan vergiler ile oluşturulan kaynak halka uygun fiyatlı hatta TOGG benzeri bir kredi sistemiyle faizsiz olarak konut edinmelerini sağlamak üzere kullanılmalıdır. Temel ihtiyaç olan barınma ihtiyacının yatırım aracı olarak görülmesi algısı ortadan kaldırılmalıdır.
inşaat sektörü çökmez, küçülür... düşünmeden konuşmak ne kadar kolay dimi. barınma temel ihtiyaç fakat ne kadar lüks ise o kadar ticari olmaya başlar, lüksleştikçe temel ihtiyacın dışında olur ve onlarda istediğin gibi ticaretini yaparsın.
yemek temel ihtiyaç fakat pekin usülü ördek yemek lüks... bunun ayrımını yapamayacak durumda olduğunu söyleme sakın bana.
yani dostum gerçekten konuya açıklık getirip tartışmak istiyorsan buyur tartışalım ama sanki sen sadece tartışmak için tartışıyormuşsun gibi geldi bana zira şu anda taş devrine dönmüş durumdayız ve sende bunun farkındasın. barınma krizi var ortada görmüyor musun?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikita7404 -- 30 Kasım 2024; 22:48:41 > -
"inşaat sektörü çöker diyen var, çöksün birader, inşaat ustasıyım ben ve çöksün diyorum.." diyen başkası sanki birde şimdi inşaat sektörü çöker diyen sanki benmişim gibi "inşaat sektörü çökmez küçülür "deyip birde düşünmeden konuşmak ne güzel diye akıl vermeye başlamışsın . Keşke bu kadar iddialı konuşmasaydın hangi cümlen düzeltilecek karar veremiyorum
Pekin usulü ördeğe de ek vergi getirelim o zaman ama önce yurtdışı istakozdan başlasak nasıl olur ? Bodrum'da bir lahmacun 1000 liraymis ne güzel demi Uludağ'da bir çorba 1000 liraymis bence bunu desteklemeniz gerekir zengine daya yuksek fiyatlı ürünleri devlet yüksek vergi toplasın o isletmelerden ve halka makarna ve ekmek bedava dağıtması kolay olsun
Taş devrine dönmüşsek sizin zihniyetiniz nedeniyle oldu yüksek vergilerin doğal sonucu bu %75 vergi var ve vergileri denetleyen yok reis istediği gibi kullanıyor Sayıştay 2 kelam ediyor vatan haini ilan ediyorsunuz hükümeti denetleyen bir kurum bırakmadınız anayasa mahkemesi 2 kelam ediyor hain ilan ediyorsunuz . %75 vergiyi kim denetleyecek işte denetlenmediği için konuta ek vergi geldiğinde daha kötü olacaksınız
-
Yahu saçmalama ya, doktorun biri zamanında iyi kazanmış ve pahalı evde oturuyordu ama emekli olmuş
şimdi onun fahiş vergisini veremediği için oturduğu evden mi çıkacak?
CHP'yi boklamaya çalışıp durma sen de..
Bunu haberde izledim bilfiil.
CHP de chp, ne lan bu? Yağ çıkarmaya baktığın yere bak.
-
İnatla neden anlamak istemiyorsunuz !
1 tane evi olana değil bu zaten.
Bİrden fazla evi olana.
Ve evi DEĞERLİ OLANLARA.
Adamın 5 tane evi varsa ve 2-3 tanesi 15-20 milyon TL üstü ise bırak versin vergisini siz neden bu kadar dert ediyorsunuz bu kadar onu anlayamıyorum.
Not: Bu arada konu ne fazla kotunu olana neden ek vergi gelmiyor değil mi ? Bu tarz bir vergi zamanında konmak istendi CHP anayasa mahkmeesine götürüp iptal ettirdi diyorum bende ne b.klaması...
-
Arkadaşlar kaç eviniz olursa olsun piyasa çok şişti. Sizin insafınız olmayabilir, bir günde iş - güç, mal - mülk yitiren, boşanıp kiraya düşen, biraz parası olup
kredi imkanını kaçırmış olan, yeni evlenmiş olanlar, deprem yaşamış aileler olabilir, burada yazdığınız kadarıyla bu insanlar sizin için böcek de olabilir.
Hiç göz ve izan yok mu? Bir regülasyon gelmesi gerekmiyor mu?
Herkes delirmiş gibi ev al ev sat.. Adam alıyor iki seneye satıyor içindeki kiracı ne olacak? Kiracının da ..yim zaten dimi? Kiracı ne ki? bokçuk kiracı..
Ne narsist insanlarla yazışıyormuşum burada ya, o kadar da çok ortak paydamız var, bu ülkenin insanıyız, aynı dönemleri yaşayıp gördük geçirdik
ama bu kadar da çirkin bir güruh olmaz be. Reel'de acaba hiç mi sıkıntı çeken tanıdığınız yok?
-
*Adamın 5 tane evi varsa ve 2-3 tanesi 15-20 milyon TL üstü ise bırak versin vergisini siz neden bu kadar dert ediyorsunuz bu kadar onu anlayamıyorum.*
Buna katılıyorum zaten.
Ben haberde gördüm Doktora ağır vergi çıkmış ben bunu ödeyemiyorum diyordu. Zamanında almış oturuyordu adam, belki gayrımenkulü de vardır o zaman
ödesin.
-
Not: Bu arada 1 evi olandan vergi bile ALINMASA yeridir buna itiraz etmem ev bir ihtiyaç sonuçta.
Not2: Bu arada 1 evin varsa ve ek gelirin yoksa veya emekli isen flan vergiden muaf olabiliyorsun şuan ki sistemde. Mesela Annem ve Babamın oturduğu ev annemin üstüne emekli maaşıda yok annemin son süreçte dilekçe verip emlak vergisinden muaf oldu.
Not3: Son kez yazıyorum burada benim savunduğum ÇOK SAYIDA EVİ OLAN VE PAHALI EVLERİ OLANLARDAN VERGİ YÜKSEK ALINMASI ŞUNU KARIŞTIRMAYIN bir karı koca vardır 2 tane 1+1 almışlar ilerde çocuklarına bırakır diye flan bunu kast etmiyorum ben piyasadaki ortlama nedir şuan eli yüzü düzgün sıfır ev 3-5 milyon arası mı bunun 5 katı 10 katı değerinde birden fazlla evi olanları kast ediyoruım. Yoksa 3 milyon TL lik yarısı kredi ile 10 yıl ödemeli ev alan adamdan neden boğazına yapışıp birde esktra yüksek vergi alınsını savunayım delimiyim ben...
-
Beni mi gemiye almayacaklar? Evet ben zaten tüm denizcilik şirketlerinde tanınmıyorum zaten. Denizcilik fakültesinde okuduk dediysek sadece okuduk demedik. Gemiye çıkmakta ne varmış? Benim açımdan gemiye çıkmak gemi adamının referansına falan bakmıyor. O şirketlerin ik'ları var ya nedense hep tanıdık. Ben kırmızı listede üstü çizilmiş biri de değilim. Gemide sorun çıkaranlara çizgi çekiyorlar.
Benim dışımda ise gemiye binmek isteyen biner. Sen gemi diyorsun sektörü bilmiyorsun? Ben ne gemisi derim? Tankere zor girer, kuru yük maaş düşük girebilir. İlk kontratta düşük para alır. Sonra yükselir. Sinyoritası da olur. Kim takar senin karadenizde sefer yapan dandik gemini? Öyle firmalarda çalışılmaz ki. Binebileceğin en dandik gemilerden birine binmişin. Psc gemiye çıksa eksiklerinden gemiyi seferden alıkoyar. Evrakı eksik çıksa şaşırmam. Zaten onlar yabancı almaz. Öyle kısa mesafenin maaşı da düşük. İtalya-çeşme arası giden gemi var zabit maaşı yabancı bayrakta usta gemici maaşından düşük.
Allahın yük gemisine girmeyi yazılım mühendisi olup almanyaya gitmekten zor sayıyorsan sen hiçbir şey bilmiyorsun boşa yazıyorsun. Bazı gemiler tl cinsi ve düşük maaş veriyor sen bu işi ne sandın? Tankerde para var öyle arkasın tarifeli kuru yük gemisinde değil.
Yazılım mühendisi oldun da almanyan eksik kaldı. Bak almanyaya en güzel sağlıkçı olarak gidilir. Öyle git. Sen hangi gemide ne maaş verildiğinden habersizsin.
Hayal dünyasından yazan sensin. Hem de hasını. Benim sektörümü bana anlatıp daha iyi bildiğini sanıyorsun. Avukatlık, bir de almanyada yazılım mühendisliği falan diyorsun. Hepsi kulaktan dolma. Karşındaki adam 2 yıllıktan başlayıp dgs ile denizcilik fakültesini bitirmiş oradan denizcilik üzerine yl yapmış belge olarak vardiya zabiti sen ona gemi adamlığını anlatıyorsun. Ne içiyorsan aynısından istiyorum.
Senin kafanla anca işsiz 4 sene oyalanmış bir gençlik olur. Diğerleri mesleğini tutar parasını kazanır sende diplomanla arkasından bakarsın. Git sanayideki 30 yaşına gelip usta olup dükkanını açanlara da anlat yarım saat dalga geçsinler. Motoru araçtan söküp kendileri kaldırıyor diyen sensin. Vinçten haberin yok onu bırak caraskal bile kullanıldığını görmemişin. İnternetten bulduğun şeylerle bilmediğin konuda boş atıp dolu tutturmaya çalışıyorsun. Kimseye muhalefet ettiğim falan yok yaşım gelmiş 40'a dayanmış. Üniversite gibi bitmiş ekmeği yenmiş birşeyi savunuyorsun. Sen geçtiğin yoldan dönüyorum. 12 sene önce ben aöf okurken muhasebe bürosunda sanayidekilerin defterini tutuyordum. Kime ne anlatıyorsun? Toptancısı, tamircisi hepsini gördüm. Git benim yaşıtım kim varsa sor meslek tutmak mı yoksa üniversite mi diye alacağın cevabı gör. Adamlar kaportacıda sigorta firmalarıyla çalışıp para kırıyor sen hala matematik öğren. O matematik öğrenmeler 10-15 sene önceydi. Bitti gitti o dava. Bende bu salakça şeylerden koyayım bari belki karşımdaki rahatsız olur. Ne halta yarıyorsa şu salakça smileyden vazgeçmedin.
-
emlak vergileri var zaten .rayiç bedelleri gerçek değerine getirseler dahada yükselir vergiler.
kiracısı olan ev sahipleri %30-35-40 vergi ödüyor.
evlerin bir ömrü var. her sene eskiyor .
çok konut sahibi olmak o kadarda mantıklı değil .sonra zamanlarda kiralar yükseldiği için göze battı
-
Chp’nin kiraya verip kira geliri elde ettiği konutları var diye duymuştum. Dertleri halk olsaydı halkın üstün yararını kendi yararlarının üstünde tutarlardı.
Çok enteresan adamsın gerçekten. Evet seni gemiye almayacaklar, polemikte haklı çıkmak için uydurduğun, o şeyler, o Allah'ın yük gemisi olayı tam yarılmalık zaten. Allah'ın yük gemisini galiba yurtiçi kargo şubesi sanıyorsun, önüne geleni, sırf gitti dandik bir gemi adamı belgesi aldı diye, torpilsiz, tanıdıksız, gel vatandaş diye çağırıp bindiriyorlar galiba. Senin yük gemisi dediğin şey, yurtiçi kargo mahalle şubesi mi evladım? Yük gemisi milyarlık gemi orada milyarlık yük var ve o şirketlerin hepsi profesyönel şirket
Oğlum internet google ve hayal dünyasından yazan sensin, zamanında ÖSS'den bir şey yapamamışsın, DGS'den en dandik yere kapak atmışsın gemide çalışmışlığın falan da yok, gemiye binmişliğin de yok, sırf diploma olsun diye 2 yıllıktan tamamlayıp diploma almışsın, sürekli mühendislik ve hukuk kötülüyorsun.
Sanayide vinç minç diyorsun caraskal diyorsun, sana 30 dakika gülerler diyorsun, ben sana 2 gündür gülüyorum.. Yetmez mi? O kadar büyük çarpıtma ve polemik yapıyorsun ki, yazdıgın şeyler akıl mantıkla bile bağdaşmıyor..
Senin o saydıklarını çok büyük ve ağır parçalar için kullanırlar. Küçük ama ağır parçalar elle taşınır. Bazı motor parçaları, araç lastikleri falan bunları da mı vinçle kaldırıyorlar? 40 kiloluk silindir kafası, debriyaj diski, baskı plakası, aks mili, volan gibi şeyler, mesela volan tek başına 30 kilo civarındadır. Bunları demek vince yükleyip kaldırıyorlar.
Demek Almanya'ya en güzel sağlıkçı olarak gidiliyor ahahahahahahaha
Almanya’da yazılım işi bulmak senin sandığından çok daha kolay çünkü herifler özellikle yazılımcı arıyorlar.. Oradaki şirketler, yazılım geliştirme çözümleri konusunda rekabet halinde o yüzden yazılımcıları ise almak istiyorlar. Bu yüzden Almanya'da yazılım isi bulmak kolaydır.
Eğer Almanca biliyorsan işin çok daha kolay oluyor zaten ama sırf ingilizce ile çalışabileceğin birçok şirket bile var hele ki iyi şekilde Almanca biliyorsan is bulamaman imkansız bile diyebilirim.
Başvuruları hızlı bir şekilde değerlendiriyorlar. Yani, başvurunu gönderdikten çok kısa bir süre sonra görüşmeye davet ediliyorsun zaten. Burada bitirdiğin okulun önemi de büyük. Sağlam bir üniversiteden alınmış bir diploma ve iyi bir CV ile çok kolay bir şey. Interneti araştıracaksın, is pozisyonlarını bulacaksın ve müracaat edeceksin.
Bilmediğin etmediğin konularda sırf polemik yapmak için yazma..
Senin dünyadan haberin yok yani sallıyorsun sürekli..
Bu smiley tam olarak senin için bu foruma tanımlanmış bile diyebilirim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 1 Aralık 2024; 11:25:20 >
-
Tartışmak için tartıştığını biliyordum zaten, işine bak, bıdı bıdı yapma.
Öyle bir vergi olsa 100 dairesi olana değil 2 dairesi olana ödetirler.
Ayrıca maliyetine satın alsan 2 milyon inşaat+ 2 milyon toprağı tutar
Bu maaşlara yine imkansız
Sorun gelir adaletsizliğinde ve enflasyonda
İptal olan birşey yokmuş . Değerli konut vergisi uygulanıyor
Ama ilk seferde fakir olanlar ve SGK dışında geliri olmayanlara uygulanırken sonraki düzenlemede 1den fazla değerli konutu olanlara uygulanmaya başlanmış
Yani aslında 2. Konuta ek vergi var ama sadece lüks olanlara gelmiş. Matrah az artarsa 5-10 yıl içinde tüm konutlara gelmiş olacak
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X